Kocam intihar edecek ne yapmalıyım?

Merhaba. Biliyorum bu anlattıklarımdan dolayı belki bana küfürler edeceksiniz ama lütfen ilk başta tamamını okuyun. Ben evliyim ve iki çocuğum var. Vakti zamanında kocamla aramıza epey soğukluk girdi. Birbirimize doğru dürüst bakmaz ve konuşmaz olduk. Bu süreçte eve çok fazla gelmemeye ve dışarıda kafe de komşularda falan oturmaya başladım. Bu yaşanan olaylar eşimle evlendikten 1 yıl sonra olmaya başladı bu arada. Neyse aramıza giren bu soğukluğun sebebi çocuğumuzun olmamasıydı. Defalarca kez denedik ama asla olmadı. Bu denemelerden sonra eşim uzun süreli bir depresyon sürecine girdi. Yemek dahi yemiyor ve benden utanıyordu. Çünkü çocuğumuzun olmama sebebi maalesef kocamdı. Defalarca onunla konuşsam da o beni dinlemedi ve hep kendini suçladı. Çocuk sahipleniriz, tüp bebek yaparız gibi tavsiyeler versem de beni asla dinlemiyor sadece ağlıyor ve kendini suçluyordu.

Uzun zaman boyunca buna katlanmak zorunda kaldıktan sonra bir karar verdim. Kocama büyük bir yalan söyleyecektim. Bu planımı gerçekten yapıp yapmama konusunda çok düşündüm. Ama en son kocam intihar girişiminde bulunduğunda artık tamamen kararımı vermiştim. Bir başkasından çocuk yapacaktım ve kocam bu çocuğu kendisinden sanacaktı. İnanılmaz yanlış bir şey olduğunu biliyorum ama gerçekten başka çarem yoktu. Kocamın ölümünü izleyemezdim. Kocamın kardeşiyle bu durumu konuştum. Ve çocuğu ondan yapmaya karar verdim. Eşim bunu asla bilmeyecekti. Birlikte olduktan kısa süre sonra hamile olduğumu öğrendim. Buna bir yandan inanılmaz sevinsem de bir yandan da yaptığım şeyden dolayı kendimden nefret ettim.

Çocuğum doğmuştu. Kocam inanılmaz mutlu ve hayata bağlıydı. Hepimiz mutluyduk planım işe yaramıştı. Ama işler yine istediğim gibi gitmedi. Kocamın kardeşi beni tehdit etmeye başladı. Bana sürekli yine birlikte olmamızı eğer dediklerini yapmazsam çocuğun gerçek babasının kendisi olduğunu kocama anlatacağını söyledi. Dediklerini yapmak ve onunla birlikte olmak zorunda kaldım. Bir kereyle geçer sandım ama bu böyle sürekli devam etmeye devam etti. Defalarca kez kocamı aldatmak zorunda kaldım. Ve sonunda korktuğum şey başıma geldi. İkinci kez hamile kalmıştım.

Eşim yine çocuğu kendisinden sanıyordu. Kocamın yüzüne asla bakamıyordum ve utancımdan sürekli ağlıyordum. Beni çok seviyordu ama ben ona hayatını başına indirecek yalanlar söylüyordum. Kocamın kardeşi sürekli çocukları görmek istiyordu ve beni hep zor durumda bırakıyordu. Uzun süre bu şekilde devam etmek zorunda kaldım. Bir çocuğum 4 diğer çocuğum ise 6 yaşına gelmişti.

Kocamın kardeşi bir gün alkollü bir şekilde evimizi basıp kocama her şeyi bir bir anlattı. Yatakta onunla neler yaptığımızı bile. Bunların hepsini çocuklarımın gözü önünde yaptı. Kocam kalp hastası bir adam o an kalp krizi geçirip hastaneye kaldırıldı. Az kalsın kalbi duruyordu ve ölüyordu. O süreçte defalarca intihar etmeye çalışsam da bunu başaramadım. Kocam o günden sonra sanki dilini yutmuş gibi susmaya başladı. Ne yapacağım ben?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu olaylardan sonra kocam tamamen sustu ve yıllar boyunca tek kelime dahi etmedi. O gün kriz geçirdiği esnada yürüyen sandalyeye mahkum kaldı. Yürüyemiyor ve konuşamıyordu. Kocam ile boşandıktan kısa süre sonra kocamın kardeşiyle evlendim. Ama ortada korkunç bir sorun vardı. Kocamın benden ve kardeşinden başka kimsesi yoktu. Onu evimize almak ve hepimiz birlikte yaşamak zorunda kaldık. Bu böyle iki yıl boyunca sürdü. Eşim hiç konuşmamış ve ölene kadar susmuştu. Geçen ay eski eşimi kaybettim.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu vicdan azabı nasıl geçer?
Kocam intihar edecek ne yapmalıyım?