Iyi bir örnek mi bilmiyorum ama yaşadım evliyim de şuan😁😁

Eğer o kişiye sonsuz güvenim var ise, önce oturup ailemin neden bu ilişkiyi desteklemediğini sorarım. Zaten güvenmediğim birini ailemin karşısına çıkaracağımı zannetmiyorum veya ailemin benim ilişkimi desteklemeyeceğini düşünmüyorum. Geçerli veya martıklı bir sebepleri yoksa devam ettiririm. Sadece benim kararıma saygı duymaları gerektiğini belirtirim, umrumda olmaz. Ama desteklememelerinde ki sebep çok haklı bir sebep ise veya benim görmediğim, kafamı kurcalayan bir şey ise sadece biraz düşünürüm, çözüm bulmaya çalışırım. Sonra eğer ailemin haklı olduğunu anlarsam veya hissedersem ilişkiyi bitiririm. Ama dediğim gibi öyle haybeye, ufak tefek şeyler yüzünden bitirmem.
Ya sorunlar oluyor ama hep öyle duydum sizde de oldumu? Aile sevmezse illa sıkıntı bi sorun bi huzursuzluk çıkıyor ama tabiki zamanla belki düzen yerine oturur bunu kabullenir ve iyimser bi bakış açısıyla yaklaşırlar. Ben onaylamadığı ilişkiyi büyük konuşmak gibi olmasın yaşamak istemem ama nedenine de bağlı saçma sapan nedense onu pek şaapmam ama düzgün nedense olmaz yani ama çok seviyorsam dil dökerim neden diye güzelce sorarım hala yok deniyorsa yapacak bişey yok yani :/
Hayır olmadi sonradan çok sevdiler
Teşekürler 🌸
Ailemin onaylamadığı biriyle evliyim. 7. Senem çok şükür iyi ki evlenmişim. İyi ki kendi hislerimi dinlemişim ve iyi ki bizi dinlemeyip evlenmişsin diyen bir aikem var. Çok şükür 🙏 Herkes ailesine karşı gelsin onaylanmayan ilişkiyi yaşasın diye yazmadım. Sadece kendimden ve eşimden emin olduğum için karşı çıktım ve yanılmadığımı gösterdim.
Her örnek kendi çerçevesi içerisinde farklılıklar barındırır. Genellikle aileler haklı çıksada sizdeki gibi istisnalar mutlaka vardır. Aslında önemli olan yaşınız ve gerçekçi bir bakış açısına sahip olup olmadığınızdır. Özellikle genç yaşta iken aileler çocuklarının doğruyu göremeyeceğinden endişelenerek onların adına karar alma eğiliminde olurlar. Siz bu kararı verdiğinizde kaç yaşındaydınız ve belli bir olgunluğa sahipmiydiniz bilemeyiz ama eğer seçiminizden memnunsanız, bunun her zaman geçerli olmadığına iyi bir örnek teşkil ediyorsunuz demektir. Ve böyle ise mutluluğunuz daim olsun.
Cevap
31Cevap
seviyorsam yaşarım sonuna kadar..
Hayatımı paylaşmak istediğim insan hakkında ailem dahi olsa kararımda etki altında kalmam. Bazen fazla korumacı, önyargılı veya tamamen kendilerinden pay biçtikleri olumsuzlukları o insana yansıtabiliyorlar. Fikirlerini alır ve dikkat ederim, sorun ne ise çözmeye çalışır varsa önyargılarını gidermeye çalışırım ama ilişkiyi yaşama konusunda söz hakkı tanımam.
Zamanında yaşadım. Kız arkadaşım benden 10 yaş büyüktü, bir tane yetişkin çocuğu vardı. Bu yolun sonuna kadar yürüdüm, herkesi karşıma onu yanıma aldım fakat paranoyak ruh hallerinden dolayı ilişkiden soğudum ve zamanla uzaklaşmaya başladım. Kendisine soğumaya başladığımı, hataların anlatmaya çalıştıkça üstüme geldi. Bende artık öz saygımı ve kendisine saygımı yitirmemek için ilişkiyi bitirdim.
geçmiş olsun dayı
Eyvallah dayı ettiği lafa bak kadının iyi yirtmiissin
Kendilerini bulunmaz hint kumaşı saniyorlar
Ailemin onayladığı hiç bir şeyi yapmadım ki bu güne kadar
ihtimal evliliğim de böyle olacak
bir gün evlenirsem
Sebebine bağlı yaptığı iş için evlenme ya da yakışmıyorsunuz gibi küçümsemeler yüzünden istemiyorlarsa tabiki karşı çıkar o ilişkimden vaz geçmem ama durum farklıysa eğer bir yanlışını gördülerse bi düşünmem değil hani
Hayır, yaşamam ama onaylamaları için elimden ne geliyorsa yaparım. "Ailem ilişkimize karşı çıktı, ben de bir şey diyemedim." Demem. Gücümün yettiği yere kadar çabalarım.
Merhaba döndüm ben :)
Bir şarkı var bir bayan söylüyor nasıldı sözleri korkmuyorum korkmuyorum inan hiç korkmuyorum... diye :) fonda çaladuruyor gibi hayal edin siz.
Yaşarım yaşadım da :) ama değdi mi o ayrı...
Demin konuştuk en son.
İnsan bazen unutuyor birşeyleri... Sonra birşey çıkıp öyle bir çağrışım yapıyor ki şimşek gibi çakıp sıralı ip gibi diziyorsun bağlantılarıyla... bunun keyfini sürüyorum şu sıralar.
Ama onu unutmak mı?
Asla...
Yani sonu evlilik olan bir ilişki yaşanıyorsa ailelerin görüşleri çok önemlidir, aile onayı olmayan evliliklerin önemli bir bölümü mutsuzlukla geçiyor var boşanma ilke neticeler yaşanıyor
Mantıklı bı gerekçeleri olmalı gerce çok aile ortamida görmedim eşimi bile tek başıma istemeye gitmiştim
Orta yolu bulmaya çalışırım. Ki ailemin zaten mutluluğumu gordugu halde sevdiğimden ayrılmamı isteyecek kadar bencil olduklarını düşünmüyorum :)
Siz ikiniz mutlumusunuz, gerisini boş ver. Esas olan ellerim birbirini anlamadı tatmin edebilmesi. 🌸😎
ailenin kafa yapısını bildiğim için o toplara girmem hiç kimseyi kırmanın alemi yok
Gercekten seviyorsam evlenirim Net yani yaşarım o iliskiyi
acıkcası asıl amacım yurt dısına cıkmak eger öyle bir sey olursa ise müslüman olmayan bir erkekle birlikte olmus olacagım ailem bunu onaylar mı bilmiyorum ama ben dinlemem acıkcası gercekten seviyorsam benim kararım ve benim hayatım ama aileminde evlenecegim kisinin müslüman olmamasını sorun edecegini dusunmuyorum
bir yaşa kadar evet ama bir yaştan sonra kendi kararlarımızı alabilecek yetişkinleriz
Onlar onaylamıyorsa kesin iyidir derim hemen nikah masasına koşarım
Sanmıyorum öyle bir duruma düşeceğimi. Ailem anlayışlıdır.
Evet yaşarım, pek ailem karışmaz ama sonuçta evlenen benim ailem değil
Kalıcı ömürlük vefalı insan i bikaç duygusu kalmış kadın bulabilirsem ilişkide yasar evlenir imde
Yaşanır. Ama ergen yaşlarda uzak durmalı öyle ilişkilerden.
Bir insanın tercihlerinde ailesine söz düşmez. Herkes kendi hayatını yaşamalı. Görücü usulü evlenenlerin cahil olduğunu düşünüyorum ben.
Neden karşı olduklarına göre değişir. Yani öylesine gıcık oldukları için ya da beni biriyle birlikte olmam fikrini kabul etmedikleri içince devam ederim ilişkime. Ama herhangi bir ayıbıyla karşılaşmışlarsa beni de iter bu
Belki başta mutlu oluyosun ama sonra keşke aileme karşı gelmeseydim diyosun ailene mutlaka ihtiyacın olur kaybetme aileni.
Hayır çünkü üzüldüğüm zaman ya da aramız limoni olduğu zaman onlara gidecek derdimi anlatacak yüzüm olmaz ama bu aileden aileye değişir herkesin ailesi ile ilişkisi farklı
Yaşarım, yaşadım
Kendi kararımı vericek yaştayım
Sonuçlarına da katlanırım tabii o ayrı
Ee evlisin ama sitede sevgilin vardı 😊 dedikodu yaparken bu bilinmiyor sanıyordun sanırım
Çok eminsem yaşarım.
Emin değilsem bırakırım çünkü çevremde aile onayı almadan evlenen insanların evlilikleri boka sarmış vaziyette.
evet yaşadım ama gördüm ki hataymıs kimse icin değmiyor
Yaşarım tabi beni ne kada büyütmüş olsalarda sonsuza kadar onların olmicam kendi hayatım kendi arkadaşlarım var hem evlenen benim onlara noluyo ki
Eğer o kişinin gerçekten doğru olduğunu ve mutlu olacağımızı hissediyorsam sonuna kadar bırakmam
Yaşadım asla mutlu son olmuyor bazen bizim göremediklerimizi goruyo onlar
Bır buldukları oluyor genelde ve haklı da çıkıyorlar ben rızasını alana kadar çabalardım
Ailemi karıştırmam iliskime hiçbir zaman da karistirmadim..
Ailem bana bırakıyor. Ama görüşlerini dikkate alırım tabi.
Ailemize ve bana yakışır birini bulacağım için hayir yaşamazdim
Her konuda akıl fikir alacaksak benimkinin ne önemi var.
Kendimi tanıyorum yaşarım ama yaşamasam daha iyi 😃
Ailem benim mutlu olduğum bir ilişkiye karşı gelmez zaten.
Bu saatten sonra ben bile onaylamadığım ilişki yaşarım ne ailesi😂
Niye onaylamiyorlar o onemli
hayır yaşamam ailem ne derse o
Yasarim. Kotu olursa deneyim olur benim icin.
Çok abes bir durum yoksa yaşanabilir bence
Mesala abes?
Yaşamam niye yaşıyım ki
Ailemin onaylamayacağı bildiğim ilişkiye başlamam.
Yaşarım bu dizi güzeldi o hayat benim
Ailenizle görüşüyor musunuz şu an? Aileniz nasıl evlenmenize müsaade etti?
Yaşadım.. Sonra pişman oldum
Yaşayamadım annem ya o ya ben dedi. Yapacak bir şey yok. Tek annem var sonuçta
mutlumusun peki
Evet 😊
Woow
Mutlu evlilikler teyze
Eyvallah yiğenim 😊
Ne zamandir evlisiniz 🙂
@Merve8787878 14 sene
Oo masaallah, nice 14 yillar dilerim 🙂👋
@Merve8787878 🌸🌸
Mutlu musun peki 🙄