Sevgilim dediğim gibi tam olarak soğuk. Ama her anlamda... Bir güzel kelime söylemez... Bir çiçek alırken kendi düşüncelerini yazamaz... Ben ise güzel kelimeler duymak istiyorum. Her zaman değil bu ama bazen insan istiyor. Böyle isteyince de sevgiye ilgiye muhtaç gibi gözüküyorum ama ilişkimizde hiç bir canlılık yok. İlk zamanlar şarkılar gönderen adam şu an yok. Evlilikten korkuyor, beni kaybetmekten korkmuyor... Onu nasıl değiştirebilirim?
Sevgisini gösteremeyen erkek ile sevgi pıtırcığı bir kadının ilişkisi nasıl olur?

Sevgi, diğer tüm duygular gibi yaşamaya ve hissetmeye ihtiyaç duyulan bir olgudur.
Bunun eksikliği kişiyi derin duygusal çöküntülere sürükleyebilir. Burada bireysel yaşayan kişilerin sevgi ihtiyaçlarını farklı yollarla gidermeleri mümkündür ancak evli çiftlerin ilerleyen yaşlarda sevildiklerini daha çok hissetmek istediklerini gözlemleme şansım oluyor.
Ancak insanın içindeki arzu ve ihtiyaçların değişmediğini ve tatmin olmak için çeşitli stratejileri kullanmaya devam ettiğini söyleyebilirim. Bu da değişen iletişim biçimlerinin ilişkileri sıkışık bir pozisyona sokabileceği anlamına gelebilir. Tam da bu noktada çiftlerin birbirlerine sorunlarını olduğu gibi sevgilerini de ifade etmeleri ve göstermeleri, monotonluktan çıkıp ilişkilerini daha canlı ve aktif tutmaya yarayabilir.
Kısacası; biraz problemler yaşayabilirsiniz, kendinizi değersiz hissetme gibi, acaba beni sevmiyor mu gibi. Herkesin sevgisini gosterme biçimi farklıdır. Bir ilişkiniz var ise bunu kabul ederek başladıysanız toleranslı olmanız gerekir. Ona sevgisini göstermeyi öğretebilirsiniz.