Birini severken başkasıyla evlenilir mi?

Geçen yıl haziran ayında sözlümden saçma bir sebeple ayrılmak istedim, niyetim ayrılmak değil blöf yapmaktı ama biraz abarttım seninle muhatap değilim ailen gelsin yüzüğünü alsın dedim. Bunun üzerine beklemediğim bir şey yaptı ve ertesi gün annesini yüzük almak için gönderdi. Çok pişman oldum günlerce ağladım bağırdım haykırdım onu çok seviyordum ama o dönüşünün olmadığını söyledi intihar ettim 3 gün yoğun bakımda 1 ay da psikoloği servisinde yattım. Çıktığımda da çok kötüydüm çevremdeki insanlar beni yeni biriyle tanıştırıp kendime gelmemi istiyordu. Hastanede telefon yasaktı çıktıktan sonra onu ve ailesini aradım sözlüm bana çok öfkeliydi ve sen istedin bitti çocuk oyuncağı değil bir daha olmaz imkansız dedi. Ben de belki iyi gelir diye arkadaşlarımın önerdiği kişiyle tanıştım. Ona sürekli sözlümü ne kadar sevdiğimi falan anlatıyordum bu bana iyi geliyordu ama bir süre sonra sevgili olduk. Çok iyi biri ama ben sözlümü hiç unutmadım sürekli ona ulaşmaya çalıştım yalvardım o hep reddetti bu arada diğer çocukla ve ailesiyle herşey çok güzel gitti aileler tanıştı çocuk bana evlenme teklifi etti kabul ettim. Nişan yapmadan önce sözlümle son şansımı denemek istedim yine her zamanki gibi seni seviyorum senden başka kimse olmaz ama senle de olmaz dedi. O öyle diyince benim de tüm umudum tükendi ve nişan yaptım. Nişandan sonra sözlüm herşeyi düzeltirdim olabilirdik ama sen beklemedin hemen yeni birini buldun bu saatten sonra da ben kimsenin günahına giremem diyor. Şimdi ne düşünmeliyim ne yapmalıyım. Eski sözlüme aşığım ama şimdiki nişanlım da çok iyi bir insan onu mantıken insan olarak çok seviyorum üzmek istemiyorum.
Birini severken başkasıyla evlenilir mi?