Hoşlandığım çocuk 23 yaşında , ben de 19 . Ben ünuversite 1. sınıfa gidiyorum o da çalisiyor. Askerden yeni gelmiş. Ben bu çocukla konuşmaktan çok mutlu oluyorum çünkü o kadar naif ve kibar davraniyor ki bana kendimi özel hissediyorum. Mesela ben kitap okumayı çok severim, o ise asla kitap okumayan biri. Ben kitaplar hakkinda tartışmayı çok seviyorum dedim diye , gidip benim okuduğum kitabi almiş okumak için😄bu çok güzel bir davranış ama sorun şu ki ben ilerde akademisyen olmak istiyorum hayallerim var ve acaba o bana hep böyle tatlı gelicek mi? Yani ozaman kültür seviyesi gözüme batarsa ya da o benim kariyer kurmami bekler mi? Sonuçta askerden gelmiş ve evlilik vardır illa aklinda
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Senin kültür dediğin şey nedir? Kültür kavramının içini ne gibi şeyler dolduruyor senin düşünce yapında? Üniversite okumak mı? Diploma sahibi olmak mı? Ya da bi konu veya konular hakkında bilgi edinmek mi? Bi şeyleri bilmek mi?
Eğer senin kültür kavramının içi genel olarak yukarıda bahsedilenlerle dolu ise, kültür kavramını yeniden gözden geçirmeni tavsiye ederim. İnsan hayatta her şeyi öğrenebilir, her konu hakkında fikir sahibi olabilir, diplomalar, başarılar kazanabilir, ve hatta hayatta ki her şeyi dahi bilebilir.. Lakin bir şeyi, tek bir şeyi bilmiyorsa, diğer bildiklerinin nokta kadar anlamı yoktur, değersizdir.. Kendini bilmek..
Nice kariyer sahipleri, nice diploma, nice makam ve mevki sahipleri vardır ki, bazen onların hayatlarına, kişiliklerine, hal ve hareketlerine, düşüncelerine baktığınızda hayattan soğur, kendi insanlığınızdan utanırsınız. Bunun nedeni her şeye merak sarıp, her şey hakkında başarı elde etmek isterken, iş insan sıfatının içini doldurmaya gelince nokta kadar fikirleri ve bilgilerinin olmamasıdır.. Kendini bilmek, bütün başarıların üstünde, bütün değerlerin zirvesinde, bütün üstünlüklerin özünde bulunmak demektir. Diğer bütün edinimler, bu özün üstüne kurulur, bu erdemle birlikte harmanlanır. İşte o zaman kültür dediğimiz kavram tam olarak manasını bulur ve etrafına kişinin gerçek değerini yansıtır. Kendini bilmeyen insanların kazanımları ise, temeli atmadan, kat çıkmaya çalışmak kadar değersiz, anlamsız ve beyhudedir.
Kısacası insanları sahip oldukları diplomalarla, edindikleri mevki ve makamlarla, okudukları üniversiteler, fakültelerle değil, sahip oldukları erdemlerle, sahip oldukları insanı sıfatlarla ele alın ve bu şekilde değerlendirin. İnanın hiç bir başarı, insan kelimesinin içini doldurabilmekten daha değerli ve daha önemli değildir..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ah matmazel! Böyle seven erkek olarak çok az kaldık ve şansına bir tanesi de sana nasip olmuş. Sadece bir soru sormak istiyorum. Kendin gibi kültürlü ya da yüksek mevki sahibi birinin aynı şekilde seni mutlu edebileceğinin garantisi var mı? Çocuk senin için kitap okumaya bile başlamış. İlerde bakarsın açıktan üniversite okur ya da onu bu konuda teşvik et, destek ol. Böylelikle seni böyle seven kültürlü bir sevgilin olur, seninde kafanda endişe kalmaz. :)
00 Yorumla
+1 yılEn azından kolay bir bölümde olsa okuması lazımdı. Ya da 2 yıllık da olsa okumalıydı. Tabii onun o dönemlerdeki ekonomik/aile durumuna da bağlı ön yargılı olmamak lazım ama bana soracak olursan sen sınırlarını çiz. Aklında soru işareti kalmasın sor. Açıkça kalbini kırmadan. Doğru bir üslupla konuş. O zaman iletişimle birbirinizi anlarsınız. Konuşmadan ona sormadan anlayamayız. Ama dediğin gibi askerden gelmiş ve büyük ihtimalle evlilik düşünüyordur. Ama İnan bana seni GERÇEKTEN seviyorsa BEKLER. Ve senin için kendini geliştirmek, genel kültürünü artırmak için bir şeyler yapar. Ama işine saygı duyması lazım. Mesela senin bir işin olur bir yere gitmek zorunda kalırsın o okumadığı için bunu anlamaz. Sen sor, konuş ve öğren. Ama eğer emin değilsen kendini zorlama. Ve tanımak için zaman ver. Uzmanlar insanların birbirini tam olarak, gerçekten tanımaları için en az 3-4 yıl gerek diyor. Bu da aklında bulunsun bence.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
34Cevap
+1 yılOkumak cahilliği alır ama eşeklik baki... Kültür dediğin şey sana okulda öğretilmez. Okulda öğreneceğin şey düz ve saf, işlenmemiş ham bilgiden ibarettir. Çoğu zaman hayatının hiçbir evresinde, hatta çalıştığın işte bile işine yaramaz. Bir insanın kültürlü olması için illa okumasına, akademik kariyer yapmasına ihtiyaç yoktur. İnsan kendini her şekilde geliştirebilir. Kültür dediğin ne mesela? Okulunda okuduğun bölüm hakkında kültürlü oldun sonra? Onu sanki her yerde gösterebilecek ya da konuşabilecek misin? Herkes aynı şeylere ilgi duymak zorunda değil neticede. O da başka konularda senden kültürlü olabilir pek ala.
21 Yorumla- +1 yıl
Süper yorumladın be kral helal olsun valla aynen öyle mesela bende liseyi açıktan okuyorum daha devam ama çok gezdim sürekli öğrenecek şeyler yaptım girdiğim ortamlarda bana hangi üniversite mezunusun derler hep onlara daha lise okuyorum dediğim inanmıyorlar sürekli başıma geliyor gerçekten okul okumak düz bişey insanın aklı zekası kendini geliştirmesi kültürü başka bişey insan sürekli öğrenmeye açık olmalı
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıl4 yıl üniversite okuyacaksın, 2 yıl yüksek lisans yapacaksın, doktorasıydı iş bulmasıydı derken o da seni bekleyecek mi? Mutluysan takıl ama bence sonunda evlilik zor bir ihtimal, üniversite insanın ufkunu da genişletiyor sonraları onun bakış açısını beğenmemeye başlayacaksın, sen beğensen bile o kompleks yapıp hayatı sana dar edebilir.
31 Yorumla
Soran+1 yılben işte öyle takilamam ya😂Birine baglaninca baglanıyorum ama sanirim yol yakınken bu çocukla konuşmayı kesmem en iyisi
- Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılben önermiyorum ya belli ki bir ideali bir hayali olmayan insan. Sen kariyerine odaklan ve senin gibi amacı okumak iyi bir yerlere gelmek olan birini bul derim. Bir yerden sonra seninle çatışacaktır onun istekleri. Sen akademisyen olmak istersin belki o evlenip çocuğu olsun ister
00 Yorumla
+1 yılSabri Yurdakul Bey' e görüşünden dolayı teşekkür ediyorum ve ekleme yapmak istiyorum Eğer senin duygu düşüncene görüşlerine ve ailene layık biri olacağını biliyor ve görüyor isen ondan bazı isteklerinden vazgeçip geçmeyeceğini sorarak düşüncelerinden yola çıkabilirsin. Hevesinizi veya mutluluğunuzu kırmak istemem Hı değişemeyecek hala okuma hevesi olmamaya ve belli bir amaca (kariyere) yönelik yaşamıyorsa maalesef ki yollarınızı ayırmaya mecbur kalabilirsiniz. Sağlıklı günler
00 Yorumla
+1 yılBurda önemli olan nokta bence şu. İmkansızlıklardan dolayı mı okumamış? Okumayı gerekli görmediği için mi okumamış? İlki ise sevgili olurdum ben olsam. Ama okumaya da teşvik ederdim. En azından açıktan okumasını, bunu istemesini çabalamasını görmek isterdim. Diğer türlü ise zaten benim kafada birisi değildir.
00 YorumlaHerşeyin yanında kültürel seviyede önemli. Şu anda sevgili ya da arkadaş tadında ilişkiler sempatik ve güzel gelir insana. Ama evlenip aynı ortamda yaşamaya başladıktan sonra sıkıntılar doğmaya başlar. DAVUL DENGİ DENGİNE
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Üniversite okusun veya okumasın önemli olan kendini geliştirebilmesidir. Yoksa etrafta üniversite okumuş ama a*yı olan insan çok fazla. Eğer kendini geliştirmişse üniversite okumamış olmasına takılma derim.
10 YorumlaDoğru böyle düşünmen çok saçma diploma bir işe yaramıyor sana değer veriyorsa birbirinizi seviyorsanız çokda mutlu olursunuz kendisini geliştiren kültür seviyesi yüksek ise tabi
20 YorumlaTevbe edin evlenme niyetin yoksa uzakls çocuktan okuyup okumamasi insanlığın dan önemli degil. Ama sen evlenmezsin daha ne kendini cehenneme at nede oku tevbe et ve bitir.
10 Yorumlaaklındakinden şüpelisin sanırım evlilikte en ama en önemlisi yöresel kültür farklılığı ikincisi de eğitim kültürü farlılığı bu ilerleyen zamanlarda önüne engel olur
10 Yorumla
+1 yıldiploma her şey değil tabi ki senin okuduğun kitabı alıp okumak istemesi bence çok hoş sana değer verdiğini belli etmiş askerden gelmiş evlilik vardır aklında demen doğru olabilir sen akademik kariyer istiyorsun falan biraz zor bence şu an bile kültür seviyesinin ilerde gözünden batmasından bahsediyorsan senin devam ettirmemek istediğini anlarım
10 Yorumla
+1 yılAynı şeyleri ben de yaşadım. İlk başlarda sıkıntısız gözükse dahi bir süre sonra her şey senin gözüne batmaya başlıyor. Benim eski erkek arkadaşım garsondu ben de üniversite okuyorum, birlikte bir gelecek göremiyorsun çünkü senin hayallerin yukarda ama onun gelebileceği nokta belli.
00 Yorumla
+1 yılbenden sana soylemesi- tereket gitsin. sakin hayallerini bir erkek icin cope atma. sen okuyan birisin kendinede okuyani laik goruceksin. su an guzel duygular hissedebilirsin ama gun gelir pisman olursun. bu cocuk sana simdilik iyi davraniyor ama evlendikden sonra ayni davranmiyaca ne malum? iyi cocuk olabilir ama ask mesk karin doyurmaz. kendine okumus bilgili kulturlusunu bul ( he birde parali da olsun ekncndwciuc)
00 Yorumla
+1 yıldaha başlarda olduğunuz için böyle olmanız normal ama zaman geçince anlaşamamazlıklarınız artar daha gençsin bence kendine daha uygun birisini bulabilirsin. ilerde kültür farklarınız olur hemen evlenip gençliğini heba etme sen gezip tozmak isticeksin daha üni 1 sin ama o ilerde karışmaya başlıycak bana çok oluru yok gibi geldi bu ilişkinin ama aranzıdaki bağada bağlı tabi
00 YorumlaBen sevginin okumak, kültür farkı gibi kriterlerle sınırlandırılabileceğine inanmıyorum canım. Eğer seviyorsan ve sana iyi geliyorsa başka şeyleri düşünme derim ben. Zaten konuşuyorsunuz diye evleneceksiniz diye bir şart yok ya. 19 yaşındasın akademisyen olana kadar yaşın ilerler zaten. O zamana kadar beraber olacağınız da belli değil ya. O yüzden ileriyi değil şu ana bak ve eğer sana iyi geliyorsa başka şeyler düşünme bence.
10 Yorumlavalla ben sana şöyle söyleyebilirim akademisyenlik zor iş bu dönemde çok çok zor torpiller ha olursan bile bu çocuk ticarette yapsa ekmeğini çıkarır çok fazlasıyla 10 tane memurun parasını bence okula gelince bence bir halt değil al okudum da noldu :D boş iş işte öylesine gidiyorsun bana göre :D
00 YorumlaSen hayal kurup dur bakalım..
Sen şu an bolibonsun
Büyüyünce jelibon olucan
Sonra gofret olucan
Sonraa büyüyeceksin 2.5 litre kola olacaksın
Daha yolun var 🙂👍🏻00 YorumlaKafan da şimdiden böyle sorular var. Ilerde kıyaslamalar olacak. Çevren de kariyerli insanlar olacak. Aklindan bir an bile gecse tavirlar degismeye başlayacak.
Bir sonraki seviyeye geçmeden daha fazla bağlanmadan ayrılmak daha doğru. Iki tarafta fazla üzülmez.
Tabi böyle söylemek ne kadar doğru belli değil çünkü ilerde ne olur bilinmez.
Sen ne istiyorsan onu yapmalısın.. Sonra keşke demekten ıyidir.00 Yorumla
+1 yılYarin bjrgun baktin ki kultur seviyesi gozune batiyor herseyi birakir misin sevdigin icin evinin hanimi olur musun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiri benim okuduğum bi kitabı sırf benim için okuycak olsa varya asla bırakmam okişiyi😍😍 kral hareket benim için böyle şeyler çok değerli. Sırf benim için beni anlamak için dinlediiğim şarkıyı dinlese bile çokk özelll
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılüniversite iyi kötü insanı olgunlaştıran kültürleştiren bi yer. ister istemez bu kişi evlenmek ister senide kendi kafa yapısına çekmeye çalışır. en sonunda hayallerinden olursun. kendi dengine göre birini bul
00 Yorumla
+1 yılokuyamıyorsa imkanları el vermiyordur sırf bu yüzden maddiyata göre insanları ayırmak çok yanlış
04 Yorumla
Soran+1 yılkendisi istememiş
- +1 yıl
kendisi istemediyse de üniversitede gelecek görmüyor olamaz mı sonuçta birçok üniversite okuyanlar ya işsiz kalıyorlar ya da onlar da asgari ücrete çalışıyor
Soran+1 yılben onu yargılamak için demedim ki zaten bunları. Sadece ikimiz içinde en doğru kararı vermek istiyorum. Belki ilerde ben onu kabullenmiycem , bunu da düşünüyorum
- +1 yıl
zaten tanışma aşamasındasınız takılmaya devam et kararını kendin ver seni mutlu ediyorsa devam et
- Aşk İlişkileri konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılÇok seviyorsan sıkıntı yok da olerde ondan fazla maaş alırsan alınabilir falan. Senin kararın
10 Yorumla
+1 yılSenin bu zihniyette olduğunu bilseydi bence yüzüne bakmazdı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle saçma bir soru sorduğuna göre kararını çoktan vermişsin demektir zaten
Sen en iyisi şimdiden bitir de adama yazık olmasın bari senin gibi biri ile boşuna zaman harcamaz en azından.00 Yorumla
+1 yılAyy senin okuduğun kitabı alıp okuması çok güzell
00 Yorumla
+1 yılsanıyorsun ki eğitimli bireylerin evlilikleri bitmiyor değil mi?
00 Yorumla
+1 yılNiye okuyan can , okumayan patlıcan mı oluyor hayırdır yani bunu düşünmen bile üzücü !!
00 YorumlaEğer mesele denklik meselesi ise kararlı isen okumaya meslek sahibi olmaya seninle meslek sahibi olan birisini seç ya da güzelce konuş ilerde benim meslek sahibi olmam rahatisz eder mi acaba diye sor ona göre bı yol çiz kendine.
00 Yorumla
+1 yılsevgi varsa aranızda aşamayacagınız sey yok desem biraz yalan olur yargılamıyorum bu benim görüşüm olmaz bence ablam lise mezunu eniştemde ilkokul ve asla anlasamazlardı çünkü eniştemin seviyesi cok düşüktü evet ask vardı ama denklik önemli bence
00 YorumlaMerhaba okumak veya okumamak adı altında böyle düşünememen gerekiyor bu şekilde kalıplara sokmamak lazım bence yanlış yaparsın
30 Yorumlaya bence bunları düşünmek için biraz erken ama seni gerçekten çok seviyosa veya sen onu gerçekten çok seviyosan birbirinize değer veriyorsanız gelecekte bir sıkıntı yaşıyacağınızı zannetmiyorum
00 Yorumlaşu an uzaktan eğitimde olduğumuz için üni yaşamını da görmedin daha bu yüzden gittiğinde yeni hir ortam vs suanki hislerini hissetmeye bilirsin ki zaten şimdiden ilerisini düşünme anı yaşa bence 👌🏻
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılYarın ne olacağını bilemezsin şimdi hoşlanıyorsan görüş
00 Yorumla Benimde başıma böyle bir iş geldi ne yapacağımı bilmiyorum. Sen ne yaptın yazar mısın merak ettim?
00 Yorumla
+1 yılBence devam etme yazık edersin kendine. şu an tatlı gelebiliyor olabilir ama ileride çok zıt görüşleriniz olur
00 Yorumlaİlişkin güzelse ayrılma bence illa evleniceksiniz diye bir şey yok belki ilerde ayrılırsınız şimdiden düşünüp yorma kendini anı yaşa.
00 Yorumla
+1 yılAgaa buradaki yorumların yarısı doğru hani uzun olan yorumlar baya uzun üşendim okumaya ama başkalarını okudum doğru yazmışlar
00 Yorumlasenin şu an ki fikirlerin üniveriste son sınıf olduğunda tamamen değişecek
10 YorumlaBence bunları düşünmek daha erken. Zamanla herşey değişir zamana bırak bence
10 Yorumlaokumasa da kendini geliştirmiş mi ona bak. Vizyon sahibi mi
00 YorumlaHoşlandığın çocuğa Martin Eden kitabını önerebilirsin
00 Yorumla
+1 yılEvet çünkü cahil cuhela biri ile sevgili olman seni de o seviyeye indirir. Kendi yoluna bak
00 YorumlaSeviyorsan bunlara takılma onla olunca o kültürünü bi kenarı bırak
00 Yorumla
+1 yılherşey okumak değil anlatığın kişi okuyanlara göre baya iyi mutluysan devam et ilişkine..
00 Yorumla
+1 yılSen bu soruyu sorduysan cevap bellidir
10 Yorumla
+1 yılSal sal sal... boş iş yapma.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı. Hey Allahım kafayı yemişsin
00 YorumlaYol yakınken konuşmayı kes bence mk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu zor zaptersin. Yol yakınken bence bırak gitsin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılokucanda ilber ortaylı olcan sanki
02 Yorumla- +1 yıl
Ne biliyorsun olmayacağını?
Cevap sahibi+1 yıl@Helen-deniz olamıcaksın bendede 3 diploma var asgari ücret teklif ediyorlar atama 90 puan keşke okumasaydım meslek öğrenseydim
Her okuyan adam olmaz ki
00 YorumlaÇok kırıcısınız.. bu nasıl soru ya?
20 YorumlaSen seviyorsan sıkıntı yok bence
00 Yorumladoğru değil sal onu hayatını yaşa
00 YorumlaSonunu düşüneen olmalısın
00 YorumlaNasıl olsa ayrılacaksınız
00 Yorumlaben olsam hayallerimin peşinden giderdim
00 YorumlaVah vah tek derdin bu olsun
00 YorumlaMence yenede ancaq dost ola bilersiniz
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Okumayan biriyle sevgili olmak doğru da, bence gelecek beklemek çok gerçekçi değil.
Özellikle kadınların okuduğu ama erkeklerin okumadığı beraberlikler maalesef çok sağlıklı gitmeyebiliyor. Özellikle erkeklerin kadınların kendilerinden daha ilerde olmalarını çok sindiremiyorlar. Onları iğneleyebiliyorlar. Mutlu olsalar bile hep bir eksiklik aralarında sorun olabiliyor. Kadınlar, erkeklerin yüzlerine vurmasalar bile toplum bu farkı öne çıkarıyor.
Birbirlerine yakıştırmayabiliyor. Sevgi başlatır ama devamı sağlaması zor. Sevgi dostluğa ve arkadaşlığa dönüştüğünde arkadaşlık olarak gitmek ve orta dili konuşmak problem olabiliyor. Hele hele akademisyen olmak isteyen birisinin okumamış bir insan ile birlikteliği daha da büyük sorunları beraberinde getiriyor. Onun ders çalışması, kendisini geliştirmek istemesi, akademik uğraşlarına zaman ayırmaya çalışmasının anlayışla karşılanması pek mümkün olmuyor bu yüzden insanların aynı kültürel ve eğitim düzeyinde olması önemli bir konu. Fark olduğunda maalesef bu, sevgiyi yıpratabiliyor.
Merhaba ben piskologa gitmek istiyorum ama açıkçası korkuyorum sizce ne yapmalıyım?