Dua kapıları ne zaman açık olur?

ben 5 aydır neredeyse allaha sevdiğime kavuşmak için yalvarıyorum bazen bi şeyler oluyor evet ama tam olarak kavuşamıyorum artık sabredecek gücüm kalmadı duamın kabul olması için ne yapmam lazım acaba yanlış mı dua ediyorum çünkü o dua ederken ağlayışlarımı yalvarışlarımı görseniz siz bile acırsınız bana ki Allah çok merhametli çok vicdanlı nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum abdestliyken dua ediyorym oruçluyken dua ediyorum namaz kılıyorum secdede bile dua ediyorum acaba artık Allahın sevdiği kulu değil miyim ben evet bi kaç hatalarım oldu ama Allah bi duamı kabul etse hepsini telafi edecem tövbe ettim gerçekten yavaş yavaş düzeltecem kendimi yeter ki sevdiğimi bana geri versin biz çok mutluyduk çocukluktan beri beraberiz ama o birini buldu beni bıraktı benim ahımı aldı o çok mutlu ama ben mutsuzum ben bu kadar kötü bi insanmıydım ki Allah benim canımı bu kadar yakıyor bilmiyorum lütfen yardım edin bana doğru dua nasıl edilir Allaha kendimi nasıl affettirebilirim nasıl düzeleceğime inandırabilirim lütfen yardım edin çok çaresiz bi durumdayım öyle çaresizim ki düşmanımdan bile yardım isteyecek durumdayım şu an hergün bu acıyı yaşıyorum nefesim kesiliyor anlayacağınız şu an hayatım berbat bi durumda tek çare sevdiğim insana kavuşmak bunu gerçekten tüm kalbimle istiyorum gerçekten sabırla beklesem Allah duamı kabul eder mi sizce
Dua kapıları ne zaman açık olur?