Sevgilimin geçmişinde takılıp kaldım?

Polis memuruyum, işim gereği bir olayda tanıştığım paramedic bayanla kısa bir flört döneminden sonra sevgili olmaya karar verdik, aradan 6 ay kadar zaman geçti, bu süre zarfında sevgilimle el ele tutuşma, öpüşme haricinde herhangi bir cinsellik yaşamadım, çünkü onunla ilerde bir gelecek kurma planı vardı kafamda, bir gün yine sohbet esnasında konu ilişkilerden açıldı, ben kendisine daha önce hiç sormayı kafamdan geçirmediğim bir soruyu sordum, kendisi bana daha önce cinsel birlikteliğinin olduğunu, eski erkek arkadaşınında polis olduğunu söyledi, o an başımdan kaynar sular döküldü, kendimi yıkılmış hissettim, neyse bende daha önce yaşadığım ilişkilerden bahsettim, ikimizinde masum olmadığını bana söyledi, bu durum karşısında ne diyeceğimi bilemedim açıkçası , bir kaç gün sonra bu durum karşısında kafamda sanki geleceğe dair farklı bir ışık yandı, ona karşı hissettiğim duyguların değişmediğini daha önce cinsel deneyiminin olmasının benim açımdan sorun olmayacağını, ancak ilerde acaba diyerek kafamda gelgitlere yol açabilecek bir durum oluşturabileceğinden şüphe duymaya başladım, seviyormuyum evet, gece onunla uyuyorum, sabah onunla uyanıyorum, gözümü açtığımda aklıma ilk o geliyor, bu durum karşısında profesyonel yardım almaya karar verdim, psikoloğa gittim, psikolog bana bu kaygıların daha fazla büyümemesi icin aklıma getirmememi söyledi, kırılma noktası yaşayacağımı, o noktayı geçersem mutlu olacağımı söyledi, psikologdan aldığım bu destek üzerinden yaklaşık 3 ay geçti, ama negatif olumsuz düşünceleri kafamdan bir türlü atamadım, süre zarfında sevgilimle bağımı gayet güzel bir şekilde sürdürmeye devam ettim, çünkü mutluydum, onun yanında bulduğum huzur tarifi mümkün olmayan bir duyguydu , ben o duyguyu seviyordum, ara sıra negatif düşünceler birden bire kafamda beliriyordu, bu durum beni üzüyordu, acaba ilerde daha kötü olurmuyum, tuhaf düşünceler kafamdan bir türlü gitmiyor, bana yol gösterin lütfen, geçmişe takılıp kalmalımıyım, fikirlerinize ihtiyacım var, ne yapabilirim?
Sevgilimin geçmişinde takılıp kaldım?