2 seneden fazla bir süre bir online ilişki yürütüyorum. Farklı ülkelerde yaşıyoruz. Henüz hiç buluşmadık. Bu noktaya gelene kadar en başında kendimle de çok savaş verdim gerçekten bunu mu istiyorum, başkasının istediğini mi yapıyorum, sorular sorular. ilk ilişkimde bu olunca daha da farklı deneyimsizliğin verdiği aslında bunun vermil olduğu bir avantaj da vardı tabiki. Gerçek bir ilşki deneyimlemediyseniz bu tip bir ilşki sizin için tek yoldur ve beyninizde buna alışmış oluyor. Ve tabi bir gün buluşacağımızı düşünsemde artık bunun olmayacağına çeşitli sebeplerden dolayı emin olduğumda bir karar vermek zorunda kalıyorsunuz. Zor bir durum ,. Ama buluşmadan aklınızdaki o soru işaretleri yad herhangi bir şey tamamlanmıyor. Buluşup ara ara görüşmeye fevm etmeye karar verebilir mesela ama bu o kişiyle ne denli bir uyum yakaladığını gözlemledikten ve emin olduktan sonra olur.
Bu aranızdaki bağ ile ilgili bir durum! Özlem ve hasret çok zor ama bir o kadar da bağlılık oluşuyor çünkü sevdiğinin değerini daha iyi anlıyorsun. İmkan oldukça buluşmak harika oluyor fakat ayrılık çok ağır bir duygu yaratıyor. Sevginiz ve bağınız güçlü ise mesafeler engel olmaz asla ama değilse ilk problemde sıkıntı yaratır🙂 Bana sorarsan uzak mesafe ilişkileri daha güçlü ve heyecanlı çünkü her istediğinde birinin yanında olabiliyorsan özel anlar ve heyecan azalıyor artı Özlem de olmuyor 😁
Görünmeyen, dokunulmayan, hissedilmeyen her şey uzaktır. Önemli olan mesafelere aldırmadan yüreğine dokunmak, dokunduğunu hissetmektir. Görmeden sevmeye benzer mesafe ilişkileri. O insanın düşüncelerini, varlığını, hayata bakış açısını vede size kattığı değeri sevmişsinizdir. Dokunduğumuz her şey, herkes anlamlı gelmeyebilir. Bazen öyle dokunuşlsr olur ki yüreğiniz eliniz olur.
Şu anda içinde bulunduğum ilişki. Zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum. Normal ilişkiden çok farkları var sürekli buluşamıyorsun daha çok özlüyorsun vs biraz da yıpratıyor ama buluştuğun zaman her şeye değiyor. Vıcık her gün her hafta buluşmuyorsun. Yani ne bileyim ben normal ilişkide yaşadım ama uzak mesafe ilişkisi daha güzel geliyor bana. İlla sevmek için yanında olması gerekmiyor bunu anlıyorsun. Hem şöyle düşün senin yanında fazla olamasa bile sana yanındaymış seni gerçekten seviyormuş gibi hissettiriyorsa ve bunu uzaktan yapabiliyorsa yanında olsa nasıl hissettirir Allah bilir fmdmdmd. Dediğim gibi kesinlikle zaman kaybı değil
Uzak mesafeli aşklar hep uzaktan yaşanacak ise durum zor çünkü uzaktan olan ilişkiler genel olarak telefon üzerinden yürür ama bir hayatı, ilişkiyi bir telefonun içine sığmaz. İnsan sevdiğini görmek ve onun hayatına dahil olmak, onunla manevi olarak bir şeyler paylaşmak vesaire vesaire... Mesela 1 ayda bir gelip sizi görmeye gelmesi bile insana yetmiyor...
Aslinda ZamanDan daha onemli olan degerlerin kaybi. Adı zatenkoskocaman gozumuzun önunde ;UZAKK. Birliktelik ;yakin ister... Kisi ;dokunmak ister, dokunulmak ister.. Sevgi; paylasmak ister. Paylasilan AN larda cogalmak ister. Ayda bir ,15 gunde bir , hadi haftada bir olsun. Ne kdr ne paylasabilirler. Ben solim ne paylasacaklarini. Her aniyla planmis bir ya da bir kac gun.( oda yatakta). Istedigim AN goremiceksem, dokunmicaksam, duyamicaksam. Mutlulugu mu mutsuzlugumu birebir yuzyuze yasayamayacaksam, kisaca herseyi o ayda bir gune erteliceksem, herseyi kendi kafamin icinde yasicakcaksam (sevismelerimi bile) , zaten ona gerek yokki. Uzak sa adı; zaten adinin hakkini verir. UZAKTA kalir.
Zaman kaybı olduğu aşikar, yakından bile ilişkiler zar zor yürürken uzaktan olması %5 ihtimal falan ve doğru dürüst bir insana denk gelmen lazım ve o da çok zor, şahsen uzaktan ilişki yürütmem ben, hayatıma alacağım insan canlı kanlı aynı ortamda sürekli olabileceğim biri olacaktır.
Hayır, değildir."Hepimiz kendimize geleceğiz bir gün. Üzüle üzüle mutlu olmayı, güçsüz kala kala güçlü olmayı öğreneceğiz. Düşe düşe kalkmayı, öyle öyle yaşamayı, ağlaya ağlaya gülmeyi ve ayrı kala kala sevmeyi... Bir gün hepimiz kavuşmayı da öğreneceğiz. O gün yakın. Bir gün hepimiz aramızdaki kilometreleri, santimetreleri aşacağız. Kime bakıyorsak uzaktan uzağa, bir gün tam karşımızda gözlerinin içine bakacağız. Çünkü mesafeler, aşılmak içindir...”
Aslına bakılırsa bunu böyle değerlendirmek gerekir. İlişkide olduğun insanı iyi tanıma fırsatın olduysa ve güven telkin ediyorsa hiç sorun olmuyor. Tabi özlem ve vuslat bambaşka.. Eğer arada sırada da görüşme imkanı olursa ve kaliteli zaman geçirme imkanı bulunulursa gayette güzel olabilir. Ne beklenti, ne art niyet olumsuz olan tüm kavramlar uzak kalıyor yaşamasını bilene.. Pürüzler çıkabiliyor zaman zaman ama konuşularak her şey çözülür diye düşünüyorum.
Normal başlayıp uzaklaşıyorsa yine sürdürülebilir. Tabi bu ilişki için iki tarafında çok özverili, saygılı ve birbirlerine güveniyor olması önemli. Uzaktan başlayan bir ilişkiyse çok zor. Yürüse bile iki taraf için de çok yorucu ve yıpratıcı olacağını düşünüyorum.
Sevip güvendikten sonra neden zaman kaybı olsun ki?
Bir amaca ulaşmayı hedefliyorsanız evlilik gibi uzak ilişki daha güzel aslında. Buluşunca daha kaliteli zaman geçiriyorsun.3 yıldır uzak ilişki yaşıyorum. İlk bir buçuk senesi falan 2 saatlik mesafedeydik, ayda bir mutlaka buluşurduk. Şimdi biraz uzağız ve malum salgından dolayı yılda üç kere anca buluştuk.
Aşk, dokunmanın ötesinde hissetmektir. Amacı dokunmak, kazanmak ve elde etmek olan kişilerin hedefi kısadır. Hedefiniz elde etmek değilde aşkı hissetmek ise uzak veya yakın mesafe aynıdır, aşkı yaşarsınız.
İletişim çok önemli. İletişim koptu mu ilişki de kalmıyor...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok uzun süre uzak mesafe olarak devam eden bir ilişkim oldu. Çok fedakarlık yaptım, çok çaba sarf ettim, tabii ki karşılıklıydı ama meafelerden dolayı birçok şeyi çok geç gördüm diye düşünüyorum. Zaman kaybı olmasa da birçok şeyi örtbas eden bir durum...
Yaşı epey fazla olan kişiler uzun mesafe ilişkisi güzel dir heyecanlı oluyor (bana bunu diyen kişi 71 yaşlay falan) 30-40 yaşlarındaki kişiler kısaca yeni nesil uzak mesafe insanı yıpratır diyor geriye kalan şeyi sen hesapla.
Gerçekten seviyorsan, zaman kaybı falan değil. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum. 6 aydır görüşemiyordum farklı şehirlerdeyiz. Sabrettik ve yanıma geldi, görüştük, buluştuk birlikte vakit geçirdik. Eğer seviyorsanız, birbirinize karşı güveniniz varsa dürüstseniz gerçekten oluyor.. elbet kavgalar, tartışmalar oluyor veya kırıcı şeyler ama inanın geçiyor hepsi. Dediğim gibi seven insana asla ama asla zaman kaybı değil.
Hayır zaman kaybı değildir yeter ki iki tarafta fedakar ve sabırlı olsun. Eğer iki tarafta birbirini gerçekten seviyorsa mesafeler sadece birer sayıdan ibarettir.
Merhaba. Sevmek nedir bilmeyenlere evet. Uzak mesafe ilişkisi gerekli değildir onlara. Herşey görmek dokunmak, sarılmak değildir. Daha sevgiyi anlamayanlar bunu böyle bilir. #Лена
Uzak ilişki yaşadım evet ilk olduğu için çok seviyordum oyle boyle değil zaten adam beni seçmiyormuş defalarca aldattı yani diyeceğim su ki BENİM için 2 sene boşa heba oldu
Bana kalsa çok zor.. Ama kişiler arasında ne kadar kaliteli iletişim ve anlaşma varsa ona göre olasılıklarda olumlu yönde değişir gibime geliyor.. Çünkü aksi tablolar çok fazla😐
Uzak mesafe ya da yakın mesafe ya da hep yan yana... İlişkilerin hepsini zaman kaybı olarak görüyorum. Aşk, sevgi, hoşlanmak... Bunlar tamamen zaman kaybı, boş işler... Tarzım değil
Zorlandım, normalde kolay kolay pes etmeyen biri olmama rağmen zorlandım. Aşırı yorucu, sevdiğine dokunamamak, yüzünü, mimiklerini görememek, gülüşünü hissedememek, sarılamamak...
Zaman kaybi degildir ama insan üzüldüğünde sevdigi yaninda olsun ister sevdigini görmek ister ona dokunmak sarilmak ister. O yüzden cok zor olacağını düşünüyorum.
Ya aslında zaman kaybı değil bak mesela hemen yüz yüze konuşanlar ne oluyor ya ayrılıyor ya erken evleniyor doğru insanda beklenir ama doğru insan değilse lüzum yok
Çok zor oluyor. Özlüyorsun, dokunamıyorsun. Sürekli bir şüphe insanın yakasını bırakmıyor. Bunlar da ilişkiyi yıpratıyor. Uzak mesafe ilişkisi korkutucu geliyor bana.
sonunda evlilik olacaksa değil öbür türlü zaman kaybı bence
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bu zaman kaybı diyenler hiç yaşamamış sanırım ne alakası var karşılıklı güven sevgi varsa niye zaman kaybı olsun arkadaşlar gözden ırak gönülden ırak diye birşey yoktur.
Asla zaman kaybı değil buluşup dokunmak sarılmak sevmek ister insan fakat uzaktan da bunlar yapılabiliyor benim ilişkim var uzak mesafe 2. Yılımıza giricez gayet mutluyuz ilişki yan yana bulunmaktan ibaret değil
Nasıl bir uzak mesafe ilişkisi olduğuna bağlı aslında. Uzun süre beraber olup sonradan araya mesafe girmişse yürütülebilir fakat ilişki direkt uzak mesafeden başlamışsa büyük bir zaman kaybı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet. Çok zor olduğu ve bi süre sonra biteceği için zaman kaybı