Çok sevdiğiniz, vurulduğunuz, kalbinizi küt küt attıran birine karşı cesaretinizi toplayıp da açıldığınızda "yiaaa ben seni arkadaş olrak gryrm. s. s" cevabını alsanız tepkiniz, yapacağınız ne olurdu? Kalbinizdeki duygulara rağmen platonik gibi, kendisine hiç saygısı olmayan biri gibi bunu kabul mü ederdiniz, yoksa gururunuzu alıp da kendiniz için en iyi olanı seçip uzaklaşmayı mı tercih ederdiniz?
Aşık olduğunuz birine açıldığınızda arkadaş olalım dese?
Merhaba dostum tebessüm ettiren bir soru sorduğun için sana teşekkür ederim,
Aşık olduğum birisi daha önceden bana benimle sevgili olamayacağını farklı insanlar olduğumuzu ama kendisinden bana çok yakın bir dost olabileceğini söylemişti ve bu insan benim okul döneminden bir arkadaşımdı kendisinin çeşitli evlilikleri çeşitli ilişkiler nasıl şahit oldum ve gerçekten de şunun farkına vardım bazı insanlarla ilişki yaşamak yerine arkadaş kalmayı tercih etmek daha doğru bir mantık oluyor bundan dolayı ben genelde ilişkilerimde aşık olduğum kişiler benimle arkadaş kalmayı tercih edebiliyorlar Ben de bu görüşlerine saygı duyuyorum Çünkü insanlar her zaman bizim istediğimiz şekilde tepkiler vermek zorunda değillerdir.
Evet değillerdir. Yine üzerine düşünülmüş uzun bir cevap gelmiş. Ve şaşırtıyorsun beni. Ama benim için hiç uygun bir durum olmazdı bu şahsen. Aşık olmama gerek yok. Hoşlandığım ve ilişki gözüyle baktığım biri bile bana arkadaşlık teklif etse ben, olması gerektiğini düşündüğüm şeyi yapıp kibarca uzaklaşırdım. Her şey elbette istediğimiz gibi sonuçlanmayacaktır. Ama iki taraf için de en sağlıklı olanı budur diye düşünüyorum.
Genelde direk açılmak yerine davranışlarımla hafiften belli edip gelen tepkiyi ölçmeyi tercih ederim. Bunun sonucunda tamamen tek taraflı olduğunu anlarsam da... mantıken olması gerekenin uzaklaşmak olduğunu biliyorum ama yakın bir dostumu da hayatımdan silemezdim sanırım. Ona da haksızlık olurdu bu. Ama pek yakın değilsek hiç uzatmaya gerek yok, uzaklaşırdım.
Mantıklı bir yaklaşım. Peki kalbe söz geçirebilenlerden misin? Aşık olduğun, arzuladığın birinin yanında sadece arkadaş olarak dayanabilir miydin? Benimle ilgisi yok 😅 Yorumunu merak ettim. İradeni daha iyi anlayabilmek için. @Palmarosa
Evet arkadaş olarak kalırım yanında. Yani kıymetli bir arkadaşlığımız varsa bunu bozmazdım. Zaten kıymetli bir arkadaşlığım olmayan kişiye aşık olamam sanırım... Tabi insan başına gelmeden anlayamaz herhalde hahah
Bu olay başıma gelmişti, arkadaşım olmandansa hiçbir şeyim olmanı tercih ederim diye tepkimi koymuştum. Arkadaş olalım, kırmamak için teklif edilir ya da kuvvetle muhtemel ilgim hoşuna gitmiştir, ne sevgili olalım ne ilgin kesilsin, kullanayım düşüncesi ile yapılan bir tekliftir.
Platonik kalıp gizliden sevmek de sağlıklı değil yalnız. Platonik birinin de kendine saygısı olmadığını düşünüyorum. Psikojik sorunları ve yoksunlukları olduğunu da...😅Bununla yüzleşip önünüze bakmanız daha iyi olmaz mıydı?
Ya mesela bi dönem platonik olduğum biri vardı ama çocuğun sevgilisi olduğunu ve baya ciddi olduğunu öğrendim şu an ona karşı bir şey hissetmiyorum. Bazen evet keşke açılsaydım diyorum ama kadere inanan biriyim ve bu durumun benim için en hayırlısı olduğunu düşünüyorum.