İstemezdim. İki ayrı birey olarak mutlu olmayı tercih ederim. Kimse kimsenin kölesi değil. Her şeye evet diyen çiftlerin de kavga çıkmasın mantığı ile yaptığını düşünüyorum. Elbette zaman zaman birinin isteğine göre hareket edilebilir mutlu olsun diye ama sözünden çıkmamak bence biraz ağır.
Hayır’ demeyi bilmek bir ilişkinin sağlıklı yürüyebilmesi için hayati önem taşıyor. ‘Hayır’ diyebilmenin yolu da birey olma özelliğini kaybetmemekten geçiyor. İlişkiye başlarken kendi kimliğinizi kaybetmemeniz gerekiyor. Başkalarının (ki bu başkası sevgiliniz oluyor) doğrularını yaşarken kendi doğrularınızı silerseniz, onun her istediğine ‘Evet’ deyip, kendi isteklerinizden, düşüncelerinizden, yaşam biçiminizden vazgeçerseniz emin olun bir süre sonra da sevgiliniz sizden vazgeçecektir. Çünkü sıkılacaktır. Her şeye ‘Evet’ diyen insan bir süre sonra sıkıcı hale gelir. Hem sormazlar mı insana, “Senin kendi düşüncen yok mu? Kendi kişiliğin yok mu?” diye... Sağlıklı ve ilerisi olan bir ilişki olarak görmem ben o ilişkiyi...
Her isteğime evet diyenden sıkılmam. Aksine öylesiyle geçim kolay olacağından kesinlikle bırakmam. Düşüncesini merak edersem sorar öğrenirim. Siz kadınlar için geçerli bir durumdur bu dediğin belki. Ama kadın, erkek herkesi katmışsın düşüncene. Hayır dendi mi münakaşa çıkar. Soğukluk olur. Bu da ilişkiyi zedeler.
Daha çok kararlı ve ne istediğini bilen. Beni anlayan ve anlaşıldığını düşünen biri olsun isterim. Ne istediğini ve ne yapmak istediğini bilmesi ve gerektiği zaman bana "orada dur bakalım.." diyebilen, güçlü bir kadın isterim hayatımda. Bunları bilen bir insan da zaten ne yapması gerektiğini bilir. Yoksa benim dememle kendini şekillendirmesinden hiç haz etmem. Onun ne hissettiği, ne yapmak istediği önemlidir. Benim ne istediğim ve kurallarım değil..
İstememe gerek yok, ilişkiden birkaç ay sonra o kıvama getirebiliyorum zaten. Kısıtlamayı seven bir insan değilim kesinlikle, sadece değiştirmeyi severim, buna insan da dahil.
Daha çok fikir ve düşünce üzerine. Ben biraz benimle takılanları ben gibi yapıyorum ama kesinlikle zorlamadan. Her konuda anlaşabileceğim birini istemem, arada tartışmak güzel olur ama bazı konularda aynı fikirde olmak isterim. Değilse de fikrinden vazgeçmesini sağlarım. Söz konusu sevgilim olunca bu daha mühim.
Sözümden çıkmayan bir sevgili istemezdim.. Ama söylediklerinin arkasında duracak kadar karakterli olmasını istiyorum.. karaktersizlikleri sonradan ortaya çıkınca üzülüyorum
Bana saygı duyan söz söyletmeden anlatmak istediğimi anlayan bir sevgilim olsun istedim hep. Allah gönlüme göre verdi. Sözümden çıkmasına gerek yok çünkü saygısı en üst seviyede. Hadi kaptın bir öpücüğü yine @Maidetta
Teoride herkes böyle bir şeyin iyi olabileceği kanısındadır ama pratikte böyle bir ilişki çok sıkıcı olur. Bence bir ilişkinin inişleri ve çıkışları olmalıdır ve tamamen canımlı cicimli haklısınlı çekilmez.
Bir erkeğin bu kadar kılıbık olmasını istemem yeri gelince hayırda desin ama benide üzmesin nasıl bir çelişki ise 😂 ya işte kıyamasın ama saçmaladığım anlarda da uyarsın beni herşey dediğim gibi olmak zorunda değil tabiki
Her dediğimi değil isteklerimi dikkate alan bir sevgili isterim onu ben yoneteceksem ilişkinin ne manası var bu bez bebeklerle oynamaya benzer o zaman.
Ne sevdiğim insandan böyle bir şey beklerim ne de ben bu duruma maruz kalmak isterim. Sonuçta biz birbirimizi sevdiğimiz için beraberiz, birbirimizi kısıtlamak için değil.
Hayır fikirleri olan saygı çerçevesinde yeri geldiğinde tartışabilecegim hayatımızda her zaman en mantıklı doğru kararları alabileceğim bir insan olmasını tercih ederim
Hayır ya kendi olsun ben karışmam onu o haliyle sevdim her haliylede severim ama kendi olsun beni ben olarak sevsin ayrıca bu onun kişiliği o beni seviyorsa eğer gerçekten ben hep o kalpteyimdir beni unutmaz unutursa bitmiştir
evet.. hatta bunun için ömrümün yarısını verirdim. çünkü erkek arkadaşım daima ani ve yanlış kararlar alan biri.. sözümden çıkmayan birisi olsa ikimizde çok mutlu oluruz bence :D