Güven sadakat hoşgörü dürüstlük başka?

En başta birbirine tahammül edebilmek ve evliliğin ciddi bir mesele olduğunu kavrayabilmek. Erkek ve kadın cinsiyetleri belli süreliğine bir arada olmaktan büyük keyif alıyor bu kesin. Ancak bu anların dışında kalan zaman diliminde birbirlerine çokta tahammül edebildiklerini söylemek zor.
Hayatınızı birleştireceğiniz insanı ne kadar iyi tanıdığınızı önce kendinize sormalı ve tatmin edici cevaplar almalısınız. Eğer gerçekten özverili bir insan değilseniz ve sevgiye değer vermiyorsanız ben merkezli bir karaktere sahipseniz bu konuda maalesef işiniz zordur.
Evliliği boş bir sandığa benzetiyorum ben. İlk günden itibaren doldurmaya başlanmalı ki ölüp gittiğimizde çok anı, çok eşya kalsın. Aşk da olmalı, sadakat de olmalı, huzur, eğlence, arkadaşlık olmalı. En önemlisi de mutluluk olmalı, tutku olmalı. ♥️ Size boş verilen bu sandığı en ince detayına kadar emek emek süsleyip içini güzel şeylerle doldurursanız mutluluk ve güzel bir evlilik kaçınılmaz olacaktır. İçine bolca huzursuzluk ve mutsuzluk koyarsanız da mutsuz bir evlilik kaçınılmazdır. O yüzden bir tek süsleyerek de geçiremezsiniz bir tek içini doldurarak da. İçine güzel şeylerden birer birer koyarsanız ve süslemek için de saatler, mesailer harcarsanız çok güzel bir evliliğiniz olur. ♥️ Tek bir şey söyleyemeyeceğim ama umarım daha fazlasını söyleyebilmişimdir.
Ne alaka yaaa? 😅
Herşeyden önce tabiki saygıdır ama empati yapmak çok önemli bence, ya da evlenmeden önce insanlar bir beklenti içinde oluyorlar hatta sadece evlilik icin geçerli degil bu durum, her konuda beklentimiz çok yüksek oluyor biz insan oğlunun ve sonuç beklediginden düşük çıkınca herşeyin mahfolduğunu düşünürüz evlilikte de bu cok yaşanır bir durum ve karşınızdaki insanı değiştirmeye çalışmayın tabiki problemi, eksi yönü varsa bunu mutlaka güzel ve kırıcı olmayan bir dille konuşup çözüme kavuşturabilmelisiniz zaten eğer bu gibi durumlarda konuşup ortak bir çözüm yolu bulabiliyorsanız mutlu ve sağlıklı bir temeliniz vardır. Güzel insanlara denk gelmeniz dilegiyle. 🌸🤍🤍
Adanmak.
Erkek de, kadın da suyuna gidecek eş arayışında.
Eski anneler, evlenecek kızlarına,
"Kızım! Sen kocana cariye ol ki, o da sana köle olsun"
diye nasihat ederlermiş. Yani çiftler birbirlerine adamalı kendilerini. Bencillik baş gösterdi mi sorunlar baş gösteriyor.
Cevap
147Cevap
Zor gun , zor gun gecirceksiniz birlikte kotu gunler goreceksiniz ac kalacaksiniz gerekirse ama of demiceksiniz beraber oldugunuz icin sukretceksiniz sonrasinda kotu gunu beraber atlatip iyi gunun kiymetini beraber olmanin kiymetini daha iyi anlicaksiniz
Anneannem ve dedem 70 yıldır evliler, çok da mutlular çok yokluk görmüşler çok zorluk çekmişler fakat pes etmemişler her gün birbirlerine bakıp gençliklerini hatırlıyorlar. Dikkat ettim de birbirlerinin özel alanlarına saygıları var yani, dedem bahçeye çıktıysa ağaçlara bakıyorsa anneannem dedem için meyve soyuyor sakince bırakıp gidiyor. Anneannem camın kenarına oturup camdan bakıyorsa dedem de aynı şekilde ayakları üşümesin diye battaniye getiriyor. Umarım iyi bir şekilde anlatabilmişimdir:)
Mutlu evleliligin temeli mutsuz evliliğim olduğundan konuşuyorum erkeğinde kadının da biribirine saygısı saygı olunca zaten sevgi olur. Birbirini dinleme anlama yeri geldiğinde kendini onun yerine koyabilmedir. Bunların hiç biri bizde yok
Kadındır. Geçim için gelicek yapıcı saygılı olucak. Eski müşteri lerini hayatından çıkarıcak huzur vericek huzur alcak. Feminizm özgürlük medeniyet nutukları altında fuhuş u kesücek. Aile olmaya gelicek iyi ve kötü günde can olucak
Saygı ve birbirini anlamak. Tek sırrı bu. Saygı olmadıktan sonra aşk bir işe yaramaz.
Altan almak insanın her günü aynı değil Kavgalar her evlilik te olur aklı selim olup Altan almayı, Kadını idare etmeyi, Bilmek gerek çünkü çoğu kadın Geçinmesi çok zor oluyor bu gün Güldüğüne yarın Şamar atar.
hiç biri deyil erkek birkere kaşlarını çatıpta yumrugunu masaya vurdugu gibi ayağa kalkıp sen bilirsin hayatım diyebilecek yoksa gerisi hüsran itat et mutlu ol
Itaat et ne aw sen Allah misin kendine gel
@Minnoşumbne minnoşluguna diycegim yok ama lafı g... t den anlıyosun birdaha oku
Itaat etmek ne demek?
@Minnoşumbne canım benim itaat ın tapınmayla bi alakası yok bu bir bir ikincisi söz dinliyip itttat eden benim yukardaki cümlede
Sana önce Türkçe sonra da insanlık öğretmek lazım
@Minnoşumbne olur özel ders veriyomusunuz :D
Sana en az 30 seans gerekir ama
@Minnoşumbne :D okadar belli oluyormuyaa
İki tarafta sevdiği ve yuva kuracagı insandan beklentilerini net bir sekilde belirlemeli. Evlilikten beklentilerini özellikle evlilik iki taraf icinde ne ifade ediyor neler olmalı olmamalılar sıralanmalı. Asla yapamam denilen şeyler masaya yatırılmalı zıtlıklar illaki olacaktır ama cicim ayları bittikten sonra ki zamanlar düşünülmeli. Bi tanidigim evliliğin aylarını çicim, geçim, sıçım ayı diyesıralar kim neyi yasar yasamaz bilemeyiz tabi..
Herşeyden önce eşlerin birbirlerine olan sevgi ve saygısı önemlidir !.. iki tarafta üzerine düşen görevleri bilmeli ve yerine getirmelidir ayrica cinsellikte , evlilikte arka plana atılmamalıdır...🙂
Aslında çiftlerin iyi anlaşmasında doğuştan bir uyum var. Bilmiyorum, bazen aynı düşünen insanlar bile anlaşamıyorlar. Yani anlayış, hoşgörü, saygı vs. vs.
Saydıklarının dışında
Sevgi
Sevgi
Sevgi
Sevmediğin biriyle bir ömür nasıl geçer ki
Aşk demiyorum aşk bitiyor. Zaten bitsin de. Aşk bir delilik hali. Gözüne örter perdeyi ve o kişinin gerçek yüzünü asla göremezsin. Yanlış da yapsa doğru da yapsa hep doğru görünür. ALLAH KORUSUN diyorum başka bir şey demiyorum :) Yani evlenmeyi düşünenler aşk bittikten sonra düşünsün bence :))
Saygı, sevgi, anlayış olmalı
Tartışma sırasında biri alttan almalı, haksız olan susmali.
Saygılı olunmalı kavga sırasında hakaret, küfür edilmemeli
Ilgili olunmalı beraber vakit geçirilebilmeli.
Karar alınırken ortak alınmalı
Farklı fikirlere saygı duyulmali, kavga etmek yerine orta yol bulunmali.
Birbirlerinin ailelerine saygılı olunmalı.
Konuşma sırasını beklemek, hayatlara ambargo koymamak, gereksiz kıskançlık atarlarına girmemek, keyif almak , evliliği tutsaklık anlayışından çıkarmak uzun yıllar birliktelikleri besler büyütür.
En önemlisi sevgi birbirini seven çiftler birbirlerine saygı ve anlayış gösterirler. Sevgi olmayan bir evlilikte ne saygı ne de anlayış olur bana göre. Tabi bu benim naçizane fikrim.
Sevgi sadakat güven olsun ve seni anlayan biri olsun başka bişeye gerek yok..
Cinsellik diyen erkekler harbiden bu kadar basitmisiniz siz mk.
Benim gördüğüm kadarıyla fedakarlık, anlayış göstermek çiftlerin birbirlerine olan saygılarını kaybetmemesi bir gün ayrılsalar bile.
Saygı ve eşini düşünmek kesinlikle. Birşey yapacağın zaman planlatken bile eşini düşünerek planlayan insan mutluluğu yakalar
Hoşgörü saygı
Sevgi sadakat
Ve tabi ki en güzelini sona sakladım
Seks
Her şeyi saymışsın zaten başka bir şey kalmamış ama tutku diyebilirim bence o da önemli bir özellik :)
Güven, sevgi, saygı ve hoşgörü. Bunlar oluşmuşsa zaten her iki tarafta birbirlerine anlayışlı ve ılımlı yaklaşıyor.
Gerçek sevgi sadakat saygı sonsuzluk saygı iyi bir cinsel hayat ekonomi seviyesinin uygun noktada olması minik evlatlar😍
Sevgi üzerine kurulmalı, paylaşım ve temel değerlerde bakış açısı yakın olmalı, insnaın kendi öz disiplini olmalı kendine bakmalı, cinsellik uyumlu olmalı
Saygi, sevgi ve karsilikli sonsuz güven, bunlarin olmadigi en büyük ask evlilikleri dahi kisa sürede bitiyor.
En ufak birşeyde sinirlenmeme;) birbirini idare edebilme. ben bilmem ama 30 yillik bir abim soylemisti:)
Hayata ayni pencereden bakabilmek ve empati.
Empati olan her yerde saygi da, anlayiş ta, güven vs. yi de beraberinde getirir diye dusunuyorum.
İletişimsizliğe düşmemek...
Çiftler birbirleriyle doğru düzgün konuşamadığı, uzlaşamadığı için evlilikleri çöküşe geçiyor.
Anlayış, anlayış olmazsa geçim olmaz , isterse diğer unsurlar tam olsun.
Anlayış her iki tarafın olgun olması sorumluluklarını bilmesi.
1. Sevgi ve aşk
2. Saygı
3. Güven (sadakat)
4. Aynı frekansta olmak
İyi bir maddi pozisyon
1 ya da 2 evlat
Saygı sevgi
Sadakat yalansızlık
Uyumlu hazlar sınırlarını bilmek
Alttan almasını bilmek
Saygı
Mutlu bir cinsel hayat
Maddi rahatlık
Aynı kavramları konuşup anlayabilmek Saçmalayabilmek gülebilmek
Saygı olmazsa hiç bişey olmaz önce saygı ondan sonra sevgi ve emek 🙂
Taklit...
Eşlerden birinin sağır veya dilsiz taklidi yapabilmesidir :d
Detaydakiler olmazsa olmaz ama şunlarda mutlaka olmalı
Sevgi
Anlayış
Uyum
İyi bir cinsel hayat
Karşılıklı saygı durustluk ve kafalarin uyusmasi kafalar uyusmadimi ne yaparsan yap nafile
3+1 yüksek giriş ev. sgk lı ve cumartesi pazar tatil olan bir iş. ha en başında sağlık :)
Saygı, sevgi, güven bunlar olduğu zaman her şey muhteşem.
Samimiyet olabilir comertlik olabilir biraz da kıskançlik kıskançlık olmadan olmaz
Karşılıklı saygı, sevgi, güven ve geçim için maddi durum.
Yeri geldiğinde Sabır, saygı, sevgi, guven ve fedakar olacan.
içinde ben varsam o mutlu bir evliliktir açık ve net
Sevmek
Güven
Bir birlerine özel alan bırakmaları
Aynı yaş, aynı boy, saygı edep ve ahlaktır mutlu evlilik sahibi olmanın ürünleri.
dbirbirine denk olursa mutlu olurlar taraflar arası sınıf farkı varsa illa bir yerden patlak verir
Cinsellik ve aşk , bir de kayınvalide ile beraber oturmamak
Saygı en önemli husustur evlilikte, ardından güven ve sadakat gelir efendim..
Sevgi tabi ki de. Sevgi yoksa hepsi yavaş yavaş bitmeye doğru gider.
Aynen bence de hemşehrim
Yatak odası. Eğer orada işler yolunda gitmiyorsa diğer hiçbir şeyin önemi kalmıyor.
Bence mutlu evliliğin sırrı insanların birbiriyle uyuşması. Karşıdaki insanı çözmüş olmak gerekiyor. İnsanlar her konuda aynı fikirde olamaz haliyle. Bu fikir birlikteliği sağlanmadığı zamanda karşıdakinin düşüncesine saygı duymak. Ve karşımızdaki kişinin de kendisine ait sınırları, zamanı gibi değerlerin olduğunu kabul etmekten geçtiğini düşünüyorum.
Fikrimi sorarsaniz Anlayisli olmak, saygi, iki kisininde bilincli olmasi, parasal yonden iki tarafinda durumu iyi olmasi (yani en azindan bir gelir kaynagi olamli) yani parasi ola ola evleniyorsa gercekten seviyorlar demek.
Sevgi, saygı, samimiyet, dürüstlük. Anlayışlı olmak bunlar temeller.
saygı yoksa sadakat yoksa sevgi yoksa o evlilik yürümez..
Özellikle 5. Yıldan sonra mutlu evlilik yoktur. Kurallara bozmayan, alışkanlık kazanmis iki insan vardır.😂
seks, anlayış, dinlemek, konuşmak, vakit ayırmak, fikirlerine önem vermek, ev dahil hayatında ki her şeyde yardımcı olmak... Diye uzar gider benim için.
Arkadaş çevresi bence insanı çok değiştirir tanıdığım birisi var evli ve aklı halendaha dışardaki kızlarda ve arkadaşlarıda çok destekliyo oyüzden arkadaş çevresi bence önemli rol oynuyo
Anlaşa bilmek, saygi duymak sevmek. Gerisi illa ki duzelir. Eğer bir taraf diger tarafi cok bunaltmazsa evlilikleri gayetde güzel gecer. Cocuk doğuncaya kadar erkek başkalarina kaçmazsa tabi😁
insanların birbirini anlaması, dinlemesi gerekiyor. kadınlar erkeklerin gelirlerine, erkekler de kadınların giderlerine baktığı sürece doğru düzgün evlilik aramak hayal...
S. s. s. saygı , sadakat ve sabır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?