Gerçekçi konuşun lütfen. 😅 Diyelim sevip evlendiniz ama daha sonra farkettiniz ki fiziği sizin istediğiniz gibi değil ve bazı kusurları var. Bu ondan soğumanıza neden olur mu?
Sevdiğiniz kişinin fiziğindeki kusur ondan soğumanıza neden olur mu?
Ben her zaman gerçekleri söylerim şöyle söylemek istiyorum Bir insan seni her türlü zaten kusurunla almış Daha doğrusu Hadi kusurunda almasa bile seni her türlü zaten kabullenmiş sevgi demek zaten bu demektir Ask demek zaten bu demektir sonradan oluşacak olan fiziksel kusurları da hiçbir şekilde insanlar bunu bahane etme beni Çünkü bahane ettiği zaman ortada zaten gerçek bir aşk Bu sadece bir insanın dış görünüşü ile evlenmiş olur
Vaktiyle başıma gelen tuhaf olay. Eski oturduğum mahallede bir kız vardı. Elinde kronik egzama olduğu kötü görüntü sebebiyle pek arkadaşı falan yoktu zaten bende pek dikkat etmemiştim. Taki onun gözlerine vurulana kadar evet birgün diğer insanlardan farklı bakmış gözlerinde ki yalnızlığı görmüştüm ve o yalnızlığa aşık olmuştum güzel günlerimiz olmuştu. Elleri için bir kaç doktora gitmiştik bitkisel ilaçlar falan zamanla azalmış kabukları kızarıklıklar kaybolmuş tabii bunda en önemli etken moral yüksekliği imiş.
Aradan biraz zaman geçti yüzümün sol tarafında sivilce kaynaklı yara çıktı bozuk para boyutunda ve bu yara çıktıktan 1 ay sonra benden ayrıldı.
Kimse mükemmel değildir ve mutlaka ama mutlaka ya fiziksel ya da duygusal kusurlar hepimizde mevcuttur. Sevgi zaten benim için bir kişiyi eksikleriyle fazlalarıyla günahları ve sevaplarıyla kabul edip kendini onunla tamamlamaktır. Zaten tutup kusur falan arıyorsa insanlar mutlaka bir problem vardır ve o gerçek sevgi falan değildir. Keyifli akşamlar.
Hiç kimse dört dörtlük değil. Sevdiğin kişi diyorsun "Sevdiğin".. sevmek kusurunu da sevmektir, sevmek kusurlarına kadar hayran ve aşık olmaktır. Bazen o kusurlarına kadar aşık oldugumuz insanın, kusurlarını bile özlüyoruz. Sevgi soğutmaz, dahada bağlar. Sevince sadece onu sevmiş olmazsın kusurlarını da sevmiş olursun.
evlilik öncesi sonrası vs ilişkilerimde Bedensel engelli , Aşırı kilolu kısa , Uzun zayıf , 20 yaş fazla vs gibi asla biçimsel takılmayan ben için hiç bir problem oluşturmaz. Zekaya aşık olan biz KOVA burçları malesef dış görünüşe önem vermiyoruz aptalın herşeyinden bal aksa dönüp bakmam.. mesele akılda ;)
Kusur kalbinde olmadıkça sorun etmem, evlendiğime göre her şeyiyle kabul etmişimdir ben onu, sorun edeceksek olsam ilişkinin boyutu o kadar ileriye gitmez.
Herkesin dışardan görebildiği bir kusur ise zaten baştan devam edip etmeyeceği belli olur ama sadece benim evlendikten sonra görüp beğenmediğim bir durumsa bunu sorun etmem sonuçta onunda bende beğenmediği bir durumun olabilir önemli olan sevdiğinin arkasında durabilmektir. Yeterki kalbi kusurlu olmasın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Benim çıktığım biri vardı ben ona her haliyle değer veriyordum, tabi hoşuma gitmeyen bazı huyları vardı ama bu herkeste var. Ben bundan ayrıldıktan sonra kulaklarının uzaylı kulağı gibi olduğunu fark ettim, kulakları sanki böyle üzüm yaprağına benziyordu. Ben çok detaycı olduğum halde nasıl fark etmedim bunu, ama saçını hep kulaklarının üstüne örtüyordu, ya da böyle bez toka gibi bişey takıyırdu, hiç hiç aklıma gelmezdi öyle olacağı, Sonra fark edince öyle acayip oldum ki bunu anlatmak mümkün değil, Sonra buna yazdım fark ettiğimi söyledim ona dedim ki eğer onu bilseydim seni zerre sevmezdim seni...
Simdi oyle bir devirde yasiyorz ki herkes birbirinden gorsel (Foto, Video) alisverisi yapiyor yani birlikte olmaya gerek yok.. Bu kusurlar gorulebilinir.. Onceden evlilik oncesi hamama goturulurdu gelin aile bakar ederdi yesilcam Filmlerine konu bile olmus. Belki olmayan bence siddete egilimli psikopat olup olmadigi yasa Vergi kacakcisi tefecilik yapip yapmadigi bu tarz seylerden korkmak lazim. Fiziki kusur estetikle kapatirsin ama bu tarz insanlarin sonu cinayetle hapisaneyle sonuclaniyor.
Bunu daha önceden farketmek gerekiyor. Herkes dış görünüş önemli değil der, ama doğru değil. Bir noktada çekim , beğenme olmak zorunda. Karakterde önemli tabi ama tüm bunları evlenmeden önce düşünmek gerekir. Bende yaşadım , karakterini sevdiğim birisi vardı ama fiziksel özellikleri hiç çekici gelmiyordur. Güzlelik göreceli zaten. Sen beğenmezsin başkası beğenir.
Neden evlendikten sonra fark etmişim ki kusuru, sakladığı bir yerinde miymiş.. Sorduğum halde söylemediği bir kusuru değilse soğumam sanki benim kusurum yok mu
Doğru olmak gerekirse eğer çok bir kusuru yoksa kabul ederim, ama göze batıyorsa en baştan olmam olsam da ayrılırım bana denk biri olmasını yeğlerim. Her insanın kusuru var aşk onu tüm kusuruyla seçmektir bir yandan.
Hiç bilmiyorum. Birisini sevmem için sadece dış görünüşü önemli değil. Dış görünüş de önemli tabi ama zaten evlenmeden beğenmişim. Olan kusurları da hallederiz birlikte. Sonuçta ölümden ayrı her şeyin çözümü var.
Bence hiç önemli değil çünkü bir insan bir insanın kalbini sever görünüşünü değil. Ben mesela hoşlandığım kişiyi düşünüyorum da yani kilolu da olsa ağzı yamuk ta olda severdim çünkü kalbini seviyorum ☹️ Hemde çok
Seven insan sevdiğini kusurlarıyla sever sanki ben 4/4 lükmüşüm gibi davranmam bi insanın fiziğine değil karakterine aşık olurum kusursuz insan mı var Allah aşkına önemli olan o kusurları irdelemek değil belkide kusurunu sevmektir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öyle bişey yok. Evlenene kadar gözüm kör müydü, o kadar zaman geçirdik çıktık görüştük duygusal bağ kurduk evlenince kusur aramaya başladım. Bu kusur aramalar hayra doğru gitmez diyim ben
Ben hiç kusura dayalı bakmam seviyorsun çünkü ne olursa olsun görüntü açısından. Ama evlendikten sonra kendine dikkat etmiyorsa gerçekten alır karşıma konuşurum. Ben kendime bakıyorsam onunda kendisine bakmasını isterim. Ben konuşmaya dayalı bir ilişki isterdim ya o söylesin ben soylim aldatılmaktan iyidir xjgbbf
Eğer kendini aşıp şakalaşa biliyor ise o kusurla gülüyor ediyor şaka yapıp şaka kaldırabiliyorsa sorun olmuyor ama şaka yapınca bozulup hehe tribine giriyorsa benlik değil
kusur aramak için bakarsan birine milyon tane bulursun zaten önemli olan görmemek daha doğrusu görememek sevgi de bu değil mi zaten kusurlarıyla sevmek
Kusuru gözüme batan biriyle birlikte olmam zaten. Sevgi kusurları yok etmek değildir, kabul etmektir. Eğer sonradan gözüme batmaya başladıysa sevgimden şüphe ederim, sorunu kusurda aramam.
dış görünüş benim içinde önemli ama bir insanı severken benim için davranışları, düşünceleri ve bana verdiği değer dış görünüşünden çok daha önemli. ve inan bana sen nasıl bakarsan öyle görürüsün. onun güzel yanlarını görmeye çalış. soğuman için bir sebep değil ama bunu da unutma insanız böyle gel gitler yaşaman çok normal
sevdiğiniz kişi diyorsun :D sevdiğimiz kişiyse kusurlarınıda seviyoruzdur. Soğurum diyenler (sonradan öğrenilen çok büyük ve itici bi kusur olmadığı sürece) muhtemelen o kişiye cinsellik amaçlı yaklaşıyordur
Daha öncesinde yüreğini sevdiysem görünüşü önemini yitirir. Artik her haliyle kabulümdür. Ayrıca görünüş bir sekilde düzelirde , içindeki bozukluk ne yapsan da düzelmez. Zaten buruşcaz be.
Güzelliğin on par' etmez Bu bendeki âşk olmasa Aşık Veysel ... Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeter. Rabbine güven "O" herşeye yeter. Hz. Mevlana
abi bu nasıl bir zihniyet bir insanla fiziği için evleniyorsan evlenmeyeceksin. Bir insanın memesi küçük diye sevmekten vazgeçeceksen sen beyin olarak çok zayıf bir insansın.
Evlenmeden once o kusuru görmemek benim ayıbım olabilir : )) Ama sanırım itici gelen bir farklılık görürsem biraz hayal kırıklığı ve uzaklaşmama sebep olurdu : )
Çıplak görmeye gerek yok. İlişkide nelerden hoşlanıp nelerden hoslanmıycagını bilir insan. Görucu usulü olmuyorsa eger. ve karsıdaki bunu belirtmeli saklamamalı : ) Benim bir kusurum var ise ve birlikte olduğum kişi bu konuda hassas ise bunu bilmesi hakkı.
Kimse kusursuz değildir illaki kusuru vardir fizikte değilse karakterinde ama önemli olan karakteri fiziği önemli değil bu zamanda güven aramak daha zor
Eğer fiziksel olarak kendi çabasıyla değiştirebileciği bir şeyse (en basiti kilo) onunla konuşur söylerim durumu düzeltmesi için uğraşırımda baktım sallamıyor tabiki soğurum ama kendi elinde değil ve rahatsız oluyorsam beraber olurken görmedim mi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim başıma geldi iki yıldır beraberdik son zamanlarda sürekli fiziğimi eleştiriyordu tıp yok filan diyordu. Baştan öyle değildi tabi aksini söylerdi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınlar kusurlarıyla sevenlerini kusurlu bulup, kusursuzu isteyen kusursuz aşık olurlar tek bildiğim budur.
Sevgi ile kusur aynı yerde geçmesi güzel kişi zaten sevdiğini kusurları ile kabul etmeli yoksa o sevgi değil başka bişeydir kim mükemmel ki sevgi kusuru yok etmez onları da kabul eder.