Günümüzde sosyal medya hesabı olmayan insan bulmak Mars'a gitmekten daha zor hale geldi.Çünkü, öyle veya böyle bir şekilde elimize sığan dünyayı seviyoruz. Fakat, bu dünyanın göz ardı edilen bir takım yansımaları da var.Bazıları pek inanmasa da sosyal medya platformları bir çok evliliğin temeline dinamit bağlayıp patlatmıştır. Mutlu ve huzurlu gibi görünen o birliktelikler de enkazın altından sağ çıkamıyor. İşte bu sebepten ötürü de bazı kadınlar veya erkekler evlilik ilişkilerinde karşı taraftan sosyal medya diyeti talep ediyor.Bir birliktelik için "ya ben ya da internet" resti çeken kişi sayısı da hatırı sayılır şekilde artmaya başladı. Peki, evleneceğiniz insan bir daha açmamak ve girmemek üzere tüm sosyal medya platformlarındaki hesaplarınızı silmenizi talep etseydi yanıtınız ne olurdu?
Evleneceğiniz kişi evlilik şartı olarak "sosyal medyadan uzak duracaksın" dese yanıtınız ne olurdu?
Kendimi bildim bileli sosyal medya olmadan yaşadım. Şu ara kullandığım bir sosyal medya hesabı var ama onu da sevdiğim sayfaları takip etmek için açtım. Sosyalleşmek için açılan hesaplara karşıysa sorun yok. O tür bir hesabım zaten yok. Olmasa da olur. Ama kendisi de hesaplarını silecek. Bir tek bu şartla kabul ederim.
Yasaklar sorumluluktan uzaklaştırır. Yasak olmadığında ise kendi irademiz devreye girer. Bir deney vardı, bir ülkede bir bölgede kırmızı ışık kuralı kaldırılıyor ve o bölgede kazalar ciddi ölçüde azalıyor. Yasak kalkınca kişiler kendilerini denetlemeye başlıyor. Ilişkide yasak koymak çok tehlikeli bişi.