Evlenince çalışmayıp koca parası yemek kötü bir şey mi?
Ben bir erkek olarak bundan rahatsızlık duymuyorum.. Eşim sonuçta, karım.. O ve evlatlarım bana emanetler sonuçta.. Dinen de onların geçimi erkeğin sorumluluğundadır..
Kadının ise çalışmak ve rızık getirme gibi bir zorunluluğu yoktur.. Yalnız bu kadın çalışamaz anlamına gelmez.. Zira, Resulallah'ın (asm) ilk hanımı bir tüccardı.. Hatta çalışan bir kadının kazancı kendinin olduğu gibi, kocasından geçimini talep etmesi hakkıdır.. Ama erkek, kadının kazancından hak talep edemez..
Özetle, kadının hakkı olan kocasının kazancını yemesi neden kötüymüş gibi algı oluşturuluyor?
Evlenince çalışmak istememek gibi hakkı var kadının kocası ona bakacak ama bu kadının evde boş oturması anlamına gelmez para karşılığı çalışmayabilir ama insanlığa hizmetten kaçınamaz mesela bir hemşire çalışmak istemedi kocasıda ben bakarım çalışma dedi ama o kadın gönüllü hemşire olabilir sokaktaki cocuklara komşulara yardımcı olabilir onlara pansuman yapmayı öğretebilir... Yani kadın işçi olarak maaş karşılığı çalışmak zorunda değil isterse de çalışabilir neden çalışmak istiyorsunda denmezo başka ama çalışmıyor diye evde yatmak yok sonucta bu dünyaya yatma gelmedik insanlığa faydalı işler için çalışmaya devam
Zaten bakacak durumun olmasa öyle bir şey yazmazdın bu ülkede kaç insan asgari ücretle çalışmak zorunda kolay mı sanıyorsun asgari ücretle ev geçindirmek bu adam eşinin kendine destek olmasını istemesi çocuklarımız okuyo senin de katkı sağlaman gerek demesi kötü bir şey mi bakamayacaksanız almayım beyler ne güzel dimi asgari ücretle çalısan adam evlenmesin bakamaz edemez illa maddi durumu iyi olmalı.
Kaç tanıdığın var senin büyük şehirde hem cocuk okutup hem de asgari ücretle geçinen lüks dediğin şey senin ne adamların evine et balık alması mı okuyan cocuk yoksa belki geçinir ama senin dediğin şekilde geçinmek çok zor adam evine et almaz balık almaz her şeyi kısarak kıt kanaat geçinirse ancak öyle olabilir tabi senin için insanların yemesi içmesi bile lüks ise ayrı konu herkes yesin makarnasını otursun evinde
Babaanne dede varken kreşe gerek yok zaten mesele ben değilim şükürler olsun benim de eşim çalışmasa da evimi geçindirecek gücüm var ama Türkiye şartları belliyken asgari ücretle ev geçindirmek ne kadar zor belliyken bakamıyorsanız almayın beyler yorumu hiç hoşuma gitmedi yazmak istedim çünkü herkesin durumu iyi değil bir sürü arkadaşım dostum var çocuk okutan cocuk büyüten tek bir asgari ücretle ne kadar zor durumda olacaklarını bildiğim şimdi onlara ne diyelim e madem bakamayacakdın neden aldın aşırı saçma.