İlişki sallantı da veya güven yoksa ya da görüşmeler birbirine ayrılan vakitler kısıtlı oluyorsa kıskanmalar daha da artıyor. Bu biraz emin olmakla alakalı.
Sevmek kıskanmak demek değildir. Sevginin göstergesi kıskançlık değildir. Sevginin göstergesi ilgidir, sevmektir, değer vermektir, önemsemektir, anlayıştır ve empati yapabilmektir. Bu tamamen hissettirmektir. Kıskançlık tamamen sevdiğine güvenmemek, kendi özgüvensizliği ve psikolojik sorundur. Kıskanan insan kendisini tamamen yetersiz görür ve sevdiği kişiye güvenmez veya dışarıya karşı bir güvensizliği vardır. Kıskançlık genelde kötü olaylar getirir. Cinayet, şiddet, tartışmalar ve bu gibi sorunlar. Tamamen stres yaratıp hem kıskanan kişiyi hem de kıskandığı sevgilisinin psikolojisini ciddi anlamda bozabilir. Bu sağlıklı bir ilişki yaratmaz aksine hasarlı bir ilişki oluşturur ve sonrasında zamanla o ilişki bitmeye mahkûmdur.
Değerli olan şey için endişeli edilir, kaybetmekten korkulur ya da bir şey olmasından endişelenir. O yüzden insan sevdiğini kıskanır. Kıskanmayan kişi kesin olarak sevmiyor anlamına gelmez ama büyük şüphe uyandırabilir. Üniversitede bir arkadaşım vardı, sevgilisi bir çok kızla takılıyordu, hiç kıskanmıyor musun? diye sormuştum ona. Hayır kıskanmıyorum, onun bana olan sevgisine inanıyorum, güveniyorum diyordu. Bir gün bu kızı aldattı ve ne saIakmışım demeye başladı. Tabii ki de, onu kısıtlasın vs. demiyorum ama değer vermiyormuş gibi bir etki bırakmış olabilir çocukta ve kızdan soğumuştur belki de.
Belki evet, belki hayır. Birçok çeşit insan var ve kimisinin yapısında vardır kıskanmamak. Bir insan sevgilisini kıskanmıyorsa ya gerçekten ilgisiz ya içinde kıskanıp dışına kıskanç görünümü yansıtmayan ya da kıskanç bir yapıda olmayan kişidir.
Kıskançlık olmadığı için hemen sevmiyor damgası vurmak saçma olur. Ama dikkate de alınmalıdır.
Kıskançlık sadece kıskançlıktan ibaret değildir. Onun için korku duymaktır bana göre. Başına bişey gelmesinden, dışarıdaki onca pislikten dolayı korkmaktır. Bişeyi yapma demek sadece kıskanmak değildir.
Her şeyin bir dozu olmalı. Hiç kıskanmıyorsa bir sıkıntı vardır evet ama seni bir erkekten kıskanıyorsa ve sadece rahatsız oluyorsa normaldir ama sorun çıkarıp tartışmaya gidiyorsa normal değildir. Giyim tarzına karışıyorsa zaten bu kıro gibi olur. İyi bir ilişki bu şekilde ilerler önemli olan saygı
Hayır kiskancligi gereksiz buluyorum mesela karşı cinsten örnek verelim insanız ve iki cins var neden sevgilimi karşı cinsten korumaya çalışıyorum saçma kötü birini kilisede duzeltemezsiniz iyi birini meyhanede bozamazsiniz.
Kıskanmak bence bir ilgi belirtisidir. İlgilenmek istemeyen biri kıskanmaz, umursamaz durumu. Kıskanılmadığım bir ilişkide karşı tarafın sevgisi şüphe uyandırır.
Bu kıskanmanın boyutuna göre değişir. Biri seni gözüyle yerken ben kıskanmam ya bakabilir diyorsa ben onun sevgisine inanmam. Fakat lisede değiliz kıskanmak kavga etmek bağırmak çağırmak da değildir.
Herkes sevdiğini az da olsa kıskanır.. ben genelde kıskanç biri değilimdir ama bazen tutarsız davranışlar ya da gereksiz samimiyetleri sorguladığım da oluyor..
Herkes sevdiği insana ayrı bir hassasiyetle bakar ve dozunda tatlı kıskanmalar olur elbet. Ama kıskançlıkta hiçlik de çokluk da sevginin göstergesi değil. Biri değersizlik, diğeri takıntıdır.
Kesinlikle alakası yok hatta mümkünse kıskanmayan biriyle ilişki yaşamak isterim kıskanç insan beni boğuyor evet bende kıskanırım sevdiğim insanı ama karşı tarafı sıkmamak için belli etmem