Bazen hayatımıza arızalı insanlar girer. Arızalı derken; çevresine karşı saldırgan ve uyumsuz davranışlar sergileyen, kendisini kaba kuvvet ve argo sözlerle ifade etmeyi alışkanlık haline getirmiş, genelde ailesinden sevgi ve ilgi görmemiş kişiler. Böyle konuşunca genelde hemcinslerimi kastettiğim düşünülebilir ama bu profile uyan kadınlar da yok değil. Bu yüzden bunu genel bir ilişki sorunu olarak görüyorum. Böyle bir insan, çoğumuza ilgi çekici gelebilir ve devamında ben bu insanı sevgimle ve ilgimle düzeltebilir, istediğim kıvama getirebilirim hissi oluşur. Sonuçta, zor şeyleri başarabilme hissi insana manevi bir tatmin sağlar. Peki ya siz böyle insanlarla karşılaştınız mı? Onu düzeltmek için emek sarf ettiniz mi? Ve sonuç ne oldu? Yorumlarda buluşalım..Bazen sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu?
Arızalı birini sevginizle iyileştirebilir misiniz?
Birini severken arızalarını görmüyoruz belki de gözlerimize perde iniyor ve onu sevgiyle aşabileceğimizi sanıyoruz. Arızalı yönlerini kabul edip sevgimizin üstün geleceğini düşünerek ilişkiye devam ediyoruz. Yıpranıyoruz , kafanda kurmuşsun oluyoruz , eziliyoruz , küçülüyoruz bize kendimizi değersiz ve çirkin hissettiriyorlar falan derken bir bakmışız berbat bir ilişkinin içinde bağımlı şekilde ona hastayız. Ona ettiğimiz tahammüler , zaman , düzeltirim diye uğraştığımız çaba derken bir zaman skalası kaybettik ve şimdi bırakıp gitmek olmaz pes etmek olmaz diyerekten yillarimizi feda etmemek uğruna o kişiyle olmaya ve bunu düzelteceğimize inanarak hala bunu sürdürürüz taaa ki son golü o atıp sizi terk edene kadar. Düşünün her şeyine katlandınız , arızasına , davranışlarına , sevgisizliğine yine ayrılamadınız iyileştiremediniz ama o sizi bıraktı cünkü çok fazla iyidiniz ve bazı insanlar bu kadar iyi yürekleri sevemiyorlar. Nedenini asla öğrenemeyeceğiz sanırım. Kısaca arızalı birini sevgimle iyileştiremem ama o beni daha da dibe sürükleyip hasta edebilir. Arızalı birini kimse iyileştiremez iyileşmiş gibi görünür kısa süreçlidir. O onun kişiliğidir bipolar bozukluktan farkı yoktur. Umarım öyle karakterlere gönlümüzü kaptırıp kendimize eziyet etmeyiz.
İyileşmiyor, denendi onaylandı. Hayat çok güzel , hafızamız taze çok güzel okunacak kitaplar, izlenecek filmler, gezilecek yerler var vs. Bunlara sahip olmak varken dengesiz, arızalı insanlara yaranmaya veya onları iyileştirmeye çalışmak kendimize kötülük. Kendimizi o kişiler mutlu olsun iyileşsin diye yıpratırken Allah da bize “Kendine de bu kadar yatırım yap” dercesine o uğruna kendimizi yıprattığımız insanların nankörlüğüyle sınıyor. Özetle gerek yok yani.
Benim yaşım 34 ve sana şu kadar söyleyeyim ben hayatıma çok insan tanıdım hatta çok insanın yanında olmaya çalıştım oğlum da kendi çapımda başardım Evet bir insanı hayata katmak bir insana bir şeyler öğretmek her ne kadar uzaktan bakıldığı zaman güzel gibi dursa bile ama ben şunu söylemek istiyorum birilerinin psikolojini düzelteyim derken Gerçekten senin psikolojin mahvoluyor Onun için Hani dedin ya sen orada arızalı bir birey işte böyle arızalı bir bireyi düzeltmeye çalışırsan emin ol senin Psikolojini daha yerle bir oluyor Onun için ben bu saatten sonra bir söz verdim hayatımda Psikolojisi bozuk insan istemiyorum kesinlikle ve kesinlikle ne kadar sevsen ölene kadar aşık olsam da her şeyi aşk ve sevgi demek değildir hayatını sürdürebilmek için bazı gerçekten hiçbir zaman kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum Onun için psikolojisi bozuk insanlar lütfen ötede oynasın
İleride çok ciddi bir ilişkimizin olacağına gözüme kestirip kestirmemek durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Onun dışında ise psikolog olmadığım için onay vermeden ilişkiyi sonlandırırdım. Ama kendimle ilgili bir ışık görmüş olursam arızalı birini sevgim ile iyileştireceğime inanan biriyim. Bunu denemeden kolayca pes edecek bir yapıda değilim. Her insanın düzelme durumu vardır. Yeter ki sen ona sevgini ve aşkını hissettirmelisin gerisi yavaş yavaş çözülecektir.
Hayır bu pek mümkün değil zira bende o kadar sabırlı değilim körü körüne uğraşamam kendisi düzelmek istiyorsa destekte almalı onun yanı sıra ben anca moral kaynağı olabilir.. 🤷🏻♀️ En önemlisi kişinin kendi çabası ve gayretidir kendi düşünmüyorsa ben hiç uğraşamam açıkcası..
Hayır. Baziları bunun aksine inanip deniykr ve sonra hüsrana uğruyor. Bazı şeylere çok çaba göstermemek gerekiyor. Mesela inatçı sabit fikirli bur yaşlıya nasıl doğru şeyi öğretemiyorsan o insanıda doğruya getiremezsin. Sonunda sadece boş emeklerin kalır
Insan ailesinden neyi görmüşse çoğu zamanda onu sergiler yani şiddet gibi mesela. Eğer birisinden şiddet gördüyse büyüğünce de şiddetle herşeyi çözebileceğini sanar ama aslında öyle olmuyor. Siz sevdiğiniz bir insan için nekadar emek sarf etsenizde kendisi istemediği sürece ona yardım edemezsiniz maalesef bu böyle. Kendiside hal ve tavırlarından rahatsızsa ozaman anca sonuca ulaşabilir. İnsanlar Yedisinde neyse Yetmişinde de odur...
Dediğin şeylerin çoğu var bende, çoğu insan uğraşmayacaz derler çünkü büyük bir kalb herkeste yok. Büyük güzel bir yürek gerekir ruhu ölmüş birini hayata döndürmek şiddette karşı sevgi iyileştirir onu sen de bıraksan nasıl iyileşecek ç sevgiyi yaşamadan bu dünyada göçüp gidecek vicdanlı büyük bir yürek istemez bunu sevgisizlikten kötü olan insanları sevgiyle iyileştirin
Herkes yara bandı değiliz demiş benim de istediğim zaten doktor aramıyorum doktora gidecem ancak çevresel koşullar da tedaviyi desteklemeli psikiyatri ye giderken yapayalnuz gitmek yerine sevdiğinle gitmek, yapayalnız dünyanda tedavi çok iyi gitmez ki sevdiğin insanın sevgisiyle yol katederim ben zaten düzelmek için uğraşırdım doktora da giderdim bahsettiğim sevgi içinde olmam onun beni iyileştirmesi değil yanımda olması herkes terk etse böyle insanları hiç mutlu olamazlar
Bunun bilincinde olmanız da güzel bir durum tabi.. Çoğu kişi böyle olduğunu kabul etmez mesela. Evliliği iyi gitmeyen çiftlerde bile anne baba aile terapistine gidin dediğinde suçu kendinde aramak istemeyen insanlar var..
Ben farkındayım uğraşıyorum da isterim ki sevdiğim insan da bana destek olsun baya da düzelmiştim baya yol katettim benim sorunum öfkelenince zarar veriyordum ama o gitti iyi de oldum yine gitti ben de çok zor bir dönemdeydim ona baya zararlar verdim sezonu öyle kapattık 😄şimdi yine düzelmeye çalışıyorum o yok.
Hayır, uğraşmaya tenezzül dahi etmem. Zamanında böyle bir aptallık yaptım, beraberken ayrı ayrılınca ayrı bir bela oluyorlar. Suçu sürekli karşı tarafta arayan, istediği olmadığı zaman sağa sola saldıran, kızdığı zaman hakaret ve küfür etmekten başka bir şey bilmeyen bir erkekten söz ediyorum. Hatta 'inşallah seni de haberlerde öldürdüler diye görürüz' diyen bir insan. Sakın ama sakın böyle bir hata yapmayın.
Çok zor. Detayda bahsettiğin kişilikte ki insanları iyileştirmeye çalışmak da büyük risk. Saldırgan, kaba kuvvete başvuran insanlar kolaylıkla iyileşmez ve iyileşme süreçleri de sıkıntılıdır. Tedavi görmeleri lazım ki düzelsinler. Benim yardımımla olacak iş değil.
Okulda bi çocuk vardı, o aklıma geldi. Öğretmenlere kafa tutar, sürekli herkese küfreder, kavga ederdi. Ben iyileştirmeye çalışmadım ama onlar çok sorunlular bence bilgisiz bi insanın sevgisinin yeteceğine inanmıyorum. Ne bilim psikologla halledilebilir bence.
herkes sevgiyle iyileşir diye düşünmek yanlış çünkü küçükken şiddete ya da hep kötülüğe sevgisizliğe alışmış birinin sevgiyle karşılaşması yararlı olmayabilir ama her şeye sevgiyle yakışmak en iyisidir
Olmuyor ben iyilesemedim. Çocukluğum pek iyi geçmedi, darmadağınık bir ailem vardı. Hayatımda anne baba figürü yoktu o yüzden arızalı olan bendim. Oda tam tersi ailesiyle başarısıyla çok örnek alincak biriydi. Oda beni iyileştireceğini düşündü aynı hayatı yaşamak için kendinden çok fedakarlık verdi ama beni iyilestiremedi sevgi bazı seeyleri düzeltir ama çocukluk yaralarınızı değiştirmez.
Denedim ama olmadı. İşler daha da zorlaştı saplantı haline geldi. Sevgi herşeyi iyileştirmiyormuş bunu çok iyi anladım. O yüzden artık kimse ile uğraşamam..
Psikoloji konusunda iyiyimdir. O yüzden onu anlayıp sevgimle düzeltebileceğime inanıyorum ama henüz öyle biri olmadı. Olursa elimden geleni yaparım.
değişen, iyileşen erkekler elbette var ama bu nadirde nadir bir durum. çok büyük sabır gerektiriyor, uzun zaman alabiliyor ve bu uzun zamanda sevginin yıpranmayacağına da garanti veremeyiz. en iyisi düzeltme ihtimalimizi düşündüğümüz değil de her halini sevdiğimiz bir insanla birlikte olmak
Aynen oyle oldu. Annesi bile derdi benm oglum boyle die sonra oglanin psikolojiso duzeldi sen ccguma kotu geliryorsun die aramizi bozdu 😃 cck beni sevince kiymete bindi.
Arızalı birini değil birilerini iyileştirdim.çok iyi arkadaş oldum kendimi tebrik edip dövesim var ne işin var millet doğurup atmış bana neyse? Hayatta çok başarılılar artık ama ben görüşmüyorum. Beni tükettiler.
Uğraştım ve benimde psikolojimi bozdu sonda terk edip gitti başkasını bulunca yani boyle adamları düzeltmeye çalışmayın kızlar olan size olur bir insan değişmez net onun için uğraşmayın net👍
Burda bir soruda denk geldim adam sert mizaçlı tipinden de belli sevgilisini dövmüş burda hatta paylaşıpmıştı soru olarak galiba olay Antalya da geçiyordu. Bu tarz insanlar var ama hepsi bir değildir.
Ha deliyi akilandirdim diyorum ben ona evet çok başarılı oldum yeni sevgilisine akili yoladim kapı pencere kavga kufur dövmesi olan biriydi Şu an kuzu hayata başarılar dilerim ona da
Muhtemelen sevgiliniz sizinle aynı yaşlardadır. O yaşlarda insanın bazı alışkanlıklarını değiştirmesi daha kolay oluyor. Ama yine de ona desteğinizi hissettirmeniz çok güzel ve takdir edilecek bir davranış. Mutluluklar dilerim..
Ariza degil ama kekeme bir arkadasima ilgi ve alaka gostermistim kekemeligi bayağı azalmisti. Lise yillariydi , çocuk benden hoslandigini belli ediyordu. Aslinda evet sevgi , ilgi cogu seyi duzeltiyor.
Hayır. Eğer birinin karakterini ileride değiştirebileceğinizi düşünüp onunla beraberseniz bence hemen ayrılın. Bir insanın karakterini/alışkanlıklarını değiştirmek çok zor ve aynı zamanda çoğunlukla da olumlu sonuçlanmıyor bence uğraşmaya değmez
Kimse değişmiyor kardeşim bir insan 7 sinde neyse 70 inde de o. Değiştirmek için de çabalamaya hiç gerek yok çünkü kendin yoruluyorsun. Anlamayan insana neyi nasıl anlatacaksın böyle de bir durum var