AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
127Cevap
Zamanla olur babamda ilk annemle evlendiginde hic biseyi yoktu insaatte calisiyodu simdi holding sahibi 😜
o nasıl oldu
@Hardruska ticaret zekası diyelim
sermayesiz hiçbir iş yapılamaz ticaret zekasıyla açıklayamazsın sadece bankalar kredi bile vermiyor uygun koşul oluşmadan olmaz yani. onu nasıl yaptı?
@Hardruska kardesim bi anda olmadi zaten yillarin emegiyle oldu birikim yapip insaat üzerine kurulu bi şirket kurdu iyi iş yaptigi icin referansi da sağlamdı
inşaat da çalışanlar birikim yapabilecek adar yüksek kazanıyor mu?
@Hardruska tabiki lokasyona bağli bi İstanbul'da kotu bi mahallede bina dikmek var bide zenginlerin oldugu sitede villa dikmek var
ne kadar alıyorlar mesela? asgari ücret sanıyordum ben
@Hardruska onlarin sabit geliri olmaz bazen cok kazanirlar bazen hic kazanamadigi aylar olur. O birazda ülke durumuna bagli
asgari ücret almayan zengin muhtemelen de yaşlı ve çirkin biriyle evlen o zaman. ya da aşık ol evlen. seçim senin
Çok haklısın asgari ücret alan da evlenemesin kendini geliştirsin azcık mk... Vasifsizsan ceremesini de çekeceksin aga kusura bakma.
Herkes kendini geliştirmiş olsaydı şu an herkes asgari ücretle çalışıyor olacaktı. Sen rahat yaşa iyi para kazan farkın olsun diye birileri inşaatlarda fabrikalarda çalışmak zorunda. Yani ülkenin öğretmen doktor kadar o insanlara da ihtiyacı var
@GS_Aras Sorun burada mk kanada da inşaat işçisi öğretmenden fazla kazanıyor bizzat çalıştım orada dokttordan bile fazla kazandım bu ülke de yiyen, geçirenn, adamın anasını skeenler iflah oluyorrlar bir zahmet kafasını kullansın insanlar mk. Köle gibi yaşıyorsa da yaşasın edebiyle...
Tamam inşaattan örnek veriyosun da burada hiç bir inşaat işçisi asgari ücret almıyor ki zaten. Son duyduğum usta 300, amele 200 günlüğü. Ve artık eskisi gibi değil sigortalı çalışıyorlar.
@GS_Aras Kardeş ustalar türk gerisi suriyeli yeni Türkiye bu azıcık gerçekçi olun bu kadar suriyeliyi içeriye alıyolar ve bu ülkeyi almanyayla falan mı kıyaslıyolar afedersiniz ama bunu görmezden gelecek kadar yav şak mısınız sizler?
La arkadaş bu millet evlenemez mk evlenemez milletimizin kürt türk çerkez demeden suriyelilerle mına koydular zaten siz bana esnaf sanatkarlarcılık oynuyonuz :D
Haklısın. Bu senin seçimin sonuçta. Bir şey yapmana gerek yok seçimin yüzünden. Kimse seni yargılayamaz.
Haklisin bi yönden tabii ki. Bence de asgari ucret alan birisi evlenmesin bu ulkede, bu ben de olabilirim... Senin meslegin var mi, çalışıyor musun?
Fransada mi yaşıyorsun yoksa ABD de mi? Ülkenin asgari ücret oranına bak istersen. Yarısı evlenmesin dediğine göre
Biliyom %40in uzerinde bu benim kisisel gorusum ben asgari ucret alsam evlenmem Şu an issizim asgari ucret alsam ben dusunmem evlenmeyi şahsen
Hele calismayan bir eşle hic olmaz
Evet evlenmesin mk önce giitsin bir adam gibi maaş kaazanacacağı meslekli işe girsin evlenmek boru değil hükümet zaten skk gibi bari insanlar akıllı olsun 2800 tl maaşla çocuk falan yapamasın mk.
@HerBokAlinmis ben diyom Ankara sen diyon... Güzel kardeşim ülkenin yüzde 50ye yakını asgari ücretle çalışıyor. Herkesin doktor savcı öğretmen fabrikatör olma ihtimali olmadığına göre birileri illa ki fabrikada çalışacak ve asgarî ücret alacak. Ve sen diyorsun ki evlenmesin. Nefes de almasınlar istersen
Peki sen ne mezunusun? şu an ne kadar maaş alıyorsun
Lise mezunuyum çalışmıyorum
Yükseklerde tutma kriterlerini , tutarsan evlenemezsin zaten. Kariyerin olması lazım. İyi maaşlı biriyle evlenmen için. Sonuçta davul bile dengi dengine...
Boşuna mı sinirlendim la ben şimdi 😂😂😂
Gönlü güzel olsun parayla saadet bir yere kadar cüzdanları sevmeyin insanların kalbini sevin...
Kalbi güzel olduktan sonra her şekilde geçim sağlanır. Evet günümüzde çoğu şey pahalı maddiyat, ama çoğu şey de kadın da bitiyor. Kadın tutumlu olursa har vurup harman savurmazsa neden geçinilmesin. Günümüzde evlilik o kadar zor ki erkekler bir düğün yapmak için gereksiz harcama yapıyor. Düğünde insanları eğlendirmek için bir yığın masraf. En önemlisi kızların takı sevdası, borç harç takılar alınıyor. Eşi onları ödemek için sinir strese giriyor. Halbuki olan yine kendine oluyor. Uzun lafın kısası Allah iyi insanlara denk getirsin. 🤲
Evet gerçekten cok güzel yere deginmisin haklısın insanlar düşünceli olsa herşey çözülür
Ha sen şey diyosun kariyer değil karıyer olsun iyi cidden iyiymis orası utopyanin hangi ilçesi
Boşuna bekleme doktorlar mühendisler de sana gelmez
@Haylazzponçik olur mu öyle şey uzman doktorlar bununla evlenmek için saç baş döküyolar
Asqari ücret alan biri zaten evlenmesin yani akli varsa evlenmez
Evet seni s... kecek olanlar 10 bin tl almalı seninki 22 ayar ya oyuzden
Haklısın bence bu devirde zaten her şey pahalı birde asgari ücretle geçinmek zor. Herkes rahat yaşamak ister. He geçinmeye gönlü olan geçinir mi? Geçinir ama işte o da bu devirde zor
Senin gibi insanlar daha sonra çok pişmanlık yaşıyor umarım sende onlardan olmazsın
Erkek çalışsın kız yan gelip yatarken maaş beğenmesin güzel hayat 😅
iyi yapmışsın ya adam senle yalamak zorunda kalmamış
Yalniz değil sin bütün kadınlar senin gibi düşünüyor , seni burada eleştirenler de dahil.
Tek asgariyle geçinilmez tabii. Asalaklık etmeyip işe gir. Koca sonraki iş.
görücü usulü ilişkiler iğrenç türk kültürü ayrı iğrenç, iki tarafta kendini aşağılıyor
Haklısın ne kdar para okadar aşk ne kadar para okadar adamsin
haklısın, asgari ücretle tek kişi bile zor geçinir.
sen kaç para maaş alıyon? evde kıcını büyütüyon anca :D
evlenme sana evelen diyen minvar ama bu kafanla seni kimse istemez
Bence geçilebilirsin de yinede sen bilirsin senin kararın
Ne yapsin garip oda haklı, kendince sende haklısın, Allah herkesin gönlüne göre versin.
Evliliği niye parayla yapıyorsun dovermi sovermi icermi demiyon nelere bakıyon. Eskiden bunlara bakardı insanlar sen böyle pek mutlu olamazsın
Tabi canım senin vasfın büyük makamlarda zaten asgari ücret yetmez çok ayıp olur
Ne alakası var o parayla geçinilmeyeceğini düşünüyor kız sadece küçümsediğindan değil ki
Kesinlikle çok haklısın sonra çocuklarınıda düşün çpk zor
Mesele onun az para çok para alması değil inşaatta çalıştığı için kız arkadaşkarına ne diyeceğin çevrene dimi para hikaye tek sorun komplekslerin sizi gözünüzden tanırım :)
Türkiye in neredeyse yüzde çalışan kişilerin yüzde 50si asgari ücret alıyor
Gireceğimiz iki karış toprak bu dünyanın üç kuruşu için nihayet kuruyorsun rahatlık için mi
Yoksulluk çekmiş bi ailen olaydı aileni demi istemeyecektin acaba mesele ev geçindirmek değil yuva da gönlümüze razı gelen gönlüne hayat vermek
Bari kalbini kırmadan söylesin anneniz. Fakirin tüm serveti umududur o da yıkılmasın. Kendimden biliyorum da...
İnşaatlar da kimse asgari ücretle çalışmaz canın. iui pirim yapan bir konu seçmişsin ama örneği yanlış yerden vermişsin...
-Peki sen ne veriyorsun karşılığında?
+*mcik.
Sesli güldüm kdkxkxodmxoxkxodld
@mekansahibişahmaran hep gül :)
Merhaba,
İyi yapıyorsun, beyin bedava! 😅
Haklısın sana da bir şey diyemez kimse sakın kendini kötü hissetme
Bende 4 asgari ücret kadar maaş alıyorum ama yine gelen yok 😂
Yani para çok önemli bende istemezdim ama tek başına saadet değil huyu suyu iyise bir dusunseydin. Zengin olup karı kızla aldatsa daha mı iyi
Bencede evlenme o insana haksızlık olur
Ulan inşaatta asgari ücret değil yevmiye işler
Hayır at yine at ama ufak cinsinden olsun
Değilsin. Asgari ücretlinin hizmetçiliğini yapmak bünyeye ağır gelir. İstediklerini desinler evlenme
Pandemi döneminde görücüye gelen ailenin de görücü gelmesini kabul eden ailenin de aklı kıt
Öncelikle cook haklısın gerçekten! Çünkü aşk karın doyurmuyor doyuruyor diyenler fakirdir net 😂 neyse ailene söyle bunu yaa zorla olur mu ayrıca asgari ücret ne gerçekten çok az
Haklısın bence. Sonuçta yuva kurmak kolay değil. Ev kurmak çok zor. Masrafı çok. Tüm gençliğinizde Borçlarla boğuşmak zaman kaybı. Çocuk olayı da ayrı dert. Bu devirde asgari maaş ile ev geçinilmez.
Sende çalışıp asgari ücret alsan geçinebilirsiniz. Bu devirde erkeklerde parasi olan kadın istiyor.
eğer aranızda bir sevgi bağı yoksa haklısın geleceğini düşünmek senin hakkın ama bunu karşı tarafı kırmadan söylemek lazım bence
Ön Yargılı Olma Bence. İnsanları Maaşına Göre Yargılama.
Evlenme. O daha iyilerine layık çünkü.
Kapak tam yerine oturmuş 😉
@Ankara_beyii 😊👍🏼
👋👋👋
Şaak akfkwkcsjjs
@Afenar 😅👍🏼
Denginle evlen, eğitimin varsa ya da güzelsen sana da uygun talipler illaki gelir.
Bencede evlenme. Rızkı veren Allah. Sen evliliğe hazırlan eşi Allah sana yollar
Belkide geleceğin müteahit ini kaçırıyorsun kimse bilemez
Asgari ucretle gecinmek neredeyse imkansiz iki kisi calissa bile yine zor hayat asiri pahali
Sende asgari ücretli işe girsen geçinirsiniz lise mezunusun memur mu bekliyorsun anlamadım ki
Memur beklese yine iyi doktor mühendis falan bekliyordur 😂
Bu devirde ev geçindirmek yalnızca erkeğin görevi az ye sen de çalış yuvanı kur..
Kurtulmuş adam , sevindim onun adına
Gorucu usulu kaldimi ya jsjshs eger asik degilsen zaten evlenme birak maasi
Önce edebe bakmalı. Ama önemli olanöncelikler seni ilgilendiren şeylerdir
Haklı yönün de var haksız yönünde asgari ücret ile bu lanet sistemde geçinmek zor kapıtalist sistem
Inşaata çalışanlar iyi para alıyor diye biliyorum hem sen de çalışırsın
Al işte aşkı sevgiyi düşünmeyip her şeye para olarak bakan Bir kız daha
Görücü usülü gelmiş manavdan meyve seçer gibi. Ne aşkı sevgisi. Almış boyunun ölçüsünü gitmiş
sorun o değil sorun eğer sen karşındakine tamam beğendim beğenmedim görücü usulü gelmiş istemedim diye bakmış olsaydın eyvallah fakat sen direkt para olarak bakmışsın oraya yani o çocuk dünyanın en yakışıklı insanı bile olsa eğer asgari ücret alıyorsa sen onu zaten kabul etmeyeceksin ya da dünyanın en çirkin insanı olsa iyi para alıyorsa demek ki kabul edecektim
Yoo. Ortalama tipli olması da lazım parayla beraber. Çocuk yapıcaz aile geçindircek ya hani..
Bak dostum önemli olan bu değil önemli olan ne biliyor musun o insanın çalışma azmi olması çalışma isteği olmasın evet şu an asgari ücret alıyor olabilir ama ileride ek iş yapmayacağım ya da daha iyi bir iş kurmayacağım nereden bileceksin ani çok iyi bir işi olabilir ama isteksiz çalışıyorduk iki gün sonra işsiz de olabilir o yüzden sen insanlığına bakacaksın tabii bu herkese göre değişir
İnsanlığı çok iyiyse arkadaş oluruz neden işsiz birinden çoluk çocuk yapayım, sonra çocuğumun açlık çekişini izleyeyim? Kendi sefaletim de cabası. Sıcak anne evinden arkadaşlık yaparım o kadar iyiyse
Bak bugünü unutma Bir yere Yaz bir gün dersin bir siteden bir çocukla konuşmuştum bana aşktan sevgiden bahsetmiştibenim de başıma geldi demek ki aşık olunca her şeye katlanıyorum için sen diyeceksin
Pardon? Sizin eğitim hayatınız ne ki inşaatci biriyle evlemiyorsunuz ha kariyeriniz vardır kendi seviyenizde eş istersiniz cidden bazen anlam veremiyorum bi insanları tanıyın içine bakın yazık