Evet arkadaşlar ben kuran meali okudum ve bana hiç mantıklı gelmeyen ya da kafamı çok karıştıran o kadar çok şey gördüm ki açıkçası dini sorguluyorum şu an ama ya yanlış anlıyorsam ve yanlış kararlar verirsem diye de çok korkuyorum kaç haftalardır sadece bu konuları düşünüyorum ne yapacağımı bilmiyorum nasıl karar vereceğim ya yanlış karar verirsem diye düşünmeden edemiyorum bana bir çıkış yolu söyleyin lütfen kafayı yicem
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kur'an meal ile anlaşılacak bir kitap değil. Meal dilimize çevrilmiş halidir farklı mealler okursan hepsinin farklı olduğunu görürsğn her öeviren kendine göre çevirmiştir eğer günümüzde kur'an ı anlayabilseydik dünyada hiçbi sorun kalmazdı çünkğ herleyin cevabınorda var günğmüzde kimse tam olarak bilmiyor ve anlamıyor geçmişten günümüze gelen bilgilerle bildikleri kadarını aktarıyorlar
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hiçbir inanç veya din kusursuz inancı sağlayacak kadar samimiyet sunamaz, çünkü biz insanoğluyuz kusursuzlukta bile kusur buluruz. İnanç seçimini seni dünyada en çok amacına uygun bulan ve yaşamanı anlamlı bulanı seçmelisin. Araştırman ve sorgulaman güzel bir şey çünkü şahet yaratan da hiç bilemeden inanmak yerine sorgulayarak seçen kulu olmasını isterdi (bence). Diğer taraftan hiçbir inanca bağlı kalmama şansın var ama bence hiçbir şeye inanmadan karanlığa doğru gideceğine bir şeye inan. Bol şans.
14 Yorumla- +1 yıl
he birde şu video seni aydınlayabilir
www.youtube.com/watch
Soran+1 yılİzleyeceğim mutlaka teşekkür ederim
Soran+1 yılBende ciddi bir video bekleyerek açmıştım ya dkmsmsmsmshsöslsnsksp
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBurdakilere sormak büyük hata dunden hazılar din yalan demeye. Sen sorgulamaya devam et. Ben de bu yoldan gectim kafayı yedim resmen ama bazi cevaplar buldum kendimce. Mesela nedir aklina takılan o ayet
18 Yorumla
Soran+1 yılÖrneğin sadece Araplar için inmiş gibi gözüken çok fazla ayet var anlayabilesiniz diye Arapça indirdik diyor ama Arapçayı bir tek Araplar anlıyor, biz onu Mekke ve çevresine indirdik diyor yani bize inmedi mi?, onu Arapça indirmeseydik bizim dilimiz değil neden inanalım deyip inkar ederdiniz diyor, haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün diyor
Soran+1 yılAşağılık maymunlar diyor, Hz Muhammed evlatlığı zeyd in eşi Zeynep ile evleniyor, bazı şeyler Hz Muhammed e helal iken bize haram kılınıyor, siz üstünken barış istemeyin diyor
Soran+1 yılVe daha çook fazla şey
Cevap sahibi+1 yılTabiki bunlara cevap getirebilecek biri degilim ben bunlara kendimce yorum yapıyorum. Kuranda cokça akıl ve sorgulamaktan bahsediliyor. Tabiki o zamanın sartlarına göre inecekti. Hz. muhammed de insan nasıl anlar aktarırdi yoksa? Allah diyor ki düsun ve akilla bunu kendi zamanına göre uy. Yani aslında kuran o kadar karmasık degil. Ana fikri anlama önemli. Sen ona göre davransan yeterli ki. Mesela sükret diyor tesekkur icin farzları yapmanı istiyor. Allahi unutmaman icin namaz kılmanı istiyor. Insanlari anlaman icin oruc tutmanı istiyor gibi. Kuran hep iyiyi güzeli emrediyor. Mesela icki haram neden? İnsanlar hep icerek zarar veriyor kendini kaybediyor pisman oluyor. Zina haram neden? Ortada kalan cocuklari yıkilan yuvalari göruyoruz her gün. Yani yasakladıgi her sey insanların iyiligı icin. Sadaka ver diyor yardimlas diyor. Senin bunları anlayıp benimseyip hayatına yön vermen yeterli bu kadar karmasik düsunme. Tabiki tüm insanlara indi ama simdi o zamanki zamanı anlayabiliyoruz biz. O sartları biliyoruz. Mesela kuranda akılli telefondan bahsedilse o zamanki insanlar ne anlardı dimi? Dedikleri gibi tefsir okumak daha mantıklı. Sen kalbini ferah tut Allahın verdigi mesajı gösterdigi yolu anla yeterli 😊 o öldürun ayetleri mesela neyin üstüne indi, zeynep ile neden evlendi onlari arastirmak gerekiyor. Cünku o zamanin sartları oyle gerektiriyor olabilir. Mesela sarkıntilik yapilan sahipsiz bir kadıni da korumak icin evlenme olayı var. Nedeni vardır illaki iyi arastirmak lazim aceleye gelmez. Dedigim gibi fazla sorgulayinca insan mantigi her seye yetmiyor. Sen kalbine inan. Ben diyorum ki kuran islam bana kötü bir sey emretmiyor ki. Bana hep iyiye yonlendiriyor. İnsanların yasam kosullari surekli degisiyor. Sen aklınla dogru yolu bulmalısin. Geri kafalı islamcıliga karsiyim ben de. Arap kültürü degildir islam. Insan ana fikri alıp hayatına uygulamalidir
Soran+1 yılEvet doğru söylüyorsun ama insanlara aşağılık maymunlar diye hitap ederken nasıl bizim iyiliğimizi istiyor olabilir maymunları da o yaratmadı mı yarattı o zaman onlara neden aşağılık diyor maymunlar aşağılık değil ki masum bir hayvan sadece
Cevap sahibi+1 yılBelki o hitap ettigi maymundan farksız yasayan insanlar icindir. Sen asagilik insan derken insanlara hakaret etmiyorsun. Hitap ettigin kisiyi oyle nitelendiriyorsun. Mesela bakimsiz icen sarkintilik eden, odun gibi bir adam düsun seni rahatsiz etse kötü bir sey yapsa asagilik goril dersin. Bu sadece benzetmeyle alakali asagilik olan da o adamin yaptiklari
Soran+1 yılAma bu hakaret ben hakaret etmemem gerek ama edersem de ben hatalı kulum günahlarımın bedelini çekeceğim diyebiliyoruz ama allah hatasızdır mükemmeldir ve küfrü kötü sözü hakareti yasaklamışken kendisi neden böyle bir ifade kullanıyor ayette yazan şey şu"bu yüzden onlara aşağılık maymunlar olun dedik"yani bu sözde benzetme falan yok ki aşağılık olan maymun var
Cevap sahibi+1 yılFarklı pencereden bakiyoruz olaya :)) sen de kendi icinde haklısin ama ben oyle anliyorum
+1 yılBak bazı şeyler sorgulanmaz kur 'an ı kerim de sorgulanmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılSorgulamadan bir dine inanmak mantıklı mı sence
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılSenin aklın orada boş yere duruyor o zaman
Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı. Inanmadığın, ikna olmadigin şeye biat etme.
Düşünüp sorgulamaktan asla vazgeçme.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYardimci olmak adina tdv islam ansiklopedisi var oradan bakabilirsin
10 Yorumla
+1 yılTakildigin ayetleri yazar mısın?
15 Yorumla
Soran+1 yılÖrneğin sadece Araplar için inmiş gibi gözüken çok fazla ayet var anlayabilesiniz diye Arapça indirdik diyor ama Arapçayı bir tek Araplar anlıyor, biz onu Mekke ve çevresine indirdik diyor yani bize inmedi mi?, onu Arapça indirmeseydik bizim dilimiz değil neden inanalım deyip inkar ederdiniz diyor, haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün diyor
Soran+1 yılAşağılık maymunlar diyor, Hz Muhammed evlatlığı zeyd in eşi Zeynep ile evleniyor, bazı şeyler Hz Muhammed e helal iken bize haram kılınıyor, siz üstünken barış istemeyin diyor
Soran+1 yılKusura bakma ayet ayet yazamadım ama Google da arattığında ayetler de çıkıyor
Nereler mantıklı gelmiyor
16 Yorumla
Soran+1 yılKuran her zaman için inmedi mi neden eskiye uyuyor o halde
Bu tür vesveseler için ayetel kürsü okuman lazım
15 Yorumla
Soran+1 yılAma aklımdaki soru işaretleri nasıl gidecek
+1 yılTefsirine bakmadan sadece meal okunmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılMeal direkt çevirisi tefsir ise yorumlanmış hali değil miydi
- +1 yıl
Evet aynen ama çeviri de mecazlı ifadeler olduğu gibi çevriliyor anlamak için detay bilmek gerekiyor. Tefsirsiz meal okumak sıkıntılı. En kötü açıklamalı meal okumanı tavsiye ederim
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılBir zamanlar tam olarak böyleydim😃
12 Yorumla
Soran+1 yılPeki noldu nasıl geçti bu düşünceler sonra
- +1 yıl
Çok araştırdım , bir sonuca ulaşamadım artık bir bağlılığım yok
+1 yılKesinlikle diamond tema adlı YouTube kanalına bak
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle kesinlikle lütfen
Soran+1 yılBiliyorum o kanalı bir iki videosunu izledim araştırırken karşıma çıktı
Kafana Takılan Nedir
111 Yorumla
- +1 yıl
Kuran Araplara İnmedi Tabikide Daha Çok Tabiki Arapları Barındıracak Çünkü O Zamanın Arapların Cahiliye Dönemi Vardı Bir Çok Hata Yapıyolardı. Allah Onların Hatalarından Yola Çıkarak Ayetlerini İndirdi Ki Kendilerine Çeki Düzen Versinler. Ayrıca Arapça Da Bir Kelimenin 15 Tane Anlamı Olduğu İçin Çevirmenler Hata Yapmış. Mesela Nisa Suresinde Kadınları Dövün Diye Çevrilmiş Halbuki Darabe Kelimesi Orada Uzaklaşın Anlamında.
Soran+1 yılTamam ama o zaman niye anlayın diye Arapça indirdik diyor Arapçayı Türkler analayamıyor mesela ya da diyor ki Mekke ve çevresine indirdik diyor biz Mekke de değiliz bize inmemiş mi o zaman ve çevirmeler yanlış ise diğer okuduğumuz duaların doğru anlamla okuduğumuzu nasıl anlayacağız hani ayetler gayet açık tı gayet açıksa neden bu kadar anlamak zor ve bir çok ayette hocalar arasında fikir ayrılıkları oluşuyor
- +1 yıl
Kuran Elbet Bir Dilden İnecekti. O Dönemin En Azgın Toplumuna İndi. Kuran’da Bir Çok Yerde Kuranın Tüm İnsanlığa İndiğini Söylüyor. Hatta Cinlere Bile. Hocalar Her Zaman Fikir Ayrılıklarına Düştü Bu Sebeple Mezhepler Ortaya Çıktı. Kuran Gayet Açık Mekke Ve Çevresi Derken Sen Çevresi Olarak Sadece Medineyi Felan Düşündün Çevresi Derken Dünyayı Kastediyor.
Soran+1 yılTamam haklısın ama şöyle ki şimdi ben desem ki İstanbul ve çevresi sen burdan Hakkari’yi mi çıkarıyorsun İstanbul ve çevresi İstanbul’u kast eder olsa olsa en yakınındaki şehirleri kast etsin ama atıyorum Hakkari olmaz çünkü çevresi değil Mekke ve çevresi de aynı şey oluyor o zaman
Soran+1 yılTüm insanlığa indirdik ayetinin olması ama onu anlayabilesiniz diye Arapça indirdik ayetini değiştirmiyor bak kendinde söyledin Arapça da daha farklı anlam olarak biz Türkçeye çevirdiğimizde yanlış oluyor anlamlar o zaman anlayabilelim diye Arapça inmiş ama anlayamıyoruz işte bir tek Araplar anlıyor o nolcak
- +1 yıl
Kafana Takılan Yerleri Gidip Sorabilirsin İstişare Edebilirsin. Bir Kitabı Bile Sorgularsın Acaba Bu Adam Neden Böyle Yazdı Felan. Kuranı Olduğu Gibi Kabul Edemez Zaten Kimse. Önemli Olan Doğruları Aramak Bulmaktır. Mesela İyi Arapça Bilen Bir Arkadaşına Sorup Asıl Anlatılmak İsteneni Öğrenebilirsin.
Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Doğru yoldasın devam et din yalan
11 Yorumla
Soran+1 yılOff kafam çok karışık
Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Mesela hangileri
13 Yorumla
+1 yılKuran ı mealden anlayamazsın tefsir şart
09 Yorumla
Soran+1 yılAma meal direkt çevirisi tefsir insan yorumu katılmış hali herkes kendine göre yorumluyor tefsirde
- +1 yıl
Tefsiri sen ben gibi kişiler yapmıyor fark bu senin ilmin ne ki kuran ı yorumlayacaksın
Soran+1 yılE hani kuran çok açıktı ben anlayamıyorsam yorumlayamıyorsam anlamak için okullar okumak illa hoca olmak gerekiyorsa kuran açık ve net olmamamız oluyor
- +1 yıl
Açık zaten belli başlı şeyler var emredilen senin aklına yatmayan kısmı ne
- +1 yıl
Birincisi HzMuhammed arabistanda doğdu ve orada islamı tebliğ etmesi gerekiyordu o sebeple arapça yayıldı ve yazı haline getirildi. Hz. muhammedin evliliklerini şu şekilde yorumla islama göre erkeğin kadınlarla aynı yerde durması haramdır. Nikahına aldığı kişilere evde tebliğ ediyor kadınlarda kendi aralarında tebliğ ediyor okuduğun gibi algılarsan kuran ı kafan karışır. Onların hepsi Allah kelamı en birinci ağız yani sana kibarca ve ya kibir ve üstünlük içermeden konuşmaz bunlar çok derin konular yanlış yerlerden öğrenme tefsirden git tefsir dediğin kitaplarıda ilim irfan sahibi insanlar yazdı ve aktarıyor dini yanlış anlamasın kimse diye
- +1 yıl
Daha öncesine git hz isa nın döneminde ibranice ve aramice vardı daha öncesine git hzmusanın döneminde tevrat geldi oda ibranice ve bu peygamberlerinde tebliğ ettikleri din islamdı hristiyanlık musevilik bunlar kavimlerin isimleri
+1 yılTefsir oku
Yanlis anliyorsun09 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Islam dini ile ilgi nice kitaplar yazilmis
Bu oyle hemen ogrenilecek bir durum degil
Ben bazi meseleleri seneler sonra ogrenmek nasip oldu
Ama tek şart kibirlenmemek
Sebat etmek - +1 yıl
- +1 yıl
Öyle bişey yok. İnsanla allah arasında tek bir aracı olabilir o da peygamber. Digerleri yoldan çıkarır insanlari. Ve bunun sayısız örneği var. Her müslüman kurani kendisi araya tefsirci sokmadan okuyup anlayabildigi ölçüde anlamalı. Nu mantıkla kimse kuranin yüzünü açmaya gerek duymaz. Araya bir sürü sahtekar tefsirciyim, ilim irfan sahibiyim diye girer insanlari bugun olduğu gibi dinden imandan ayırır. Düzgün 2 cümle kuramayan bir sürü sahtekar sözde ilim sahibi diye insanlarin aklina fikrine musallat oluyor. Cemalettin Kaplan kendisini ıslam halifesi olarak lanse ettiginde kendi ifadesiyle 30 tane kitap okumuştu. Ve bu şekilde üstün ilim sahibi olmuştu.
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılHangi ayet
14 Yorumla
Soran+1 yılKusura bakma ayet ayet yazamadım ama Google da arattığında ayetler de çıkıyor
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Dinde bana mantıklı gelmeyen çok fazla ayet gördüm kafam çok karışık?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler