Selam ,
İslam dininde müslüman birinin müslüman olmayan biri ile evlenmesi caiz değildir
Çünkü bayanın duyguları değişkendir ve erkeğe göre daha kırılgan ve alışkan yapısı vardır.
Bu durumda sizin içinde senin İslam dinine mensup olmuyor oluşun onun için belki belirtmese dahi bir sorun.030 Yorumla- +1 yıl
Islam dinine girmek istersem?
- +1 yıl
Peki Islam dinine gecmis gibi yaparsam ama icten ice tanrının varligina inanamiyorsam ne olacak?
- +1 yıl
Yani içten içe inanmayıp sırf birini seviyorum diyerek bu yola çıkarsan ya da bi başka neden konu fark etmeksizin.
1. si çevrendekileri kandırmış oluyorsun.
Diyelim ki kandırdın ya da tam olarak öyle tabir etmedin ancak ben müslümanım ve benim dini inancıma göre rabbimiz her şeyi gören ve işiten her yaptığımızdan haberdardır.
Yani her şeyi çok güzel bir düzen kursan dahi rabbimizin katında ona inanmayıp kul olabilme çaban dışında birde ona kulmuş gibi yapıp müslümanların içerisinde olman kesinlikle doğru bir şey değil ve hatta benim dini inancıma göre bunun içinde ayırca bir azap çekersin ve hatta yalanla bir ilişki bir ömür gitmez. Gidemez ki gitse bile bu dediğim şekilde yani. İçten istemen gerekiyor - +1 yıl
Guzel ve acik bir yorumdu. Soyledigim durum dahilinde hayatim boyunca hayırlı bir es ve iyi bie aile babasi olursam, yine de dini inancin geregi yanlis bir sey yapmis sayilir miyim?
- +1 yıl
Yani şöyle gerçekten çok muhteşem bi karakterde olabirsin örnek gösterilen biri olabilirsin.
Ya da ortasında ideal biri ama zaten biz kullar olarak dünyaya gönderilme amacımız Rabbimize kul olabilmek.
Yani Eğer rabbimiz bizleri direkt Cehenneme koysaydı bizler kabul eder miydik asırlar boyunca sorgusuz süalsiz cehennem azabını? O zaman dünya hayatındayız ve imtihan ediliyoruz asli amacımız Rabbimize kul olabilmektir.
Sen bu durumda zaten eğer diyorsun ya çok iyi bi baba çok iyi bir eş zaten İslamiyeti çok doğru bir şekilde yaşasak bu dediklerinin hepsini yerine getirmiş oluyoruz.
Yani sen burda asli amaçtan şaşmış oluyorsun kalbin de beslediğin şeyle dilinde ikrar ettiğin şey bir olmuyor bu da kabul edilebilir bir şey değil. - +1 yıl
Islami degerleri yerine getirme maksadi gerceklestirmek ayri, dinden bagimsiz yasayarak da iyi bir es, iyi baba olunabilir. Tesekkur ederim gorusler icin.
- +1 yıl
Evet nihayetinde hepimizin vicdani var, bazilarimizin az bazilarimizin cok. Bu vicdan boyutuna gore iyi ya da kotu bir insan olunabilir.
- +1 yıl
Tabi ki de olunabilir ama vicdan merhamet aşağıdaki yorumlarda aldatanda var demişsin yani evet bunları yapmak insaniyetle alakalı.
Kişinin kendi iradesi ile nefsinine söz geçirebilmesi ile alakalı.
Müslüman olup yanlış davranışlar sergileyen kimseler bunun yaptıklarının bedelini elbette şüphesiz ödiyecekler , ya da müslüman olmayıp doğru kişilikte olan bir insan ise eğer uyarıldıysa yani İslam dininini duyduysa ve ergenlik çağına ermiş olup iradesi ile İslam dinine inanmıyorsa zaten bizim bu dünyaya gönderilme amacımız salih bir kul olabilmek iken o kul olma inancından vazgeçtiği için ona göre azaba çarptırılacaktır.
Her konu da zerresine kadar hakksızlık yapılmayacağını bildiren bir Rabbimiz var. - +1 yıl
Ben de her acidan herkesin hak ettigini tamamen almasi taraftariyim. Umarım oyle olur.
- +1 yıl
Bu hani şu davranış şu kadar asır cehennem vs. diye insanlarda bilmiyor çünkü tam bi hükmü yok zaten ancak büyük günahlar belirtiliyor. Örneğin intihar edenlerin hiç cennet yüzü görmiyceği gibi.
Büyük günahlar ve çeşitli ayet ve hadislerde azapların şekilleri.
Biz insan aklı ile herkes kendince bir hüküm verip bir şeyler veriyor ancak hesap gününde zerresine kadar haksızlık yapılmıycağını buyuyor Rabbimiz.
Bilen de bildiğini söylemek zorunda ve bu Alahı inkar etmekte büyük günahlardan.
Yani evi satın almamamışsın ve almıycakmışsın ama evin içine eşya döşemek amaçlı durmadan eşya alıyorsun gibi.
Hakkında hayırlısı olsun. - +1 yıl
Ben dini bir arayis icindeyken Kur'an'in Turkce mealini 2 kez okudum. Hem de irdeleyerek ayrica incelemeler yaptım. Ozellikle Islam uzerinde calisiyordum çünkü Türkiye'de dogup buyuyen bir insanım. Vardigim sonuclar bir yana, insana bazi konularda apaçık bilgiler verilmiyor ve bu da dinin herkes tarafindan farkli yorumlanmasina neden oluyor. Ozellikle gercek ya da sozde din adamlari, bu bosluk kisimlarini kendileri dolduruyor dogru ya da yanlis bicimde
- +1 yıl
İşte bu durumda hani diyorsun ya sözde din adamları bu boşluğu dolduruyor.
İtibar etmemek kuranı kerime uygun yaşamakta bizlerin elinde.
Yani müslüman ama eşini aldatmış zina yapmış hırsız... vs. bunlar zaten İslam dinini araştırırken okumuşsun İslam dini tam anlamıyla yaşandığında hem dünyanı Hemde ölümden sonra gösterilen hayatını güzelleştirmiş oluyorsun.
Diyosun ya bi boşluk oluyor tamamlamak içinde atıp tutan vs. evet oluyor ancak onlar yaşıyamıyorlar yanlış aktarıyorlar diye İslam dininden vazgeçmek mi? Hayır.
Ya da bi ayeti anlamlandırmadığında tefsirine yani açıklamasına sahih kaynaklardan yani israliyattan vs. değil araştırma yap.
Yani aslında sırf bu yüzden Efendimiz Hz. Muhammed ( s. a. s.) bi çok hadis ile açıklık getirmiş ve sonrasında açıklamayı bırakmışlar çünkü bozulma ihtimali taşıyor.
Kuran ' ı kerimin bozulmayacağı müjdelenmiş.
Bu durumda onlar yanlış yorum yapıyor diye doğrulardan vazgeçmek ziyandır. - +1 yıl
Benim tanri fikrine uzak olusumun sebebi sozde din adamlari ya da Musluman oldugunu soyleyip kotuluk yapanlar falan degil. Direkt olarak dinlerin kendi icerigini ikna edici bulmadigim icin ve felsefi acidan da dinler ve tanrilarin varligi konusunda emin olunamayacagini fark ettiğimden dolayi kendi icimde, herhangi birinin olumlu ya da olumsuz fikirlerine ihtiyac duymadan bu asamaya geldim. Zaten genel olarak birinin beni manipule etmesine izin vermem. Kisisel kararlarimi yalnızca kendi cikarimlarima bağlı olarak değiştiririm.
- +1 yıl
Hayatin ne gosterecegini bilemeyiz. Umarim herkes icin en iyisi olur.
- +1 yıl
Kendimi baski altinda hissetmiyor ve yanlis karar vermis olmaktan korkmuyorum. Her zaman iyi bir insan olmaktan vazgeçmiyorum. Karakterimden odun vermiyorum Muhim olan bu benim dunyamda.
- +1 yıl
Tabi ki de bence de her şeye rağmen kendin olmak karakterinden ödün vermemek muhteşem bir şey.
Ancak İslamiyet seni baskı altına sokmaz baskınlardan arındırır.
Baskı olarak gösterilen her ne ise bizlerin doğru yaşayamıyıp yanlış göstermesi kaynaklı büyük hatalar olmuştur.
Senin hür iraden sonuçta ben sadece fikrimi beyan ettim. - +1 yıl
Yani yanlış tercih etmiş olmak konusunda kendimi baskı altında hissetmiyorum demek istedim. Eğer hatalı karar verdiysem, çok düşünerek ve araştırarak bu sonuca vardığım için, içim rahat. Hatta yıllar önce başladığım mücadelede, her Türk gibi Müslüman iken, üstelik dindar iken bu aşamaya gelmemek için kendimi çok zorladım. Tanrıya inanmak, Allah yolunda olmak o zamanlarda beni daha çok rahatlatıyordu ve Ateizm korkunç bir histi. Sonucunda alışılıyor tabii ama bana sorarsan hala tanrıya inanmak insanı manevi yönden daha çok rahatlatır.
- +1 yıl
O zaman manevi halde kendini rahat hissettiği kendin dahi fark etmişsin.
Mesela ben kendi adıma düşünüyorum.
Hiçbir din korkunç değil ateislikte olabilir ancak Ayeti kerime de dendiği üzere sizin dininiz size benim dinim banadır.
Ve ben gerçekten Namaz kıldığımda secde de yüreğimin huzurunu hiç kimse ile konuşurken almadım.
Günah işlerken Rabbinin seni görüyor iştiyor ve her şeyden haberdar olması sen İslam dinine mensup olduğunu hatırladıkça hata işliyceğin zaman rabbinden Haya etmene sebebiyet veriyor.
Bu da yanlışlardan arınmaya neden oluyor.
Ama dini olmayan bir insanda iyilik yapar o ayrı konu.
şu an şu kararda iken sana sadece görüş belirtiyorum sen için rahat ettiği ve kararından memnun olduğunu belirtiyorsun. Ama manevi bi huzurun farkındasın. Bazen Tanrı olsa bile diye olasılık koyuyorsun tamam var o zaman bu neden böyle diyorsun içinden ama aklındaki soruların üzerine düşmek senin rabbimizden vazgeçmene neden teşkil etmemeli.
Nefis hep kolayı arzular insanoğlu fıtratı gereği kolaya meiili yaratılmıştır. Ve şeytanda bunu tetikler.
Ancak irade bizim elimizde
İradenle umarım çok geç olmadan hak yolu bulursun. - +1 yıl
"sizin dininiz size benim dinim banadır." burası kilit nokta. Herkes kendi içinde özgür şekilde dilediği hayat görüşünü benimseyebilir ve bunu yaşayabilir. Başkalarına zararı dokunmadıktan sonra...
Kendim için zor olan bir yolu seçtim. Doğru olduğunu düşündüğüm fakat diğerlerine göre daha çetrefilli bir yaşam biçimi. Bu şekilde yaşamaya adapte olduktan sonra ve kendimi ikna ettikten sonra aksini yaşamak istemek cidden uzun bir süreç ister.
Karşıma çıkan insanın da bu doğrultuda yaşamama alışık olması ve kararlarını buna göre vermesi gerekir.
Mutlu olmak ve mutlu etmek istiyorum. Sadece bu. - +1 yıl
Herkes mutlu bi yaşam istiyor ki istersen uzun süreç sürsün ki uzun süreç olarak tanımlıyorsan da acilen araştırman gerek çünkü yarına çıkıcağımızın garantisi yok. Ve hak yola girmeden vefat etme ihtimalini ortadan kaldır.
Ki ben bunun bir ihtimal değil kesin olduğunu düşünüyorum.
- +1 yıl
Belki bir zaman sonra denerim. Bu gerçekten ömrün yetmeyeceği bir süreç olurdu. Çünkü onlarca din ve inanç biçimi var. Her birini araştırmadan nasıl kendimizi %100 ikna olmuş hissedebiliriz?
- +1 yıl
Şöyle İslamiyet' in ilk ayeti bildiğin üzere ilk ayeti kerimesi " Oku " dur.
Yani düşün araştır olarak tefsir edilmiştir.
Bizler her ilim dalı ile araştırmalı ve öğrenmeliyiz.
Farklı din konusunda da.
Biz kalben inandık ve itaat ettik.
Ancak Rabbimizin varlığından da şüpheye düşmeyip kainatın düzenini farklı dinleri öğrenerek ne olduğunu araştabiliriz.
Ki bir müslümanın farklı dinleri de araştırması gerektiğini düşünüyorum. Nedeni ise İslamiyetin diğer dinlerin yayılıp tüm dünyada öğrenilirken İslamiyetin azalması. Bizler bildiğinimizi aktarmakla sorumluyuz.
Şimdi böyle içimizde şüphe olmamalı.
Nefsimizi tetitikleyen şeytanın kulağımıza fısıldamasına izin vermemeliyiz.
Oldu ki şüpheye düştük bunun ardını bırakmak değil her şey.
Oku ancak sonrasında " Rabbinin adı ile oku " deniliyor.
Rabbinin ne zaman adını anmaktan tam anlamıyla vazgeçersen dinini bırakmış olursun ve bu yüzden kendine büyük ahiret azabı bırakmış olursun. - +1 yıl
Evet bu bakış açısına sizin inancınıza göre doğru. Çok iyi bildiğim, aşina olduğum düşünceler. Bir zamanlar içinde bulunduğum düşünceler.
Bu düşünceleri sorgulamak, sonucunda yeni fikirlerin peşine düşmek de bence kayıp değil, bir tür değişim. İyi sonuç mu verecek, kötü mü, onu ileride göreceğiz.
Belki de hiçbir zaman anlayamayacağız.
Teşekkür ederim değerli görüşlerin için, iyi akşamlar :) - +1 yıl
Çok iyisin, teşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yılAklı başında hiç bir türbanlı ateist biriyle evlenmez
28 Yorumla- +1 yıl
Sen evlenir misin?
- +1 yıl
Hayır
Düzeltiyorum hiç bir Müslüman diye - +1 yıl
Benim icin dini onemli degil ama turbanli hanimefendileri begeniyorum
- +1 yıl
Öyle ama bir Müslüman dinine inanmayan birine evet demez dememeli
- +1 yıl
Herkesin dini inanci adina konusamazsin. Din ve inanc kisiseldir.
- +1 yıl
Herkesin sahip olduğu dine inandığım için konuşabilirm çünkü aynı halka içindeyim
- +1 yıl
Hayat ne getirir bilemezsin
- +1 yıl
Büyük konuşmayı severim
Kapalıyım ve ateist biriyle evlenmem tamam herkesin dini kendine ama diğer dinler en azından yaratıcıya inanıyor
04 Yorumla- +1 yıl
Musluman olsa peki?
- +1 yıl
Tesekkur ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 930 cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman birininin Müslüman olmayan yani Ateist biri ile evlenmesi caiz yani uygun değildir ancak Müslüman olursa böyle bir şey mümkün olabilir
00 Yorumla
+1 yılPopüler kültürle gelenegin arasinda sıkışıp kalmıs gibisin bu dedigin baya bi fantezi
10 Yorumla
+1 yılAteistlik defterini kapatıp yeni bir yola gireceksin işte güzel
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan dini inanç değildir zaten o kişi seni gerçekten seviyosa dini inancini sorun etmez
00 Yorumla
+1 yıl
00 Yorumla
+1 yılOrtada buluşun deist olun ikiniz de, çıkın kerevetine
10 YorumlaOğlum bütün bu üstteki kızların yorumunu bırak sen o sevdiğin kıza de ki islamiyeti bıraksın ateist olsun kabul etmezse sal gitsin ama yok romeo oynayacaksan sen bilirsin kardeş
00 Yorumla
+1 yılMadem ateistsin niye türbanlı biriyle evlenmek istiyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Cok hos kisiler
- +1 yıl
Bu bir sorun knk o inanıyor sen inanmıyosun beğenmekle aşkla bitmiyor her şey
Aşk İlişkileri konusunda 525 cevap paylaştı. Peki bu soruyu şimdi görmem asfdas
01 Yorumla- +1 yıl
Aciklayabilirim..
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılHer türbanlı hakiki müslüman olmuyorki
04 Yorumla- +1 yıl
Benim icin dini inanci onemsiz. Turbanli olan kizlar cogunlukla hanimefendi, akilli ve olgun davraniyorlar.
- +1 yıl
Hakikî müslüman ise ateisle evlenmez
- +1 yıl
Tesekkur ederim cevabiniz icin ama bence kisideki manevi degerler de onemli din harici. Her turbanli hakiki Musluman olmuyorsa, her Ateist de kotu degildir.
- +1 yıl
Hararet nardadır sacda değildir
Keramet baştadır tacda değildir
Her ne arar isen kendinde ara
Kudüste Mekkede Hacda değil
Sakın bir kimsenin gönlünü yıkma
Gerçek erenlerin sözünden çıkma
Eğer insan isen ölmezsin korkma
Aşığı kurt yemez uçta değildir
Keramet kıyafette olsaydı bütün kapananlar mükemmel insan olurdu keramet kişidedir kıyafette değil. Bir sürü açık var kapalılardan daha iyi daha edepli.
Dalga geçmek için mi istiyorsun a q
03 Yorumla- +1 yıl
Tam olarak hangi kısımda dalga geçmişim gibi geldi?
- +1 yıl
Olgun, akilli ve kadin gibi gorunuyorlar
+1 yılO ve ailesi seni kabul edecekse sorun yok.
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama olm sg daha düzgün trol soru bul
00 Yorumla
+1 yılİmkansız aşk dedikleri bu olsa gerek
00 YorumlaÇok güzel oluyorlar dimi
00 YorumlaNeden niye ki
05 Yorumla- +1 yıl
Hepinize tek tek yazayım mı
- +1 yıl
Kirici konuşmayalim lütfen
- +1 yıl
Diger yorumlara bakabilirdin.
+1 yılİmana gel önce
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılMümkünatı yok.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Müslüman olman gerek
00 Yorumla
+1 yılBen de öyle. Çok yakışıyor bazılarına.
00 Yorumlaevlen ne yapak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyordun be reis
00 Yorumlaçelişkiye bak :D
00 Yorumla
+1 yılMüslüman olman gerek
10 Yorumla
+1 yılteercih senin
00 Yorumla
+1 yılSana bakmazlar
00 Yorumla
Detaylı bilgi