Eskiden 4 yıl birini sevdim ve hala seviyorum gibi ama karşılıksız gibi bi şeydi ya da terk etme de diyebiliriz. Ondan sonra çok insan çıktı karşıma ama kimseyi sevemiyorum herkesten sıkılıyorum ya da korkuyorum konuşmaktan bile korkuyorum. Mesla biri var aylardır hep o bana yazar yakışıklı biride kendi işinde ve iyi kalpli biri ama hep ondan kaçıyorum mesla niye? Ne yapmam lazım?
Geçmişinde yaşadığın ilişki sen de bir takıp korkulara sebep olmuş. Artık biriyle ilişkiye başlamadan önce aynı durumları tekrar yaşayıp üzülmemek için daha tedbirli davranıyorsun ve bazen olayı fazla abartıyorsun. Bu da senin yeni bir ilişkiye başlamanı engelliyor. Bu korkuyu aşabilmen için ya bir uzmandan yardım almalısın ya da her şeyi bir kenara bırakıp sonu hüsranda olsa deneyeceğim sözünü kendine telkin etmelisin. Başka türlü bu yersiz korkudan kurtulup yeni bir ilişkiye başlayamazsın.
Önceki yaşadığınız ilişkide edindiğiniz olumsuz tecrübeler birini sevmenizin önünde engel gibi duruyor. Sevmekten daha çok sevginize karşılık bulamamaktan beklentilerinizin olmamasından korkuyorsunuz. Bu da hoşlanmamıza engel oluyor. Hayatınıza normal şekilde devam edebilmek için geçmişinizdeki kötü anıları olayları çok hatırlamamaya çalışabilirsiniz.
Seni çok iyi anlıyorum aynı durum bendede var. Çözüm üretemedim fakat nedenini söyleyeyim : Fazla kırgınlık, nasıl olsa aynı şeyleri yaşayacağım hissi. 4 yıl sevdiğin için başkasını sevmek istemiyorsun aklın onda bence onunda etkisi var
Hep böyle gitmez bir yerden sonra baştan başlayacaksın her şeyin geride kaldığını hissedip sende diyeceksin ki "önüme bakayım artık" diyeceksin böyle devam edecek. Saplantı değil bence seninki, senin durum fazla değer vermek ve fazla kırılmak ve fazla sevmek her şeyin fazlası zarar unutma olur mu ve güzel günlerinde beklediğini unutma 🙏🙏