Bir kadının hayatını karartan, üzerine terk eden erkek?

Biraz uzun olacak ama, ben üniversitenin başında gayet başarılı, kendi çaresine bakabilen, tek başına güçlü durabilen bir insandım. Sonra bir çocukla tanıştım, kendine güveni olmayan bir insandı. Hayatındaki tek güzel şeyin ben olduğumu söylerdi. 3 sene içerisinde onu toparladım, maddi manevi destek çıktım. 'Seninle evleneceğiz' diye herşeyi benimle yaşadı, üstelik çocukken başımdan bir cinsel istismar olayının geçtiğini biliyordu. Takmadı, duygusal olarak ve cinsellik esnasında canımı acıtacak hareketler gördüm. Bilerek yapmadığını söylüyordu ve ağlıyordu. Daha sonra bende sürekli kusur aramaya başladı, davranışlarımı düzeltmediğim zamanlar günlerce konuşmazdık. Hep eksik hissetmeye, sevilmeye layık biri olmadığımı düşünmeye başladım ve baştaki o güçlü kadından eser kalmadı. Beni terk edene kadar da idrak edemedim ve sürekli kendimi suçladım. O ise sürekli ayrıldı, canı isteyince barıştı, evlilik vaatleriyle ve güzel sözlerle beni oyaladı, sonra dediği gibi davranmayı tekrar beni suçlayıp gitti, beni yanına yakıştıramadı. Ailemle tanışması gerektiğini söyleyince ve işlerin ciddiye bineceğini anlayınca benden sıkıldığını benimle anlaşamadığını söyledi. 'Evlenmeden devam etsek olmaz mı' dedi. Konuşmak için yanına gittim, tekrardan beni sevdiğini söyledi. 4 gün sonra da tekrardan bir mesajla, hayatıma, herşeyime küfür etti ve beni terk etti. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemeyecek boyuta geldim. En son ben artık onunla konuşmak istemediğimi söyleyince, hakkımı helal etmeyince, yaptıklarını da yüzüne vurunca 'Sen hastasın, hala beni seviyorsun, sen busun, Allah bilir hala barışmak istiyorsundur, sen beni kıskandırmaya mı çalışıyorsun' gibi laflar etti. Tüm hayatımı alt üst etti. Şimdi ben nasıl toparlayacağım? Bir insanı bu şekilde bırakmanın bedeli yok mu? Vicdanı gayet rahat üstelik? Ayrılana dek nasıl manipüle edildiğimi göremedim. Bense 1 aydır psikoloğa gidiyorum.
Bir kadının hayatını karartan, üzerine terk eden erkek?