Bakıyorum da kimse eskisi kadar naz çekemiyor, karşılık alamayanlar “tamam” demesini öğrenmiş ve yola devam edebiliyor. Sanki kendi önemini anlayanların ve reddedildikçe hırs yapanların devri bitiyor. Hı, ne dersiniz? Sonunda akıllar başa geliyor mu?
Sanmıyorum devirle alakası yok insanlar değer gördükçe kendimi geri çekiyor, çünkü onlara değerli hissettirdikçe kendilerini elmas sanıp daha çok veya daha iyi alıcılar bulabileceklerini düşünüp kendilerini çekiyorlar. Gerçi bunu yapan kişilerinde olgunluk derecesi sorgulanır. Çünkü sizinle bir ileri bir geri iletişim şekli varsa , bir yüz verip bir vermiyorsa , vitesle sürekli oynuyorsa ve duygularınızı bilmesine rağmen kontrolü tutup sizinle kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorsa artık seven , hoşlanan kişiler bile kendini değersiz hissedip geri adım atıyorlar, o yüzden kaçan kovalanır değil de değersiz hissedenler artık çekilip vazgeçiyor. Çaba verildiği kadar alınmak istenen bir şeydir ne demişler fazla naz aşık usandırır. Bir şeyin değeri de kaybedince anlaşılır. Siz elinizin altındayken size elmas gibi hissettiren kişiyi eliniz tersiyle ittiyseniz o da bir daha size elmas gibi hissettirmeyecektir. Sevgiyi artık yok ediyorlar veya sevgiyi veren kişi karşısındaki insanın gerçek yüzünü görüp pes ediyor , kafasında kurduğu gibi bir insan olmayışı ve bu sevgisinin karşılıksız oluşu yoruyor ve bir yerden sonra da bırakıyor. Doğru insanların birbiri için denk gelmesi ve bir takım sevgi hissini birlikte geliştirip, açılmaları, çaba sarf etmeleri imkansız gibi bir şey artık...
Cok dogru yazmissiniz özellikle elmas mevzusunu ama en son yazdiginiza katılmıyorum imkansiz dedikce imkansiz oluyor. Dogru kisiler birbirini bulabilir.
Buna Türk kızının yersiz egosu ve ilgi çekme çabası sebep oldu. Erkekler olarak artık bu saçmalıklardan bıktık. Artık çoğu kızın derdi bir sürü erkekle konuşup buna flört demek. Sonra tıpkı at yarıştırır gibi onları birbiri arasında yarıştırmak. Türk erkeğinin kıymeti çok yakında daha iyi anlaşılacak ama erkeklerinde aklını biraz başına alıp her kıza ağzının suyunu akıtmaması lazım. Yurtdışında türk kızı gördükleri zaman dalga geçiyorlar. Çünkü dünya standartlarına göre çok bakımsız ve egolular.
Her cinsiyette her türden insan var bunu kız erkek diye ayırmanız dışında diğer konularda size katılıyorum. Örnekler görüyoruz kızlarda bi kaç erkekle birden konuşuyor. Erkeklerde bi kaç kızla birden konuşuyor.
@sercan892 ayakta alkışlıyorum seni kardeşim, oğlum beş senelik ilişkisi artık tamamen boğmaya başlayınca çocuk ülkeyi terketti, yurtdışına yerleşti!!! Sebep:ikiside çalışıyordu lakin kızım egosu beğenisi yüksek efendim eve eşya alalım ama sen öde lüks yerlere gidelim ama sen öde evin bütün masrafların sen öde ben anneme para vereceğimle çocuğu çileden çıkarttı ve sonunda gitti, bana sağlık haberleri yetiyor Artık Türk kadını Türk kızı aklını başına almalı Ha benmi? son derece mutluyum ve beni mutlu eden kadın Bulgaristan göçmeni harika bir kadın, bilin isterim
Senin tarif ettiğin tip hareketleri ben hep erkekler de gördüm yalnız, ben bu zamana kadar hep tek kişiyle konuştum kimle flört edersem ediyim. Ama karşılaştığım insanlar hep içimde bi şüphe bıraktı. K*şar olan kazanır arkadaşlar bu kadar basit, erkek kız farketmiyor.
@Okyanusmavisi97 belki olayı kişiselleştirmiş olabilirim hemen başka örnek vererek sizide doğrulayan bir yaşanmışım var🧐 Son dört yıl (şimdi sattım köy hayatı yaşıyorum) bar işletiyordum aynı zamanda tekel bayiimde vardı, öğrenci ağırlıklı müşteri potansiyelli, erkekler hala ergenlikten çıkarmama sorunları yaşıyorlardı tek dertleri bu geve kiminle s2şeyim, ama kızlar onlar daha çabuk olgunlaşmalarına karşın karşılarındakinide adam sanıyorlar, Hem hesabı ödetip hem o geve o kadınla yatıp ertesi gün okul kampüsünde bunu maharetmiş gibi anlatanlarda şahit oldum Babalar erkek çocuklarına Adam olmayı öğretmediği sürece anneler kızlarına özgüven ve samimiyetlerini verise ortada inanın sorun kalmayacak
@likeyoungh Yatmak falan demişken, benim hiç sevgilim olmadı yatmadım da. Çirkin bi kızda değilim, fiziğim falan da gayet seksi bulunur, ince belli geniş kalça, göbek falan yok, yani tarif etmek için söylüyorum. Erkeklerle ne zaman tanışsam hemen bir yatma çabaları, hemen bir flörtöz olma çabası, ben arkadaşça konuşmak istiyorum desem bile hemen bi kendini geri çekmeleri falan. Tamam beğenmiş olabilirsin de aç gibi ne bu böyle. 25 yaş altı erkeklerin çoğu böyle. Ya hiç bi kızla yatamadım diye nerdeyse ağlıcak erkek gördüm.
@Okyanusmavisi97 asla sizi veya bir başkasını kastetmedim ama işte söylediğim gibi suçlu anne babalar yeterince düzgün evlatlar yetiştirse durumlar bu hal almazdı, maalesef tesbitleriniz çok doğru ergenlikten çıkamayan erkekler kadınları daha erken olgunlaştırır ve olgun insanlara yönlendirir, Buda benim tesbitim
@likeyoungh yok sorun yok :)) ben hiçbi zaman kaprislerimle yormadım kimseyi, konuştukça mutlu oluyorum cümlesini duydum 2 kez, fakat cüzdan seven kızlar daha ön planda sadece iki üç defa versin yeter
@Okyanusmavisi97 oooo bak işte sizin kıymetinizi asla anlamazlar, dobra açıl sözlü ve Zeki, zira erkekler seki kadınlardan hep kaçmışlardır, aksine kendinden emin erkek Zeki kadın sevmeli
Kimse için kılımı kıpırdatasım yok. Bende elde etme hırsı hiçbir zaman olmadı zaten. Elimde olanı korumaya çalıştım hep. Dolayısıyla ortada bir emek ve yaşanmışlık varsa kovalarım bir şeyleri. 2 gün önce tanıdığım biri kaçarsa ardından el sallarım açıkçası.
seçenek mi olim yani? öylesine edilen teklifleri ciddiye almıyorum beni çok istiyorsa çabalar.. erkekler herkese teklif eder hangisi tutarsa artık.. ben olmadım falanca olur falanca olmadı filanca olur.. oradaki herhangi biri olmaya niyetim yok.
Sanmıyorum, Genellikle insanlar kaçan kişiyi zor ya da ulaşılamaz olduğunu düşünür ve daha çok bağlanırlar bu sevgi değil takıntıdır, özellikle türk kızları egosu yüzünden kendilerini vaz geçilmez sanıyorlar ve kendilerine değer vermeyenlerin peşinden koşmayı seçiyorlar bunun sonucunda ya aldatılıyor ya da terk ediliyorlar. bunların biteceğini sanmıyorum.
Merhaba Öncelikle İnsanın zaten var oluşunun temelinde sevmeye ve sevilmeye ihtiyacı vardır. Bu zaten duygusal açlık bazılarımızı olağandan çok daha aceleci davranmamıza neden olabiliyor.🥰Bence bu sabırsızlık toplumun bize dayattığı o algıdanda kaynaklanıyor, olabilir. O algı ise aileden başlıyor. Baban, kardeş, abi, dayı, teyze, hala, abla diye uzayan döngüde seni ne zaman görseler. Konu nasıl oluyor ne ediyor oraya bağlanıyor. Ooo kız arkadaşın var mı?😳Ufukta birşeyler var mı? Yaş birazda almışsa evlilik ne zaman? Kimse yok mu? Diye uzar gider. Daha küçüklükten bu algılar beyinde bilinçaltımıza günden güne işleniyor. Ya da arkadaş ortamında eee tabi erkekler neyden övünecek?😌Bu arada bunları yazan bi erkek olarak yazıyorum. Gay falanda değilim yanlış düşünceler oluşmasın😁Ben sadece olayın özüne inmek istiyorum. Nerde kalmıştık, erkekler tabi arkadaş ortamında affedersiniz ama bi sayaç gibi “Cinsellik” konuşulduğu için eğer yapınız düzgün karakterli, iyi yetişmiş biri olsanız bile zannediyorsun ki “Cinsellik” yaşamayan erkek değil, ya da ezik kalıcağını düşünüyorsun🥺. Ee bu böyle olunca beyin nasıl düşünmeye başlıyor. Bir noktadan sonra aileninde verdiği o baskıyla affedersiniz ama ilk gördüğünüze saldırmaya başlayacak bi yapınız olmaya başlıyor?(Tabi deneyim azlığından da) Tanışır tanışmaz aklınıza ilk gelen şey “Cinsellik” olduğundan zaten zeki bir kadınsa karşıdaki eninde sonunda amacınızı anlıyor. Bu da öyle bir kötü duygu ki resmen empati kurarsan anlayabiliyorsunuz. Karşındaki seninle sadece fiziksel özelliğin ve o işi görmek için birlikte olması. Şahsen ben bir kızın benimle sırf vücudum için birlikte olmasını istemezdim.😔Tamamen insanı değersizmiş gibi hissettirebilecek bi durum. Kızlarada şurda hak veriyorsunuz artık bir noktadan sonra o kadar kötü deneyimler yaşamışlar ki ;aslında o yüzden yaklaşamıyorlar ya da çok beğense bile acaba bu da amacı öbür deneyimlerim gibi mi olacak?🤔Diye düşününce vazgeçiyorlar. Bilemezsiniz birçok olasılık olabilir. Utangaçdır.☺️Ya da içindeki duyguları dışarı çıkarmak ona ayıp diye öğretilmişdir. Ya da lezbiyendir.😁😊 Özetle;erkek de kadında önceki tatsız deneyimler dolayısıyla pes ederse;ancak bu devir biter. Kendim benimde hayatımda o kadar ölüp, bittiğim insanlar olmadı. Ama bu duyguyu sanırım 2. kere yaşıyıp,1 kere de reddedildim. O da bugün sanırım oldu ya da olacak😁Emin değilim Ama çıkmadık candan umut kesilmez. Koşmak gibi değil de ben hoşlandığım insana öyle direk ima etmem. Çeşitli gizli mesajlarla ölçüp bakıyorum. Zaten o mesajları alamayacak biriyse beni haketmiyordur. Çünkü ilişki 2 tarafında karşı tarafı değerli olduğunun hissettirilmesidir. Zaten etkilendiyse ne eder eder o mesajdan bi şekilde anlar, uğraşır o da 😁😊
Daha 20 yaşındaki ergen kız bile kendini 35 40 yaşındaki kadın gibi olgun ve akıllı zannediyor. Halbuki bilmiyor ki sahip olduğunu zannettiği olgunluk ve aklıselim düşüncelerinin kaynağında evreni bile içine alabilecek kadar büyük bir egosu var. Bu korkunç egosu kendisini bir nevi ilah, tapılması gereken bir mabud gibi kamçılıyor. Bir noktadan sonra kendisini evrenin en önemli ve en değerli canlısı olarak kabul ediyor ve bütün düşüncelerini bu doğrultuda fiiliyata döküyor. Özellikle 18-25 yaş arası genç kızların bu inanılmaz egosunun asıl sebebi veya nedenin de kapitalizmin sözde güçlü kadın algısı altında genç kızların üzerinden para kazanma gayesine bağlıyorum. Özellikle makyaj ve kıyafet gibi şeylerle genç kızlara güçlü ve olgun kadın algısı pürüzsüz bi şekilde empoze ediliyor. Kapitalizm bu sayede bir yandan yüzlerce tanrı yaratırken, bir yandan o tanrıları inek gibi sağıyor.. sonuc olarak zeki bi erkek, kendisine aşık, kendisine tapan ve malesef toplumun neredeyse tamamına dağılan, hemen hemen her an, her yerde görülen bu sahte tanrıların peşinde koşmaz, nazını, egosunu çekmez.
Akılları başa geldiğinden değilde , gününüzün sanal dünyasının çok çeşit sunmasının getirdiği gözü dönmüşlük diyebiliriz buna.. yani Ayşe hayır dediyse Fatma var Fatma hayır dediyse Gülcan var..😄
Valla hiç çekemem, çocuk değiliz artık duygusu olan insan kendini çekmez. Naz yapılır ama böyle kendini çekmek sürekli karşıdan beklemek filan saçma geliyor. Karşılıklı değilse saçma her şey.
Evet o kadar doğru ki arkadaşlar birini istiyorsanız böyle strateji yapmamıza gerek yok onların devri artık kapandı eskidendi Kaçan kovalanır devri Karşınızdaki kişi ruh sağlığı yerinde olan kendine Kötü davranılmasından hoşlanan biri değilse kendisini istemeyen birini zorla isteyen biri değilse emin olun siz kaçtığınız zaman arkanızdan gelmeyecektir Çünkü şunu düşünür ya Ben neden Beni istemeyen birini isteyeyim ki? Dünya bir kişinin etrafında dönmüyor Arkadaşlar bunu anlayın artık karşılıklı olmayan hiçbir şey sürdürmeye Yetmez bir şeyleri...
Eskiden din odaklı, duygusal odaklı düşünürlerdi. Hatalar hep hoşgörülürdü bunun sonucunda tavizler tavizleri birbirlerinin ardları sıra doğurdukça doğururdu, boşanmaların günümüze göre az olması mutlu evlilikten dolayı değildi ;çilekeş bir toplumduk çünkü, dertler, nazlar çekilirdi. Şimdi ise akıl çağındayız. Mutluluğun, paranın, güzelliğin, her şeyin anahtarı olan akıl çağında olduğumuz için olayları insanları çok iyi analizleyebiliyoruz. Nobran kimselere gereğinden fazla yüz vermiyoruz hadlerini aşmasınlar diye.. Herkese ayrı muamele ediyoruz, hak ettikleri gibi. Sonuç olarak bireysel olarak daha mutluyuz. Çünkü hayatımıza gereksizleri almadığımız için gerekliler kontenjanı da boşu boşuna dolmuyor ve bu sayede doğru kimselerle, olgularla dolayısıyla da yüksek standartlarla hayatlarımıza devam ediyoruz..
Dünyanın yuvarlak olduğunu anlamak gibi belki de kaçanların eninde sonunda yine aynı noktaya döneceğini bilen kişi kovalamaca oynamaz. Duyguların bu oyuna alet edildiği, sevginin bir yarış bir yakalayış değil de beraber hareket etmek, destek olmak ve tamamlamak olduğunu belki de insalar artık kavramak zorunda kaldı. Hem teknolojik çağın ulaşılabilirliği arttırdığı dönemde, sayısız alternatif varken marifetli parmakların ucunda kaçmayan ve daha üst modeline erişim sınırsızken bence kaçanlar kaçtıkları gibi kalırlar... Sevgi ve güven odaklı olanların ne kaçmaya ne de kovalamaya ihtiyacı vardır.
Benim için o devir bitti. Eskiden hep kendimi açıklamaya çalışıyordum, onlarca mesaj atıyordum karşımdakilerin umrunda olmuyordu hep üç beş kelime ile geçiştiriliyordum.
Artık hiç kimsenin keyfini bekleyecek durumda değilim, bana zararı olanı saniyesinde hayatımdan çıkartırıyorum. Çok seviyorum diye her şeyi tolere etmekten, üzülmesinler diye çırpınmaktan kendimi unutmuşum.
Aklı olan değersiz hissettiği yerde durmasın, kıyametinizi bilecek insan için zaten ekstra çaba harcamanız gerekmiyor. Şu an tüy gibi hafifim hem seviyorum hem seviliyorım, kafam rahat ve hiç olmadığım kadar da mutluyum.
Herkes bence bir noktadan sonra bu evreye geçiyor, hayat kafamıza vura vura öğretiyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Valla bizzat test ettim onayladım orta yolunu bulmak lazım, kaçmak artık çözüm değil, herkes kendine bakıyor, ortalık sevgili meraklısı insanlar ile dolu, adam ya da kadın nasılsa meydanda dolu diyor umursamıyor, aşktan daha çok milletin boyunu aşan dertleri var kimse kimsenin peşinden koşmuyor, bir tane sevgilim vardı adam aşırı zor bir karakterdi, kötü biri değil ama adam ile buluştuk 2 kez birlikte olduk, sonra adam eskisi gibi özenli değildi, uzak durdum taktikler uyguladım, gururumu kurtardım ama adam uzaktan takip ediyor gelmiyor, bende inat ettim gitmiyorum, sinyal verirse ne ala yoksa kimse kimsenin peşinden gitmeyecek, adam kaçıyor ben gitmiyorum, ben kaçıyorum adam gelmiyor, apışıp kalıyoruz birbirimize, özlesek de olmuyor yani koşmuyoruz. Bence alttan alın karşılıklı şımartmayın aşırı, dozunu bilmek lazım.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
+Bu karanlık varlık ne diyor? -Kaçan kovalanır devri artık bitiyor mu, diyorum demiş. +Bak sen demek öyle diyor öyle mi. -Aynen de öyle dediğini ısrarla vurguluyor. +Hımm bence çok saçma ve anlamsız bir şey zaten, şu anlamsız insanlar kendilerini ve başkalarını yokuşa sürmek için entel dantel şeyler çıkarmışlar. -Evet çok haklısınız bende sana aynen katılıyorum bu konuda, basit insanların yaptığı anlamsız şeyler işte. +İnsanlar kendini yücelten şeylere yönelmezde hep böyle abuk subuk şeylere yönelip kendilerini küçültürler.
Yeşilç * devri bitti evet ama sadece bu değil erkekler azgın köpek gibi dolanmaya başladı aynı şekilde belli etmesede kızlarda öyle. Tabiki genelleme değil ama tek amacın birşeyler yaşmak olduğu bir devirdeyiz. Kolay yaşayan kıza gitmek varken neden zoru tercih etsin?
Bu soru daha cok erkeklere sorulmus bir sorudur cunku naz trip yapan cogunlukla kadin olur kovalayan erkektir bu yuzden kizlar istisnai durumlarda kendine pay cikarmaya calismasin bu konuda bi anlasalim. Soruya gelince insanlar hayatin guzel kisimlarini son yillarda daha iyi anlamaya basladi toplum baskisi azaldi ve secenekler artti. İlgi goremedigi icin derbeder olma devri bitti cunku ilgi gorebilecegi insani bulabilecek cook daha fazla mecra var. Kisacik insan ömrunde hayatinin en guzel zamanlarini neden mutsuzluk ve sikintili bir surecte gecirelim? Eger ortada karsilikli bir sey varsa bunun mucadelesi zaten verilir ama yok hanim abla her turlu ilgiyi gorecek pohpohlancak ama karsiliginda iki yakin ilgiyi bile cok gorecek? Seviyorlar oyle askin izdirabini artik. Nazin tribin oyun oynamanin bir siniri var ve en onemlisi,
@likeyoungh ben lise öğrencisiyim ve inanın bana bahsettiğiniz kızı o kadar yabancıladım ki. Kız okulunda okumama rağmen bakın kendimden bahsetmiyorum. Yakın arkadaşlarım arasından asla o kıza benzeyen biri yok. Hepimiz ilerdeki hayatımız için endişeleniyoruz kafa yoruyoruz hem erkek hem kızlar açısından olayları değerlendiriyoruz. Cinsiyet ayırmak çok saçma her cinsiyetten her yaştan her kafadan insan var. Ben çok güzel çok mütevazı Türk kızı da gördüm. Cazgır çirkefte gördüm. Egoist dediğim dedik erkekte gördüm. Yumuşak ağır başlı mütevazı erkekte gördüm. Genellemelerden nefret ederim. Sadece size özel değil bu yazdıklarım ama böyle genellemeniz, olmadığımız biriyle bir tutulmamız kusura bakmayın sinirlendiriyor. Aynı şey sizin içinde olur eminimki. Okuduysanız teşekkür ederim uzun yazmışım biraz 😂
@Clemelqueen elbette okudum hemde her satırını sonuna kadar, benim vurgulamaya çalıştığım bu ve benzeri insanların ne kadar itici olduğunu belirtmekti, sonraki yorumumda cinsiyetçi olmadığımı belirtmek amaçlıyıdı
@Clemelqueen asla rahatsız olmadım tam aksine okuyan birisi olması aksine hoşuma gitti, her ne kadar okumayı sevmeyen toplum olmakta birilerinin okuması keyfli
Kezbanlar zerre umurumda değil. Bir kız giderse ben hiçbir şey kaybetmemişimdir. O beni kaybetmiştir. Benim hayatım renkli, çok akıllı, kültürlü ve zeki biriyim. Aynı zamanda çok azimliyim. Uff snane be slk tarzında bir üslupla konuşan kalitesiz bir kız ben ona selam verdiğim ya da sohbet açmaya çalıştığımda soğuk yaparsa direk ondan soğurum ve ikinci kere selam vermem. Takıldığım çevrede gerçi böyle bir sorun yaşamadım hiç. Çok harika kızlar ve kaliteli erkeklerin olduğu bir arkadaş grubunun içindeyim. Kütüphanedeyiz. Kızlar da gayet güzel giyinimli çekici kızlar ve konuşmaları da oldukça samimi. Ama dediğim gibi kimsenin peşinden koşacak değilim. Onlar benim peşimden koşuyor.
4 ay oldu eşimden boşandım hiç bukadar uzun süre yalnız kalmamıştım. Hele ki şu sıralar bir kız arkadaşa çok ihtiyacım olmasına rağmen içimden adım atmak gelmiyor. Gözümde büyüyor o tanışma evresi mesajlar falan, sen anlatacaksın o anlatacak bilmem ne zor geliyor artık. Bir kızın gelip beni tavlaması lazım ben reddedilmeyi geçtim teklif etmeye bile üşeniyorum 😎
Sadece ürün yelpazesi olarak değil, ilişkilerde de tüketimde çığır aştık. Artık erişim, yeni biri, yeni aşklar bazı mecralar kanalıyla çok daha çabuk sağlanıyor. Dolayısı ile ilişkilerde de sıradanlaşma yaşanıyor.
Her şeye rağmen zor olan güzeldir fikrimce.. Bu bende asla değişmez..!
Eskinin naif nazlanmaları mi kaldı? Herkeste benim için gerekirse öl Çok yaşa ama beni mutlu et mantığı yerleşmiş. Bu kadar bencillik varken ve insanların çoğu sadece kendini sevip karşısındaki kişiyi kendisini mutlu etmiş kişi olarak gördüğü sürece normal. Yoksa Ziya Paşa'nın dediği gibi "Gönül, kan içici bir afete esir oldu ki; her nazına her saniyede bin kere feda oluruz." Sizi siz olduğunuz için sevip en küçük şeyde size sırt dönmeyecek kişilerin pesinden ne olursa olsun gidin derim😊
Malum İnstagram tiktok twitter vs sosyal medya olduğu sürece aşkta biter kaçan kovalanır da biter. Çünkü kız da erkek de artık biliyor ki o giderse zaten elimin altında başkası var. Onun için kimse eskisi gibi aşkının peşinden koşmuyor ve aşkına gitse bile sahip çıkmaya çalışmıyor. Bence doğru olan eski gerçek aşk, gerekirse yıllarca severim.
Bu tarz saçmalıklar tamamen taraflardan birinin veya her ikisinin de bireysel gelişimini tam olarak tamamlayamamış olmasından kaynaklanıyor. Olgun ve mantıklı insanlar karşı tarafı peşinden koşturmak için kendini geri çekmeye çalışmaz. Böyle saçma stratejiler yerine daha doğal ve içinden geldiği gibi davranır. Fakat aynı şekilde olgun ve mantıklı diğer bir insan da karşısındaki ona içtenlikle kendini gösterdiği zaman ego yapıp uzaklaşmak yerine gördüğü değerin kıymetini bilir ve o da aynı karşılığı vermeye gayret gösterir.
Öyle olmalıydı zaten bunun en saplantılı olanlarına biz denk geldik 27 yaşında biriyim ben, ben ergenden birine hayır dediğin zaman sanki annesini tenhaya çekmiş gibi davranıyorlardı, şimdi birine hayır diyorum sg diyor bana :D En güzeli buydu zaten, baştan bu olması gerekirdi.. helal olsun şimdikilere..
Ben reddeden insana teşekkür ederim en azından net bir şey görürüm, benim anlamadığım bir gidip bir gelen insanlar. Bi insana arkadaşça his de besleyebilirsin iddia ettikleri gibi arkadaş olarak görüyorlarsa, ama insan arkadaşına bir değer verir onunla görüşür, birlikte çay içeceği vakti bile çok görmez. Hani diyorlar ya aa mesaj attı acaba bir ilgisi mi var diye, palavra. Herkes mesaj atar, önemli olan icraat.
Dünya sadece sevdiğimiz ve red edildiklerimizden ibaret olmadığını anladık. Bir kız red ettiğinde sanmasın ki bütün sene boyunca peşinde koşturacak daha güzel alternatif seçenekler var. Sen olmazsan başkası olur. O olmazsa bir diğeri olur..
kimse artık şımarmasın, Kimse kendini hint kumaşı hissetmesin😀 🙅♂️
Dünyanın frekansı değişiyor, böylelikle insanların bilinç düzeyi de yükseliyor. Bir dönemin erkekleri çok girişken olurken artık bakıyoruz kizlar girişken olmuş erkekler kız gibi. Bu düzenin değişmesi lazım. Kadının kadın gibi olması gerekir ki adam da adamligini yapsın. Fırsat vermek lazım erkeklere. Her şey dengesiz.. görmek lazım
Günümüzde her şey için birden çok seçenek mevcut , eskiden peşinden koşar ama pes etmezdin çünkü gözün sadece onu görürdü ve gözünün önünde olursa o da seni görürdü ama şu an seçenek bol ve hayat o kadar zor ki kimse kahır , naz çekmiyor herkes kendi yoluna bakıyor. İlişkiler bitiyor ya hayatlarına yenileri giriyor ya da adresleri genelde hazır bekleyen eski sevgili oluyor. Devir değişti ne bizler eskisi kadar masumuz , ne hayat eskisi kadar kolay...
Evet tam olarak bitmese de can çekişiyor.. Çünkü artık alternatifler çoğaldı ve kimsenin naz çekecek tahammülü kalmadı. Ayrıca olmuyorsa zorlamanın anlamı yok diyor artık insanlar. Dediğim gibi alternatif çoğaldığı için aşk acısı çekmeye fırsat kalmadan başka birisi çıkıyor karşısına insanın.
Hemen elde edilen hemen tüketilir😕 Kaçanı kovalamayanların sayısı ile dünyada tüketimin artması doğru orantılı şekilde ilerliyor. O değil de ne diyeceğimi unuttum. Her şeyi tükettikleri yetmezmiş gibi aklımı da tükettiler😒
Uzun lafın kısası kaçan, olmasını istemese kaçmaz😕
İnsanlar gittikçe özgüven sahibi oluyor gibi bir görünümü var bu işin, ama esasen böyle olduğunu düşünmüyorum. Bence asıl ve en büyük nedeni, insanların kendileriyle dahi baş edemezken bir başkası için mücadele etme hevesinden yoksun olmaları.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence aşk diye bir şey kalmıyor... eskiden kaçan kovalanırdı ve naif bir sevgi vardı. Açın bakın eski aşk şarkılarına çok naif... şimdi ki şarkılarda sahiplenme aldım seni, hastam çok bilmem ne... bana şahsen samimi gelmiyor... insan şu hayatta sevdiği bir şey için çaba göstermeyecekse bu tarz duygulardan eksik kalır. Ha çaba gösterdin denedin çoğu kez olmadı o zaman bırakırsın zaten
Saçmalama tabi ki orası öyle... süpriz falan yaparsın karşı taraf istemiyorsa zaten zorla güzellik olmaz benim kast ettiğim sevdiğin için çabalamak gönlünü kazanmak için güzel şeyler yapmak manasında dedim yoksa diğer türlü hanzoluk şerefsizlik yapanların Allah belasını...
Bu arada kaçan kovalamaz Av mı avlıyoruz bunlar çocukça şeyler Üniversite lise asklaridnan kaçı evlenmiş soylermisiniz Filimle gerçek hayatı karıştırmayınız
Ee herkesin bir sabrı var. İnsan bir dener, iki dener, hadi çok seviyorsa 3 dener ondan sonra da baktı dönüş alamıyor pes der. Olması gereken de budur aslında. Hatta 3'e bile çıkmamalı ki, karşıdaki kendisini bir şey zannetmesin.
Reddedilen insanların hırs yapması zaten tacize girer. İnsanların bunu anlamış olmaları sevindirici. Ayrıca “yola devam edebiliyor” ibaresi biraz kekremsi olmuş. İnsanlar elbette yola devam edebilmeliler. Hiçbirimiz oksijen değiliz.
Çok saçmaydı zaten.:-) Birini istiyorsan istiyorsundur, istemiyorsan istemiyorsundur. Kaçtığını sezdiğimden gerçekten ışık hızıyla soğuyorum, ergen miyiz biz. :D
İnsanlar akıllanıyor, olgunlaşıyor , aydınlanıyor. Tek taraflı ilişkilerden hep nefret etmişimdir , ilgiye aç olan sadece kadınlar değil erkeklerin de ilgiye, sevgiye ihtiyacı var ve bunun bilincinde olmayanları tabi ki geçmek zorunda kalıyorlar.
Kizlarin yorumlarini gorunce gozumden yaslar gelinceye kadar guldum 😅 eskiden kovalanmak bir marifet zannedenler itiraflarini da yazmislar zaten. Kizlar erkek nufusu azaliyor. Dikkat edin yakinda kiz kiza kalacaksiniz 🤷🏻♂️
Bu zamana kadar hiçbir 10 tane erkekle aynı anda konuşmadım, çirkinde değilim, gayet fiziğim falan beğenilir. Ama kimseye yaramıyor iyi olmak. Keşke k*şar ruhlu olsaydım. Hepsi el üstünde. Biriyle tanıştığım zaman arkadaşça konuşmak istiyorum dediğim zaman kendini hemen geri çekiyor. Neden hemen flört yani? Belki oturup konuşunca sevmiceksin beni. Herkes içimde hep bi şüphe bıraktı açıkcası. Kimseyi de istemiyorum. 22 yaşındayım hiç sevgilim olmadı, bu devir de yapmakta artık zaman geçsin diye yapanlarla dolu öyle sevmek aile kurmak hayal.
Kesinlikle öyle. Kaçan kovalanır diye bir şey normal sağlıklı psikolojisi olan insanlarda işe yaramaz. Sağlıksız şema bozukluğuna sahip bireylerde bu tür çok fazla değer gösterme akabinde karşıdakinin de sağlıksız şema bozukluğu olduğu için fazla değer görünce kaçma bu sefer de kaçan insanların peşinde saçma saçma koşma durumu görülür. Siz siz olun böyle ilişkilerden ve böyle ilişki potansiyeli olan insanlardan uzak durun. Önce kendinizi sevin böylelikle sevginizi paylaşabilirsiniz
O devir biteli çok oldu artık herkesin 2 3 seçeneği var yokluktan bolluğa geçişlerde nazın yeri yok şu zamanda kovalayan ya gerçekten seviyordur ya da takıntılıdır
İnsanların alternatifim çok diyerek bir sürü insanın duygusunu önemsemeden hareket ettiği devirden beri kimse kimseyi çekmiyor. Mutsuz kesim, bu yüzden mutsuz ve güvensiz.
Aslında kısımlara ayırabiliriz.Örneğin bir kısım kendisine değer verildikçe değer veren kişiden uzaklaşıyor. Kaçan kovalanır hesabı oluyor biraz. Diğer kısım da yüz almadığında direkt gidiyor. Bununla mı uğraşacağım gibisinden..
Saçma sapan iş ya Sevgilim bana 35 gün küstü Bu yaptığını çocuklar yapar Sorumsuz dedim Görüşelim dedi bu sefer ben görüşmek istemedim Ona 35 gün her gün yazar ararken aklı nerdeydi? Beni yeterince değersiz hissettirdi
Naz çekilir de trip çekilmez ben çözümü uluslar arası ilişki de buldum kız çalışkan oturup iki kadeh bişi içip dertleşebiliyoz birde aşırı şakacı falan ben kurtuldum bu işlerden Allah diğerlerine sabır versin :D
Bence bu kaçan kovalanırdan ziyade insanların birbirlerine tahammülleri kalmadığı ile ilgili. He ayriyeten kaçan kovalanır olayı bana saçma geliyor. Seven kaçmaz. 🙄
Hayır bunun nedeni dişil ve eril enerjisinin dengesinin yok olmasından kayboluyor maalesef kadın her işin peşinde koşarak erkeğe muhtaç olmayarak eril enerjisini yükseltip dişil enerjisini düşünüyor eril enerjisi kabalık esip gülemez dişil enerjisi ise kadının sexyligi değildir. Kadın muhtaç erkek veren konumunda olmadığı için ilişkilerde erkeğin birşey katamadigi olunca bu enerji dengesi düşüyor ve kimse kimseyı istemiyor erkekte cabalamiyor
Seven sevdiğinin nazını çeker devri bitti artık. İnsanlar birbirlerine ancak menfaati doğrultusunda yaklaşıp buna göre yol çiziyorlar ve en acısı buna aşk diyorlar.
Kendi onemini anlamaktan degil. Secenek cok fazla artik bicok kisiye ulasilabiliyor. Birine takilip zaman kaybetmektense cok daha iyisine denk gelmek daha kolay geliyor.
valla ya fare ya köpek kovalıyordur. ben değilim o kovalayan çok yıllar geçti üstünden... üstüne gidiyorsam ya hoşlanıyorumdur, ya da ilk görüşte aşık olmuşumdur. o da 3-5 sene de bir denk gelir.
Doğru olan bu zaten. İnsanlar her istediğini elde edemeyeceğinin bilincinde. Olmazda başka birini istersin. Bu kadar basit. Kimse vazgeçilmez ya da türünün tek üyesi değil.