Karım neden boyle oldu sunada ne yapmaliyim?

Merhaba arkadaşlar, kısaca anlatmaya çalışayım cunku durum acil. Esim ile 1,5 yıl süren bir sevgililik döneminden sonra evlendik ve şu an 1yildir evliyiz. Sevgili olmadan önce ikimizde burnumuz o karşı birşey hissediyorduk fakat ilk ben acildim ve o alkolü ve sigarayı bırakmam şartıyla kabul edeceğini söyledi bende 1,5 ay içinde bıraktım ve sevgili olduk. Nedenini sormama rağmen bana söylemedi. Sevgililik dönemimizin ilk 1. Yılında anlattı. Eski yanı öz babası icio icio sarhoş olup ailesine ve ona siddet uyguluyormus. Ve bir gün içki yüzünden kalp kirizi geçirip ölmüş. Öz babasının kalp krizinden 45 yaşında olduğunu biliyordum ama bu sebeple olduğunu bilmiyordum. Çünkü ikimizde doktor olduğumuz icin biliyorum ki 45 50 yaşları kalp krizi için en ideal yaş. O bana bunları anlattiktan sonra ona eger isterse bir psikiyatri ile konuşmasını önerdim fakat o bu dönemleri atlattığını söyleyince üstüne gitmedim. Şimdi asıl olaya gelelim. Bu gün ortak bir arkadaşımızın doğum gününe gittik ve alkollü olduğunu bilmeden ordaki meyve kokteyllerinden içtim fakat sadece bir yudum. Zaten alkollü olduğunu anlar anlamaz bıraktım. Karım ise durumu farkedince benden parti boyunca kaçmaya başladı ve eve gelince ona dokunmalı istemedi ve benden korktuğunu bu gün ayrı yatmak istediği söyledi ve gerçekten çok korktuğu belli oluyor. Şuanda yatakta yatıyor bende misafir odasindayim. Sizce nasil bir yol izlemeliyim. Kapıyı bile kilitlemiş yatak odasının.
Karım neden boyle oldu sunada ne yapmaliyim?