35 e kadar aşuh olamasam bebesiz mi kalcam ben shjs bi yandan da aşık olmak istiyom :/
sabah sabah derdime bak ya dösldösl

Evet senin gibi insanların sayısında artış var..
ERKEK=PARA olarak görüp , sevmeyi aşkı boşverip PARASI için bir erkek bulup evlenip sonrada TV'ye haber olan insanlarla dolu etraf.
Bu tür mantık evliliği yapan kadınlar , erkeği PARASI ve MADDİ DURMUNA göre seçiyor.. önce lüks rahat tatlı hayat yaşıyorlar ama sonra 0 ENAYi erkeği sevmedikleri cüzdanını sevdikleri için 2. bi erkek sevgili yapıp kopcasını aldatmaya başlıyorlar ve sonuçlarını TV'de haberlerde izliyoruz :-)
Aşk pizza değildir ! senin bir erkekle tanışmak için çaban yoksa düzgün hiçbir erkek sana gelmez gelmeyecek ! pizzayı bile sen sipariş ediyorsun ondan sonra kapına geliyor pizzacı senin beynini okuyup bu kız pizza istiyor ben hemen yapıp görütreyim yesin demiyor. Bu ülkede erkeklere sapık tacizci hatta artık katil diyorlar. "Düzgün" hiçbir erkek tanışmak için çabası olmayan bakmayan ilgilenmeyen MAL gibi oturup bekleyen "erkekler köpektir" ayağmıza gelecekler diye düşünen pissliklere gitmiyor tanışmıyor. Ozaman kimler zorla çağrılmadan gidip her kızla tanışıyor? "alfa" adı verilen sapıkk ittler her kıza yazan her kıza asılan yüzsüz ittler.. çoğu kızda bu tip erkekleri HAKEDİYOR! çünkü AŞk için çabaları yok ve aşk pizza gibi ayağıma gelecek bende aşşkta hazıra konacağım diye düşünüyorlar :-) ne güzel bi beyin? IQ=sıfır ! buyüzden çoğunluk aldatılıyor sonrada zırvalıyorlar "adam gibi adam yok" vs vs aslında kendisi kaşşar ucuz karakterli boş insan, erkeğe değer vermiyor onla tanışmak için 1adım atmıyor çabası yok onu kendine çekmek için kullanacağı bi beyni YOK :-) MAL gibi bekliyorlar..
Beyni olan ve ENAYi olmayan bir erkek MANTIK evliliği yapmak amaçlı bir kadınla ASLA EVLENMEZ ! Bu insan onla sevdiği , aşık olduğu erkek olduğu için değil ! PARASI MADDi İMKANLARI olduu için ilgileniyor ve evlenip etinden sütünden faydalanmak istiyor.. Fakat ENAYi erkekte çok olduğu için bu mallığı yapacak insanlarda çıkacaktır mutlaka.
Neden hata olsun ki, gönül bu...
Ben mantık evliliğine katılmıyorum... İnsan sevince güzel olur herşey...
Zamanla severim, yok sevemezsiniz... Seversiniz, Evlilik böyle kumarlara dönüştürülmemeli bana kalırsa. Ki artık zaten evlilikte öte çok daha fazla bireyselleşiyoruz. Bunun tek kötü yönü inançsız insanların bunu kullanması. Ve tehlikeli olması. Yoksa aslında, bekarlık ciddi anlamda sultanlık...
Diğer açıdan annesiz babasız çocuk büyütmek hiç kolay değil. Diyelim bir evladınız oldu ve boşandınız, bunun da sonuçlarını iyi düşünmek gerekiyor. Aşk ve evlilik çok farklı kavramlar haberiniz olsun...
Şimdi öyle filmlerdeki gibi bir şey beklemek realiteye pek uygun olmuyor. Birini beğenirsin, tanımaya çalışırsın ve tanıdıkça hoşlanırsın bak bu şekilde duyguların katlanarak devam eder ama sen bir anda çok yoğun duyguların içine kapılmak istiyorsan bu pek mümkün değil. 16-18 yaşında olsan belki derdim ama onlar da genelde kafasında yarattığı şeylere aşık oluyorlar toz pembe. :)
bence hata ya ya karşına hiç öyle biri çıkmazsa işin gücün yerinde olduğu zaman baktın biri yok haber salcan millete evlenmek istiyom dicen tanışmak için gelen biriyle de evlencen bence hiç bakmıcan flört felan direkt nikahı bascan çünkü yaşın geçiyor
Cevap
61Cevap

Evlenmek için aşık olmayı beklemek tamamen doğrudur. Aşk olmadan evlilik benim açımdan söz konusu bile değildir.
Asıl hata aşık olmadan evlenmek. Aşk her cefaya sabrettirir. Bir süre sonra aşkın ömrü bitiyor ama yerini sevgiye bırakır. Sevgi kendinden daha emin bir duygudur.
İlgi duyduğunuz biri varsa zaten hoşlanıyor veya aşık oluyorsunuz demektir. Bu sebeple AŞK AŞK AŞK diye beklerken, ölüp gideriz.
Tabii ki hata sonuçta her evlenen aşık olarak evlenmiyor bazen mantık evliliği de insanları fazlasıyla mutlu ediyor
Evet bu hata, çünkü aşık olduğumuz konusunda çok zaman kendimizi kandırırız.
Evlilik ise; bu kişiyle bir ömür yaşayabilirmiyim, hayatımı bu kişiye emanet ederken, onun hayatını kendime yük edinebilirmiyim düşüncesiyle yapılmalı.
Aşık olan insanlsrın yüzde 85inin aşık oldukları kişiyle evli olmadıklarını düşünüyorum.
Aşk kriterntanımıyor, o yüzden mantık evliliği sağlıklı olandır.
Bende yeni bir düşünce oluştu sanada aktarayım. Aşık olmadan evlendiysen evliyken başka birine aşık olma olasılığı var bence aynı şekilde karşı taraf içinde geçerli aşık olmadan evlendiyseniz onunda evliyken başka birine aşık olabilme ihtimali var. Zamanla birbirinizi de sevebilirsiniz o ayrı mesele.
mantık evliliği daha mantıklı...
asık olmak ve onunla evlenmek tabiki süper olur ama ya karşına öyle birisi çıkmayacaksa ne zamana kadar bekleye ceksin...
Ya aşık olacan ya da hoşlanacan.. Aşk ta mantık aramam. Karşılıklı Sevgi, saygi ve güven ararım.
Ya seni seveni seversin ya da doğru kişiyi hala beklemeye bakarsın.
Tam olarak aşk olmasa da çok sevdiyin biri olmalı bence. Karakterini, insanlığını sevdiyin biri. Karşılıklı saygı da varsa bence mantık evliliği süper. Ben bu gidişatla öyle yapıcam herhalde.
Aşk sonradan bitecek olsada öncelik aşk evliliği olmalı bir süre idare etsin 😃 kadının doğurganlığı 35den sonra yarı yarıya düşer ama olmaz denilemez annem 41 yaşında doğum yaptı 😉
Beni kendine aşık eden kişi çok zengindi şu an da evli çocuğu var Zekeriyaköyde bir denizli villa mı onu satıyor artık ne kadar evi varsa onu satıyor
2011de yaptı ben yapmadım sonra hoşlanma önemli
Saygı ve anlayış evliğigin temel direk taşı. İstediğin kadar aşkından yan tutuş öl Çok yaşa saygısız ve anlayış yoksa kısa sürede biter.
Evet doğru bence. Çünkü aşk yoksa anlayış ve fedakarlıkta olmaz. Anlayış ve fedakarlık yoksada yuva kurmak çok zor olur diye düşünüyorum.
Evet hata. Çünkü aşk diye bir şey yok üzgünüm. Sevgi var. Sevgi duygusunu da o kişiyi tanımadan geliştiremezsin.
Ben hata olduğunu düşünmüyorum..
Sevmeden evlilik daha büyük hata olur..
Sevip, sevilene kadar yalnız yaşamak niyetim..
#Vesselam
Ask mesk evkenmeden de biter.
Sen karinin yaninda osurdugun ve de karin senin yaninda geyirdigi an biter.
Aşık olmaktan ziyade her konuda iletişim kura bileceğiniz fikirlerinizi ve düşüncelerinizi özgürce çekinmeden konusa bileceginiz insanlar ile tanışın
Ben de aşık olmak ve evlenmek istiyorum. Çok geç kaldığımı düşünüyorum. Yazın şehir dışına çıkacağım.
Sevmediğim bi adamın koynuna girmem, aşk başlarda olur zaten o ilk heycan zamanında ama geriye sevgi kalır. Mantık evliliği çok ayrı konu
Güzel kafa mantıklı cevaba ulaştıysan bildir işime yarayabilir
Tanışalım bende aynı düşüncedeyim bakarsın olur neden olmasın ✋
Mantık evliliği evlenmek hatrına yapılan bir şey ama sevdiğin bir insanla evlendiğinde sırf o insanı sevdiğin için onunla bir hayat kuruyorsun.
Ne alaka herkesin biryerde bir nasibi var sen merak etme
Gerekli bence ya. Mantık evliliği yapıp kocamla satranç mi oynayacağım
Ben mantık evliliği yapmak istiyorum sevgi tabiki olacak ama aşka çok da gerek yom
Evlenmek için aşık olmak değil , hoşlanmak , beğenmek ve anlaşmak önemli
Hata degil ama artik mantik evliligi daha sıcak bakiyorum ama yinede icimede sinmeli %50 %50 diyim
Aşık olmadan da evlenilebilir gayet. Daha uzun sürüyor hemde
35 yaşından sonra 35 yaş üstü bekar erkek bulabilmeniz dileğiyle diyeyim öyleyse.
asik insan evlenir zaten... mantikli insan evlenmez..
Değil umarım bulursun 🙏 Ben bulamadım pişman mıyım asla 💜
Sen bir kadına aşık olursun o kadın sen dahil 10 kişiye aşık olur kadınlar geniş biraz
Bende 30 a kadar beklemeyi düşünüyorum olmazsa, mantık evliliği 😅
Sırf bu yüzden 33 e kadar bekâr geldim ben artık hata olduğunu düşünmeye başladım 😂
En iyisi zengin kocaya kaçmak :D
Ne zaman sevecegin belli olmaz görücü usulü ile evlenenlerde aşık olabiliyor nasip birazda
Buraya bir tane söz bırakayım kanki. :) Tolstoy; Bir erkeğin bir kadına verebileceği en güzel şey, ömrünün geri kalanında bütün kadınlardan vazgeçmiş olup, sadece onun için atan anlamlı bir kalp. 🙂👍
Aslında bütün erkekler böyle olmalı ama malesef değil kanki. :?
Herşey gönlünce olsun. Umarım gönlüne göre birini bulursun kanki. 🙂
Thanks kanki. :)
Aşk maşk hikâye. Düzgün insan buldun mu sülük gibi yapışcan hahshshs
🤣🤣👍
Eyvallah 😂
Düzgün insansan sana yapışabilirim 😌
Düzgün değilim 🤣
26 ysan zaten yapışamam keşke 20 olsan 😅
Niye ki üzdün 😔
6 yaş var ya istemezsin gibi geldi 😂😂
Yoksa ben rakamlara takılmam 😂. Şehir ver kahve içelim djdjrjjr
Çıtır seviyore 😁
Ne güzel işte İzmirli çıkarsan tamam😂😂😂
Ciddi ciddi cevap veriyor bi de ya
Kay bol 🤣🤣
Yaşı kaç başı kaç gelmiş 6 yaş farka yazıyor🤣
Herkese yazarım 😅
Evlenmek için aşka gerek olduğunu sanmıyorum.
Aşk olsa bile bitiyor yerini alışkanlığa bırakıyor sev ama aşık olmayı bekleme derim.
Devir mantık evliliğine doğru kayıyor gönül istiyor huzurlu bir sessiz sakin bir evlilik.
Mantık en güzelidir birazda sevgi katınca oh tadından yenmez
Tam bi mallık evlilikte aşkta yaşasın takılmak tek gecelük
Yok aşık olmaya bakmam kız Güzelse ve ağır başlıyor tamam. Aşk meşk boş işler kafalar uyuşsun yeter.
Birine karşı birşey hissetmiyorsan evet hata çünkü evlendigin zamanda mutlu olman gerek
hata evlendigin kisiyede aşık olabilirsin o kisiyi ariyorum bende
25ten büyük değilsen aşk lazım.
Ben aşık olmayı bekliyorum
30dan sonrası ilerde pişmanlık verebilir
Hata değil
Sen hala bekliyonmu kız bulunca banada haber ver
Hataysa bile güzel bir hata olur.
Çok zor bi soru bu 😞
Aşık olmadan evlenmem
aşık olup bela mı arıyon :D
Evet hata biran önce aşık olmak gerek.
Mantık evliliği yapıyor çoğu aslında bakma