Annemle sevgilim tanışacak anneme konuyu açtım işte sevgilim var ciddi düşünüyoruz ensesindeki dövmeden de bahsettim fotoğraf faln gösterdim annemde olmaz bu iş baban asla izin vermez dedi napmalıyım bence çok tatlı duruyor dövmeleri
Annemle sevgilim tanışacak ama sevgilimin ensesinde dövme var ve bizimkiler biraz tepkili, ne yapmalıyım?
Bence bu konuyu sevgilinle oturup açık açık konuş ve çözüm olarak o dövmeleri kapatacak şekilde ortak bir plan yapın.
Biliyorum kapatma konusunu okuyunca şaşırdın.
Ama öyle senin ilk aklına gelen kapatma değil o dediğim.😊
Bak şunu unutma ki bir baba; Özellikle de kız çocuğu babası, çocuğunu en az kendisi gibi sevecek, ona değer verecek, onu her olumsuzluktan koruyup kollayacak, yani onun degerine değer katacak biri ile evlendirmek ister.
Hani biz toplum içerisinde sevgilin gibi görünen insanlara "entel" deriz ya genelde.. Neden her öylesine diyorsak artık🤔
Işte tam da sizin kullanacağınız yol da bu olacak.
Sana ufak bi kopya;😊
ENTELEKTÜEL NE DEMEK? Genellikle kültür ve sanat konularında toplumun genelinden daha fazla bilgiye sahip, münevver kimse. ( Google )
Hani bir kompozisyon yazar gibi.. Tanışmayı giriş gelişme ve mükemmel sonuç olarak planlayıp uygulayın. Sevgiline baban için de biraz kopya ver lütfen. Ne bileyim tuttuğu takım olur, hobileri olur, falan filan..
Emin ol sevgilin seni canı gönülden seviyorsa biraz destek ile onu babanla olan muhabbet te sen bile tanıyamazsın.
Açıkcası ben bu tutuculuğu ve eski kafalılığı anlamakta zorlanıyorum. Dövmesi varsa, piercing'i varsa ne zararı var? Ben seviyorum kadında dövme, piercing. Hoşuma gidiyor yakıştırıyorumda. Ama böylesine basit şeyleri bile büyütüp sorun eden insanlara inan ki anlam veremiyorum. Sanki sülalelerine sövmüş gibi eleştiriyorlar. Alt tarafı dövme işte. Heves etmiş, hoşuma gitmiş yaptırmış. Ne var bunda? Allah rızası için anneler babalar, kızlarınızın geleceğini bir kalemde silip atmayın. İlla sizin bulacağınız kişiyle evlenmek zorunda değiller. Kendi fikirleri, düşünceleri var biraz saygılı olun yahu. Bırakın artık bu tutuculuğu. Ne geçiyor elinize onu engellemekle? Resmen hürriyetine pranga vuruyorsunuz. sizin dediklerinizi yapmak zorunda değiller artık bunu anlayın bir zahmet. Kocaman kız. 26 yaşında gelmiş hala engelliyorsunuz. Ayıp yahu.
Dövmeli insanlara neden böyle itici gözüyle bakıyorlar, benim saçım uzun, küpem var, dövmem var, gözlerim de sürmeli, çok şükür Allah'ıma serseri değilim, kimsenin karısına kızına yan gözle bakmıyorum, tecavüz etmiyorum, öldürmüyorum bu dövmelerin altında bir insan olduğunu unutuyorlar bazen, ben şimdiye kadar hiç dövmeli küpeli birinin kadına tecavüz edip öldürdüğünü hatırlamıyorum, hemen hepsi normal giyimli normal görünümlü insanlar, birine karşı yorum yaparken karşıdakinin insan olduğunu unutmamamız gerekiyor, ön yargı kötü bir duygu... Umarım arkadaşım için kötü sonuçlanmaz annenle buluşması, mutluluklar kardeşim...
Ailen senin iyiliğini ve her daim mutlu olmanı ister. Sevgilin ister dövmeli olsun ister olmasın sen onu seviyorsan bir süre sonra onlarda zamanda bu duruma alışır bence. Sevgilin ailen ile iyi geçinirse dövmelerine bakmaya bile sıra gelmez.
Baban dövmelerden haz etmiyorsa sevgilin en fazla dövme kapatıcı fondoten sürüp tanışmaya gider yani. 😬
Maalesef bu çoğu ailede var olan bir şey galiba 😂 lakin dövmenin sadece bir tercih meselesi olduğunu sevgilin ailene oturup kalkması ve tavırları ile gözardı ettirebilir. Ailen önyargılı olabilir ama bunu yıkmak yine sen ve sevgiline kalmış bir şey. Asi gelme mecbur bırakma insanları da her şey olacağına varır.
Dövmeyi vücutta görünmeyen bir yere yapmak insanı bu tepkilere maruz kalmaktan korur Demek ki sevgilinin iyi bir işi yok.. Çünkü resmi kuruluş ve şirketler de bu tarz dövmelere izin verilmez.. Müşteri potansiyeli ne güven veremeyeceği için.. Ailen de aynı düşüncede.. Onların tepkisi dövmeye değil, sevgilinin iyi bir iş güce sahip olmayışına olur tepkileri bence
Aslında bahsettiğiniz koşullar dediginiz gibi yerlerde halen yaşanıyor maalesef.. Ama tanıdık çevremde çok iyi paralar kazanarak, konforlu bir işe sahip ama bu şekilde zevkleri olan insanlar varken.. Sadece bakış açınızı genele yaymamanızı tavsiye ederim. Hayat ne getirir bilinmez. ☺
Karakteri, belli bir duruşu birazda vasfı varsa dövmeler sorun olmaz. Çünkü annenle baban onunla konuşmaya başlayınca kendini bu bahsettiğim kriterleri öne çıkarmayı başarırsa konuşurken eee leyip kekelemezse diksiyonuna sahip çıkarsa bu iş olur. Ama yok bunların hiçbiri dersen kabul etmezler ki haklılarda, bende ana baba olsam bende aynı şeyi yaparım. Kimse çocuğunun ipsiz sapsız insanlarla evlenmesini istemez. Çocuk temizse sorun yok, kendini belli eder zaten.
Şu an için hiçbir şey yapamazsın. Tanıdıkça severlerse dövmeleri görmeyeceklerdir emin ol. Etrafımda bunun bir çok örneğine tanık oldum. Fakat ilk başta bir önyargı oluyor. O da tamamen sevgilin ve ailen arasındaki iletişimle çözülecek durum.
Sevgilim o kadar tatlı o kadar çocuksu ki yani önyargıyla yaklaşıyorlar evet annem bana mutlu olmazsın soytarı gibi faln dedi ama daha tanımdan önyargıyla yaklaşıyorlar
Ailenin icine girdikce eger duzgun biriyse zaten otomatik isinacaklar alisacaklar ve sevecekler. Dedim ya etrafimda da cok var boyle. Hatta kuzenim en yakin ornek. Evlendigi cocuga kim laf ettiyse basta Şu an en cok onlar seviyor. :))
@4yusuf5 bilip bilmeden yorumlamanız yok mu birde. Dövme harama en yakın mekruhtur çünkü kuranda değil hadiste geçer. Ayrıca dövmeden abdest geçer cenabet gezmezsin yani (hatipoğlunun bile youtube da bunu söylediği vidyoları var bil miyorsan öğrenmeden önce izle) ama mekruh olmasının sebebi muhammed zamanında kendini halktan üstün gören kabile başkanları bir tek dövme yaptırırmış dindede herkes eşit olduğundan durum böyledir.
@Lilseverus bence sen yorum yapmadan önce OKUMA VE ANLAMA eğitim al... Bak orada ne yazıyor, abdest olmaz cenabet gezersin gibi söylemler UYDURMADIR yazıyor. Yani abdest geçer diyorum, daha bunu anlamamışsın 😅. Diğer kısma gelirsek, fıkıh bilgilerinin %99u Kur'an'da geçmez, hadislerde geçer zaten. Ben ne yazmışım dövme haramdır hadiste geçer, yazmışım hani nerede Kur'an'da geçiyor ifadesi 😅. Peygamberin lanetlemesi haram yapar. Hee şöyle de bir nokta vardır, bazı genel fıkıh bilgileri Kur'an'da geçer (bu %1 falandır) gerisi, sünnette geçen ve sünnet yola çıkılarak oluşturulanlardır. İslam dini itikatda ayrılmayı men etmiştir, ancak fıkhi meseplere karışmamış, dini ilimlerin devam etmesi için teşvik etmiştir. Peygamber de her şeyi açıklamamış, bizlere bırakmıştır. Zaten bakarsan, 4 fıkhi mesep 2 tanede bunlara bağlı var, bunlar bazı noktalarda farklı görüş bildiriyor. Ancak hiçbiride yanlış değil (İslam'a ters değil)
Ensesindeki kardeşimin dovmesine benziyor vallahi karşı tarafı geçtim kendi babam zor kabul etti ama dünya tatlısıdır. Şimdi bir kızla beraber sevgililer gününde evlenme teklif edecek. şekilci olmamak lazım ama ilk anda görmeden tanışması önemli dovmesi görülmeyecek bir şey giysin ki baban önyargısız tanışsın insanın tanıdığı insana tepkisi ile tanımadığı insana tepkisi aynı degil
Bu kızlarda daha doğrusu insanlarda dövme bağımlısı nedir arkadaş vücuda zararlı değil mi bunun muhafazakar olmasıyla alakası ne onu anlamadım ilişkin açısından olumsuz olursa kötü aileni ikna etmen lazım
Babam benden için hep " ailemize yakışmayacak birisini karşımıza getirecek değil ya" derdi... muhtemelen ailenden senden bunu bekliyordur ve götüreceğin kişiye cok tepki göstermezler
Ya bendede var dövme ne alaka dövmeli kupeli vs önemli olan seni mutlu edecek mi iyi mi karakterli mi onlara dikkat etsin. Millet dövmesiz insanla evleniyor da ne oluyor ne farkı var yani
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Oğlumda sevgilisiyle tanıştırdı geçen dövmesini gördüm kızın tuhafıma gitti ama birşey demedim kendi vücudu yani beni pek bağlamaz, dövmeyi sevmiyorum kendimde yaptıranada karışmam kendi bilir. ileride nasılsa pişman oluyor yaptıran bir çoğu.
İlk izlenim önemli bunu bilerek kapamtis gibi değilde çünkü bu çok yanlış anlaşılır ilerde denk gelmiş gibi kapatın kıyafet olur saç olur vs. Zamanla sevince zaten dovmeler sorun olmayacaktır.
Bazı aileler gereksiz şeylerde takıntı olabiliyor yaa
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ön yargılar yıkılabilir oturuşuyla konusmasiyla bu ön yargıyı yıka bilir nerde nazamn nasıl davranması gerektigini biliyorsa dövmeleri unutulucak dikkat bile cekmiycektir