Söz konusu olan sevgiliniz ya da eşiniz ise elbette bir takım müdahaleler normal karşılanabilir. Birbirinizin davranışları ve alışkanlıkları konusunda. Örneğin kötü alışkanlıklar, arkadaşlık ilişkilerinin sınırlarının belirlenmesi, savurganlık, kumar vs. Ama bu demek değildir ki hayatı birbirinize zindan edeceksiniz.
Bu nedenle ilişkiye başlarken kişiliğiniz hakkında yanıltıcı bilgiler vermemek zevklerinizi ve alışkanlıklarınızı olduğu gibi karşı tarafa yansıtmak önemlidir. Mesela ilişkiye başlarken giyim-kuşam tarzınızı daha farklı gösterip sonrasında karşı tarafın onaylamadığı şekilde giyim kuşam tarzını benimsemek, bunun kabulünü istemek biraz haksızlık olacaktır. En baştan bu tür konular irdelenmeli ve karşılıklı olarak konuşulmalıdır. Böylece daha sonra karşı tarafın yapacağı aksi yönde davranışlar en baştan yarı yarıya engellenmiş olur.
Tabii ki %100 engellemek mümkün değil. Kadın ile erkeğin doğasındaki farklılıklar nedeniyle iki tarafın da birbirine müdahalesi tam olarak önlenemez. Özellikle evlilik bağı kurulmuşsa çiftlerin birbiri üzerinde bazı tasarrufları olması gayet normal. Yeter ki abartıya kaçıp çiftleri birbirinden soğutmasın. Hiçbir şeyime karıştırmam kimse hayatıma müdahale edemez görüşünde olanlar belki de "çift olmak" fikrinden vazgeçmelidir.
Şimdi olan şöyle karışamaz diye bir kavram yoktur birliktelik demek zaten bir şeyleri ortak paylaşmak demektir Bazı şeylerde Tabii ki söz hakkına sahiptir ama karışmak kelimesi demeyelim ona fikrini söylemek diyelim daha mantıklı olur Eğer bu konu ne diye soracak olursan örnek veriyorum İnsanın kendi hayatı bu maalesef mesela kadınların başına çok iyi geliyor bazı kendini erkek zanneden ama erkeklikle uzaktan yakından alakası olmayan insanlar kadınlara yaşantısı konusunda kıyafeti konusunda görüştüğü kişilere konusunda baskı yapabilir aynı şeklilde tabi kadınlarda yapabiliyor bu son derece yanlış hareketlerdir zaten hiç kimse istemez bana göre de zaten son derece yanlış bir harekettir kişinin hayatına karışmak Ama yukarıda dediğim gibi kendi öz fikrini söyleyebilir benim görüşüm bu bu bu sonuçta herkesin bir hayat görüşü vardır
Sevgilim benimleyken arkadaşlarına benimle olduğunu söylemiyor evdeyim veya başka bi şey söylüyor nedenini bilmiyorum her gün görüşüyoruz bizim evimize de geliyor ailem biliyor çünkü acaba her gün görüştüğünü söylemek neden istemez ki zaten arkadaşlarıyla da tanıştık 2 sene oldu ilişkimiz
Şöyle ki insanlar evlense bile kimse kimsenin özgürlüğüne karışamaz.. Bence herkesin bir safe alanı olmalı ve partnerler birbirine saygı duymalı ve seçimlerine karışmamalı dır. Giyinisine, fikirlerine, davranışlarına, arkadaşlarına gibi şeylere karışılmaz, telefon kurcalanmamalı, kimse kimsenin özgürlüğüne karışamaz. Seninle birlikte olmadan önce o kişi nasıl biri ise şimdi de öyle biri olmalı , kimseyi degistirme hakkına kimse sahip değil
Benim kişiliğime karışması rahatsız eder. Güldüğüm , kızdığım beni ben yapan tepkilerime anlamsız bakar ya da saçma tepkiler verirse o kişi rahatsız eder ve kendimden uzaklaştırırım.
Ayn ceketi kiymeme benim önceden cekeyim vardı ve ardında eşim de benim ceketimin aynı dedenin benzer ceket almış onun ceketi üstündeyken benzer olan ceketi giyinmem ben