Selam,
Evlenince çalışıp çalışmamak tabikide sizin tercihiniz. Çalışmak istemiyorsanız çalışmazsınız. Çalışmanızı isteyen kişiler sizin muhtaç olmamanızı yarın birgün tek kalınca zorlanmamanız için istiyorlar. Hem çalışıp hem evli hemde çocuklu olan tanıdıklarım var. Anne baba çalışıyor, çocuğa ise bakıcı bakıyor. Yani hayatlarını bir şekilde düzene sokmuşlar. Sizde böyle yapabilirsiniz. Eğer bir mesleğiniz varsa bırakmamanızı tavsiye ederim.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğer ağır bir borcun altında değilsen ve gereklilik yoksa elbette mecbur değilsin.
Hayat müşterek diyorlar ya hani sende evde çalışacaksın sonuç itibariyle.
Ev işini erkekler çok küçümsüyorlar ama asıl hamallık evde oluyor.
Para kazanmadığımız için bu işten sanki yan gelip yatıyoruz gibi algılanıyor.
Çalışmak zorunda değilsin.
Kadinlar nasıl ki ev işlerinden sorumlu tutuluyorsa çalışıp çalışmamakta senin inisiyatifine kalmış bir durum.
Kötü bir şey değil Çalışmak istemiyorsan seni kimse buna zorlayamaz.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİstemeyebilirsin doğal bir şey bence ama bu zamanda öyle birini bulmak zor sonuç olarak kadın hem çalışıp hem çocuğa bakıp hem de ev işi ve yemekle ilgilenemez eğer iki taraf da çalışıyorsa erkek ve kadın ev islerine ve çocuklara ortak bakmak zorunda ama her kadının kendine ait bütçesi olması taraftarıyım çünkü bu devirde aldatmalar kazıklamalar çok
00 Yorumla
Eşinin maddi durumu iyi olursa çalışmak istememekte haklı olabilirsin ama tek bir maaşla geçinemeyecek durumda olursanız el mahkûm çalışmak zorunda kalacaksın. Adam bir evin sorumluluğunu tek başına sırtlanamaz sonuçta.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
+1 yılSacma. Kadin evde calisiyor adam disarda fark yok. Eve kim bakacak yemegi temizligi camasiri ütüyu kim yapacak? Madem kadin calismali o zmn ev icin ayri yardimci tutun cok biliyosaniz. Hatta cocuk olunca dadı da tutun. Kadinlar evde yatmiyo calisiyolar hazır yemegimiz ütünüzü cinler yapmiyor. Bu devirin erkekleriinin cogu erkek degil. Tembeller calisamiyolar sucu kadina atiyolar yeri gelince ben erkegim diyerek böbürlenmeyi iyi biliyolar xlsmdms
63 Yorumla
Soran+1 yılBunlara ek bi de aldatıyorlar. Çünkü kadın bu kadar şeye yetişirken geceye dermanı kalmıyor. Burda bekar olanlar da ben de yardim ederim yazacak ama etmiyorlar da.
- +1 yıl
Adam kadina bakmak zorunda erkegim diye gogus kabartmakla olmuyo bu işler
- +1 yıl
Kadin evlenince erkegin himayesine girer soyadi bile degisiyor
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır hiç de değil.
Bir kadının en doğal hakkıdır evine yeterince iyi bir hanım olabilmek.
Bir de "o kadar okumuşsun"cular var.
Ben de diyorum ki, evet o kadar okuduğum için çocuklarımı dadılara veya bir başkasına emanet edemem.
Çünkü bilinçli bir insan olarak bir çocuğu annenin yetiştirmesi gerektiğinin bilincindeyim.
Buna kimse karışamaz.30 Yorumla Esasen erkeğin vücudu fiziken ağır işlerde uzun süreli çalışmak için daha uygundur zaten. Kadın ise çocuk bakmaya daha uygundur çünkü Oksitosini kendiliğinden salgılayabilirler. Erkekler kendiliğinden Oksitosin salgılayamaz. Veya az salgılar. Oksitosin Testesteron hormonunun etkisini azaltarak rahatlamaya yardımcı olur. Bir erkek oksitosin salgılamak için konuşmaya, sarılmaya ve seks yapmaya ihtiyaç duyar.
Ev hanımı oldun diye oturup dedikoducu olan biri veya hayattan bıkmış biri olacaksın diye bir şey yok.
Ev hanımı olup.
Düzenli spor yapan.
Hobileri olan.
Düzenli sosyal hayatı olan.
Hatta internet sitesi açan.
Hatta internet üzerinden ticaret yapıp işini büyüten insanlar da var.
En iyisi mi sen milletin dediğini s*ktir et.
Kendi bildiğini yap.
Her şey senin vizyonuna bağlı.31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler güzel yorumun için
Gunumuz erkegi kaypaktir, cogu evlilik problemli bu yuzden. Kendi mesleginin olmasi, senin sigortan bir nevi, yarin birgun seni ortada birakirsa, caresiz kalmaman icin, inns iyi birisini bulursun rahat edersin
73 Yorumla
Soran+1 yılTeşekürler. Herkes ıstedigini bulur umarım
+1 yılBu sizin durumunuza göre o kadar değişecek bir konu ki. Malum Türkiye şartlarında yaşam koşulları çetin, bu sebeple de özellikle çocuk olduğunda birçok aile masrafları yetişmediği için iki ebeveyn birlikte çalışıyorlar. Kadın nasil ki çalışma konusunu erkeğe yüklemiyor erkek değil misin senin erkekliğin bu kadar mi aciz misin gibi laflar etmeden çalışıyorsa erkek de eve geldiklerinde ben erkeğim kadın işiyle mi uğraşacağım yemek mi yapar erkek adam çamaşır mi asar demeyecek. Ha sen çalışmak istemiyor musun öyleyse maddi olarak kaldırabilecek bir adamla evleneceksin ve evlenme aşamasına gelene kadar bunu kıvırmaya açıkça söyleyeceksin. Ha oldu aldatıldın, şiddet gördün veya istemediğin muamele gördün. Boşanmak isteyeceksin bu hayattan kurtulmak yeni sayfa açmak isteyeceksin iste bunu çalışmayan amip gibi yaşayan bir kadın da yapamaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılanlıyorum ben de çalışmak isteyenlerdenim çünkü nişanlımın durumu yetmez ama yetse ve rahat edecek olsak çalışmak istemezdim, keşke erkekler hep çok kazanılsa da gerek olmasa , insanlar bu dönemde ççok fazla boşanma yaşanıp kadının işsiz kalıp mağdur olduğunu gördüğü içindir belki de , ihtiyacım yok olursa belki sonra der geçersin :)
20 Yorumla Gerçekten çalışıp ayrıca eve zaman ayırmak zor iş hele birde çocuk varsa.. Eşin de aynı fikirdeyse seninle neden kötü olsun ki.. Mis gibi evinde otur coluk çocuğunla.. Kimsenin ne dediğine de bakma.. Kim nasıl mutlu olacaksa öyle yaşar hayatını bu hayat senin. Kimsenin ne dediği umurunda olmasın
10 Yorumla
+1 yılBurada çalışmak zorundasın diyenlere bakma evladım. Sonuçta onlarla evlenmiyorsun. Sana tek tavsiyem gerektiğinde çalışabilecegin bir yetkinligin olması. Bunun dışında ev hanımı isteyen biriyle evlenirsin evinle cocuklarinla ilgilenirsin. Bu bir tercihtir ve kimse bunun için seni yargılayamaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok haklısın, hem ev, çocuk, hem çalış. Neyiz biz 10 kollu makine mı. Çalışsan çocuğa bakıcısı para, evde biri gelsin desen yine para, e ne anladık bu işten, ayrica annesine hasret bir çocuk, hiç gerek yok. Sonra da eşine ilgi göstermiyor tabi aldatır adam diyenler çıksın ortaya. O kadar parçaya bölün, birde üstüne adam aldatsin, oldu canım...
50 Yorumla
+1 yılEvlilik, birinin diğerine bakmak zorunda olduğu bir olay değil ki. Nasıl ki ev işleri konusunda erkekten yardim bekliyorsak o da maddi konuda senden yardım bekleyebilir. Tek başına tüm maddiyatı taşımak istemeyebilir ki bence son derece haklı. Yani özellikle de alım gücü bu kadar düşmüşken birinin gelipte "ben çalışmak istemiyorum sen çalış sadece" demesi bence son derece can sıkıcı bir durum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı. çalışmak zorunda kalmıyorsan çalışma fakat hem ev işi hem çocuk vs vs şeyleri düşünmemelisin eşin de sana yardımcı olmak zorunda hayat müşterek tabi sana yardımcı olacak her zaman yanında olacak bir eş bulmalısın. ailede iki birey de çalışıyorsa hayat kalitesi,çocuklara sağlanabilecek imkanların iyi olması gibi birçok etken de var tabi
03 Yorumla
Soran+1 yılHe hee kesin yardımcı olur. Işten gelince çocuğa bakar ben biraz uyurken. Parka falan indirir. Ben geç geliyorsam yemeğimi yapar. Aaa hafta sonu da camları silmiş kocişim aman ne şanslıyım. Bizim ülkede çok küçük bir azınlık eşine yardım ediyor. Mutfağa gidip suyunu bile almıyor çoğu. Diyeceklerim bu kadar
- +1 yıl
Evlendikten sonra çalışıp çalışmamak tamamen sana kalmış birşey. Ben evlendiğimde eşim 1 hafta sonra çalışıp çalışmayacağını sordu bende senin kendi kararın dedim. Çalışsan da çalışmasanda neden diye sormam dedim kendisine
10 Yorumla
+1 yılEşinin aldığı maaşla ilgili bu durum. Tek başına zor olabilir bazen ev geçindirmek.
12 Yorumla
Soran+1 yılHerşeyin çözümü bulunur. Daha küçük bi evde yaşarız, daha ucuz bi arabaya bineriz , daha minimal yaşarız. Çalışmamamın maddi sonuçlarını da üstlenmeye hazırım. Pazardan da giyinirim sorun değil. Yeter ki huzurun olsun
- +1 yıl
yani İstanbul'da yaşıyorsanız biraz zor bir durum olabilir.
Belki İstanbul dışında daha küçük bir ilde olabilir bilmiyorum yani.
Ben eşimin çalışmasını isterim açıkçası. Evde kendini köreltmesini istemem
Çalıştığın zaman ev islerini tek basina yapmayacaksın ki. Eşin sana yardim edecek. Cocuga da birlikte bakmak zorundasiniz cunku o sadece senin degil adamin da cocugu. Eger birgun esinle aranizda anlasmazlik cikarsa ortada kalmamak icin calisman, kendi kendine yetebilecek duruma gelmen gerekiyor. Ayrica guzel bir canta gordugunde alsam mi acaba diye düşünmez, parani verir hemen alirsin. Cunku para senin. Esinin degil.
20 Yorumla
+1 yılKötü bir şey değil ama hayattan bıkmış, tek işi evde oturup dedikodu ve temizlik yapan kadınları da ben sevmiyorum.
80 Yorumla
+1 yılIster çalışır ister calismazsin kanka keyfine bak kolelik ovmek moda olmuş soguk havalarda yan gelip yatmak efendiligin alasıdır koca bize bakmakla yükümlü çalışsak da öyle calişmasak da
30 YorumlaEvet bende öyleyim ilk evlendiğimde belki çalışırım çocuğum olunca çalışmamayi düşünüyorum aynı anda 5 işi nasıl yapalım dimi
32 Yorumla
Soran+1 yılBen yapamam açıkça söylüyorum. Gece o işi yapmaya dermanım kalmaz.
+1 yılNe alakası var ayakları üstğnde durmayla ben sırf evlenince hayst şartları belli olmadığı için okuyorum evlenirsem hem iş hem ev hrm çocuk nasıl bakcam ben
13 Yorumla- +1 yıl
Kafa dinlemek lazım arada
Soran+1 yılEvlenesim kaçtı valla yorumları okuyunca. En iyisi paramı yiyip gezeyim 😊😊
- +1 yıl
😂😂😂sende haklısın kız
Gizli Üye(30-35)+1 yılElbette yargılanacak bir durum değil. Eğer buna saygı duyan birisi ile tanışırsan evlen
12 Yorumla
Soran+1 yılDuymuyorlar malesef 😔 . Hayat zormuş, para lazimmis.
Cevap sahibi+1 yılGenelde insanların hayatlarına karışmayı seven bir milletiz :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende istemiyorum kocam zengin olsun bende kocam için süslenip püsleneyim yemekte yaparım çocukta bakarım ama çalışırsam bunların hiçbirini yapamam
30 Yorumla
+1 yılBu devirde tek maaşla ev geçindirmek çok zor ayrıca biz insanız tek bir işe yarayarak ömür geçiremeyiz. Hayat boyu birinin vereceği paraya muhtaç kalacaksın, boşanmak istersen çocukların engel olacak. Bu devirde kadının kendine yapacağı en büyük kötülük maddi anlamda kendini birine bağımlı yapmak.
11 Yorumla- +1 yıl
Peki nerde calissin. Malum üni mezunlari torpilsiz iş bulamıyor zaten cogu genç bolumunden memnunsuz. Bi kadin nerede calisabilir acaba
+1 yılKötü birşey seğil fakat her iki kişide çalışırsa madi anlamda güclü olursunuz ayrıca birlikte olsunuz ve çocuklarınız oldu bazı nedenlerden dolayı ayrılmak istiyosundur ama madi anlamda tamamen ona baglandigin icin ayrilamazsin ayrilirsan eğer kendi başının çağresine bakmayacagin için resmen eziyet çekeceksin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılbence de kadin calismamali, evde bi dunya isi var zaten
40 Yorumla
+1 yılEğer kendi ayaklarinin üstünde durmazsan. Harcadigin her kuruş için hesap vermek zorunda kalırsın. Yok benim eşim yapmaz etmez dems hepsi yapıyor.
24 Yorumla- +1 yıl
o zaman o da her yaptığımız iş için hesap vermek zorunda o mantıkla
- +1 yıl
Yaptığı iş için hesap vermek zorunda değil. kimse kimseyi bu kadar darlayamaz yani bu da onunla eşinin problemi
- +1 yıl
evlenince para ortaktır o konuda da hesap soramaz
- +1 yıl
Elbette ortak ama bazıları böyle düşünmüyor
Bence bayanlar çalışmamalı muhtaç olmadığı takdirde erkeğin boynunun borcudur eşine bakmak.
30 YorumlaSen çalışırsan eşin ev işinde yardım etmeli zaten, etmezsede işi bırakırsın köle mi var canım
60 Yorumla
+1 yılÇocuk küçükken tamam ama büyüdüğü zaman çalışman senin icin iyi olucaktir. Yani illa maddi anlamda değil. Tum gun evde olmak insana kötü hissettiriyo. Uretken sosyal bi anne olmak mi sadece cocuk bakmak mi? senin tercihin.
21 Yorumla
Soran+1 yılHobilerimle birşeyler üretebilirim. Illa iş gibi karşılığı para olması gerekmiyor ki. Kendimi eve kapatıp herşeyi boş vermeyeceğim sonuçta. Dünyayı gezmek istiyorum , gün-de 2 saatimi spora harcıyorum. Ben bunları çalışma temposunda yapamam. Eve gelince yemek bile yapmak yoruyor.
- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılBende esimin calismasini istemem kim ister ki evde kalsin cocugumuza baksin ev işleriyle ugrassin en guzeli ben bakarim ona
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi kararı kimsenin sana laf söylemeye hakkı yok kötü bisey de degil
10 YorumlaTek maaş yetmiye biliyor bazı durumunuz iyi değilse çalışmak zorundasın
10 YorumlaAyrılınca ne olacak bunu düşünüyor musun, ortada kalacaksın beş parasız.
00 YorumlaAynen sen çalışma adam gibi bir adam ile evlen çocuklu mutlu bir kadın ol
00 Yorumlakötü birşey deilde ne bileyim birine bağlı olmak kötü
00 YorumlaDeğil kendi tercihinse başkalarının fikirlerini umursama
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçalışmayı istememek yanlış demiyorum. Fakat ben tercih etmem. Sana olan talrbin azalması da yanlış bir şey değil. Herhangi bir kriter istemek de yanlış değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaş 30 -35 aradı görünüyo çalısmazsan bi sure sonra sen yatıyosun ben çalışıyorum der yüzüne vurur bu. zamanda erkekler çalışan kadın arıyo
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle. Herkes çalışan istiyor.
+1 yılBende hiçbirine yetişemem bu yüzden çalışıp bir yardımcı tutmak en iyisi
00 YorumlaTercih meselesi ne istiyorsan onu yap. Zorla çalışacak değilsin ya. İstediklerini diyebilirler kim takar
10 YorumlaHaklısin aslinda. Ama eşe nasıl güveneceksin bu devirde. Kendi ekmeğini kendin kazan. Sana yine eşin baksın o ayrı.
10 Yorumla
+1 yılbence gayet güzel bir durum..
31 Yorumla
Soran+1 yılBencede. Ama görüşlerin çoğu farklı
+1 yılOh ne güzel adam eşek gibi çalışacak sen yiyeceksin o ne öyle
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Çocuk olduktan sonra çalışmaman daha iyi çocuğun bakımı için
10 YorumlaHayır değil. Benim çok hoşuma gider.
30 Yorumla
+1 yılsen bilirsin sen nasıl rahat ediceksen öyle yap
30 Yorumlaşahsen bu benim fikrim :
evlenecegim kadin tabiki çalişip ev ekonomisine destek olmalı. ev işlerine gelince onlar da ortak yapılmalı.00 Yorumla
+1 yılNasıl istersen. Senin kararın, senin hayatın.
10 YorumlaNiye kötü olsun ki? Çalışıp ayakları üzerinde duran insanlar daha mutlu bence
10 YorumlaMantikli bende sana katiliyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. En doğal hakkın bende eşimi çalıştırmıyorum
10 Yorumlaevet sonucta ayrilabilirsin bes parasiz mi kalicaksinn
00 Yorumla
+1 yılŞahsen eşimin çalışmasını istemem
20 Yorumla
+1 yılo zaman evlenmemek daha mantıklı değil mi
02 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmiyorum zaten. Sorum da bu değil zaten bi kere daha okuyun.
- +1 yıl
evlenmiceksen çalışmaman da gerekmicek niye sordun o zaman hem bu kadar eksi yönü varken kim evlenmek ister ki
+1 yılnormaldir tembelsindir
10 YorumlaYazamıyorum sana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar hep konuşur sen bildiğini yap
10 Yorumla
+1 yılBence çalışıp kendi işini görmek daga iyi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Çalışmak zorunda değilsin kendi tercihin.
00 Yorumla
+1 yılkötü değil ama çok da gerekli değil
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı. Canın ne istiyorsa onu yap.
00 Yorumla
+1 yılHayır kötü bir şey değil ilk yıllar ben de istemem
00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler