Çıkmaza giren hayatım ve elimin kolumun bağlı olması, nasıl çözebilirim?

Merhabalar herkese keyifli, sağlıklı günler dilerim.
Ben 28 yaşında, hayatın sillesini yemiş fakat her seferinde daha güçlü ayağa kalkmış bir kardeşinizim. Y. lisans mezunuyum, yabancı dilim var birkaç ay öncesine kadar da güzel bir işi, güzel bir kazancı ve kendime göre de huzurlu bir hayatım vardı. Pandemiden dolayı çalıştığım şirket son 1 sene zarar yazdı ve kapandı. Yüzlerce insan tanıyıp, kendime göre geçte olsa iş ve hayat tecrübesi kazandım. şu an işsizim. Buldukça da internetten çeviri, grafik tasarım, içerik üreticiliği gibi freelance işler yapıyorum ve aylık kazancım yaklaşık 2 bin lira civarında. Bunları birazdan çözüm aradığım konu hakkında kafanızda birşeyler canlansın diye yazmaktayım.
1.5 senedir tanıdığım ve 11 aydır da birlikte olduğum bir kadın var hayatımda.9 Aydır da aynı evde yaşıyoruz. Pandemiden dolayı evdeyiz ve her şeyi beraber yapıyoruz yemek, alışveriş, temizlik vs. 2 ayımız maddi olarak zor geçti. Daha uygun bir eve geçtik arabalarımızı sattık. Çalışmasak bile birikimler ile maddi olarak çabuk toparlandık. Geçen 11 ayda aileler tanıştı ve kafada evlilik planları yapılmaya başlandı (onun kafasında durum böyleydi). Buraya bir dipnot geçmem gerekiyor.// Elimiz yüzümüz düzgün, kültürlü ve manevi değerlerimizin üzerine kurulu modern sayılabilecek bir düşünce yapısına sahibim. Sevdiğim insanlar için elimden gelen her şeyi yaparım. Bozulan ve yolunda gitmeyen her konuyu tamir etmeye çalışırım ama olanlardan sonra kendi ilişkimde artık bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum./İlişkimizin başlarında kız arkadaşım eski sevgilisinin arkadaşlarıyla ve yakınlarıyla hala görüşüyordu ve ben bu durumu eskisinden kopamama olarak gördüğüm için buna bir son vermesini istedim. Bir süre sorunsuz geçti ve kız arkadaşım kafama birşeyleri takmamamı istediğini, herkesi hayatından çıkardığını sadece benle ilgili olan şeylerle meşgul olacağını söyledi ve söz verdi. Evimizde alkol aldığımız bir gece eski sevgilisinin bir yakınıyla konuştuğunu gördüm ve sözünü tutmadığını söyledim tartıştık ve hava almak için evden çıktım. Eve geldiğimde yüzüne bakmadım ve yatmaya geçtim ama içim içimi yiyor öfkem dinmiyordu. Sevgilim yanıma geldi ve yattı. Gece bir telefon çalma sesiyle uyandım ve sevgilim balkonda telefonuyla uğraşıyordu. Sigara içmek için balkona çıkmış. Sabah işkillendim ve maalesef telefonunu kurcaladım. Eski sevgilisiyle mesajlarını gördüm çocuk hala onu sevdiğini hatalarından ders aldığını bizim kız da düzgün bir insanla olduğunu aklını karıştırmaması gerektiğini yazmış ama bir gün görüşmek istiyorum ve anlatacaklarım var demiş bizim kız. Her dakika bana sevgisini hissettiren insan bunları yazmamalıydı. Ayrılmam gerekiyor biliyorum fakat şu an evden de ayrılamıyorum. Sadece izliyorum ve neler yapabilir bekliyorum. Mesajları gördüğümü bilmiyor, bir süre daha izlemek durumundayım olayları. Yanlış mı yapıyorum? Ne yapmalıyım? Yazıyı karakter sınırından dolayı kısalttım. Lütfen empati kurarak fikir verin teşekkür ediyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada gördüğüm kadarıyla son 1.5 aydır herhangi bir mesaj, iletişim yok veya ben göremeden silindi.
Çıkmaza giren hayatım ve elimin kolumun bağlı olması, nasıl çözebilirim?