
Bir erkeğin annesine nasıl davrandığı eşine nasıl davranacağını gösterir mi?


John Bowlby, bu konuyu 'bağlanma kuramı' nda şöyle açıklamıştır ve bilimsel olarak da kanıtlanmıştır:
"Bir erkeğin annesi ile olan ilişkisine bakarak ileride nasıl sorunlar yaşayabileceğini öngörebiliriz." Diyor.
3 tip ilişkiden bahsediyor:
1. KAÇINGAN İLİŞKİ: Anne ile erkek arasında çok az bir paylaşım vardır. Böyle durumlarda erkek sürekli uzaklaşır. " Bu erkek ileride de bu şekilde davranır, sıkışınca uzaklaşır. " Diyor.
2. KAYGILI-GÜVENSİZ İLİŞKİ: Pasif/agresif; sürekli şüphe vardır. Terk edilme korkusu, yalana dair şüpheler, arkadan iş çevirme korkusu vs. "Böyleyse ileride de böyledir." Diyor.
3. GÜVENLE BAĞLANMA: (En doğrusu) "Eğer erkek annesiyle böyle bir ilişki içindeyse kesinlikle eşiyle de güvenle bağlanır." Diyor.
Bence de öyle... Ama ben hayatıma biri girince sadece annesiyle olan ilişkisine bakmam, babasıyla iyi anlaşan erkek sayısı daha az bence, bu yüzden ona da dikkat ederim.
Annesine, çevresine, haberlere bakış açısı.. Bunlar ileride sana nasıl davranacağını gösterir. Evliliğin ilk zamanları oyhhh yavrumlar havada uçuşur.. Sonrasında o davranışlar görülür.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Erkek çocuklar annelerinin elinde yetişir genelde. Annesinin hayattaki duruşu, kendine verdiği değer de çocuğuna yansır büyürken. Saygısını kaybetmeyen, değer bilerek yetişen kişiler kadınlara nasıl davranması gerektiğini daha iyi anlayabilir.
Ataerkil düzende kadın daha geri planda kalınca ''yetişme tarzından'' dolayı çoğu insan kadınlara gereken değeri vermiyor.
Bir erkeğin öncelikle annesiyle olan ilişkisine bakarım. Dominant bir anneye sahipse eğer yönlendirilmeye açık bir erkektir, aile bağları kopuk veya tek başına hayat mücadelesi veren bir erkekse çok fazla yönlendirilmeye müsait değildir.
Yani ip ucuyu koklamak lazım :) dedektif olan sizsiniz Kartaliçe :D :D
Hayır göstermez eşe daha farklı davranabilir iyi / kötü
biraz ipucu verebilir
Bir nebze gösterebilir bu durum. Yani evet diyebiliriz ama şunu unutmamak lazım. Peki eş evlendiği erkeğe annesi gibi davranacak mı? asıl sorun bu bence. Herkes birbirine karşı saygılı olmak ister ama bazı durumlarda öyle durumlar olur ki sinir damarın patlar sende patlarsın. Bu durum sadece erkek için demedim, kadın içinde söyledim. Yani anne kandır bir eş anne gibi olamaz kadın içinde anne içinde. Eş terk eder ama anne terk edemez kolay kolay. Unutmayalım ki dünyadaki en büyük acı evlat acısıdır.
Nurlar içinde yatsın mekanı cennet olsun canım anacığım kadına saygı hususunda beni çok iyi eğitti..Üvey babam vardı o da nurlar içinde yatsın mekanı cennet olsun çoğu zaman onu annemin önünde diz çökmüş ellerini öperken görürdüm.. Anacığım hep bana oğlum kadın nadide bir çiçektir koklarken bile özen göstereceksin derdi.
Hayır göstermez bunun hiç bir kanıtı veya mantığı da yoktur. bir insan annesiyle sorun yaşayabilir anlaşamayabilir. ama bu eşiyle de sorun yaşayacağını göstermez. ben annemi sevmiyorum çünkü bir sevgi görmedim. ama eğer bir kadın bana aşık olursa ve severse, sevdiğim kadın için her şeyi yaparım
Hayır, tersi genellikle doğrudur. Erkeğin eşine nasıl davranacağının işareti iki şeyde gizlidir.
Babasının annesine davranışında ve o erkeğin hayattan beklentisinde.
Çünkü ailede öğrenilen duygular evliliği etkiler. Korkutularrak yetiştirilen bir insan, korkutarak ayakta kalmaya çalışır. Şiddet gören şiddet uygular, ailesini kutsal kabul eden kendi yuvasını yok sayar.
Hayır..
Ama şöyle bir gerçek de var; annesine yapamadıklarını, annesi yüzünden sineye çektiği şeylerin sinirini illa ki karısından çıkarır..
Diş macununu ortasından sıktın diye niye delirip camları indiriyor bu herif diye düşünme sonra..
Bence evet eskiden farkına varmazdım ama bence bu önemli birşey. Erkek annsine saygılıysa demek kadınara saygısı var. Bilim adamları erkeklrin hep kadınları seçerken bilinçaltı annelerine benzeyenleri seçermiş. Ama bu dış görünüşle alakalı olmaya da bilir.
Hiç vermez.
Türkiye de %40 erkek kadınlara kötü davranıyor. Erkeklerin çoğu da sevgililik döneminde bile kızları üzüyor hep.
Yani bu erkeklerin hepsi annesine kötü mü davranıyor? Hayır tam tersi. Hatta bazen anneler de dahil olup oğullarını kışkırtıyor kadına karşı..
Annesiyle arası iyi olan erkeklerden korkun. O tamamen şans eseri erkeğin anne babası çok kötü olup, erkek ise size çok iyi davranan birisi olabilir.
Evet gosterir de göstermeyede bilir çünkü insanın kişiliği belli olmuyor annesine iyi davranıp eşine kötü davranan o kadar kişi var ki ama tam terside annesine kötü davranıp eşine iyi davranan da var yani Tuncel kurtiz dediği gibi portakal bu soymadan içinde ne çıkacak bilemeyiz
Hiç alakası yok.. Anne farklı kişi eş farklı kişi kim nasıl davranılmayı hakediyorsa öyle davranılır. Ayrıca anne ile eş aynı şey mi? Aynı şeye aynı davranışlar sergilenir, insanlar farklı farklıdır. Her insan farklı bir dünya ;)
Hayir göstermez eşine gelince aşırı kıskanç sınırlı sahiplenici zorba olan insanlar va annesine de çok tatlı sevecen ve iyi bu iki ilişki farklı biri annen biri sevgilin en fazla kadın olarak nasıl davranır o bilinir
Sosyallesmenin ilk ayağı aile onun temeli ise annedir
Insan ilk iletişimi anne ile kurar kromozomlarinda genlerinde bile
Güzel soru, o zaman anasına kuzu olup karısına aslan olanlar nasıl oluyor, gelinler kocasının anasıyla kendi arasında kalmasından neden şikayet ediyor? Yani belirlemez.
Kesinlikle. Sadece anneye değil sokaktaki bir insana, hayvana hatta eşyasını nasıl kullandığı bike gösterir. Bunu evlada aşılayan da annedir en çok. Bu yüzden anne ön plana çıkar.
Benim erkek arkadaşım annesine saygılıdır. Biraz annesinin tarafını tutuyor. Fakat bana karşı çok naziktir. Ne zaman onlara gitsem yan koltuğa değil kucağına oturmamı istiyor. Annesi içeri girse istifini bozmuyor. Anneside gülüp geçiyor. Garip bir aile 😍🥰😘🏳️🌈
Bence tam tersine annenin erkek evladına nasıl davrandığı bize daha iyi bir ipucu verir.
İstisnalar dışında kimse ailesinden görmediği bir karaktere bürünmez.
Merhabalar,
Aile kavramları insana yansıyan kavramlardır.
Yetiştirilme tarzı, saygısı, sevgisi, kendine has üslubu vs gibi davranış ve düşünceler kişi bir buhran dönemine girmiş olsa dahi eninde sonunda aileden alınan kavramlara geri döner. Çok nadir istisnalar vardır ki hani derler ya "ailesi çok iyi bu çocuk neden böyle" diye.
Emin olun altında yatan mutlaka bir sebep vardır. Bizler dışarıdan aileleri ve o ailenin bireylerini görüyoruz. Ama içerik olarak onların geçmişinde var olan insanlar değiliz. Tıpkı yaşanan bütün ilişkiler gibi, dışarıdan bakılan ile iç dünya birbirinden çok farklı olabiliyor. Özellikle çocukluk döneminde yaşanan olayların birey üzerinde ciddi etkileri bulunmaktadır.
İnsanoğlu başka bir şehre gittiğinde bile o şehrin lehçesine alışıyor. Kaldı ki yıllarca süren yaşamlarda mutlaka kavrama dönüş ve o kavramdan alınan hal ve hareketler vardır. Ve kesinlikle annesine olan saygısını yitirmiş birey çevresine bir süre sonra aynı saygısızlığı yapacaktır.
Teşekkürler güzel bilgileriniz ve görüşünüz için 🌺