Eşimin eski sevgilisini anlatan eltim?

Herkese merhaba, ben 24 yaşında 2,5 yıllık evli bir kadınım, eşimle görücü usulü evlendik birbirimize saygımız var sınırlarımızı biliriz ama hiçbir zaman evin içinde çok yakın olmadık birbirimize anlayacağınız ne o bana aşık ne de ben ona. hiçbir zaman kıskanan bir kadın olmadım o da beni kıskanmaz zaten ama son zamanlarda kafama taktığım bir konu var eşimin eski sevgilisi nişanlısı her neyiyse üniversitede tanışıp uzun bir birliktelikleri olmuş sonra ayrılmışlar. Eltim beni pek sevmez zaman zaman açar eski sevgilisinin konusunu bense hiç laf vermem duymamış gibi yaparım. Son zamanlarda görümcemde açmaya başladı “fiziği tam 90-60-90 dı gözleri falan güzeldi birbirlerini aşıklardı nası ayrıldılar anlamadık” gibisinden şeyler söylüyor, bende buna karşın onu sevseydi onunla evlenirdi dedim konu orada kapandı. Bir kaç gün sonra konu kıskançlıktan açıldı bende bizim öyle bir sorunumuz olmadığını kocamın kıskançlık yapmadığını söyledim sonra eltim “ eski sevgilisini deli gibi kıskanırdı hayret” dedi. Çok takmamaya çalıştım çünkü pek ipe sapa gelecek bir tip değil eltim ama eşim o kıza kıskanç olmasa bu kadar abartarak anlatabilirler mi? Dediğim gibi eşimle de pek yakın değiliz böyle şeyleri açıpta arada olan muhabbetide bitirmekten korkuyorum. Ne yapayım sorayım mı sormayayım mı? kararsız kaldım
Eşimin eski sevgilisini anlatan eltim?