Bu erkek belalı mı aşık mı yoksa saplantılı mı?

Arkadaşlar benim eski çalıştığım iş yerinde bir arkadaşım vardı. Bu erkekle öyle çokta samimiyetimiz yoktu hatta hiç yoktu. İşten ayrıldım 2015 senesinde.2017 Senesinde bu erkek bir anda mesaj atıp sosyal medyadan ekleyip arayamaya başladı. Ben anlamadım ne oldugunu tabi. Görüştük dışarıda birgün.
Ne muhabbeti vardı ne bişeyi öyle boş geçti. Hoşlanmadım zaten hiç.
Sonra aramalara devam etti.
Ben görüşmek istemediğimi kibarca belirtsemde anlamadı. Israrla gece yarısı aramalar mesajlar kafasına esip içkili şekilde evime gelmelere çık dışarı demeler falan.
Bu olay 5-6 ay devam etti. Sonra 2-3 ay sustu sessizleşti.
Bu süreçte benim güzel giden hayatım allak bullak oldu. İşten kovuldum , iş bulamadım, iş bulsam terslikler oldu gidemedim.
Normalde kısmetli biriydim , herşey tersyüz oldu.
Arkadaşlarım inanın sebepsiz yere çekti gittti, senelerdir can ciğer oldugum insanlar bir bit terk etti. Sağlık ve Maddi sorunlarım başladı. Sonra tekrardan görüşmek istedi. Sonra birgün , bana araba çarptı, ankarada yaşıyorum ben ailemden ayrı, ve eskiden çok geniş çevrem olmasına rağmen inanın sepesizce hepsi beni terketti. tek tek mesaj atıp sordum cevap alamadım. Kimsem yoktu. Zor durumdaydım hemde çok.
Bu çocuğa mecbur yazdım , hastanedeyim kimsem yok , kırık bacakla eve dönemem yardımcı olurmusun diye. Denize düşen yılana sarılır hesabı.
Birde dedimki kendi kendime bak herkes gitti sattı seni , bir tek o kaldı.. Belki iyi biridir ben yanlış anlamışımdır...
Sonra zamanla farkettim bana karşı duyguları var ama açıklamıyor asla , o şekilde bakmadımda hiç ona ben , arkadaşça yaklaştım hep ama.
Uzun bir süre görüştük 2 sene kadar, ama katlanamıyorum çocuğa , çok kaba ve ısrarcı. Çok hemde. Garip bir şekilde ondan önce peri masalı gibi hayatım vardır , bu çocuk zorla hayatıma girdi, herşey ters yüz oldu..
Bende 1 senedir arayı açmaya çalıştım ama yok tık yok. Şimdi bile hala aramalara, darlamaya başlıyor. Açmıyorum bazen. Bu duruma ne dersiniz? Çocuk çokmu ısrarcı?
Bu erkek belalı mı aşık mı yoksa saplantılı mı?