Günümüzde herkesin evlenmesi üstelik genç yaşta evlenmesi beklenmekledir.
Evli çiftin temiz döşeli kendilerine ait bir evde yaşayıp delice aşık olması ve dopdolu heyecan verici bir cinsel yaşam sürdürmeleri bekleniyor.
21. yüzyıl evlilikleri eşlerin birbirlerine duygusal destek sağladığı, birbirlerinin zevk ve uğraşlarını paylaştığı ve çocuk sahibi olduğu bir kooperatif olarak görülmektedir.
Kuşkusuz böyle bir ideal çok ender gerçekleşir.
Ev kredisi almak zordur, kiralar yüksektir ve çiftler en azından bir süre ebeveynleriyle oturmak zorunda kalabilir.
Örneğin Amerika'da İkinci Dünya Savaşı sonrasında ebeveynleriyle oturanların oranı 1880’lerde olduğundan yüksekti, Çiftler kendi evlerini kurduklarında ise bir çocukları olabilir ve yaşamlarının "düzenli ev" idealiyle uyuşmadığını görebilirler.
Kadın çocuğun doğumuyla işten ayrılmış olabilir bu da gelirlerinin azalması anlamına gelir.
Uykusuz geceler, romansı ve tatmin edici bir cinsel yaşamı harabeye çevirebilir.
Kadın, yakında kocası erkek arkadaşlarıyla çıkarken çocuğa bakmak zorunda kalmaktan bıkabilir.
Adam kadının gitgide gevşekleşen alışkanlıklarından bıkabilir ve bunun gibi.
Kısacası eşlere sunulan evlilik ideali o kadar gerçek dışıdır ki bu kadar çok evliliğin boşanmayla sonuçlanmasına şaşmamak gerekir.
Dahası kadın ve erkeğin kaynaklara ve yaşam şansına ulaşmaları arasında bu kadar fark olan bir toplumda evlilik içinde eşitlik gerçekleştirmek imkansızdır.
İdealler umursanmamalı.
İstersem 40 yaşında istersem 18imde evlenebilirim.
Ben, keyfim ve onun kahyasının bileceği işler.12 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKadınlar evliliği önemsemiyor ki evlilik düşünsünler... düşünmedikleri şey için de sürekli nasip diyip dururlar... ama düşünmediğin ıstemedigin şey nasip olmaz onu bilmezler.
Şimdiki kızların derdi laylaylom yaşamak tarz para sosyal statü ve kariyer olmuş ne tuhaf bir şey hepsi de insana gerçek mutluluğu yaşatmaktan uzak şeyler08 Yorumla- +1 yıl
Işte asıl mutsuzluğun başladığı temel düşünce bu , koca parası ne demek yahu nasıl saçma bir düşünce bu... kapitalist sistem bunu kadınların beynine ilmek ilmek işledi çünkü başka türlü kadınları kapitalist esaret altına almak mümkün değil di.
Iliskide sen ben olmaz senin paran benim param olmaz bu düşünce varsa o ilişki kârı koca ilişkisi değil dır modern ücretli birlikteliktir. - +1 yıl
Tamam işte sende ayrılma sende aldat hayatını yaşa.
- +1 yıl
Niye hayatını duvarlar içine hapsedesin ki , siz kadınlar gerçekten yaşamayı bilmiyorsunuz.
- +1 yıl
Mesj yazrsan detaylı konuşabiliriz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
Hayır düşünmemiştim ve hala düşünmüyorum. En verimli yaşlarımı kariyer yapmak varken evlenerek heba edemem. İnsan her şeyden önce kendi ayaklarının üzerinde durabilmeyi başarmalı. Önce kendini garantiye al, kimseye muhtaç olmayacak seviyeye gel, sonra evliliği düşün. Eğer bunları düşünmezsen evlendiğin adam seni ezer, yedirdiği bir lokma ekmeği bile başına kakar.
12 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı konuştunuz önce kendimizi garantiye almamız lazım 👏👏👏👏👏👏👏
- +1 yıl
Kesinlikle 🌝
Merhaba,
İslam erken yaşta evliliği uygun görür. Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. Evet çok isterdim kısmette vardı ama maddi imkanım yoktu ve uzak durdum. İmkan için çalıştım çabaladım ama o kadar pis ki ortam, evlilikten soğudum ev arabaya ve aileme yöneldim...00 Yorumla
+1 yılevlenmeyi düşünerek evlenilmiyor ki
kısmet olursa evleniyorsun..
yani düşünmek yeterli değil11 Yorumla- +1 yıl
O da doğru tabi
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeni benliğimle değil mesleğim ile yargıladıkları için artık düşünmüyorum
Not: evden bir çıkıyorsun 10 gün sonra eve geliyorsun diyorlar ama bilmiyorlar ki onların rahatı için ben çalışıyorum onun için şu an bekarım ve evden bi ciktimmi 11 ay sonra geri dönüyorum10 Yorumla
+1 yılKendimi genc olarak adlandıramıyorum ama yaşlıda değilim bu yüzden hem gec kaldım hemde çok erken
yani bilmiyorum :))13 Yorumla- +1 yıl
Tesekkürler 😅
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlilik kriterlerim beni darlamayacak şekilde. Bu yüzden evlenebilirim. Evlendim diye monoton bi hayat geçiremem
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılGenç yaşta evlenin sonuda belli ayrilik gec evlenende ayni, yani bu devirde evlilik akil kari deyil,
19 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
He okul bitsin evlen, bide erken cocuk yapma, biraz hayatini yasa 😊
- +1 yıl
Aynen, tabi önce aşki doya doya her yerde yaşayin ondan sonra cocuk
- +1 yıl
Aynen cocuk olunca insan eşiyle hic yakinlasamiyor, o yüzden dediyin gibi evlendikten 5 sene sonra cocuk yapmak lazim bütün fantazileri herşeyi doyana kadar yaşadıktan sonra
+1 yılMesela şu an düşünmüyorum 2 sene sonra inşallah nasipse
12 Yorumla- +1 yıl
Anladım ben açıkçası birazdaha beklemek istiyorum erken olduğunu düşünüyorum şu an 🙂
Ruhen genc hissedenler de dahil mi?
Evlilik veya ask ile ilgili herhangi bir sey umrumda degil. Erkekler de.11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAşka bağlı seviyorsak ayrı 1 yıl geçirmek istemem zaten ortalama ömre 70 desek en fazla 50 yıl beraberiz
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu yaşta ailem sorun eder ki 18 küçük henüz ama 20 lilerde evet zaten 50 yi 20 yi var sayarak hesapladım
Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Genç yaşlarda çok istedim nasip olmadı
Olsaydı evlenirdim10 YorumlaYaşım 23 olmuş. Bu saatten sonrası erken sayılmaz. Şimdi de, sonrasında da evlilik düşünürüm.
10 Yorumla
+1 yılistesem de evlenemem , yapmam gereken şeyler var ,
askerlik , okulu bitirmek , iyi bir iş bulmak vb,,,,00 Yorumla25 yaşıma gelmeden evlilik düşünmüyorum. Tabii hayırlısı artık.
05 Yorumla
+1 yılYaşım 26 olduğu için çok genç sayılmam az kaldı yaşım geliyor
02 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı bakalım
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayalimdeki birisi ise neden olmasin ayrıca az önce. gorusumu begenmissin teşekkürler
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana neden cevap vermedin 🤔
Cevap sahibi+1 yılAma. ne zaman cikicak peki sen evlenmek istiyormusun
Cevap sahibi+1 yılNe zaman dusuneceksin
Cevap sahibi+1 yılÇıkar belki şans veriyor musun pekk
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Düşünmüyordum, okul hedeflerim vardı ayrıca hayata karşı yeterince tecrübe sahibi değildim
00 YorumlaEvlilik yaşı gelince değilde doğru kişi bulununca yapılmalı. O yüzden yaş farketmez
00 Yorumla22sinde evlenen biri olarak suna yasim 34 jeske 35i bekleseydim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,2b cevap paylaştı.
+1 yılasla ya hatta sonra da bilemiyorum o kişiyi bulmak zor olsa gerek
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu yasimda bile dusunmuyorum evlenipde hayatimin icine etmeye hic niyetim yok
00 Yorumla
+1 yılYok ya sizin cinse güvenilmez düşünmüyorum o yüzden kdkdood
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı. Küçükken düşünüyordum.
11 YorumlaDoğru insan olursa neden olmasın.
11 Yorumla
+1 yılBen aslında evlenmeyi düşünmüyorum çünkü hayatımı birine bağlayacak kadar salak değilim 😂 ha bir de şu var kimse bana bakmıyor ondan evlenmem 😂😂😅
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. seversem düşünürüm.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 17 de evlendim bi çok arkadaşım da sen geç kalmışsın bile zor valla 😂
20 YorumlaErken yaşta çocuğum olsun ona yakın kafada büyüyeyim büyüdüğünü göreyim diye isterdim ama malesef yaş 24 oldu ortada henüz hâlâ bir şey yok isteğe göre yaşanmıyor malesef
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl19 yaşındayım ve evet bu yaşta evlenmeyi düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhadi en az 24-25 deyim
11 YorumlaEvet düşünürüm ama nasip kısmet işleri bunlar 😅
20 Yorumla
+1 yılşu an bulsam evlenirdim de yok işte piyasadan çekilirim hemen
01 YorumlaKesinlikle hayır bunu çapkınlık bi alakası yok benim felsefeme ters
05 Yorumla- +1 yıl
Evlenmek bana sadece resmiyete dökmek gibi geliyor onun dışında evlilik benim hayat görüşüme ters kültürümüz de saçma geliyor düğün yapmak , kız istemek , saçma sapan şeyler ama en kötüsü düğün yapmak şey gibi biz bugün ilk defa cinsel ilişkiye girecez hadi bütün akrabalar toplansın bunu kutyalim demek gibi birsey 🤢
Ama bi gun sevgilim evlenmeyei çok isterse sadece nikah yaparız
+1 yıl25 civarı evet
21 Yorumla
+1 yılValla ben 26 30 gibi düşünürüm kısmetse
12 Yorumla- +1 yıl
Like için tşkrler
+1 yılDüşünürüm
17 Yorumla- +1 yıl
İnşallah kuzucum , Antalya güzel şehirdir bu arada :) Baba tarafı ordaydı benim. Hala da ordalar , :)
- +1 yıl
Şimdi nerdesin peki?
- +1 yıl
Hmm tamamm
- +1 yıl
takip atsana bir :D
+1 yılSanırım doya doya yaşamak istiyorum gençliğimi
11 YorumlaDüşünmem
11 Yorumla
+1 yılEvlenmem
13 Yorumla- +1 yıl
Yok özel nedeni ama nedense çok sıkıcı bir şeymiş gibi geliyor.😂
+1 yılElbette geceler soğuk 😃
12 Yorumla- +1 yıl
Sen evli misin mine
İnsan sıkılır yıllarca hep aynı kişi ile...
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. bir aralar duşunuyordum
07 YorumlaDüşünürüm. Çünkü yeterince hazırım.
03 Yorumla
+1 yılÇok hoş olurdu ama ülkenin durumu malûm.
01 Yorumla
+1 yılAnlaştıktan sonra olur.
10 Yorumla
+1 yılEvet param olsa düşünürüm zaten
00 Yorumlaevlilik insanı değilim
00 YorumlaHayatinizi karartmayin
01 Yorumla- +1 yıl
Ayn gençliğinide yaşayacaksın biraz
Keşke 18 imde evlenseydüm
00 Yorumla
+1 yılHayır, evlilik düşünmüyorum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılDüşünmem. Mümkünse 30 dan sonra
00 Yorumla Genç yaşta kendimi yakamam
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılbenım ıcın daha cok erken :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl5 Yıldır Sevgilim var ve hala düşünmüyorum.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 993 cevap paylaştı. Bir ihtimal
10 YorumlaNeden olmasın
10 Yorumla
+1 yılGençliğimin baharında koca kahrı mi çekeyim ya
10 Yorumla
+1 yılAsla genç yaşta evlenip hayatımı mahvedemem
10 Yorumlahayır
10 Yorumla
+1 yılYaşım 30 hayla düşünmüyorum
01 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!