Az bişey kekeme konuşurken yüz yüze olduğu zaman duygularını ifade edemiyor konuşurken bazen sesi değişiyor ve kelimeleri düzgün telaffuz edemiyor uzun cümle kuramıyor bazen takılmalar yaşıyor heyecanlanıyor geriliyor cümle kurarken zorlanma yaşayabiliyor ama kesinlikle sizi sevdiğinden eminsiniz mesela whatsapta yazışırken hiç sorun yok ama yüz yüzeyken dediğim sorunları yaşıyorsunuz böyle biriyle sevgili olur muydunuz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sevdiğini hissediyorsam bunu sorun etmem beni sevmeyen biriyle olmaktan iyidir zaten tedavisi de var dert edecek bişey değil daha büyük hastalıkları olanlar da vae
21 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkür ederim haklısınız sanırım sevgi daha önemli ve dediğiniz gibi ağır bi hastalık değil iyi bir psikolog falan bulundu mu belki ilaç tedavisiyle ya da terapilerle düzelebilirim
En İyi Cevaplar
Kekeme insanlar cok enteresanlar benim ilk okuldan beridir arkadasim olan biri ilk okulda kekemeydi sonra gecti ama konusurken takilirdi sakir sakir sarki soylerdi sihir gibi
11 Yorumla
Soran+1 yılİyi bari o kurtulabilmiş sanırım psikolojik bir durum bende ağır kekeme değilim bazen tutuyor nadiren ve yorum için teşekkür ederim
yeter ki sev kardeşim
15 Yorumla
Soran+1 yılAğzım lafta yapmıyor abla konuşurken espride yapamıyorum konuşma bozukluğu çekiyorum ve düzgün cümle kuramıyorum ve ileride sevgilim olursa bu durumdan ötürü problem yaşarız diye korkuyorum
- +1 yıl
eğer konuşmak için kendini çok zorlarsan ağzından çıkan her bir kekeme için daha strese girer ve anlaşılmaz olursun. insanlar normalliğe alıştığından kuramadıkları empatinin sorumlusu sen değilsin, bu ne bir farklılık ne de bir eksiklik sadece küçücük halledilen bir sorun olarak gör. başta basit ama gerçekten çok basit cümleler kurmaya çalış arada şarkı ezberle ve söyle dil pozisyonu ve duruş gerçekten nefes kadar önemli bir şey ki konuşurken nefesi doğru alıp vermeye özen göster. insanlar neleri aşıyor sen bunu da yaparsın. ha şu da var, seni strese sokacak şeylerden uzak dur birkaç yıl geçse bile düzeleceğine inanıyorum sadece kendini zorlama
Soran+1 yılGüzel düşünceniz ve tavsiyeleriniz için gerçekten yürekten teşekkür ederim tavsiyelerinizi kulağıma küpe yaptım bile en faydalı yorumu siz verdiniz. Ki haklısınızda konuşurken heyecan yapıyorum ve dahada çok konuşmaya çalışıyorum yani mesela filmlerde görüyorum adamlar bağırarak ani bi şekilde cevap verebiliyor toplum içinde konuşabiliyor ama ben dolmuşa biniyorum abi durakta indirirmisin diyemiyorum derken utanıyorum sesim garip çıkıyo adam duymuyo ve zorluk çekiyorum
- +1 yıl
filmlerdeki oyuncular o cümleyi kusursuz bir şekilde söylemek için o senaryoyu defalarca okuyup ezberlemişlerdir. bu da onların artık cümleye alışkın olmasını sağlar yani o söylediği cümleden yüz kere isteseler adam zorlanmaz. sen de kendine böyle ufak şeyler yapabilirsin önce kolay olanı dene, kendini geliştir işin keyifli yönlerini ara, rica ederim 🧡 umarım bir an önce düzelir tedaviyle ya da kendi başarınla
Soran+1 yılHaklısınız öyle düşünmemiştim ama topluluk içindede konuşamıyorum yani ani konuşma yapamıyorum ama tavsiyeleriniz için sağolun kitap okumaya başlayacam müzik eşliğinde şarkı sözü ezberleyip söyleyecem belki faydası olur. Çok teşekkür ederim allah razı olsun iyi akşamlar 🙂
+1 yılOlurum sorun değil
29 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim ne demek😊
Soran+1 yılGüzel düşünceniz içinde teşekkür ederim reelde hiç böyle düşünmüyo insanlar
- +1 yıl
İnsanlar fazla mükemmeliyetçi oldu. Şahsen benim kekeleyen bir erkek arkadaşım vardı ve tedavilerine onunla beraber giderek az da olsa destek olmaya çalışırdım. Herkes farklılıklarıyla güzel ve kimse genel güzellik kalıpları vb. şeylere uymadığı için kendini dışlanmış hissetmemeli. Bence sende bu durum için kendini üzme. Hâlâ iyi insanlar var merak etme.
Soran+1 yılHaklısınız. Teşekkür ederim artık tedavisini bulmaya çalışacağım ömür boyu böyle kalmak istemiyorum ve sizde erkek arkadaşınız halen daha böyle mi düzeldi mi ona moral falan verip destek olmanı gayet güzel bişey
- +1 yıl
Hala biraz takılıyor ama eskiye göre iyi. Psikoloğa ve nörolojiye gitmişti.
Soran+1 yılAnladım zamanla geçer umarım geçmiş olsun onada yanında durmaya çalışın elinizden geldiğince
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Kendisiyle hâlâ görüşürüm. Umarım sizinde istediğiniz olur.
Soran+1 yılBende teşekkür ederim sağolun
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
10Cevap
+1 yılDoğruyu konuşmak gerekirse olmam ben kendimde bedensel engelliyim ama benim durumumda olan birisi tercihim olur
15 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun allah şifalar versin umarım hep mutlu olursunuz
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim kardeşim
Soran+1 yılRica ederim abi 🙂
- +1 yıl
☺️☺️
Soran+1 yıl😊
bi öperim düzelir her şeyi ben rahatlatırım onu sakinleştiririm geçer bu sıkıntısı sorun değil
konuşmasa da ben anlarım onu kalbimden21 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkür ederim keşke herkes sizin gibi düşünebilse. Bu yüzden yalnız kalmaktan korkuyorum herkes sizin gibi anlayışlı değil.
+1 yılEğer seversem neden olmasın? Ona destek olurum belki düzelebilir diye. Ama sevgili yapmak tercihim olmadığı için şu an hiç kimseyle olmam sanırım 😂
14 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkürler keşke herkes sizin gibi anlayışlı olabilse kötü yorum yapan yok ama reelde pek öyle bakmıyorlar. Tabi sizin kararınız kafa dinlemekte güzel 🙂
- +1 yıl
Ya millet çok dizi izliyo. Kaslı uzun boylu yakışıklı adamlar filan diye. Benim kekeleyen arkadaşımda oldu hala tanıdığım var normal konuşuyoruz. Bi keresinde ortaokulda arkadaşıma kekelediğinden dolayı kötü bi laf söylemiştim sanırım o zamanda bi arkadaşımın uyarısıyla çok utandım. şu an öyle bakmam asla. Umarım iyi birini bulursun.
Soran+1 yılDediklerinize katılıyorum kendinizi düzeltebildiğinize sevindim umarım diğer insanlarda sizin gibi düşünceli olabilse keşke. Teşekkür ederim umarım sizde iyi biriyle karşılaşırsınız
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılOlurum hic sorun degil yeterki seviyim nolmus kekemeyse en azindan bisekilde derdini anlatiyordur sukretmek lazim
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız sevgi olunca gerisi önemli değil ben belkide fazla kafaya takıyorum bilmiyorum ama teşekkür ederim güzel düşünceniz ve yorumunuz için
+1 yılKardeşimde kekeme problemi var ama azıcık 😁 o yüzden negatif bakmam ben sorun olmaz benim için.
27 Yorumla
Soran+1 yılBendede az kekemelik var ama çoğu zaman kendimi sesli ifade edemiyorum sesim çıkmıyor ve bazen kekeliyorum kendimi anlatamıyorum uzun cümle kuramıyorum işte. Sizin kardeşinizede geçmiş olsun dilerim umarım o da düzelir. Güzel düşünceniz için de teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim ama kardeşim öyle değil sadece kelime veya cümlenin başında 3-4 defa heceyi tekrarlıyor kendini güzle ifade ediyor. Sitede geçmiş olsun bir tedavisi vardır illaki, araştırdınız mı?
Soran+1 yılAnladım sanırım kardeşiniz benim durumum kadar kötü değil mesela ben dolmuşa bindiğim zaman durakta indirir misin abi diyemiyorum derken utanıyorum sesim kısılıyomuş gibi oluyo zorluk çekiyorum ve normal konuşmada bile anlatım konuşma bozukluğu yaşıyorum. Tedavisi var sanırım psikologa gitmem lazım
- +1 yıl
Hayatını etkisi altına almış durumda o yüzden sevgili meselesini boşver tedavi olmak içinde zaman kaybetme. Kolay gelsin.
Soran+1 yılSanırım haklısınız benim hiç sevgilim olmadı ve bi tane olsun benim olsun diyorum ciddi düşünmek istiyordum belki onla konuşurken düzelirim ve en azından tecrübe olurdu da işte neyse sağolun teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Soran+1 yıl🙂
+1 yılYani biz olmasak sende mi olmayacaksın saçma sapan sorular.
11 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkürler ama soruyu kendim için sormuştum yanlış anlamışsınız sanırım
+1 yılÖyle bir kız arkadaşım vardı ve kekeme olması hiç beni rahatsız etmiyordu.
11 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkürler soruyu kendim için sormuştum ama sevgi varsa sanırım gerisi önemli değil
Gizli Üye(25-29)+1 yılsenin güzel düşüncen her şeyden daha önemli kekeme olmak aşka sevgiye engel olacak bir şey değildir ben olurdum.
23 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız orası öyle ama hiç sevgilim olmadığı için bu durumu çok dert ediyorum dediğiniz gibi sevgi sanırım her şeyden daha önemli bende sizin güzel düşünceniz ve yorumunuz için teşekkür ediyorum
Cevap sahibi+1 yılrica ederim canınu sıkma lütfen ( :
Soran+1 yılYani sıkmamaya çalışıyorum da işte herkesin bi sevgilisi var ve benim yok sıkkınlık geliyor onlar da bu problem yok rahat rahat konuşabiliyorlar ama ben konuşamıyorum hem cümle kuramıyorum hemde sürekli gülesim geliyor yani kafayı yiyecem
+1 yılbenim için sorun olmaz bu kişiden kişiye değişir benim için beni sevip bende onu sevmem gerekiyor eğer sen onu seviyosan kusurlarını görme
11 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkürler ama ben kendim için sormuştum soruyu ve böyle birine kız bakar mı diye merak etmiştim ama dediklerinizde haklısınız sevgi olunca gerisi önemli değil
Sevgi önemli
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkür ederim
+1 yılOlurum sıkıntı yapmam
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için
- +1 yıl
Sağol
Soran+1 yılSizde sağolun
Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Olurum önemli olan niyet
11 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuz ve güzel görüşünüz için çok teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen olamazdim o cümleyi bitirene kadar içimden fenalık geçirirdim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 497 cevap paylaştı.
+1 yılEvet olurum. Sorun deyil
13 Yorumla
- +1 yıl
😊😊
Soran+1 yıl🙂☺️
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen erkek olduğuna falan emin misn sfdfdfdfdfd
129 Yorumla
Soran+1 yılSen kız olduğuna emin misin peki
Cevap sahibi+1 yılTm işte sevgilisi 😀bi erkek fazla düşünmez bunları kızı götürmeye bakardı 😃🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılSen konuşma kız kezban sen ne anlıcan 😆
Cevap sahibi+1 yılBi erkek beğendiği bi kızı kekeliyor diye ayırt etmez ki beğenip seviyorsan her haliyle olursun
Soran+1 yılTamam da ben kendim için soruyorum sevgilim falan için değil ki ben kendimden şikayetçiyim
Cevap sahibi+1 yılHe ordan ne olduğumu çözdün hemen tipsiz şey 😕
Cevap sahibi+1 yılBenim karşıma geçip konuşamazsın bile sdkli Kezban 🤣🤣😄
Soran+1 yılTamam arkadaşlar sakin olun lütfen
Cevap sahibi+1 yılE tm iştr Kendin için de aynı şey geçerli anlamadın galiba kız seni beğense her halinle kabul eder zaten
Cevap sahibi+1 yılBen soran kişiye yazıyorum kezbnın teki 150 boyuyla laf yarıştırıyr bana soran kişi lütfen uyarın beni rahat bıraksın dfdddfddss
Soran+1 yılSorunda burda zaten sevdiğim kız platonik ve açılmadım o beni tanımıyor bile tanısa bu kadar dert etmezdim
Cevap sahibi+1 yılBen seni muhatap alıp yazdım soranı ☺️
Soran+1 yılYa arkadaşlar tamam öpüşün barışın ne kavga ediyorsunuz ya
Cevap sahibi+1 yılAa o zaman bi tanış ilk önce canım kendini göster falan bilemezsin ki başkaları ne düşündü senin hakkında bu yönünde başka kızlar? Ordan da anlayabilirsn
Cevap sahibi+1 yıl@elifdrya yav he heee
Cevap sahibi+1 yılAllahım taktı bana 🤦🏼♀️😂
Soran+1 yılAbla bak şimdi o farklı sınıftan beni tanımıyor ben onu tanıyorum instagramdan istek attım reddetti sonra aklınca güya triplere girdi bilmiyorum hemen tüm gönderilerini falan sildi şimdi ben red cevabını aldım bide tanışmak istesem işim daha da zor çünkü ağzım pek laf yapmıyor ve beni tanımayan bi insan için daha zor bu durum
Cevap sahibi+1 yılİnstadaki Gönderilerini neden sildi ki?
Soran+1 yılBilmiyorum ki aklınca mesaj mı vermeye çalıştı anlamadım kaldırdı sonra 2-3 gün sonra geri yükledi
Cevap sahibi+1 yılNası biri olduğuna göre değişir tip olarak yakışıklımısn senle olmak isteyen kızlar var mı mesela insan kendini bilir bence ya
Cevap sahibi+1 yılSenin işin silmemiştir belki de gönderilerini başkası içim ya da kendi canı öyle istemiştir üzerine alınma bence herkes herşeyi üzerine alıyor söz konusu hoşlandığı insan olunca hele
Cevap sahibi+1 yılSenin için yazcaktm
Soran+1 yılYani yakışıklı değilim ama tipsiz de değilim orta olduğumu düşünüyorum lisedeyken çıkma teklifi almıştım ama asosyal olduğum için reddetmiştim şimdide pişmanım çok fena.
Cevap sahibi+1 yılNeyse ilerde geçer ergen sin şu an takma fazla bu yaşlar çok tehlikeli olabiliyor takma konusunda rahat ol olacağı varsa bişey olur yoksa olmaz akışına bırak
Soran+1 yılAnladım ama yani dediğiniz zor bi ihtimal ben istek atıp red yedikten sonra olanlar oldu ben benden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama yinede işte bi ihtimal belki o zamana denk geldim ama dünyanın sonu değil hayırlısı. Yorumunuz için çok teşekkür ederim ilk yorumunuza eksi atanlar sanırım yanlış anlamış bende öyle ilk sanmıştım siz kız olmadığınıza emin misiniz demek istemişsiniz bende tam tersi bi an aşağılandığımı sandım bu durumdan ötürü erkek olduğuna emin misin diye yine yanlış anlaşılmadan ötürü kusura bakmayın
Soran+1 yılAnladım umarım dediğiniz gibi olur 18 yaşındayım belkide çok kafaya takıyorum bu kadar acele etmemem gerek belkide bilmiyorum ama hayırlısı artık
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Herkesin sevmeye ve sevilmeye hakkı var.
13 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız öyle teşekkür ederim
Soran+1 yıl🙂
Neden olunmasın ne tuhaf sorular bunlar
13 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkürler bilmiyorum ki soruyu kendim için sordum ve bu durumda kızlar ne düşünür diye merak etmiştim
Soran+1 yılZaten dış görünüşe fazla önem veren bir insan değilim aynı aşık veyselin dediği gibi yüzü güzel olana kırk günde doyarsında gönlü güzel olana bi ömür doyamazsın. İşte benimde hiç sevgilim olmadığı için tecrübem yok ve platoniğime bu durumdan dolayı açılamıyorum ben onu tanıyorum ama o beni tanımıyor belki tanısa bu kadar sorun etmezdim konuşma problemimi. Tekrar teşekkür ederim
+1 yılOlunur bir sey olmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkür ederim
Tedavisi var. Sıkıntı yok
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen ağır bi hastalık değil teşekkür ederim
Ben sevdikten sonra herseyi kabullenirim
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim sevgi olunca gerisi önemli olmuyormuş demek
Gizli Üye(25-29)+1 yılKalbi, sevgisi, sana olan düşünceleri önemli bence
11 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkürler yalnız soruyu kendim için sormuştum ve sanırım haklısınız sevgi varsa gerisi önemli değil
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevgi olduğu sürece, olurum
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim sevgi önemli
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek erkeğe sevgililik mi tam anlayamadım
13 Yorumla
Soran+1 yılKonuyu başka yerlere çekme şimdi 😂
Cevap sahibi+1 yılSoruyu yanlış okudum sanırsam kusura bakma
Soran+1 yılÖnemli değil kardeşim
+1 yılOlmam
11 Yorumla