Sevgili KS üyecikleri, aşk bence bir ilişkideki en son gelinecek evredir. Ve aşk asla bitmez biterse bitiyorsa o doğru aşk değildi demektir.. sevgi azalırsa aşk söner aşk olmazsa sevgi sıradanlaşır..
İnsanların aşktan nefret etme sebepleri sizce nelerdir?
Hayır koçum aşk doğru olsa da bitebilir öncelikle, ömrü vardır aşkın, veya yanlış kişide toplanır bir zaman, sonra farkına varılır, vs. Öyle ‘gerçek aşk şudur, hayır budur’ demenin kimseye faydası yok; insanlığın ömrüyle yaşıt bir duygu, bugüne dek nice yazarlar, şairler vs çözememiş, senin benim ağlak ergen isyanlarımız mı bilecek gerçek aşkın ne olduğunu? Geçiniz efendim... Nefrete gelirsek... En az aşk kadar yoğun bir duygu ve bu anlamda belki de tam zıttı, dolayısıyla bir paranın iki yüzü gibi. Nefret te insani ama insanın aklını başından alabilir, aşkta aynı şekilde... Kısacası bence bu iki duygu da aslında Tabiat Ana’nın bedenimize verdiği kimyasal bir yetenek, bir tür kendi kendimizi sarhoş etme yöntemi, doğal bir uyuşturucu... Aynı derecede bağımlılık yapabilir ve yıkıcı da olabilir. Yine de aşık olmaya can atarız, bir sonraki macerada canımızın yanmayacağı garantisi olmasa da... bizi öldürmeyen, süründüren doğal, ama en az sentetik hali kadar tehlikeli olabilecek, henüz hap formuna sokmayı beceremediğimiz manyakötesi insan davranışı...
İnsanlar tam olarak aşktan değil de aşık olup sonra üzülmekten hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyor. Güven duymaktan ziyade güvenlerinin boşa çıkmasından endişe ediyor. Aşk nefret edilecek bir duygu değil güzel bir duygu, aşkı istismar eden kendi emelleri uğruna şekillendiren karşı tarafı önemsemeyen insanlardır. Aşk bence herkesin bir gün yaşaması gereken bir duygudur.
Günümüz insanın bozuk zihniyeti aşktan nefret edilmesine sebep oluyor. Aşk ilişkisinden ziyade çıkar ilişkilerinin revaçta olduğu bir dönemde yaşıyoruz. İnsanlar karşı taraftan bir çıkar elde ediyorsa ilişkiye başlamak istiyorlar. Erkeklerin birçoğu kadınları cinsel bir obje olarak görüyor ve sadece cinsellik yaşamak için sevgili olmak istiyorlar. İstediklerini elde edince de kadını bir başına bırakıp çekip gidiyorlar. Kadınlar ise daha rahat yaşam sürmek için zengin bir erkekle sevgili olmak istiyorlar. Tabiri caizse erkeği yürüyen banknot olarak görüyorlar ve maddi destek bittiği an ilişkiyi sonlandırmak istiyorlar. Aşka değer veren insanlar bu tarz ilişkilerin yaşandığını gördükçe veya deneyimledikçe aşktan nefret etmeye başlıyor.
Birini sevip aşık oluyorsun ve birkaç ay sonra karakterinde rol oynadığını görüyorsun bakıyorsun etrafa güveni kalmıyor insanın başka birine artık midesi almıyor insanların hak veriyorum tabii. :) Tanışırken kimse yoğurdum ekşi demiyor ne yazık ki hüsrandan dolayı nefret etti insanlar.
Bence üst üste yanlış kişeye aşık olmak veya yanlış kişilerin onları bulması bu kişiler tarafindan aldatılması kullanılması surekli yalanlara maruz kalması vs vs zamanla guven problemi oluşmaya başlar buda kişiyi öğrenilmiş çaresizliğe iter her erkek/kadın aynıdır gibi tabular olusur sevmekten sevilmekten aşık olmaktan korkar
Kendi yaşayacaklardan önce başkalarında gözlemledikleri doğrultusunda düşünenler, aşkı yaşayacak ikili onlar olmasına rağmen kendileri hariç herkese söz hakkı tanıyanlar ve duygularını göstermenin acizlik olduğunu düşünüp verdiği değeri sakınanlar aşkı çok başka, çok yanlış gösteriyorlar. O yaşanılan şey aşk değil. Bunun doğurduğu sonuç da çoğu bitişte olduğu gibi nefret olmaya mahkum hale geliyor.
Özgür olmayı seviyorum ve tek olmak daha güzel bence ya öğrenilcek çok şey imkanın varsa gezilecek çok yer vs vs var ne diye sevgili yapıyorum iyi ve çılgın bir arkadaş grubu tercihim 😍💝😘👍☕🍪🍩👻📷🔮🎊🎈
Önyargı bence.. örneğin kadın aldatıyor aldatılan erkek her kadının öyle olduğunu düşünüyor.. veya erkek aldatıyor aldatılan kadın bütün erkeklerin aldatacagini düşünüyor.. malesef istemeden herkesi aynı kefeye koyabiliyoruz..
Ask bite bilir. Heyecandir. Ve insan hayati boyu kac kere asik ola bilir. Sevmek daha farkli, uzun sureli iliski sonunda olur deger verme, emek ve s. Her asik oldugunda da zannedersin ki bu sondur, ve asla bir daha asik olmayacaksin.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Belki aşk duygularımızı yanıltıyodur her duygunun fazlası zarar bence buna aşk da dahil insanı aptallaştırıyo aşktan değilde belkide yaşıycağı duyguların onu yanıltmasından ve bitik duruma düşmekten nefret ediyor olabiliriz amannnnn ya dbjddjdj bide aşkı buldukda mı nefret etcez bxjfjjf aşkı falan boşverinde kendinizi sevin kendinizden başkası sizi çıkarsız ve olduğunuz gibi sevmez.
Sen hikayeyi hep kırmızı başlıklı kız dan dğnlemişsğn yalan iftira ile. Hikayeyi birde kurttan dinle. Kasar lıgın kırmızı başlıklı kız da oldugunu görüceksğn