Bunu diyen filozof bey, sizin de görüşlerinizi almak istedim.
Sizce erkeğin aşkı, elde edene kadar mıdır?
Bunu diyen filozof bey, sizin de görüşlerinizi almak istedim.

Ben katılmiyorum belki eski zamandaki şartlardan dolayı kadinlarin bir kişiyi sevmesi onla evlenmesi için baskı kurulurdu ama erkeklerin hayatına her giren kadin onlar icin zafer gibi sayılırdı bundan dolayı olusmus olan bir dusunce olabilir. Tabi ki bir insani elde etmek heyecanli bir olay eger ki amacın sadece hayatına heyecan katmaksa, ama gercek bir iliskiden bahsediyorsak her insan karsindakini taniyarak, zaman gecicerek sevebilir bunun kadını erkegi yok. Yani tanimadigin birini elde etme sürecinde zaten sevgi yoktur ki arada bir heyecan vardir ondan sevgi bu dönemde artar diyemeyiz kadin icinde bu gecerli bu ilk yeni biriyle tanistiginda heyecanlanir tanir ama sevgi her iki taraf icinde zamanla olusur. Tek şu olabilir belki erkek tarafi görsel olarak tipi olmayan birine hic sans vermezken kadin zamanla gorselligi görmezden gelebilir bunun icinde tanimasi gerekir baska ozellikleri hos gelmis olabilir e o da zaman ister bunun disinda sozun elle tutulur bir yani yok bence zaman gectikce dusunceler degisir.
İlişkiyi diri tutan av ve avcı oyununun sürmesi ve renkliliktir. İlişkinin rengi de bilhassa kadındır. Kadın ilişkiyi muhtelif oyunlar, renklerle süslediği ve erkeğe tam olarak "sahip olma" hissini tattırmadığı sürece aşk aynı heyecanla sürer. Erkekler doğal kadın sevmez, sadece ben değil tüm uzmanlar söylüyor
Eğer karşısındaki insanı gerçekten istediği için elde etmeye çalışmıyorsa, onu bir hedef olarak görüyorsa hırs yapacaktır ve ulaşınca artık heyecanı kalmayacaktır. Kısmen doğru bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum.
Ama hedefin olduğu yerde aşk olmaz ki
Yalnız Arthur Amca aynı zamanda kadınların serveti tüketme konusunda akılsız olduklarını vurgulayarak onları ikinci planda tutar. Hatta en büyük kadın düşmanı filozoflardandır kendisi. Erkekler için böyle düşünmesi saçma. Kendisi abazan diye herkesi kendisi gibi sanıyor. Boş yapmış. :D
Elde edene kadar değildir ama belli bir süre sonra ilk günkü heyecan yoktur. Ama aşk hâlâ vardır, sadece heyecanı kayıp gitmiştir. Evlilikte daha da artar bu. Elde ettikten sonra başkalarına ilgi duymak ve merak etmek karakterle alakalı bir durum.
Aslında aşk bir yere kadardır, yerini sevgi ve saygı alır. 😊
Aşk papatyadır, sevgi, saygı, güven ve heyecan gibi duygular da o papatyanın yapraklarıdır. Bir yaprak koparsa aşk gene devam eder. Saygının, heyecanın olmadığı durumlarda aşk kalır ancak yaprakları olmayan papatya ne kadar güzel olur?
Diye düşünüyorum ben aklıma geldi biraz saçmalamış da olabilirim :D
Bilakis gayet güzel anlatmışsın. ☺️🌺
Teşekkürler efenim :)
Ricalar efenim. 😊
Cevap
16Cevap
Yürekten seviyorsa sonsuza kadar sürer
Erkek değilde her insanın böyledir. Elde edilen şey elimizde olduğu için önemli değildir. Bir de şu tip şeyleri sürekli erkekler şöyle erkekler böyle diye anlatıyorlar. Sanki kadınlar ak sütten çıkmış zenci kaşığı.
Filozof bey demiş, ben değil.
Hayır onun dediğini biliyorum da iki üç insana bakıp yorum yapıyorlar. Bu tip suçlamaları çok görüyoruz. Erkek şöyle aldatıyor böyle aldatıyor diyorlar. İnternette eşini aldatan bir tane erkeğin videosu yok. Kadınlar aldatıyor bir de videoya çekip paylaşıyor demek istiyorum. Haksız mıyım
Kişi kadın erkek ilişkilerini genel olarak ele almamış, sadece erkeği konu alarak bir söz söylemiş. Buna benzer kadın için söylenmiş sözlerde var.
Söze gelecek olursak yazar aşktan değil erkek hormonlarından bahsedip adına aşk demiş. Muhtemelen aşka inanmayanlardan
Ben sevgilimle herseyi yasadim. Ilk evine gittigimde fantezili bir cinsel beraberlik olsun. Kopek gibi kavga edip ardindan 9 saat uyumak anlatacaklarimin yaninda Cerez kalir. Ama halen ona asigim ve sadakatimi koruyorum. Ve halen de sadece onu arzuluyorum. Yanlis anlamayinda erkegide Hasret birakmayin, buna Hersey dahil.
Ben bu görüşe katılmıyorum. Tam anlamıyla bunu sergileyen kadınlar da var erkekler de... Cinsiyetle genellenecek bir şey değil bence bu. Öylesi de vardır, öyle olmayanı da.
Kesinlikle, bana kızmayın valla Arthur bey demiş. 😕
Onunla ayrı hesaplaşıcam. Sırasını beklesin. Önce freud var, sonra frida kahlo...
Gülücük eklemeyi unutmuşum deli değilim 😂
😃😊
Arthur Schopenhauer değişik bir filozoftur herkes fikirlerini kabul etmez. Kadın karşıtı değerlendirilir pek çok kişi tarafından. Bence aşkın kadında ve erkekte farklı olarak işlemiyor. Erkek seçtiği kadını elde edince eğer aşık değilse artık isteği bitiyor ama aşık ise isteği devam ediyor. Hoşlanmak ile aşkı birbirinden ayırabilirsek durum çözülür.
Yaktın bizi Arthur amca yaktınnn.
Niye bizi ifşa ediyorsun.
Erkek erkeğe bunu yaparmı 😁
😂😂
Inanmayın bu Arthur amcaya.
Belki oda kanka ayağiyla kizlara yaklasmak icin boyle konusuyor 😀
En son hegel e olan kininden kafayi yedi adam, cinsiyetle alakasi yok eger etkilesim dusunceyle birlesiyorsa ask surer taki; gercek kisilik ortaya cikana kadar.
Sonuc olarak kisiligi iyi ise sevgi degilse aninda nefrete doner.
Erkeği kadını yoktur.
Aşk da elde etmek değildir.
Elde edince bırakan insanda heveslenmiş insandır
Hayvanlar için doğru insanlar için yanlış bir önerme
evlendiğimizde haftada 4 gün seviştiğimiz halde ömür boyu evli kalıyoruz
Cinsiyet ayrımına gerek yok insanların düşünce yapısına bağlıdır insanoğlu nankördür zaten elde ettiği şey her zaman değersizleşir gözünde ama bazı insanlar daha kıymet bilicidir kıymet bilir nankörlük etmez
Detaylari okumadim ama erkegi daima yoneteceksin, devamli sende kalmasini saglayacaksin. Yuzde yuzunu gosterirsen avucundan ucar gider...
Artur amcanın kadınlarla ilgili bir yarası var sanırım. Çoğu erkek sevdiği kadın terleten bile belli bir süre ona sadık kalıyor.
Bu saatten sonra erkekler ıcın bır cıkarım yapmak zor cunku tutturamıyormuşum
Bi erkek-kadin degilde kisilik-karakter meselesi bnce..
Hiç mi sadık ve sürekli seven erkek yok yaaaggg
Var tabii ki
Ben inanıyorum var da, Arthur amca öyle demiyor. 😕
Artur kim?
Ne yazıkki görüyorum bir aşık oluyorum tanışıyorum yatağa atiyorum aşkım falan kalmıyo nedense
Aşka inanmam zaten Arthur bey de sağolsun iyice soğuttu beni şu an
Bilmiyorum belki sıkılmayan da vardır
malesef öyle.
Aynen öyle bu yüzden elde edilmeyin
Arada sırada, sık sık, genellikle
Haklı bence kadın gibi düşünen erkek az
Tam tersi kadında kalıcı aşk olmaz
butun yaptigin yorumlarda kadinlari kotuluyorsun neden
Bence de sizin hayatınız da kadınları kötülemek adına herhalde.
almiyorum ama cinsiyetci davraniyorsun insanlar kotu bunun kadini erkegi yok bence
Çoğu zaman, evet.
Bir çok kişi öyle.
Bunu çok düşündüm ben
Umarım değildir
Evet kesinlikle
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?