Seviyorsunuz fakat imla hataları dur durak bilmiyor. Kendisinden soğumanız mümkün müdür?

Yaptığı imla hatasına bağlı sanırım. Mesela bazı kelimelerin yanlış hali tatlı olabilir. Eski sevgilim hala yerine hayla diyordu ama sanki çocuk tatlılığı gibi geliyordu. Ama çok fazla yapsa ve çok kelimede yapsa soğutabilir.
Kısaltma adı altında sesli harfleri bilerek yazmayıp bir de üşeniyorum derse bana o kişi hiç yazmasın
Çok fazla takılmam aslında ama kelimenin doğru yazılışı varken neden bir insan inadına yanlış yazar ki?
Kesinlikle bunun için ayrılırım bile. Ben yanlış yazsam da düzeltirim. Çaba gösteririm. Bunu karşı taraftan da beklerim. Harf hatasına katlanamam. De, da ayrımı, soru eki mi'nin ayrımı da önemli benim için.
Hayır tabi ya hatasını yüzüne de vurmam insan bilmeyebilir ya da yanlış bilebilir kimseyi kırmaya gerek yok ben gülerim şakalaşırım oda esprimden anlar zaten
Cevap
25Cevap
ufak tefek hatalar gözüme batmaz ama herkez yazdığı an TDK moduma bürünürüm :(
Evet, yani itici gelir. Kendini geliştirmediğini görmek hayal kırıklığı yaratır bende.
sanki herkez mükemmel konuşuyor mükemmel yazıyor di mi :P bunlara takılcaksa zaten bıraksın boşşş
@TDKgeldi bir sazan da bu ben onu bilerek yazdım ama sende anlıcak kapasite yok yol al...:P
Engelledim kendisini. Klavyeci dil kurumları samimi gelmiyor pek. :D
aynen ya ben mühendisim çok şükür okuma yazmamız var kendimizi kanıtlamışız her branşta bir de bunlar çıktı mükemmelliyetciler :)
Pek takılmam bu konulara ama göz kanatacak cinsten ise biraz rahatsiz olurum çünkü cümlenin anlamı değişiyor.
Evet, soğurum. Her şeyi kuralına uygun şekilde yazıya dökemeyebilir ama aşırıya kaçılırsa itici görünür. Mümkün olduğunca dikkat etsin.
Yazım kurallarını önemseyen biriyim. Soğumama sebep olmaz ama istemsizce rahatsızlık duyar ve bunu kendisine söylerdim.
kararsiz kaldim. sogumam da bir gicik kaparim yani. hayla nedir allasen.
Sürekli olmazsa sıkıntı olmaz ama sürekli devam ederse direkt uzaklaşırım
Buz gibi olurum. Hayla ve saten ne yav, bunu bilmeyen benden uzak olsun mümkünse.
Küçük hatalar sorun olmaz ama sürekli ve devasa hatalar rahatsız eder tabi ki. Keyifli günler.
SoğumamZamanla doğrusunu gösteririm. Tabi bu aradaki samimiyete bağlı.
Dilde bu tür hataları kaldıramıyorum. Genelde direkt iletişimi kesiyorum
Türkçe öğretmeni değilsem hayir ben bilerek yapıyorum hatta seviyorum bunlari 😄
Hayla diyen insanlarda şeytan tüyü oluyor rastladığıma göre
Bunu kendisine söylerseniz zamanla düzelir, bu soğumak için bir neden değildir benim için.
yani evet bir soğurum ya sonuçta Türkçeyi doğru kullanması gerekir her türk evladi gibi
Soğumam ama dikkat etmesini isterim. Çünkü o kadar da demedik yani
Ben doğrusunu kullanmama rağmen devam ettiğinde hoşuma gitmiyor herkes için geçerli bir durum bu
Dikkat etse güzel olur, hatta bu konuda birbirimizi uyarsak ama bundan dolayı soğumam, bana olan davranışları belirler bendeki yerini
Ben hiç hoşlanmam şansıma da bi onunla konuşurken sık sık yanlış yazıyorum. Kendime sinir oluyorum 😐
Büyük ihtimalle öyle🌼
Ben daha çok yapıyorum ona bakarsan
Aşkı imla kurallarina bağlarsak unlemde haydi yoluna demek lazim
Sogumam uyaririm ama ikimizin de turkcesi cok guzel degil ztn.
En sinir oldugum sey insanlarin direkt yerine direk yazmasi
Uff sinir oluyorum yazım hatalarına tahammülüm yokk..😬
Buna şahit oluyorum zaten. Soğumuyorum inadına düzeltiyorum ve artık bile bile yanlış yapıyor ve düzeltmediğimde şaşırıyor 😂
Bence olabilir herseyi o kadar sorun yapmamak gerek
Konusacana
Gülecegine
Laf atacana
Yardimci olun
Benimki düzgün yazıyor da hiç noktalama işareti kullanmıyor, arada hatlar karışabiliyor.😅 Bu yüzden soğumam tabii ki hislerim bu kadar basit değil.
Soğumam insanlık hali bi imla hatası için mi soğuyacak insan. O zaman hiç sevmesin bence
Bir şey diyemem ben. Kendi yazdığım hata kaynıyor 😂
Evet imla hataları beni bir insandan soğutmaya yetiyor
öyle değil de.."şkrm nslsn? sn çkzldm asdasdasdasdasd"uyuzluk yaa 😑
İşin komik tarafıda türkiyedekilerle yazışınca onların benden kötü türkçe yazıyor olması.
Tecrübelerim yazım hataları arttıkça zeka düzeyi düştüğünü gösteriyor. Dolayısıyla evet.
Yüzüne vurarak belli etmem ama şakasına söylerim doğrusunu o anlar zaten 💫
Evet. "Diyer" yazardı mesela, sinirlerim bozulurdu. 😅
Yoo soğumam yapınca düzeltiyorum ama inadıma yapmaya devam ediyor.
karsımdaki insan ister sevgilim olsun ister baskası yazım yanlısı direkt sogutur
Bunlar biraz fazla ilkokul terk mi derim sanırım.,😑😑😑
Böyle şeylere takılmam ancak hayla yazıyorsa da hay ben onun türkçesine
-de/da'yı ayıramayanı anlarım da şu fotodakiler gibi yazıyorsa...
Herkez yazarsa biter benim için soğurum
Herşeyden de bisey olmaz o kadar değil
Bide soru eklerini ayrı yazsın. Olur mu, tamam mı gibi vs.
Çok fazla yaparsa sinir olurum düzeltmesini isterim
Ne alaka imla hatası yüzünden mi soğuyacaksın belki de klavye sorunu vardır. Normalde de bu tür konuşuyorsa bilemem
Soğurum valla imla hatalarına tahammülüm yok
"Hayla" yazana denk gelince bir ayar oluyorum
Sanki herkesin Türkçesi on numaraymış gibi yazmışlar.. Niye soğuyayım ki bana olan sevgisi, sadakati, güvenilirliği yeter. Bir de güzel Türkçesi kusursuz olanı mı arayacağız :d
Soğumam ama sinir olurum
Soğumak için bir sebep değil.
Yok ya bende yapıyom çünkü
Evet ve sürekli uyarma gereği duyuyorum sinir oluyorum
ben böyle şeylere takılmıyorum
T9 açsın olur biter bunlar da sorun mu.
Hayır. İlişkisinde hata yapmasın yeter.
Yalan söyleyemeyeceğim biraz soğuyorum böyle olunca uyarmaya da çekiniyorum. Sadece sevgili değil normal arkadaş için de aynı şey geçerli
sogumak degıl de ınsan gıbı rencide etmeden söyleyip düzeltmesini istemek daha iyi
Sevgili olduysak yapamayacak demektir. Emekli TDK memuruyum kolay mı benimle olmak.
Imla degil ama bazi kelimelerin yazılışını bilmemesi soğutur y yerine g g yerine y kullanilmasi gibi
Bir edebiyatçı olarak tabi ki dikkat etmesini isterim. Fakat soğuma değil de 40 kere uyarırım. 🤭
Hayla yazanı görünce şaşırıyorum gerçekten...
Aklımı kaçırıcam şu görseller yüzünden
Her şey, herkes, zaten, hâlâ
Ohhh rahatladım
Bu babam olabilir ahahah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?