Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
John Bowlby, bu konuyu 'bağlanma kuramı' nda şöyle açıklamıştır ve bilimsel olarak da kanıtlanmıştır:
"Bir erkeğin annesi ile olan ilişkisine bakarak ileride nasıl sorunlar yaşayabileceğini öngörebiliriz." Diyor.
3 tip ilişkiden bahsediyor:
1. KAÇINGAN İLİŞKİ: Anne ile erkek arasında çok az bir paylaşım vardır. Böyle durumlarda erkek sürekli uzaklaşır. " Bu erkek ileride de bu şekilde davranır, sıkışınca uzaklaşır. " Diyor.
2. KAYGILI-GÜVENSİZ İLİŞKİ: Pasif/agresif; sürekli şüphe vardır. Terk edilme korkusu, yalana dair şüpheler, arkadan iş çevirme korkusu vs. "Böyleyse ileride de böyledir." Diyor.
3. GÜVENLE BAĞLANMA: (En doğrusu) "Eğer erkek annesiyle böyle bir ilişki içindeyse kesinlikle eşiyle de güvenle bağlanır." Diyor.
Bence de öyle... Ama ben hayatıma biri girince sadece annesiyle olan ilişkisine bakmam, babasıyla iyi anlaşan erkek sayısı daha az bence, bu yüzden ona da dikkat ederim.10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı. Annesine, çevresine, haberlere bakış açısı.. Bunlar ileride sana nasıl davranacağını gösterir. Evliliğin ilk zamanları oyhhh yavrumlar havada uçuşur.. Sonrasında o davranışlar görülür.
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
62Cevap
Erkek çocuklar annelerinin elinde yetişir genelde. Annesinin hayattaki duruşu, kendine verdiği değer de çocuğuna yansır büyürken. Saygısını kaybetmeyen, değer bilerek yetişen kişiler kadınlara nasıl davranması gerektiğini daha iyi anlayabilir.
Ataerkil düzende kadın daha geri planda kalınca ''yetişme tarzından'' dolayı çoğu insan kadınlara gereken değeri vermiyor.90 Yorumla- +1 yıl
Bir erkeğin öncelikle annesiyle olan ilişkisine bakarım. Dominant bir anneye sahipse eğer yönlendirilmeye açık bir erkektir, aile bağları kopuk veya tek başına hayat mücadelesi veren bir erkekse çok fazla yönlendirilmeye müsait değildir.
10 Yorumla - +1 yıl
Yani ip ucuyu koklamak lazım :) dedektif olan sizsiniz Kartaliçe :D :D
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 58,9b cevap paylaştı. Hayır göstermez eşe daha farklı davranabilir iyi / kötü
30 YorumlaBir nebze gösterebilir bu durum. Yani evet diyebiliriz ama şunu unutmamak lazım. Peki eş evlendiği erkeğe annesi gibi davranacak mı? asıl sorun bu bence. Herkes birbirine karşı saygılı olmak ister ama bazı durumlarda öyle durumlar olur ki sinir damarın patlar sende patlarsın. Bu durum sadece erkek için demedim, kadın içinde söyledim. Yani anne kandır bir eş anne gibi olamaz kadın içinde anne içinde. Eş terk eder ama anne terk edemez kolay kolay. Unutmayalım ki dünyadaki en büyük acı evlat acısıdır.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 17,1b cevap paylaştı. Nurlar içinde yatsın mekanı cennet olsun canım anacığım kadına saygı hususunda beni çok iyi eğitti..Üvey babam vardı o da nurlar içinde yatsın mekanı cennet olsun çoğu zaman onu annemin önünde diz çökmüş ellerini öperken görürdüm.. Anacığım hep bana oğlum kadın nadide bir çiçektir koklarken bile özen göstereceksin derdi.
30 Yorumlau
+1 yılHayır göstermez bunun hiç bir kanıtı veya mantığı da yoktur. bir insan annesiyle sorun yaşayabilir anlaşamayabilir. ama bu eşiyle de sorun yaşayacağını göstermez. ben annemi sevmiyorum çünkü bir sevgi görmedim. ama eğer bir kadın bana aşık olursa ve severse, sevdiğim kadın için her şeyi yaparım
30 Yorumla- +1 yıl
Hayır, tersi genellikle doğrudur. Erkeğin eşine nasıl davranacağının işareti iki şeyde gizlidir.
Babasının annesine davranışında ve o erkeğin hayattan beklentisinde.
Çünkü ailede öğrenilen duygular evliliği etkiler. Korkutularrak yetiştirilen bir insan, korkutarak ayakta kalmaya çalışır. Şiddet gören şiddet uygular, ailesini kutsal kabul eden kendi yuvasını yok sayar.20 Yorumla - +1 yıl
Hayır..
Ama şöyle bir gerçek de var; annesine yapamadıklarını, annesi yüzünden sineye çektiği şeylerin sinirini illa ki karısından çıkarır..
Diş macununu ortasından sıktın diye niye delirip camları indiriyor bu herif diye düşünme sonra..10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bence evet eskiden farkına varmazdım ama bence bu önemli birşey. Erkek annsine saygılıysa demek kadınara saygısı var. Bilim adamları erkeklrin hep kadınları seçerken bilinçaltı annelerine benzeyenleri seçermiş. Ama bu dış görünüşle alakalı olmaya da bilir.
10 Yorumla- +1 yıl
Hiç vermez.
Türkiye de %40 erkek kadınlara kötü davranıyor. Erkeklerin çoğu da sevgililik döneminde bile kızları üzüyor hep.
Yani bu erkeklerin hepsi annesine kötü mü davranıyor? Hayır tam tersi. Hatta bazen anneler de dahil olup oğullarını kışkırtıyor kadına karşı..
Annesiyle arası iyi olan erkeklerden korkun. O tamamen şans eseri erkeğin anne babası çok kötü olup, erkek ise size çok iyi davranan birisi olabilir.10 Yorumla - +1 yıl
Evet gosterir de göstermeyede bilir çünkü insanın kişiliği belli olmuyor annesine iyi davranıp eşine kötü davranan o kadar kişi var ki ama tam terside annesine kötü davranıp eşine iyi davranan da var yani Tuncel kurtiz dediği gibi portakal bu soymadan içinde ne çıkacak bilemeyiz
10 Yorumla - +1 yıl
Hiç alakası yok.. Anne farklı kişi eş farklı kişi kim nasıl davranılmayı hakediyorsa öyle davranılır. Ayrıca anne ile eş aynı şey mi? Aynı şeye aynı davranışlar sergilenir, insanlar farklı farklıdır. Her insan farklı bir dünya ;)
10 Yorumla - +1 yıl
Hayir göstermez eşine gelince aşırı kıskanç sınırlı sahiplenici zorba olan insanlar va annesine de çok tatlı sevecen ve iyi bu iki ilişki farklı biri annen biri sevgilin en fazla kadın olarak nasıl davranır o bilinir
10 Yorumla Sosyallesmenin ilk ayağı aile onun temeli ise annedir
Insan ilk iletişimi anne ile kurar kromozomlarinda genlerinde bile10 Yorumla- +1 yıl
Güzel soru, o zaman anasına kuzu olup karısına aslan olanlar nasıl oluyor, gelinler kocasının anasıyla kendi arasında kalmasından neden şikayet ediyor? Yani belirlemez.
20 Yorumla Kesinlikle. Sadece anneye değil sokaktaki bir insana, hayvana hatta eşyasını nasıl kullandığı bike gösterir. Bunu evlada aşılayan da annedir en çok. Bu yüzden anne ön plana çıkar.
10 Yorumla- +1 yıl
Benim erkek arkadaşım annesine saygılıdır. Biraz annesinin tarafını tutuyor. Fakat bana karşı çok naziktir. Ne zaman onlara gitsem yan koltuğa değil kucağına oturmamı istiyor. Annesi içeri girse istifini bozmuyor. Anneside gülüp geçiyor. Garip bir aile 😍🥰😘🏳️🌈
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bence tam tersine annenin erkek evladına nasıl davrandığı bize daha iyi bir ipucu verir.
İstisnalar dışında kimse ailesinden görmediği bir karaktere bürünmez.10 YorumlaBence vermez. Ama psikolojisi hakkında biraz ipucu verebilir. Ailesiyle arası kötü olan ama öyle olmasını istemeyen bir sürü insan var. Ve bazen bu insanlar sabır etmekte zorlanabiliyor. Zor bir durum. Evet her ne olursa olsun saygılı olmak gerekiyor. Ama mesela 1000/1 belki kabul edilebilir.
10 Yorumla- +1 yıl
evet verir. annesine aşırı düşkün ise, annesinin sözünden çıkmıyor ise, eşini ezecektir.. doğru bilgi yayalım :))
20 Yorumla - +1 yıl
En dikkat ettiğim şeydir erkekler de annesine değer vermeyen, saygı göstermeyen bi adamın bana değer verip saygı göstereceğine inanmam
20 Yorumla Tabiki buna dikkat etmelisiniz bence kadın veya erkek, bir insan annesine bile düzgün bir tavır sergileyemiyorsa kimseye adam akıllı davranamaz.
10 Yorumla- +1 yıl
Evet gösterir. Anası olmasa g. tündeki donu yıkamaktan, aç karnını dpyurmaktan aciz, bu sebeple kazık kadar adam olsa bile anne karnım aç, anne o nerde, anne bu nerde diyen adamlara dikkat edin.
20 Yorumla - +1 yıl
Annesine değilde ailesine dersek daha dogru olabilir.
Ama yinede kesin olarak gösterir..
Hattaga daha iyi daha yakından tanımışım olursunuz.10 Yorumla - +1 yıl
Etkiliyor fakat bana göre babası annesine nasıl davrandığını gördüyse eşine öyle davranır. Bence baba figürü önemli rol oynuyor.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 848 cevap paylaştı. Biraz ipucu verebilir ancak aynı şekilde davranacağını göstermez. Kişi, annesini de ön plana koyabilir eşini de ön plana koyabilir. 😊
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı. Göstermez adam kimi nasıl sevdiğini bilmeli kimi nasıl yerine koyucanı bilmeli aksi halde ortalık karışır 😂
10 Yorumla- +1 yıl
Annesi ile olan iletişimi, ona tavrı önemli ama ana kuzusu olacak kadar da değil. Annesine aşırı düşkünse eşler arasında bayağı huzursuzluk olur
10 Yorumla - +1 yıl
annesine aslan gibi kükreyen, eşine kedi gibi miyavlar , bir olur mu hiç ;😅😂
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Çok iyi gösterir, büyüklerine hürmet etmeyen birisinin eşine veya çocuklarına sevgi verebileceğine inanmıyorum
20 Yorumla- +1 yıl
Bence gosterir cunku erkeklerden kadina olan tavirlari hep anneden ogrenir
20 Yorumla - +1 yıl
Tabi ki de. Annesine karşı merhametli ve sevgi doluysa eşine karşı da öyle olur.
20 Yorumla - +1 yıl
elbette ki ailesine anne veya babasına nasıl davrandığı önemli
20 Yorumla bence etkiler sonuçta bi kadına nasıl davrandığı başta annesine davranışından belli olur
20 YorumlaAynen kesinlikle böyle annesine saygısını bilmeyen eşine saygısını bilir mi
113 Yorumla- +1 yıl
annesine saygisini bilen bi erkek eşine de sevgisini bilir ama şimdiki kizlar kaynanayla iç içe oturmak istemiyor yakin oturmak istemiyor olan erkeklere oluyor
- +1 yıl
kaynanangilin evinin ustunde oturacaksan sana tavsiye vereyim kaynanan kac yasinda bilmiyorum ama kaynanalar gelinlerin isine cok karisirlar yeri gelir laf sokarlar ama bu isine karisma konusunda laf sokma konusunda gelini sevmiyor anlamina gelmez bu konuda sana düşen en büyük görev kaynanan ne derse desin tamam anne sen haklisin dediginde olay kapanir ama kaynanan sana en ufak seyde bisey dediginde sende karsilik verirsen o zaman işler degisir
- +1 yıl
ya normalde sen onlarin içlerine girmedin şu an sorun olmayabilir ama evlendiginde ayni evde yaşadiginda farkli olacak
- +1 yıl
evet evliyim o yuzden soyluyorum sana nisanliyken annemle esim arasinda sorun yoktu evlendikten sonra sorunlar olmaya basladi annem bazen ne soyledigini bilmez eşimde alinganlik yapiyor konusmuyor
- +1 yıl
tırsacak durum yok sadece şunu soyleyim kaynanan kayinbaban ve gorumcelerin varsa ne soylerse soylesin sadece takma simdi evlendin kaynanagilden biri sana bisey dese sende karsilik versen suclu sen olursun saygisiz sen olursun
- +1 yıl
nerelisin melisa nerelisin melisa erkek arkasinla ayni şehirdemisiniz
- +1 yıl
anladim peki ailesiyle hiç gorustun mu yakindan
Sadece annesi değil de, ğer kadınlara ablasına teyzesinin falan bence de
10 Yorumlahayır bazıları anne kuzusu oluyo ama esine cok kötü davranıyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kendime ve çevreme bakarak bence gösterir, üç aşağı beş yukarı doğru teşhis olur
10 Yorumla- +1 yıl
Anneye saygısı bir kadına saygısıdır aslında. Kesinlikle gösterir.
10 Yorumla - +1 yıl
Annesini baş üstünde tutup eşinin burnunu kıran erkek biliyorum
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 7,8b cevap paylaştı. bence göstermez annesine daha bağlı da kalabilir eşinden çok
10 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin nasıl bir anne tarafından yetiştirildiği çok önemli
10 Yorumla Annesine değil de ailesine ve çevresine karşı nasıl biri olduğu yol gösterebilir.
10 Yorumla- +1 yıl
Alakası olmuyor pek. Yani sağlam ve güvenilirliği tartışılır bu sonucu
10 Yorumla - +1 yıl
Evet verir annesine ve kız kardeşine nasıl davranıyorsa eşinede öyle davranır.
20 Yorumla - +1 yıl
Ailesine saygısı olmayan insanın kimseye saygısı olmaz gadası
10 Yorumla - +1 yıl
Olabilir ama tam olarak gosterecegini sanmiyorum. Sonuçta annesi onu doğurmuş annesini tanıyor ama eşi hayatında yeni...
10 Yorumla - +1 yıl
Bence ikisi farklı durumlar, nataliye çok iyi davranırken, annemle sık sık kavga ediyorum mesela
10 Yorumla - +1 yıl
Her zaman belli olmaz. Bazı erkekler annesine iyi karısına kötüdür. Bir insanın davranışını dışarıdaki insana nasıl davrandığından anlarsın. Bir garsona, sokaktan geçen birine nasıl davrandığından belli olur.
10 Yorumla annesine cok bagliysa esine okadar bagli olmuyor annesinin sözunden cıkmaz nereye giderseniz gidin annesine sorar oyuzden aradaki bagı iyi kulanmak gerekir anne ile eş arasindaki farki anlamiyorsa ciddi sıkıntıllara sebeb verir
10 Yorumla- +1 yıl
Hayır göstermez. Annesine çok iyi davranıp eşine insanlık dışı davranan mahlukat maalesef çok fazla. 😏
10 Yorumla - +1 yıl
Hayır göstermez bence sonuçta anne sevgisi içinde var olarak büyüyor ve onun kalbinin kırıldığında gitmeyeceğini biliyor ama eşi çekip gidebilir onunla mutlu olmak ister iyi davranır
10 Yorumla - +1 yıl
Hayır. Erkekler sahtekarlardır. Ne annesine davranışı ne de başka bir insana davranışı belli etmez sadece bir tartışma esnasında hal ve hareketleri gerçek kişilikleridir.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 25,7b cevap paylaştı. biraz ipucu verebilir
10 YorumlaVermez bence annesine çok iyi olup eşine ya da sevgilisine kötü davrananda var annesine kötü davranio eşine iyi davrananda var
10 Yorumla- +1 yıl
Verir ama yanila bilirsiniz de cunku aile içinde olan sorunlarda olabilir belki sevgiyi gösterecek tek kişi olabilirsin
10 Yorumla bence verir kişilik her yerde kendini gösterir ama bazıları annesinden daha iyi davranıyor eşlerine üzücü
10 Yorumla- +1 yıl
Bu erkek annesine değer veriyordur. Eğer kaynanayı sevmezsen sana ona verdiği değeri vermeyebilir ama bu kişiden kişiye değişiklik gösterir
10 Yorumla - +1 yıl
Hayır göstermez annesine her zaman daha iyi yaklaşır
21 Yorumla- +1 yıl
😊👍
- Devamını Gör (56)
Devamını Gör(111)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bir erkeğin annesine nasıl davrandığı eşine nasıl davranacağını gösterir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Aile kavramları insana yansıyan kavramlardır.
Yetiştirilme tarzı, saygısı, sevgisi, kendine has üslubu vs gibi davranış ve düşünceler kişi bir buhran dönemine girmiş olsa dahi eninde sonunda aileden alınan kavramlara geri döner. Çok nadir istisnalar vardır ki hani derler ya "ailesi çok iyi bu çocuk neden böyle" diye.
Emin olun altında yatan mutlaka bir sebep vardır. Bizler dışarıdan aileleri ve o ailenin bireylerini görüyoruz. Ama içerik olarak onların geçmişinde var olan insanlar değiliz. Tıpkı yaşanan bütün ilişkiler gibi, dışarıdan bakılan ile iç dünya birbirinden çok farklı olabiliyor. Özellikle çocukluk döneminde yaşanan olayların birey üzerinde ciddi etkileri bulunmaktadır.
İnsanoğlu başka bir şehre gittiğinde bile o şehrin lehçesine alışıyor. Kaldı ki yıllarca süren yaşamlarda mutlaka kavrama dönüş ve o kavramdan alınan hal ve hareketler vardır. Ve kesinlikle annesine olan saygısını yitirmiş birey çevresine bir süre sonra aynı saygısızlığı yapacaktır.
Teşekkürler güzel bilgileriniz ve görüşünüz için 🌺