Selamlar, yanınızda sizi göre göre sevgilinize laf atsalar tepkiniz ne olurdu? Fiziksel, sözlü ya da hiç tepki vermeden devam mı ederdiniz?Pşt yavru alıyım mı seni gibisinden. :))
Yanınızda sevgilinize laf atılsa ne tepki verirdiniz?
Belki benim bu düşüncem çoğu kişiye garip veya sevmemek olarak düşünecek. Ama ben hayatta kendi doğrularım için yaşıyorum. Ve karakter olarak ince düşünceli olabilen ve yaptığım her hamlenin hayatta ikili insan ilişkilerinde olsun, farklı ortamlarda olsun hep 2-3 adım ilerisini tahmin edip ona göre yaşıyorum. Bu konular hakkında öfke kontrolü, stresle başa çıkma ve daha çeşitli faydalı birçok kaynak var aklıma gelmeyen bana çok faydası dokunmuştur. Şimdi bu konudaki düşünceme gelicek olursak şiddet, kavga vs olaylar her zaman insanı çözüme sokmaz. Onun yerine ben beynimi kullanarak karşımdakini alt ediceğimi çoğu durumda bilirim. Birde o laf atan kişileri sonuçta tanımıyorsunuz. Hayatında kaybedecek birşeyleri olmayan insanlardan korkmak ya da duygularını çok iyi yönetip soğuk kanlı kalabilen insanlar her zaman için kazanır. Bırakın o laf atanlar amacına ulaştığını zannetsin. İnsanların sizin hakkınızda o davranışa kayıtsız kalmanız belki kızın gözünde bile sevmiyormuş gibi görünebilir. Önemli olan hayatta kaybedicek birşeyleri olan insan kendisi için değil aslında sevdikleri için o tutumu sergiliyordur. Her olay karşısında direk kavgaya yönelmek bence asıl acizliktir :) Bu arada burda görüşünü yazmış çoğu insanın düşüncesine saygı duyuyorum.(Sözüm meclisten dışarıdır.)
eğer laf atıyorlarsa zaten kavga istiyorlar demektir bıçaklı olabilir neden ben de çıkıp horozluk taslayım ki 10 kişiye çekip gideriz savcılar halleder sewgilimde benim gibi diünen bi insan olur muhtemelen not: gelecekteki sewgilim bi işaret ver artıkk
Kimse kusura bakmasın ama muhtemelen geçici bi hasar veririm, ileriye giderse kalıcıda olması mümkün. Ama önce tedbirimi alırım yanımdaki laf attıracak durumda olmaz, bu rağmen laf varsa dediğim gibi...
Şu ana kadar başıma hiç gelmedi ama gelirse de sessiz kalmam. “Üzgünüm tatlım ama ben onu çoktan yaladım, bu nedenle de o benim.” diyerek adamın yanağını yalardım. Bir de orta parmak gösterirdim laf atana da. Benim gibi bir manyakla uğraşmak istemezlerdi.
Öncelikle benden çok sevgilimin tepkisi önemli çünkü ona laf atıldığı halde tepkisiz ve bu durumu hoş bir şekilde karşılıyor ise ona patlarım ama durum tam tersi ise ipleri elime alıp laf atan kişilerle laf dalaşına girerim büyük ihtimalle sonrada dayak yerim ya da laftan anlamayan kişilere laf yetiştirmem.
Simdi ben namus vs derim, orda bir is yaparim, en iyi ihtimalle karakolluk oluruz, pek guzel adalet sistemimiz adamlarla beni ayni kapidan ugurlar. Ne oldu? Hic.
Diger ihtimal bana ya da onlara birsey olmasi. Bana olsa geberip gittim al kiz kaldi sap. Onlari gebertsem e ulan yine icerdeyim kiz yine sap kaldi? O rahat olan yine bize oldu.
Ama diger alternatif de kendimi sorgulatiyor. Ses etmeden duz devam etmek. Bunu da kendime yedirmek konusunda problemlerim var.
Ama acik olayim bana kalsa o itlerin hepsi o lafi attiklari yere gomulmeli. Ya da kimsesizler mezarligina. Her boku yesinler kabul ama namus kavrami baska.
Sevgilim karim vs yok. Olmasini da istemiyorum isin asli olene kadar.
3. su sizler icin en sagliklisi. Ama ilk ikisini yapana da yanlis demem. Gonul ister ilk iki secenek devlet eli ile yapilsin da ibret olsun bu annesizlere.
Döverim diyenler olur illa ki. Adamda bıçak varsa ne yapıcan? Adama vurup başını belaya soksan ne yapıcan? Adama zarar versen ne olacak? Herkes atıp tutuyor. Kızların da şiddet eğilimi hoşuna gidiyor. Bizim sevgi ve koruma algılarımız o kadar vasat ki. Kızlar kendini korunması gerekiyor gibi hissediyor bunu sevgi sanıyor. Erkekler de dövmeyi ve şiddeti bir koruma ve sevgi göstergesi olarak gösteriyor.
@everkeğii mantıklı bir kadınla sevgili olmayı tercih ederim. Sonuçta bedenine gelen bir şey yok. Cezaevlerine baksana ne adamlar var içerde. Bir anlık öfkeyle adamı dövüyorsun. İçerde kogus agasina 40 sene karşılık yapıyorsun. Bu erkeklik mi sence?
o an yapılmış olan saygısızlık karşısında onu düşünmüyorsun Emre yok bıçak yok silah aklından geçmiyor bile. İstiklalin ortasında dövdüm yine aynısı olsa yine döverim. şiddete karşıyım ama herkes haddini bildiği müddetçe.
@everkeğii he. Yanlış anlamisim tamam. İnsanda benlik diye bir şey var. Onu ne üzerine kurarsan onun üstüne biri laf dedi mi saldırgan olursun. Neden adamı dövmek zorunda hissediyorsun? Toplum böyle gösterdiği için. Toplum kibar naif insanları pasif görüyor. Sürü dışı olma düşüncesi olabilir. Çocukluktan gelen bastirilma olduğu için de kendini pasif görüyor olabilirsin. Bazı şeylerin mantığını sorgulamak lazım
@kıvancc1903 stresi ve öfkeyi yönetmek mümkün.. bununla ilgili kitaplar da var videolar da var. Saldırganlık iyi bir şey değil. Mesela o adam orda sana bıçak çıkarsa hiçbir şey yapamazsın. Seni sakat bıraksa ömür boyu dizlerine vuracak olan kişi kim? Sensin. O adamın psikopat olup olmadığını bilmeden saldırıyorsun.
Sen o adama zarar verseydin sonucunda yaşayacağın şeylern vebalini alabilir misin?
Zaten düzgün biri olmuş olsa yanımdaki kadına laf atmaz. böyle bir insana naif ve kibarca yaklaşmak tamamen ahmaklık olur zira kendini dahada üstün görmeye çalışacaktır. az öncede dediğim gibi şiddete karşıyım ama haddini bildikleri sürece. içine çekiliyorsam gülüp geçemem çiçek veremem.
@everkeğii bütün bunlar tehlikeli alanlar bence. Ama en güzeli beladan uzak durmaktır. Bela insanı yorabilir. Saldırgan çok arkadaşım vardı özgüvensiz gözüküyorlardı. Yani özgüveni de zedeledigini düşünüyorum. Saldırgan olan insanların kendiyle problemleri olduğunu düşünüyorum zaten.
Sevgilim atılan lafa tepki vermezse bende vermem. Ama sevgilim atılan lafı hoş karşılar ve karşılık verirse! Bir bakış ya da gülüş ile.. O zaman tepkimi ona veririm. 3. Kişiler ne yaparsa yapsın umrumda olmaz sonuçta kimse tapulu malım değil kamu malı 🤣 Benim için önemli olan onun duruşudur , bu kadar.
Gözlerini oyar, cebine koyarım. İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır demişler. Kendi alemlerine salarım onları. Kendime muhatap almam. Mühim olan da sevgilimin tavrıdır. O bu laflara nasıl bir karşılık verir ona dikkat ederim...
Üniversitede başıma gelmişti. Manken gibi bir adamla çıkıyordum nasıl desem aynen Kıvanç Tatlıtuğ. Çok sinir oluyordum kızların dili dışında adamı yiyordu 😂😂 ama bu şaşko benden başkasını görmüyordu. Evlenmek istedi vs vs yok ya valla tip geçici.. Ayrıldım gitti zaten şimdi Trakya’da göbekli bir öğretmen olmuş 😂😂
Herhangi bir tepki vermem. Çirkefleşmek ya da cevap vermek benim tarzım değil. Zaten böyle durumlarda önemli olan hayatımdaki kişinin karşılık vermemesi. Hayatımdaki kişinin de öyle bir şey yapacağını düşünmüyorum doğrusu.
Hiçbir şekilde tartışma, kavga gibi durumlara girmem. Erkek arkadaşım zaten gerekli tavrı sergileyebiliyor olmalı orada. Yaptıklarına cevabı en güzel şekilde almış olacakları için fazlasına da gerek olmaz, el ele yolumuza devam ederiz.
Aboo“Kadınlar bizlere Allah'ın emanetleridir” tek sevgilim değil başka bir bayana da laf atılsa ve bundan rahatsızlık duyduğunu farkedeyim sadece fiziksel şiddetle etkisiz hale getiririm.