Sevgilim artık beraber yasamak istediğini söyledi evliliği saçma buluyormuş zaten istersek herseyi ortak yaparız ev alsak ortak ikimiz üstüne alırız çocuk doğunca da ortak oluyor nüfusta anne baba yazıyor evlenmenin hiç bir mantığı yok ki diyor birlikte yasamak daha mı mantıklı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHayır tabiki evlenip kendini garantiye almak durumundasin bu şekilde ailen de kabul etmez yarın bir gün sana bir şey yapsa bu kim deseler ne diyeceksin , mal mülk olsa evlensen ortak oluyorsun diğer türlü yine sana bir şey düşmüyor. Evlenmek daha iyi , hep toplum açısından hem kendine ailene olan saygı açısından
11 Yorumla
Soran+1 yılEv aşırsak ortak yaparız ikimiz adına dedi
En İyi Cevaplar
+1 yılSevgili hemcinsim, sevgilin marjinal bir düşünce tarzına sahip. Resmi nikah senin garantin olacak. O çocuk allah korusun öldüğünde senin elinde ne kalacak? Sadece senin üzerine yaptığı 1-2 ev. Ayrıca ayrılırsanız hukuken de hiç bir hakkın olmuyor. Evlenmeyecek ise o çocuktan ayrıl. Ama bu söylediklerimi son bir konuşma olarak geçir. Düşünsün taşınsın hala istemiyor ise herkes kendi yoluna. Bu durumu kabul etmek göz göre göre ölüme gitmek olur. Lütfen mantıklı düşün.
15 Yorumla
Soran+1 yılAyrılırsak neden mecburen nafaka ödemek zorunda kalayım diyor
Ölürsem zaten çocuğum mirasçı olacak diyor- +1 yıl
çocuğunuz olmadan ölürse? bunun akla mantığa sığar bir yanı yok üzgünüm
Soran+1 yılÇocuk olmadan ölürse zaten o zaman ev alsak ortak oluyor
Bi kaybım olacak mı- +1 yıl
ailenle tanişsın vs. istemez misin? bilemedim.
Soran+1 yılTanışırız dedi
Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Kusura bakma bizim ailede yoktur böyle şeyler ben aileme seni ne diye tanıştıracağım, hem ayrıca sen bana ne demek istiyorsun, ben evlenip güzel bir yuva kurmak istiyorum, iyi bir anne, yuva olacağımı düşünüyorum, senin böyle bir düşüncen yoksa seninle görüşmeme gerek yok de. Buna benzer konuş. Evlenirsiniz.
217 Yorumla
Soran+1 yılSeninle sonsuza kadar beraber yasarım ama evliliği saçma buluyorum bi imza mı hersey diyor
- +1 yıl
O birliğe zarar vermemek üzere imza atıyorsunuz. Aidiyet duygusu tamamlanmış oluyor. Evet imza şart. Soyadın bile farklı olacak çocuğunla. Her şey bir imza değil ama bu bir hayat birleştirmeye onay vermektir. Aynı evde yaşamayı sorun etmiyor, beraber ev, kira, fatura ödemeyi sorun etmiyor her şeyi imzalıyor da evlenmeye gelince neden kalem oynatmaktan gocunuyor? Bir kadın olarak tepkini koy.
Soran+1 yılBunları söylediğinde de beni geri kafalı buluyor
Evlilik toplumsal bi sorumlulukmuş
İşte alışıldığı için böyle gelip gitmiş
O niye bana düğün yapmalı imiş
Niye benim kuzenim abiye giyecekmiş
Niye millet oynasıbmjş- +1 yıl
Millet oynasın düğünde takı takılsın diye evlenmiyoruz zaten biz hayatımızı birleştirmek, bu birliğe zarar vermemek üzere söz veriyoruz aidiyet duygumuzu onaylıyoruz, yasalar önünde eşit oluyoruz de. Eğer ayrı eve çıkarsan "ya bi gün bu adam/kadın giderse" diye düşüneceksin. Bunu bilerek adımlarını at.
Soran+1 yılSade nikah olsun o zaman dedim
O da saçmaymış
Şimdi niye o bayramda evlendik diye benim annemin elini öpmesi gereksinmiş
Ya da niye bizi ailecek bir yere davet ettiklerinde sırf evlendik diye o da gelecekmiş vs
Soran+1 yılİşte bu gerikafalılıkmış ona göre
Soran+1 yılBi de bana diyor ki
Ben gavatlıkla genişlik arasında bi yerdeyim
Hiç karışmam giysine falan
Soran+1 yılÖyle mi
Soran+1 yılAyrıldık
Soran+1 yılTeşekkür ederim canım 😘🥰
+1 yılkolayca kaçabileyim diye evlilik istemiyor desene
323 Yorumla
Soran+1 yılOndan mu
- +1 yıl
tabiki
başka neden olabilir
çok seven erkekler anında nikah masasına oturtma derdine düşüyor bu bir gerçek
Soran+1 yılSeninle sonsuza kadar beraber yasarım ama evlilik saçma diyor
- +1 yıl
inanma
O da saçmaymış
Ya da niye bizi ailecek bir yere davet ettiklerinde sırf evlendik diye o da gelecekmiş vs- +1 yıl
karşındaki insan resmen seni kullanma peşinde özgürlük adı altında. bırak ya değmez bi tip
aklını kullan
duygularınla bakınca kör olabiliyorsun
Soran+1 yılBiraz takılayım
Gezeyim sevişeyim
Sonra da geçip gideyim mi diyor- +1 yıl
bence öyl. hatta herkesce öyledir emin ol. çünkü sevdiğinle ömür boyu ayrı kalmama hayali kuranlar için evlilik ne ki. çok basit bir imza atılması kolay
Soran+1 yılHmm ölene kadar sevmek saymak
Aşk vs- +1 yıl
gerçekten seven insan seninle evlilik hayali içinde olur. en ufak işine gelmediğinde kolayca terk edebileyim diye istemiyor.
Soran+1 yılEvlenmek hersey mi falan diyor bi de
- +1 yıl
Yok cidden yalan söylüyor karşındaki. Aşkından ölen biri olsa iki dakika düşünmez evlilik için. Kendini kullandırma lütfen. Erkekler çok acımasız
Soran+1 yılKullanılma kelimesini hiç anlamam diyor
Sende zevk almayacak mısın diyor- +1 yıl
Bunu böyle sorgulaman bile yanlış. Karşındaki hiç hoş değil bunu anlaman zor degil
Soran+1 yılDüzgün adam yok
- +1 yıl
var ama çok az cidden
Soran+1 yılBi benimki iyi diyordum
- +1 yıl
Böyle konuşan biri iyi olamaz emin ol
Soran+1 yılBi de diyo çok mu meraklısın don yıkamaya
- +1 yıl
öyleyken yıkmayacak mısın. cidden saçmalamış.
Soran+1 yılBirbirine çok saygı duyup senelerce beraber yaşayan kişiler varmış
- +1 yıl
Sevgiline ikna olmak mi istiyorsun.
Soran+1 yılHayır
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
13Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Onun hayata bakış acısı bu olabilir bir sürü yabancı futbolcu var önce cocuk yapıp daha sonra evlenen
13 Yorumla
O da saçmaymış
Ya da niye bizi ailecek bir yere davet ettiklerinde sırf evlendik diye o da gelecekmiş vs
Soran+1 yılSağolun
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılsevgilin daha çocukmuş akıllanmamış kusura bakma evlilik sroumluluğuna girmek istemiyor apaçık
11 Yorumla
Soran+1 yılOndan mı
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin ve eğer bir çocuğun olursa onun ve hatta sevgilinin tüm haklarının korunması için evet evlilik gerekiyor. Düğün yapip yapmamak size kalmış ama resmi nikahınız olmalı sonra bir sorun yaşadığınızda ne mahkeme tanır sevgililiğinizi ne başka bir şey. Sevgiline kötü bir şey demek istemiyorum ama insanların iyi kötü niyetini bilemeyiz kendimizi korumalıyız.
13 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim bana güvenmiyor Musun?
Güven olduğu sürece imzanın önemli ne diyor
Cevap sahibi+1 yılBabamın oglu olsan bile bu kadar guvenmem de aa
Soran+1 yılBakalım
Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Oldu, hem evlenme hemde aynı evde yaşa istediğinde de çık git başka.
19 Yorumla
O da saçmaymış
Ya da niye bizi ailecek bir yere davet ettiklerinde sırf evlendik diye o da gelecekmiş vs- +1 yıl
Bunun gibi durumları çok gördüm çevremde bunun Türkçesi seninle evlilik düşünmüyorum demek.
Sen onu seviyorum diye buna katlanırsan zamanla düzelir dersen senin için zaman kaybı olur.
Çünkü biliyoruzki isteyen adamlar tanışıyor bir kaç ay içinde evleniyor.
Burda sen karar ver ya onunla zaman geçireceksin evlenmek çocuk yok. vakti gelince çekip gidecek ya da şimdi ona istediklerini söyle kabul etmesse onu bırakırsın. Kendi iyiliğin için.
Ha ben dememek istiyorum desende sonuç yine sen kullanılmış olacaksın denemesi bedava.
Soran+1 yılPeki bir şey soracağım
1 senedir tanıyoruz birbirimizi
Evlenmek için erken mi- +1 yıl
Değil tabiki. En son kuzen biri ile tanıştı 6 ay sonra evlenmek istediler. İsteme nişan bu yaza düğün var.
Kuzenden önce oda 3 yıl kız arkadaşı varmış kız evlenecez diye birlikte yaşiyor sonra sevgim bitti diye ayrılmış çocuk. kıza ne oldu şimdi perişan.
O yüzden akıllı olun kimse sizi kullanamaz kullamdırtmayın.
Soran+1 yılİşte bende kullanmak diyorum
Sende zevk almayacak mısın ne kullanması diyor
Soran+1 yılAma kuzeninin yaptığı da iş değil yani gidip o kadar sene bi kızla beraber yaşamak
Gerçi kızda yaşamasaydı
Soran+1 yılKuzenin dikkat etsin o zaman
Böyle adamlara güven olmaz
öne öyle herşeyi yapalım ama evlenmek yok çok saçma ben olsam ayrılırım
12 Yorumla
O da saçmaymış
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlayın mantığı şu ki yarın bir gün aşkınız biterse sen de çocuk yaparsanız çocuğunuz da hukuk tarafından korunsun evliliğin temel mantığı bu zaten fikirleriniz uyuşmuyorsa yol yakınken ayrılın
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet evliliğin mantığı o
Ama sevgilimde diyor ki zaten ev araba alırsak ortak olur ikimiz adına
Çocuk olursa da kayıt ettiririz ikimiz üstüne
Bu yani imza gereksiz diyor
Cevap sahibi+1 yılÇocuğu öyle kaydetmeniz çocuğun tüm haklardan yararlanacağı anlamına gelmiyor ablacım hukukçuyum ondan böyle söylüyorum sen para kazanan kendine ve çocuğuna yeten biriysen zaten kimse umrunda olmaz ama yine de çocuk bir sorumluluk sen neden bunu paylaşmak istemeyen biriyle birlikte olasın?
Soran+1 yılBabası ölse mirasçısı oluyor çocuk
Ben mirasçısı olamıyorum evli olmadığımız için
Bırakıp gitse nafaka davası açabiliyorum
Anne babası ayrı çocuk gibi muamele görüyor
Tek eksik miras ve boşanma tazminatı olayı
Ben düşünüyorum sadece sevgilimin mantığını
Bu akıldaki insanlari anlamiyorum evlilik sacmaymiş sacma olan sizlersiniz resmi değil ilişkiniz ne Allah katında ne alie ve dovlet gözünde.
Böyle duşunen insanlardan uzak durun derim fazla avrupa dizisi izlemiş yazik.
Tek yapdiğiniz ZİNA19 Yorumla
O da saçmaymış
Soran+1 yıl1 senedir tanışıyoruz erken mi evlenmek için
Soran+1 yılÇok mu meraklısın don yıkamaya dedi
Soran+1 yılModern düşünen biri olduğunu düşünüyor
Soran+1 yılAvrupa hep böyle mi
- Aşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılYani seçim kişiye bağlı ama zaman ilerledikçe herkes evliliğe saçma bakmaya başladı senlik bir sorun yoksa olur bence
10 Yorumla Hep bu batının ahlaksızlığı :)
16 Yorumla
O da saçmaymış
Soran+1 yılİki kişi birbirini istiyorsa neden olmasın diyor
Soran+1 yılİstemem
Nafaka vermemek için yapıyordur :d
17 Yorumla
Soran+1 yılVerecek nafakası yok ki
O da saçmaymış
Soran+1 yılSeninle sonsuza kadar beraber yaşarım ama evlilik saçma diyor
- +1 yıl
Eğer bu söylediğine inanıyosan ben burda sana boşuna konuşmuş olurum inanmıyorsan bence hiç uzatmanın bi anlamı yok bunu isteyen birini kendine bulması dileğiyle yolu açık olsun demen gerek çünkü bi bayan için gerçekten çok riskli bu tercih bu boşuna devlet resmi nikah yapılmasını şart kosmuyo bazı haklarından hatta haklarımızdan bile mahrum kalıcaksınız
Soran+1 yılSenelerce birbirine saygı duyan çok seven ama evlenmeyen beraber yaşayan çiftler var diyor
+1 yılevlendikten sonra bir gün ayrılırsanız ya da aldatırsan veya başka bir şey olursa bu adaletsiz hukuk sistemi yüzünden mal varlığıma çöküp nafaka alma diye de düşünüyor olabilir ki böyle bir düşünceye sahipse (kesin böyledir demiyorum) haklı da
164 Yorumla
Soran+1 yılValla annem babam ayrıldı
Aylık 300 TL nafaka aldı annem çocuğu için o da
Çocuk belli bi yasa gelene kadar ödeniyor.
E çocuğu için de nafaka ödesin bi zahmet
Hiçte adaletsiz değil
Her boşanan iş adamı değil
Ayrıca erkek kusurlu taraf değilse ve kadın çalışıyorsa sadece belli miktarda nafaka ödeniyor.
- +1 yıl
Benim annem de benzer bir miktarda nafaka alıyordu. Ama çok örneğini görüyoruz ortada çocuk olmadığı halde erkek maaşının büyük bir kısmını çok uzun yıllarca hatta bazen ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalabiliyor, üstelik evlilik süresi kısa olsa bile. Kusurlu olan taraf kadın olsa bile bunu ispatlamak ayrı mesele. Fotoğraf video ses kaydı alsan/çeksen, karşıdaki kişinin haberi yoktu izni yoktu özel hayat vs diyorlar kanıttan saymıyorlar sonra kadının kusuru olsa bile kanıtlayamıyorsun yıllarca yüksek miktarlarda nafaka ödemek zorunda kalıyorsun. Bu ülkede yargı kağıt üzerindeki gibi işlemiyor çoğu zaman ne yazık ki. Ayrıca bak demişsin kadın çalışıyorsa bile belli bir miktarda nafaka öder diye. Kadın çalışsa bile nafaka alabiliyor yani sen düşün, erkek çalışıyorken nafaka almaz kolay kolay mesela ben pek nafaka alan erkek görmedim hiç şuana kadar. Sence bu eşit, düzgün ve adil bir adalet midir?
Soran+1 yılBenim annem çalışıyordu nafaka başlamadılar.
O senin dediğin uzun seneler yüksek nafakalar iş adamlarına vs özgü
Annem iki çocuğunu hem çalışarak hem kira ödeyerek zar zor büyüttü 300 TL nafaka ile hem de
Süresiz uzun nafaka diye bir şey yok
Öyle olsa bu kadar kadın soğınma evi olmazdı.
- +1 yıl
Benim annem çalışıyordu 3.5 sene evli kalıp boşandılar 200-300 tl arası bir nafaka alıyordu (2017'ye kadar falan aldı).
Amcam maaşının 4de1'ini nafaka olarak veriyor bildiğim kadarıyla (çocukları var) ve devlet memuru
Ayrıca uzun yıllar veya ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalan erkekler de var bir sürü yani bunu inkar edemezsin.
Soran+1 yılBir kişi göster bana iş adamı vs olmasın
Sokaktan herhangi bi adam göster çocuğu yok çalışan eşine yüksek miktarda uzun seneler nafaka ödeyen
- +1 yıl
Ben zaten ömür boyu çalışan kadınlara nafaka ödüyorlar diye bir şey söylemedim. Ama malumun her kadın çalışmıyor bu ülkede.
Soran+1 yılÇalışmayan da göster
Çalışmayan ama süresiz nafaka ile geçinen göster
- +1 yıl
malum ben yetkili kurumlarda çalışmadığım için sana şu bu diye söyleyemem bunun imkanı yok zaten. Ama nafakayla geçinen bir sürü kadın var (çocuk olmadığı halde). Facebookta şu an spesifik isimlerini hatırlamadığım gruplara girip nafaka ödemek zorunda kalan erkeklerin gönderilerine denk gelebilirsin.
Soran+1 yılSeninki sadece duyum
Bak gösteremiyorsun çünkü duyduğunu söylüyorsun
Duyduğuna değil de gördüğüne bak derim
Misal annen
Nafaka almasaydı sizi büyütmek için sokağa bile düşebilirdi maazallah- +1 yıl
Annem çalışıyordu öncelikle. Ve dediğim gibi ben hakim savcı avukat falan değilim ya da ailemde çevremde falan boşanan fazla bir erkek yok veya çalışmayan kadın da pek yok. O yüzden sana direkt kanıt olarak şu bu dersem yalan söylemiş olurum. Kendin uygun mecralarda araştırırsan görebilirsin böyle insanlar. Veya direkt bu platformda bile ''ne yaparsam eşimden ömür boyu nafaka alabilirim'' diye soru soranlar kadınlar bile var.
Soran+1 yılBurada sorulan her soruyu ciddiye alma
Çünkü bende fake soru çok sordum
Süresiz nafaka ile mağdur erkek sayısı emin ol senin annen benim annem gibi kadınlardan çok değil- +1 yıl
Ya burada sorulan soruları örnek olsun diye verdim zaten faketir değildir bilemem artık yani insanlardan her şey bekleniyor çünkü bu devirde. Ama var yani böyle mağdur olan erkekler. Ha evet doğru belki milyonlarca değildir doğru ama yine de varlar bu bir geçek gerçek ve sayılarının çok da az olduğunu da şahsen pek sanmıyorum.
Soran+1 yılAilemde dolu boşanmış erkek var
Durumları da gayet iyi
Hiçbiri nafaka ödemiyor
- +1 yıl
Ben de bu sabah tvde bir kaç gün evli kalıp 700 lira nafaka vermesi istenen bir erkeğin haberini izledim. Dediğim gibi, ben yetkili merci değilim yani sana bak şu erkek şu kadar nafaka vermeye mecbur bırakılmış tarzında şeyler söylesem yalan söylemiş olurum çünkü elimde spesifik örnekler yok. Ancak araştırırsan bulabilirsin.
Soran+1 yılYalan onlar ya da abartı
1-2 gün evli kalıp ayrılmak diye bir şey yok ki
Hukukun en az 1 sene sonra anlaşmalı boşanma davası açılabiliyor
Her duyduğuna inanma- +1 yıl
Sabah haberini izledim yani. Ve bir kere daha söylüyorum ara ara haberlerde görüyorum bu tarz nafaka olaylarını. Ayrıca facebook'ta falan bu tarz konularla alakalı gruplar var oralara da girsen oralarda da görürsün. Ve o sabah gördüm dediğim haberde zaten adam 4 senedir boşanmaya çalışıyorlarmış boşanamamışlar. Ayrıca nafakanın yanı sıra boşanınca, alırken tamamının parasını erkek bile vermiş olsa, evlendikten sonra satın alınan mal varlıkları yarı yarıya da paylaştırılıyor ki bu da mal varlıklarının parasını veren taraf (ki bu genelde erkek oluyor) için haksızlığa uğramak oluyor mesela.
Soran+1 yılNerede erkek oluyor malvarlığının parasını veren?
Hersek ortak yapılıyor
Beraber yaşarken de evlenince hayat ortak hale geliyor
Hayat ortakken malın ortadan bölüşülmesi mi adil yoksa hiçbir şey vermeden kadını mağdur etmek mi adil?
Her habere her yazana inanmayın
O 4 senedir ayrılamayan adamım kimbilir ne sorunu vardı da sürünüyor adliyede
Genelde ayrılıkta kusurlu taraf erkek oluyor.
- +1 yıl
Dedim ki, eğer satın alınan şeylerin parasını tamamen erkek verdiyse (yani kadın çalışmıyorsa) ve boşanma sırasında tamamını erkek de ödemiş olsa mal varlığı yarı yarıya paylaştırılıyor ve üstüne kadın bir de nafaka alabiliyor. Bunun tam tersi de olsa yani hepsini kadın ödese ve erkek de hiç bir şey vermemiş olsa ama yine de yarısını alsa bence haksızlık, erkek ödeyip kadın da alsa haksızlık. Ki zaten bu tarz durumlardan çıkan tartışmalar genelde kısa süren evliliklerde daha yaygın oluyor.
Genelde ayrılıkta kusurlu tarafta erkek diyerek siz de burada cinsiyetçilik yapıyorsunuz. Ben burada tamamen mağdur olan tarafa değinmeye çalışıyorum yani dediklerime sadece erkek veya sadece kadın olarak bakmayın lütfen. Çoğunlukla erkeği mağdur olarak söylememim nedeni ise çoğu zaman nafaka veren taraf da erkek oluyor ve genelde bir ilişkide çalışmayan işi olmayan taraf da kadın oluyor ki bu da evlendikten sonra alınan malların parasının haliyle kadının geliri olmadığı için genelde erkekten çıkması demek oluyor. Ve eğer kısa süren bir evlilikse, (örneğin 2-3 sene gibi), kim kusurlu olursa olsun bir tarafın diğerinden boşanma sırasında bu kadar maddi kazanç sağlamasını ben yanlış buluyorum ve haksızlık olarak görüyorum.
Soran+1 yılBende diyorum ki
Zaten bunlar şehir efsanesi
3-4 sene evli kal
Çalışma
Eşin tüm giderini karşılasın
Evlenirken hiç masraf etme
Boşanırsan da dünyanın nafakasını tazminatını al
Yok öyle bir dünya
Onlar iş adamlarına vs özgü
Ki onlara da koymuyor zaten
Benim babamın kendi işyeri olmasına rağmen tüccar olmasına rağmen 2 çocuklu annemin aldığı nafaka ortada
Benim Amcam avukat geliri gayet iyi 1 sene evli kaldı bir bayanla ayrıldılar ve nafaka tazminat hiç bir şey yok ödemedi
%90 mağdur olan taraf kadın ve yine %90 ayırılışlar temelde erkek kökenli oluyor.
Bu istatiksel bir şey
Ya erkeğin çalışmamasından ya şiddet ya da başka başka şeylerden.
Genel olarak bakabilirsin istatistiklere- +1 yıl
Yani diyorsun ki bunca senedir gördüğüm nafaka mal paylaşımı ile ilgili bir sürü haberler, kanunda yazan maddeler şehir efsanesi olsun diye veya sadece milyoner iş adamları için oraya yazılmış konulmuşlar, peki...
O oranın %90 olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Erkeklerin daha çoğunlukta olsa bile %90 olduğunu sanmıyorum yani. Varsa bir kaynak atabilir misin rica etsem bakmak istiyorum. Veya ne yazarsam çıkar onu da söyleyebilirsin. Zira kadınların aldattığı olayları da görüyoruz bir sürü. Erkeklerden de suçlu olanlar var ve evet belki de daha çoktur oranı bilmiyorum şu an kaynağını görmedim zira. Ama kadınlar da komple sütten çıkmış ak kaşık değiller bence.
Ayrıca iş adamı bile olsa o kişi, sonuçta o da bi vatandaş ona da eşit davranılması gerekiyor bence böyle bir durumda. Onun da orta direk erkeklerle aynı muameleye maruz kalması gerektiğini düşünüyorum.
Soran+1 yılNafaka zaten erkeğin gelirine göre verilen bir şey , çocuk sayısına göre , çocuğun önceki yaşantısından geri kalmayacak şekilde
Orta halli asgari ücretle geçinen bir adama 500 TL nafaka bağlanıyor da , iş adamının aylık geliri 10 milyon dolar ona 500 TL nafaka bağlanması hangisi için adaletsiz olur sence?
Ortadoğu toplumunda yaşıyoruz kadınların okutulmadığı , hamile diye işten atıldığı , evlenirken bile kocasının soyadının almasının mecbur tutulduğu bir toplumdayız. Bu kadar zorbalığın olduğu yerde kadınlara biraz da pozitif ayrımcılık olsun.
Kadınlar sürten çıkmış ak kaşık değil diyorsun elbette ki vardır aldatan ben yok demiyorum ama çok daha fazlasını erkekler yapıyor.
Git adliyeye mahkemeler herkese açık sabahtan akşama kadar tüm boşanma davalarını izle 1 hafta boyunca bak bakalım bir elin parmağını geçecek mi erkeğin mağdur olduğu?
Bu toplumda hergün kadın öldürüyorlar da ceza almıyorlar.
Siz gerçekten keyfi nafaka alan kadınlar olduğuna inanıyorsanız gerisini annenize sorun isterseniz.
Dediğim gibi 20 bin aylık geliri olan babam bile 300 TL ödüyordu.
1-2 sene evli kalıp dünyanın nafakasını bağlayan hakiminde kendince takdiri vardır. Davanın detayına bakmak lazım
Aldattığı halde nafaka bağlanan kadına hiç rastlamadım ama aldattığı halde nafaka ödemeyen erkeğe çok rastladım.
Hee ayrıca nafakaya göz diken kadın da sizin gibi küçük geliri olan adamlarla zaten evlenmez ;)
bu da son sözüm olsun- +1 yıl
Okuduğunuzu anlamada sorunlarınız var anladığım kadarıyla. Ben bi kere ortada çocuk olan durumlar için nafakaya kötü demedim hiç. İş adamı da eşit olsun derken de orta direk adama nafaka ödetilmesi yanlış olduğu gibi iş adamına da yanlıştır, miktarları fark etmeksizin. şu an 21. yy'da kadınların iş hayatlarında oluşabilecek en büyük sorun yine kendi aileleridir zira iş ilanlarının çoğu daha çok kadın eleman arar, kadınlar erkeklere göre özellikle kalifiye eleman aramayan işlerde daha kolay iş bulur. Siz kendiniz nasıl isterseniz öyle görüyorsunuz belli ki her şeyi ki çok yazık. Size dedim ki bana bunun sizin %90 dediğiniz istatistiğini atın size inanacam tamam diyecem diyorum ama onu da atmaktan acizsiniz yine görünen o ki. Haberleri de izlemediğiniz belli ki erkeğin neredeyse hiç mağdur olmadığını sanıyorsunuz bu çok yazık sizin adınıza, feminazi olmanız olası gibi geldi bana. Kadınlara da biraz pozitif ayrımcılık olsun demek bir yanlışı savunmaktır ki bu zaten ne çeşit bir zihniyettir cidden bilmiyorum bir kere daha yazık size. Tecavüzcüleri serbest bırakan hakimlerin olduğu ülkede onların takdirine bakmak lazım diyorsunuz burada da kendinizle çelişiyorsunuz. Rahmetli annemi de dümdüz bakış açınızla yazdığınız sözlerinize dahil etmezseniz sevinirim... Hemen hemen nolursa olsun kısa süren bir evlilikten sonra yüklü nafaka bağlanması erkeğe haksızlık adaletsizliktir ve kadının kendi başının çaresine bakamayacağını söylemenin resmi bir yoludur.
- +1 yıl
Üstelik bir de beni tanımadan benim sosyal statümle dalga geçerek muhtemelen bu kadar yorumda bahsettiğim o erkeğin gelirine bakmaksızın onunla sadece ondan maddi kazanç elde etmek için evlenen hiçbir vasfı olmayan veya olsa bile karakterden vicdandan yoksun kendini bi halt sanan kadınlardan birisiniz. Bu bahsettiğim zaten genelde orta direk veya fakir erkeklerin başına geliyor zira zengin kişiler onlara göre gerek hukuki gerek diğer açılardan daha güçlü bir durumda olduğu, onların bu tarz konularda kendilerini savunup haklı çıkarması daha zor olduğu için.
Bu da size son sözüm olsun 😉
Soran+1 yılOkuduğunu anlamada problem yaşayan sizsiniz belli ki 2 gündür kısa süre evli kalıp yüklü miktarsa nafaka ödeyen erkekler varmışmışmışmış diyorsunuz
Bende diyorum ki öyle bir şey yok çocuk yoksa nafaka bağlanmıyor , bağlananlar da vardır ama istisna yani çok çok istisna
Ya adamın ağır kusuru vardır ya aldatmıştır ya darp etmiştir ya başka başka şeyler yapmıştır. Onlara da müstahak zaten
Biliyor musunuz bilmiyorum ama kadınlarda nafaka ödüyor bazı durumlarda ;)
Nerede o erkekler diyorum ( kısa süreli evlilikte yüklü miktarsa nafaka ödeyen masum olduğu halde mağdur olan erkekler )
Bilmiyorum ki varmış mış mış mış ama diyorsunuz
Ee gösterin diyorum
Gösteremem ama varmış mış mış mış diyorsunuz
Ben size en objektif örneği gösterdim kendi anneniz !
Gidin sorun ona boşanmış kadın olmanın zorluklarını , nafaka yetişiyor mu anne diye gidin sorun bakalım
Öte yandan kadın sığınma evlerine gidin bakın binlerce mağdur kadın var.
Ben örneği nerede bulabileceğinizi gösteriyorum. Bir zahmet gidip bakın
Bakın ben mış mış demiyorum gidin adliyeye kadın sığınma evlerine bakın diyorum.
Adliye ve kadın sığınma evleri Facebook gruplarında gördüğünüz mışmiş lerden daha gerçek
Ayrıca gayet eğitimli ve işi gücü maddi durumu olan biriyim şükür.
Erkeği para kaynağı olarak görmüyorum.
Para kaynağı olarak gören de sizin kısıtlı geliri olan kişilerle evlenmez zaten içiniz rahat olsun o konuda ;)
Benim maddi durumumu bilmeden demişsiniz yazdıklarınızdan belli oluyor merak etmeyin çok iyi bir maaşı ve geliri ya da serveti olan biri olmadığınız illa gelip görmeme gerek yok 😂
haaa bu arada siz evlenmeyin bence
Sizin gibi sabit fikirli düşünen insanlar guguk kuşu gibi ömür boyu yanlız bir hayat yaşamaya mahkum- +1 yıl
Cidden zeka sorunlarınız var bence. Keşke bi hakim ya da avukat falan olsam da size şu bu diye kanıt gösterebilsem direkt ama olmadığım için gösteremiyorum. Feminazilikten beyninizi doğru kullanamıyorsunuz algınız bozulmuş çok yazık :D İstisna istisna niye çünkü kadınlar melek erkekler şeytan tüm kadınlar iyi tüm erkekler kötü di mi askdashkdas yazık gerçekten bu kadar kör olmak çok vahim bir durum.
Ben benim dediğim durumda olanlar çok çok fazla demediğim halde sanki öyle demişim gibi konuşuyorsunuz ve kaçtır rahmetli annem üzerinden örnek veriyorsunuz zira bir kere daha verirseniz ağzımı bozacam gerçekten. İnsanların acımasızlığını görmezden gelerek sanki bu tarz bahsettiğim para avcıları hiç orta direk kişilere musallat olmuyormuş gibi konuşuyorsunuz o da polyanacılık oluyor. d
Beni tanımadan da bana sabit fikirli falan diyorsunuz o da sizin eksik olan karakterinizi gösterir. Size direkt kanunda evlendikten sonra alınan mallar yarı yarıya paylaştırılır diye bir madde var bunu kötüye kullananlar var diyorum ona bile inanmamakta direniyorsunuz :D
Ben size zaten zenginim para içinde yüzüyorum demedim ama inanın öyle de olsam sizin gibi okuduğunu anlamakta aciz olaylara dümdüz bakanlarla yine tartışır konuşurdum. Ben hep erkekler mağdur kadınlar hiç mağdur olmuyor dememiş olmama rağmen hala bana yok şurada kadınlar var kötü durumda burada kadınlar var sığınmada bilmem ne diyorsunuz askdsakhd. Siz bence gidin bir Türkçe dersi alın zira bir insan okuduğundan böyle aptal saptal yanlış anlamlar çıkartmamalı. - +1 yıl
Ve rica ediyorum daha fazla yazıp ne benim ne kendinizi yormayın zira sizin gibi okuduğunu anlamaktan aciz birisine bir şeyi anlatmak aşırı zor... İyi günler.
Soran+1 yılKimin zeka sorunu olduğu ortada belli , yazdığımı anlıyordunuz bile
Pollynaacılık oynayan da sizsiniz
Ülke kadın mezalığına döndü hala daha evlendikten sonra mallar yarıya bölünür diyorsunuz.
Halbuki o ortak alınan Mal mülk için geçerli
Kaç erkek yaşamış çocuklarıyla ortada kalma mağduriyetini de 1-2 senelik evli kalanlar diyorsunuz.
Çıkarın o tür mağdur olan adamları diyorum çıkaramıyorsunuz.
Bence de yazmayın uzatmanın alemi yok
- +1 yıl
Siz cidden gerizekalısınız. Ah ulan bi boşandırma avukatı olsam da size direkt net kanıt gösterebilirsem keşke ama hala bu tarz net verilere erişecek yetkiye sahip olmadığımı anlayamıyorsunuz.
Ayrıca hala benim mağdur kadınlar olduğu gibi mağdur erkekler de olduğunu söylediğimi, bütün mağdurların erkekler olduğu gibi bir şeyi söylemediğimi de anlayamıyorsunuz.
Hala daha spesifik durumlardan doğan mağduruyitlerden bahsettiğimi anlayamayıp "o ortak alınan mal mülk için geçerli" diyorsunuz.
Şu şekilde 8 yaşındaki çocuğa anlatsam o bile ne demek istediğimi anlardı herhalde...
Soran+1 yılAnnenden aldığın terbiyeyi yansıtıyorsun canım sözüyle
Amcam 43 senelik avukat
Bizzat söylediği boşanma davalarında genelde kusurlu taraf %97 erkek diyor.
Her boşanmada erkek suçlu değildir tabi ki kadının da hatalı olduğu boşanmalar olabilir
Oransal olarak büyük ölçüde 10 dava varsa 8 inde erkek suçlu diyor yani
İstatistikler ortada git bak
illa ki sömrücü Kadınlarda vardır ama erkek kusurlu taraf değilse nafaka bağlanmıyor diyorum zaten
Kafa yok ki anlamıyorsun
Soran+1 yılG. zekalı sözüyle anne babandan aldığın terbiyeyi iyi yansıtıyorsun
- +1 yıl
Allah Allah demek ki benim sık sık gördüğüm aldatan, nasıl nafaka alırım diye bi taraflarını yırtan kadınlar, nafakaya gücüm yetmez tarzında sitem eden erkekler falan hep kurmaca yalan dolanmış demek ki. d
Aldığım terbiyeyi laf etmeye hakkınız olmadığı gibi sizin de yazdıklarınızda alttan alttan bana laf sokmaya çalışmanızla da sizin ne olduğunuz da belli oluyor merak etmeyin. d
Her ne kadar oranın öyle %90larda olduğunu sanmasam da ben zaten size hiçbir kere, erkekler daha çok suçlu veya kadınlar daha çok suçlu oluyor diye bir şey söylemedim ama hala inatla sanki öyle söylemişim gibi konuşuyorsunuz akıl sır ermez gerçekten.
Ve bu %97 amcanızın baktığı davaların oranı mı yoksa ülke geneli bir oran mı bilemiyorum artık, ama zira ülke geneli ise bana sağlam bir kaynak atarsanız sevinirim malum hep kanıtınız var ya, direkt haber linki veya site adı verirseniz kendim açıp bakmak istiyorum oran cidden %97 miymiş diye. Ha zaten sadece amcanızın baktığı davaların oranıysa bu genel oranı yansıttığı anlamına gelmez.
Soran+1 yılAmcamın baktığı değil
Ülke genelindeki oranı söyledi Amcam
Genelde mağdur olan kadınlar
Dünya sizin etrafınızda gördüğünüz iki yüzlü çıkarcı para düşkünü kadınlardan ibaret değil böyle kadınlar yok demiyorum ısrarla anlamak istemiyorsun vardır elbette ki kötü erkekler olduğu kadar kötü kadınlarda var ama mahkemede kusurlu bulunursa kadın zaten nafaka ödenmiyor.
Kafama göre 1 günlük evlilik yaptım ayrıldım adamın hiç bi suçu yok çocuğumda yok dünyanın nafakasını alıyorum diye bi olay yok yani
Nasıl bi cam fanusta yaşıyorsunuz bilmiyorum ama dünya senin çevrende gördüğün kadınlardan ibaret değil
Soran+1 yılArastırmalar ortada
Çoğu kadına mağdur olduğu için nafaka bağlanıyor.
Haaa sizin anneniz hem paragöz , çıkarcı hem de nasıl nafaka koparırım zihniyetinde biri olmuşsa orasını bilemem
Herkes gördüğünü söyler sonuçta
- +1 yıl
Pekiala ne diyebilirim ki, her ne kadar attıklarınızda boşanma davalarında %97 erkek suçlu oluyor diye bir şey yazmasa ve ancak kadın iş bulur ya da yeniden evlenirse nafaka kesilir (ortada çocuğun olduğu durumlarda alınan nafaka hariç) yani diğer türlü nafaka almaya devam eder yazsa da (ki nafaka alan birinin ne kadar gidip iş arayacağı veya bulabileceği de muamma yani işe girmez ya da yeniden evlenmezse nafaka almaya devam eder anlamına geliyor da hadi ona da neyse diyelim) bu aşırı uzamış ve sinir bozucu konuşmayı sonlandırmak adına tamam diyerek bu attıklarınız ve yazdıklarınızın büyük bir kısmını kabul ediyorum diyelim hadi.
Ayrıca rahmetli annem sabahtan akşama kadar çalışıyordu ve aldığı nafaka da en azından son yıllar için çok değildi. Annem hakkında ileri geri konuşmayın yoksa cidden çok ağır sözler sarf edecem burada size. Azıcık insanlığını takın laftan anla ben senin aile bireylerine bir şey diyor muyum bre karaktersiz mahlukat
Soran+1 yılBenim kişiliğime hakaret edeceğine keşke Türkiye’deki pek çok kadının da rahmetli annen gibi hem çalışıp hem çocuğuna baktığına az buz bir nafaka ile kıt kanat geçindiğini görsen de öyle yorum yapsan
Zaten başından beri dediğim şey de buydu
Ayrıca nafaka alan biri niye çalışsın demiş çocuk bende zaten çocuk yoksa nafaka bağlanmıyor bağlansa bile max 300 tl
O da kimseyi Zengin etmez diyorum.
Bana söylediğin tüm kötü sözleri de aynen iade ediyorum- +1 yıl
İşte onu diyorum zaten. Hem çalışıp çocuğuna bakan bakabiliyor. "Herhangi bir zorunluluğu mecburiyeti olduğu için işe giremeyen ya da işten ayrılmak zorunda kalan kadınlar hariç, onların başımın üstünde yeri var". Ama tamamen kendi seçimleri yüzünden işe girmeyen veya giremeyen ayrılan kadınlar var, ve dediğim gibi hem çalışıp hem çocuğuna bakabilen kadınlar var mı var, yani bakamayanların da kendi eksikliği.
Ayrıca çocuk olmadığı zaman ayda 300 lira nafaka alıp, başka geliri olmadığı veya çalışmadığı veya evlen (e) mediği için ömür boyu nafaka almaya devam eden bir kadın diyelim. Bu devirde kimse ayda 300 lirayla yaşayamaz yani legal yollardan veya başka bir geliri olmadan bunu yapamaz bu ülke ekonomisine aykırı bir durum. Bu da şu demek, demek ki kadının başka bir geliri var ki 300 lira nafaka almasına rağmen hayatını idame ettirebiliyor. E başka bir geliri varsa da hala nafaka alması erkeğe haksızlık olur.
Ayrıca size özellikle en az 2 3 defa annemle ilgili konuşmayın dememe rağmen onu kötü örnek gösteriyorsunuz ben de size karşılık veriyorum sonra bana kötü söz söyledin diyorsunuz bu da ironik bir durum.
Bu nafaka olayının tartışılacak yönleri hem kadınlar açısından hem erkekler açısından hem olumlu hem olumsuz bir sürü yönü var. Ama sizle anlaşmak baya zor olduğundan bunları tartışmaya gerek de yok değmez de. - +1 yıl
Son olarak şunu söylemek istiyorum, ben kadın düşmanı falan değilim. Aksine kadın ve erkeğin tamamen eşit haklara sahip olması, hiçbirine pozitif ayrımcılık yapılmaması taraftarıyım. Yani tanım olarak bakınca feministim bile denilebilir. Ve kendi elinde olmayan sebeplerden dolayı çalışamayan, nafakaya gerçekten ihtiyacı olan, zorunlulukları yükümlülükleri olan kadınların başımın üstünde yerleri var nafaka almak da sonuna kadar hakları var. Ben burada her yorumumda da belirttiğim üzere bunların dışında kalıp tamamen kendi seçimleri ve isteklerinden dolayı nafaka alan veya almaya çalışan, erkekleri haksızlığa adaletsizliğe uğratmaya çalışan kadınlar ve mahkemelerin erkekler nezlinde verdiği adaletsiz haksız kararlar gibi durumlara değinmeye çalışmıştım. Bunların oranı çoğunlukta azınlıkta da diye özellikle de belirtmediğim halde sanki çoğunlukta oluyormuş demişim gibi yorum yapıyorsunuz buna da bir türlü anlam veremiyorum açıkçası. Ayrıca 300 lira ortalaması var diye hepsi 300 lira alıyor anlamına da gelmiyor çok daha fazla alanlar da var (zengin iş adamlarından bahsetmiyorum bu arada).
Neyse dediğim gibi daha çok konuşmaya cidden değmez. Ayrıca benle ettiğiniz alayları da olduğu gibi ben de size iade editorum. İyi günler diliyorum size.
Soran+1 yılBen burada her yorumumda da belirttiğim üzere bunların dışında kalıp tamamen kendi seçimleri ve isteklerinden dolayı nafaka alan veya almaya çalışan, erkekleri haksızlığa adaletsizliğe uğratmaya çalışan kadınlar ve mahkemelerin erkekler nezlinde verdiği adaletsiz haksız kararlar gibi durumlara değinmeye çalışmıştım.
Bu yorumuna istinaden söylüyorum. Bunlar istisna bir elin parmaklarını ya geçer ya geçmez.
Birkaç kişiyi de tartışmaya değer bulmuyorum.
Ayrıca 300 lira nafaka alam tabi ki o parayla geçinemez. Siz ısrarla 300 tl alanın başka geliri vardır legal olmayan diyorsunuz.
Nereden biliyorsunuz ya yoksa?
Çalışamayacak ihtiyacı olan durumda olan alsın diyorsun da kadın çalışsa bile çocuğun yeme içme giyme gıda güvenlik sağlık doktor hastane eczane psikolog kurs dershane defter kitap vb pek çok gideri var hem anne hem de babanın dahil olması gereken. Bunları kadın çalışıyorsa zaten anne baba ortak yapmalı , kadın çalışmıyorsa da sonuçta çocuğuna bakıyor yine de baba sorumluluğunu bilmeli nafaka bunun için var.
Ve son olarak nafaka ile keyif çatan kadına hiç rastlamadım. Ama kendi yemeyip çocuğuna yediren pek çok kadına rastladım.
Nafaka ile mağdur olan erkek konusu ütopya yani kimse 300 tl ile Zengin olmuyor merak etme- +1 yıl
O dediğiniz istisnalar emin olun bir elin parmaklarından daha fazladır zira hepsi medyaya yansımayadabiliyor. Tıpkı her kadına şiddetin cinayetin yansımadığı gibi...
Kendiniz yazıyorsunuz 300 lira nafakayla tabi geçinemez diye ama ya başka geliri yoksa diyorsunuz. Kendinizle çelişiyorsunuz. 300 lirayla geçinemeyeceğine göre haliyle başka bir gelir/kazanç kaynağı olmalı ki geçinebilsin değil mi?
Defalarca üzerine basa basa bu dediğim mağduriyet tarzı durumları çocuk olmayan durumlar için konuşuyorum söylüyorum demiş olmama rağmen hala inatla çocuğun ihtiyaçları diyorsunuz. Yani anlamamak için ısrar ediyorsunuz gerçekten. Ne desem boş. - +1 yıl
Ayrıca 300 lira ortalama, bundan çok daha fazla alanlar da var (iş adamları vb falan hariç) diye yazmış olmama rağmen olaya sadece 300 lira olarak da bakıyorsunuz o da ayrı bir ironi ama diyorum ya, ne desem boş.
Soran+1 yılBir elin parmaklarını geçmeyecek kişileri konuşmaya bile değer bulmuyorum.
Nafaka mağduru olduğunu söyleyen adamların dosyalarına bakmak lazım.
Hukukta nafaka o piti piti yaparak kafaya göre verilmez.
Çocuksuz kadının nafaka alması zaten istisna.
Alıyorsa da sebebi vardır mutlaka
Ya aldattı adam ya şiddet uyguladı ya cinsel şiddet uyguladı kimbilir ne oldu da hakim nafaka ödeyeceksin dedi.
Durup dururken bu kadın çalışmıyor çocuğu da yok diye hakim öyle kolay kolay nafaka bağlamıyor yani.
Mutlaka Grekçesi vardır
Soran+1 yılBen sana istatistikleri attım
300 tl bi örnek sadece
Geneli o civarda
O da çocuğu varsa adamın gelirine göre vs vs
Çocuğu olmayan kadın hatalı olarak ayrılan ve 2000 tl nafaka bağlanan kadın yok yani
Öyle bi dünya yok emin ol.
- +1 yıl
Direkt senin bana attığın makalede yazıyor "boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek taraf nafakaya hak kazanır" diye. Ki bu da şu demek, boşandıktan sonra yasal olarak adına bir geliri olmayan kişilere nafaka bağlanır demek. Ha bu arada sen tekrar söylemeden söyleyeyim, bu "yoksulluk nafakası" olarak geçiyor (yine senin attığın makalede yazıyor) yani yok işte ortada çocuk var alacak deme boşuna, çocuk olmayan durumlar için geçerli bu bahsettiğim. Bu da şu demek boşanınca adına bir geliri olmayan her kadına nafaka bağlanır anlamına geliyor. Yani öyle istisna olan bir şey değil. Ama sen belli ki güya bana kanıt olarak attığın yazıyı bile ya okumamışsın ya da yine okuduysan da anlamamışsın.
Soran+1 yılBen attığım makalenin arkasındayım orada dikkat edersen “ boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek taraf “ diyor “ boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek kadın “ demiyor.
Yani bu şu demek erkeğinde nafaka aldığı durumlar var.
Nafaka sadece kadına ödenmiyor.
- +1 yıl
Cidden size laf anlatmaya uğraşmak aşırı zor bir şey zira defalarca üstüne basa basa belirttiğim detay ve noktaları sanki ben aksini demişim gibi çarpıtıp çarpıtıp yazıyorsunuz o yüzden gerek yok boşuna tartışmaya, ne düşünürseniz düşünün sonuçta istediğinizi düşünmekte özgürsünüz. İyi günler dilerim size.
Soran+1 yılSen çocuksuz ve genç kadına nafaka ödenmesin diyorsun
Bende diyorum ki zaten ödenmiyor.
O zaman tartışacak bir şey yok.
Nokta- +1 yıl
Hadi öyle diyelim öyle olsun 😉🤗🙂
Soran+1 yılÖyle zaten benim dememle olan bir şey değil ;)
Dövmeyin , sövmeyin yasalarda olmayan cüzdanınıza çökmesin 😂- +1 yıl
Zaten siz farklı telden çalıyorsunuz yani dedikleriniz pek bir anlam ifade etmiyor 😉
Ülkede adalet işine gelirse işlediği için çok da üstüne uğraşmaya gerek yok 🙂
Ayrıca nedir bu aşırı egonuz ki maddi olarak üstünlük taslamaya çalışıyorsunuz anlamış değilim. Herhalde ayda bi 20 30 bin falan kazanıyorsunuz sanırım ve bu paraları tamamen kendi emeğinizle kazanıyorsunuz ki böyle gereksiz bir egoya sahipsiniz 🙂 ha böyle de olsa veya başka türlü de olsa egonuz karakterinize ışık tutuyor gerçekten ne olduğunuzu belli ediyor 😉
Soran+1 yılÇok kazanmıyorum ama sadece kendi emeğimle kazanıyorum
Egoist değilim aksine beni tanıyanlar çok ılımlı ve hümanist biri olduğumu söyler ;)
Evet maalesef ülkedeki adalet sistemi kişilere göre işliyor- +1 yıl
Evet egoist olmadığınız belli zira beni aşağılamaya ezmeye çalışmaktan kendinizi hiç alıkoymuyorsunuz :)
Soran+1 yılNeden ezeyim ki
Tüm insanlara saygılıyım.
G. zekalı gibi ifadeler kullanmadım mesela dikkat ederseniz- +1 yıl
O yüzden mi beni maddi durumum üzerinden ezmeye aşağılamaya çalışıyorsunuz sürekli
Soran+1 yıl
Siz kendi kendinizi eziyorsunuz
Benim dediklerim net kimseyi de ezmeye çalışmıyorum- +1 yıl
En az 2 ya da 3 kere benim "cüzdanımla" "maddi durumumla" dalga geçip sizin gibi düşük gelirliler az kazananlar falan diye bahsettiniz benim için. Bir şeyi diyorsunuz bari inkar etmeyin arkasında durun.
Soran+1 yılÖyle dedim evet
Memleketin yarısı işsiz kalan yarısı da asgari ücretle çalışıyor
Hepimiz dar gelirliyiz
Bu yanlış değil ki
21 yasında 10 bin maaş alacak değilsiniz ya öyle bile olsa yazdıklarınızdan öyle anlaşılmıyor pek- +1 yıl
Doğru ülkenin çoğu az kazanıyor ve benim de gelirim pek fazla değil zaten ama bunu söyleme şekliniz aşağılayıcı, gidip böyle yazdığınız cümleleri okuyup üzerine biraz düşünürseniz fark edebilirsiniz bence.
Soran+1 yılAşağılamak değildi niyetim
Konuya dikkat çekmek istedim
Siz kadınlar para koparmak istiyor gibi şeyler söylediniz bende ona istinaden para koparma peşinde olan kadın gidip dar gelirli biriyle evlenmez dedim- +1 yıl
Niyetiniz nedir bilemem ama en azından şunu söyleyebilirim ki, yazma şekliniz bana aşağılama gibi geldi o cümlelerde.
Ayrıca amacı para koparmak olan kişi zengine fakire fazla bakmaz zira garibanın hakkını araması zengine göre daha zor olabildiği için özellikle garibanı bile seçebilirler. Haberlerde dolandıranlar genelde hep fakir kişiler olur zenginler olmaz farkındaysanız.
Ama neyse tekrar tartışmak istemiyorum.
Soran+1 yılHe he evet evet
Zenginin milyonlarındansa fakirin yırtık çoraplarını almaya bakar evet
- +1 yıl
Neyse dediğimi bile anlayamıyorsun gerçekten inanılmaz.
Soran+1 yıl🙋♀️
.
+1 yılBiz evlenmek istiyoruz ama güvenemiyoruz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 23,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllahım zeka küpleri
21 Yorumla
Soran+1 yılKim
+1 yılSaçma
13 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik mi
- +1 yıl
Onun dedikleri saçma , evlendiğine birilerine şahit kılmaz birlikteliğine bir dayanak oluşturmazsan birlikte yaşamanın hükmü ve doğruluğu yoktur
O da saçmaymış
+1 yılMantıklı bence
00 Yorumla
+1 yılZamanı gelmemiş
10 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?