Arkadaşım gay mi ona da soramıyorum ne yapmalıyım?

Bir arkadaş var yani çok yakın değiliz arkadaşız grupta işte arada görüşüyoruz haftada 1-2 kere falan benim yanıma gelince yüzü falan kızarıyor bana çok iyi davranıyor sürekli bir sorunum olduğunda yardım etmeye falan çalışıyor çok iyi kalpli biri cidden ama gay olduğunu, beni farklı gözle gördüğünü düşünüyorum. Kızlar hakkında konuştuğumuzda da anlıyorum biraz kızlar genelde onunla çıkmak ister ama o kızlarla ilgilenmez onu da test etmek için söyledim. Yahu ne kadar şanslı adamsın kızlar etrafında pervane sen dönüp de yüz vermiyorsun keşke ben de senin kadar şanslı olsam oğlum manyak mısın gül gibi kızları niye reddidiyorsun dedim o da ilgilenmiyorum dedi yani çok şüpheli. Bu arada kızlar peşinde pervane dedim diye kendisini çok yakışıklı sanmayın. Boyu 1.62 kilosu da 41 böyle minyatür bir tip çocuk gibi yüzü de sıradan bir yüz görsen "evet bu yakışıklı" demezsin. Kızlar neden bu arkadaşa bakıyor hala anlamıyorum, bırak kızları, gaysen erkeklerin bile sana pek bakacağını düşünmüyorum. Davranışlarında da öyle pek bir feminenlik yok feminen bir konuşması da yok. Zaten pek konuşkan biri değil grup içinde falan konuşunca da normal bir şekilde konuşuyor yani. Feminen de giyinmiyor pek çok maskülen de giyindiği söylenemez ama. Ona sormak istiyorum ama çok çekiniyorum çünkü pat diye sorabileceğim bir şey değil bana söyleyebileceğini de düşünmüyorum çünkü çok utangaç biri öyle pat diye söyleyebileceğini söyleyemiyorum ama aramızı açılmasını da istemiyorum çünkü o gerçekten çok iyi ve nazik birisi onu kırmayı hiç istemiyorum dost kalmak istiyorum sizce napmalıyım?
Arkadaşım gay mi ona da soramıyorum ne yapmalıyım?