Istisnalar değişebilir diyorum ben
Sizin kendinizden etrafınızdan gördüğünüz izlenimler nelerdir bu konuda?

Etrafımda çok farklı örnekler var bu yetiştirilmek şekli, kişiliği ve eşi ile alakalı bir duruş benimsemesine sebep oluyor.
Bazıları da aile çocuğuna maddi olarak kendine bağımlı büyütüyor ve ailesinin maddi bağımlılığı eşiyle ciddi sorunlar açıyor.
Annesinin çok fazla şımartmış erkek karısından annesi gibi el üstünde tutulmasını bekliyor yardımlaşma ya yanaşmıyor.
Kimi ise karısının sözüyle ailesine silebiliyor ki bu benim en çok sinirlendiğim olay bu kişi anne ile karısı denleyemiyecek kadar salak bir kişilik oluşturuyor ilk zamanlar karısının sözünden çıkmıyor ailesini siliyor zaman geçtikçe içten içe vijdan yapıp boşanmaya göz alıp ailesine dönebiliyor
Kimiside annesinin sözüyle evliliğini bitirebilir bunun da çok örneklerini gördüm arkadaşım evliliğini 8 ayda bitirdi kızın söylediği şu, annesi çağırıyor beni evde yalnız bırakıp haftan 3,4 günü annesinden kalıyor anneside bana nisbet yapıyor "sende ailenin yanına git istersen oğlum bu akşam bende kalacak" diyor
Sonuç olarak denge çok önemli her dikkatli davranmak lazım nikahı basmakla bitmiyor fedakarlık yapmadan evlilik yürümüyor
Olgunluk en çok evlilikte devreye giriyo yani
Davranışlar karakter ile alakalıdır. Kendini nasıl geliştirdiği ile, insanları takip edip, gözlemleyip nasıl davranacağını bilmesiyle alakalıdır. Her insana aynı davranılmaz. Birine çok iyi davranmak gerekir, birine az iyi davranmak gerekir birine hiç iyi davranmamak gerekir. Hak eden hak ettiğini görmelidir. Fazla canımlı cicimli olunca gelip suratımıza sıçması an meselesidir. Dedim ya menfaatler ters düşsün bak o zaman o "İyi" Davrandığın insanlar birden nasıl düşmanın oluyor göreceksin. Ben çok gördüm.. Yüz verdiklerim afedersin g. tümüde istedi... Bu devirde herkese eşit davranmak diye birşey yok. Hak edene hak ettiği kadar.
Sana katılıyorum hak edene hak ettigi kadar
Sende verme sakın dotunu aman🤭🤭
Herkes g. tçü olmuş artık..
🙈🙈🙈
Kişinin biraz da yetiştiği çevre etki ediyor. Aslında ergeliğin son döneminde şekilleniyor.
Bir kadından ziyade bir insana nasıl davrandığı ve ailesine nasıl saygı duyduğunu öğrenemediyse olmuyor.
Ama kimileri de var tam anacı ve ana oğul gelini bezdirebiliyorlar. 😂 Her zaman istisna var.
Allah korusun 😂😂🙈
Kurban olurum ya 😄😄
@Karamelaaaa köprüyü geçince değişmez mı ki sorsana kız
Dur sorayım kuzucum😂😂😂 @Haylazzponçik
@Karamelaaaa kaynana damarları kalkiyo bazen o evlendikten sonra çıkıyo bide
Oğlunu paylasaamama durumu
Haklısın kuzum🥺😂😂
Seneler sonra buraya gelip kaynanam kocamı kiskaniyor benden beni hiç sevmiyor sürekli asagaliyor diye bı soru sormam umarım 🙈😂😂😂
@Karamelaaaa inşallah sorarsan eski kankami önce ben döverim 👋👋👋
Kıyamam ben ona o da mı çekmis🥺🥺🥺
Ssstt 🤫🤫🤫😂😂😂🙈
Annede eş te aynı her Kadın önce eş sonra anne olur ona nasıl davranırsa ileride eşinede o şekilde davranır
Annenin tutumumudur aslında karaktere yansıyan
Cevap
27Cevap
Yani senin de dediğin gibi istisnalar ayrı poncigim..
Kendimden örnek vereyim bizimki annesiyle sorun yaşadığı zaman , direkt ona ben tepki verirdim , o kadın senin annen , annesine hayrı olmayanın kendisine de bana da hayri olmaz derdim aralarını yapardım,, ki düşün, benim için annesiyle arasını açardı.. halbuki dediğim şey, bizim aramıza girme bizim sorunumuzdur vs bu ornek sadece... ama öyle öyle duzelttim onu o konuda.. anne yani sonuçta, yarın bisey olduğu zaman yine onun canı yanacak , bişeyleri kaybetmeden de kıymetini bilmek lazım
Güzel bişey yapmışsın âmâ değerini bilememis
Kendi değerini bilemeyen insanlar , başkalarının değerini nasıl bilsin ki poncik?
Doğru yetiştirdim deyip evlendiren anneler başka evlatların basını yakıyo haberleri yok
Öyle deme poncigim , annelere her daim saygim sonsuzdur benim.. anlasamasam da bu mutlak gerçektir.. onlar da eskilerden, çoğu şeyi bilmeden biliyorum zannederek yaparlar (istisnalar hariç) yoksa kim ister ki evladı kötü olsun poncigim , gördüğüm durumlardan yola çıkarak cevap veriyorum, gerçekten çoğunun sucu yok bunda
Gelinine uyuz olup oğlunun yuvasını yıkan, damadına uyuz olup kızının yuvasını yıkan ve bunun doğru birşey olduğunu zanneden bi ton aile var.. yani genel olarak baktığın zaman her çeşit insan var , ama sorsan hangisi doğru hangisi yanlış, kimse ben yanlışım demez poncigim , allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz , bişeyleri kaybetmeden gerçekten kıymet anlamayan çok insan var ,, aaa ben ne yaptım!!! Derken geç kalan insanlar mesela..
Doğru diyosun kuzum ebeveyn olmanın 'ne anlama geldiğini bilmeyen birçok aile VAR
ALLAH herkese doğru yola iletsin inşallah
Aminn
Amin poncigim
Söylediğin gibi o hiç belli olmuyor. Annesine kötü davranan eşine iyi davranabiliyor ya da onun etkisinde kalabiliyor. Tabi ortaya farklı şeyler giriyor hormonlar cinsellik iç güdüsü falan filan. Birde tam terside olabiliyor. Annesine iyi davranan değilde anakuzusu olanlar eşlerine kötü davranabiliyor. Annesinin doldurusuyla ya da başka gerekcelerle.
ALLAH düşürmesin
Çok güzel bir soru, Anneye ve Babaya hürmet o kişinin kendisine ve ailesine verdiği değeri göstermekle birlikte, karşısında ki kişiye de büyük ipuçları verir. Ebeveynlerine değer vermeye bana hiç değer vermez, bu tarz birisi ile bir gelecek düşünmem
Yetiştirme aile yapısı dediğimiz burda geçerli oluyo mu
Yok ya göstermez bence belli de olmaz da mesela bir kişi annesine iyi davranır eşine kötü veya tam tersi o biraz kişiye bağlı onun vicdanına kalbine bağlı
Doğru kardeşim
Evet gösterir, diye düşünüyorum,, Ana ların ayaklarının altını olun,, cennet Analarımızın, ayaklarının altındadır,,, vede, bizi karşılıksız seven tek varlık, analarımızdir,,, Ana gibi yar olmaz,,
Doğru ama eş
İnsan olan kişilik sahibi olan, hanımına da en iyi şekilde davranmalıdır, onlar erkeklere Yüce RABBİMİZİN , emanetidir,,,, bir erkek için dünyadaki en hayırlı şey , Saliha bir kadınla evlenmesi dur, kadın çok değerlidir,, ANA, dır ,, BACIDIR, yAR, dır,, YARENDİR,,, hayat ve yol arkadaşıdır,,, kıymetini bilene , büyük bir nimet ve zenginlik tır,,, akıllı bir erkek , ALLAH tan korkar ve kuldan utanan, bir hanım la evlenirse, ve kendiside, ALLAH, tan korkar kuldan otanan , bir erkek olursa, hem bu dünyada, mutlu ve mesut olur , hemde Ahiret hayatında,, kadınlarımızı kollayıp, gozetmeli, her daim sahip çıkmalıyız, onlara değil kötü muamele etmeyi, kötü ve fena bir söz söylemekten bile dakinmaliyiz,,,, sonuç olarak bu dünya fani, gerçek olan AHİRET hayatı,,, herkese ALLAH, hayırlı eşler nasip etsin , insALLAH,, Aminnnn
Aminnnn
Bir kayinvalidem var ayaklarının altini bile öperim. Oyle bir evlat yetiştirmiş. Oğluda annesinin üstüne titrer. Dolayısıyla da benim.
Oyyy maşallah
Dediğin gibi istisnalar ver ama genelde öyle. Bu aslında tüm kadınlara olan tavrını ve saygısını gösterir.
Anne aile hayat-ı önemli yani
Tabii ki de ben şimdiye kadar kimde gördüysem bu böyleydi kibar adam herkese kibardir, kaba da herkese kaba
sadece anneye değil, kendi arkadaş çevresi de (istisnalar hariç) eşine de öyle davranma ihtimali yüksek.
Doğru
Anne başka konumda pekçoğu için ancak ben kardeşleri ile olan ilişkisini dikkate almaktan yanayim, yaniltmaz genelde.
Kardeşini dövmüyorsa karisinida mı dovmez
Kardesine sesini yukseltiyorsa eşine de yukseltir. Kadina nasıl davranacağını insan ailesinde öğrenir ve öğrendiğini de kendi eşine uygular.
Öyle anasını bilmeyen kimseyi bilmez yeğenim. Birde hatalarından pişman olup olmama hali var yeğen ayık ol
Eywallah dayı
Annem'e nasıl davranıyor isem eşime de öyle davranırım. Dünya'daki tüm kadınlar kibar ve naif karşılanmalı ve öyle davranılmalı.
Inşallah değişmezsin
Değişmem. Kendimi biliyorum. :)
bence alakası yok..
kadın katledip de annesine düşkün olan modellerde var günümüz dünyasında..
bence bir önceki kız arkadaşına davranışlara, daha kesin bir sonuç doğuracaktır..
Neden peki ikiside kadın degilmi
Alakası yok bence anne ayrı eş ayrı bu kişilik omurga meselesi
Doğru
evet bazen erkekler annlerine hayran olup onlara benzer kişilerle yuva kurmak ister.
Ona göremi eş ararlar
Hayır, karakteri önemli. Anne disiplinli ise ona ayrı, eşine ayrı olur bence
O disiplin devam edermi
Karakter işte. Bıkmışsa etmeyebilir ya da eşine de aynı uysallıkla davranabilir.
Göstermez, bazı insanlar anasına kuzu gibi, eve gittimi kaplan, hakaret, küfür, dayak, çok yazık,
Bende buna değinmek ıstedim aslında
Farkettim bende konuyu açtım biraz
Anlıyorsun sorulami sen🙄🙄
Anlarım 8 senem bitti evlilikte, eşimle annem arasında okadar çok kaldımki tahmin edemessin
ALLAH kolaylık versin sanada
Artık öyle Bi sorunum kalmadı elhamdülillah, siteden Bi ev aldım kurtuldum 2 sindende 🤭🤭
Eşinle aynı evde yasamiyomusun
Eşimle yaşıyorum tabiki, annemlerden uzaklaştım ya o manada dedim 😉😉
Seninle aynı fikirdeyim bende.
Yetiştirilme tarzına göre değişir.
'ya senne tatlı ablasın öyle 😍😍
Aklın yolu bir çiçeğim. 🌺
Hayır bunu çok iyi anladım bazısı çok anneci alakası yok
Annesine çok yakinsa eşine olmuyomu
Onlar anneci oluyor genelde eşi varken yine anne eksikliği arıyor küçük çocuk gibi olmayanda vardır belki öyle de
Öyle 'de itici oluyo enistemden biliyorum
Bence gösterir bir annede sonuçta bir bayandır zaten annesine kötü davranan bir erkek karısını ne yapmaz ki ben sana söyleyeyim bak uzak dur
Bizim mahllede biri vardı erkekti hergün babasıyla beraber annesini sokakta doverdi ben polisi arardım HEP annesi mahallede bağırırdı içim acırdı
O evlendi karısına bir kibar âmâ görsen artık annesini bile dovmuyo
Böylesi insan var ya alacaksın eline bir tane zopa ağzını burnunu kafasını gözünü bacaklarını kolunu kafasını midesini bağırsakların güzel kıracaksın abi karısı şey veriyor adama o yüzden karısına kibar davranıyor tövbe yarabbim gece gece sinirlendim mazluuuuum mazlumun getirin bana
Ahh getirsem sana onu eyi bir döverdin onu
Evet bende de öyle
Bide kel adam ekrana yapisiyo sanki gazozdan soğudum resmen
Yaaa 'ne cömert dedem VAR benim 🙃🙃
Kahve kalbimde çarpıntı yapiyo başka sefere artıkin
Ailesine saygısı olmayanın eşine çevresine saygısı olamaz
Âmâ bazen annesine saygısı olup diğerlerine saygısı olmuyo
kesinlikle çevresine davranış şekli nasılsa ev eşinede ileride öyle davranacağı kesin
Annesine ıyi olup eşine şiddet uygulayan yokmudur
Göstermez. Aksine annesine kurban edeceğini gösterir
Nasıl yani
Eşi ikinci planda kalacak hep yani. Her konuda annesini seçecek
kız annesi gibiyse ve annesi de anne gibiyse evet
Bazen çocuklar ailelerine benzemez
Annesinden ogrendigi terbiye ve manevi degrr kavramlarina gore esine davranacak sonucta.
Kişilik karakter yoksa
Evlenmeden once ne kadar dikkat edebilirsen artik kimisi alis veriste filan belli eder kendini.. Allah hayirli insanlar vikartsin karsimiza
Aminnn inşallah
Istemeye. mi geliyorlar seni?
Yokkk sadece etrafımda öyle biseyler sezdim sormak istedim
Bende seni istiyorlar sandim. Kapali birisin oyle mi?
Evet öyleyim
Konusmak istermiydin
Hayır hayırlı geceler size
Evet bence belli eder..
Annesine nasıl davranıyor diye soruluyor mu acaba erkege
Elbette, araştırın bu böyle.
Iatisna olamazmi
Ben olaya psikolojik açıdan baktım olabilir istisna
Avrat yaşadı benim 😄
Nedenmiş acepp
Nasıl sevdiğimi görsen avrat sen olurdun 😄😄
Vayyyy bakk sen
Bakarım dm den yaz :)
%95 gösterir. Her zaman istisnaları olabilir.
Bencede
Gostermez cunku es anne kadar anlayisli olmuyor
Seviyorum demesini biliyolar ama
Seviyorum demek ayri sevgiyi gostermek ve karsilugini almak ayri
İstisnalar çıksada çoğunlukla öyle olur
Annesine iyiyse eşiyle iyidir diyosun
Annesine yaklaşımı bir kadına nasıl davranacağı konusunda ipucu verir. Dediğim gibi istisnalar hep olur
Saygi sevgi
Işte en zoru
Ana ile yar aynı olamaz bence
Aynı olamaz neden
Bence olamaz. ana başkadır yar başka ya sevgisi
Alakasi yok
Bencede
%100
Baya net
Net olmayı seviyorum , düm düz
Alakası yok bence
Istisnalar var bence
Hayır çok farklı olabiliyor😊
Neden farkli
Günümüzde de goruyoruzki Annelerine iyo davranan erkekler eşlerine çok kötü olabiliyor😊
Evet, kesinlikle.
Annesine iyiyse eşiyle 'de öyle olurmu
Öyle olur annesine değer veriyorsa; bir kadına karşı merhametli ve düşünceli olur.
Gösterir
Nasıl gösterir
Annesine olan saygısına konuşmasına merhametine bakarsın bunlar varsa o kişinin de sana karşı öyle davranması muhtemeldir psikolojik sorunları filan yoksa tabi
Bnce %75 evet 🤔
75 bide
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?