Hanımcılık denen şey evde iş bölümü yapmak eşine danışmak falan filan değil.
Her konuda kadının karar mercii olması, erkeği domine etmesi, erkeği pasifize etmesi ve erkeğin her şeye evet demesi.. gibi durumlar hanımcılığa giriyor.
Hanımcılıktan ne anlıyorsunuz? Eşinin yanında durması temizlikte, yemekte ya da her hangi bir işte ona yardımcı olması mı şiddet meyillisi olmaması mı? Kadınlar kimseyi değiştirmeye çalışmıyor ya da kölesi olsun istemiyor. Ona destek olmak ve yanında durmak kölelik mi asıl bu zihniyet batmalı
Hanımcılık demek ne demek biliyon mu; erkek kadının kölesi olsun her şeye evet desin kadının bir dediğini ikiletmesin fikir belirtmesin her şeyi onaylayıp yapsın kadın erkeği köle gibi kullansın.
Hanımcılık budur.
İş paylaşımı yapmakla destek olmakla alakası yok.
Kadınlar niye beyci olmuyor onu da açıkla madem.
Çünkü bir yerden sonra dozu kaçıyor. İkili anlayış varken neden sadece bir tanesi olunması gereksin. Hanımcılık kılıbıklık değil, köleleştirmek hiç değil. O zaman siz neden beyci olunmasını istersiniz diye sorsam bu konuşma uzayıp gider. Ülkede bu kadar çok cinayet işlenirken insanı sorgulamaya itiyor benimde sonum böyle mi olacak vs. çünkü en basitinden en ufak şeyler bile bize sinyal vermeye yetiyor. Hala ülkede erkeklerin her şeyi bildiğini savunan bir kesim var. Kimilerine göre her ne diyorsa yapmamız gerekiyor. Ama doğru olan bu ayrımı yapmak değil. Doğru olan tek şey anlayışlı olabilmek. Karşı tarafı anlamak. Kusura bakmayın ama eğer bir gün evlenirsem akşam eve geldiğimde hep aynı saatte çay yapmak hayalim değil. Ondan beklediğim şey de bir temizlik değil. Karşılıklı anlayış ve sevgi olduktan sonra ikisinin de önemi kalmaz.
O zaman o hanımcı olacak siz beyci. anca böyle denge sağlanır.
Karşılık li olan hiç birşey hanimcilik değildir hanimcilik olarak nitelendirdigimiz şey kadının kendi sınırlarına erkeği karistirmamasi ama kadının erkeğe her konuda mudale etmesine diyoruz biz belli bir müddet sonra kadın dominat karakterde olup karşındaki kisiyi somurme ye başlıyor işte bizim canım kadınlarımız in anlayamadıgi şey bu tabi bu onların işlerine geliyor
Bak bunun sonucu adım gibi umutsuz evlilik sonrası boşanma olarak sonlanıyor. İyi bir maaşı var, arabası var ama biraz çapkın diye anlatılır.
Kız lafa atlar maaş ve arabası varlığı göz bebeğinin ışıltısı altında ben onu adam ederim. Afedersin de b*k edersin :)
Ezik bir kadın yapar bunu, erkeğin de bir usulü bir gururu var böyle ota boka kendini söz üstüne söz tanımayan cinsimden nefret ediyorum. Her şey dozunda ıyidir kimse kimsenin her istediğini yapmak zorunda değil.
Doğru
Cevap
25Cevap
Aslında bazılarının isteği sadece eşinin kendine saygı duymasıyken, bazılarının da isteği evde kimin sözünün geçtiğini hatırlatmaktır. 2. Tür durumlar malesef meslek sahibi bayanlarda daha çok görülüyor çünkü param var sana muhtaç değilim kafasında olup erkeği yerme peşinde oluyorlar ama evliliklerine zarar verdiklerinden bi haberler. Tek amacımız erkeklerin kadınlarında bir birey olduğunu, hür ve özgür iradesiyle fikir belirtebilme hakkının olduğunu, bir hizmetçi olmadığını vb şeyleri karşı cins bireylerin anlaması.
Geçenlerde gördüm bir soruda. "Erkeğimi ev hanımı yaptım sesini çıkaramayan dişileşmiş erkek seviyorum" demişti bir kadın.
Erkeğe yazık... Kadına kulluk ediyor...
Birisi de nasıl oldu diye sormuş.
Soran da cevaplamış yüksek maaş almamla başladı diye.
Üzülüyorum bu durumdaki erkeklere ne diyeyim... ..
Öbür türlü okuyan araştıran erkeğe ve ilişkiye kalite katan ama erkeğin de aklına sözüne saygı duyan kadını tercih ederim.
Saçma salak sorular sormayın. Bugün ne kadar şiddet yanlısı soru var. Erkeklik demek kadına gücünü göstermek demek değildir. Kadına orantısız gücünü göstermeye çalışan, kadını baskılayan sizin gibi pis zihniyetler yüzünden normal davranış sergileyen, olması gerektiği gibi davranan erkekler hanımcı, kılıbık yaftası yiyor. Kadınlar kimseyi değiştirmeye çalışmayacak erkekler adam olacak. Ha erkekler adam olamıyorsa kadınlar erkeklere adamlığı öğretir hiç merak etmeyin. Siz de buraya kadınlar erkekleri neden hanımcı yapıyor gibi boş sorular sorarsınız. Şimdi bu yorumun altına küfür veya hakaret içerikli saçma yorumlar yaparsanız hiç şaşırmam.
Kadına destekçi olmaktan değil hanımcı olup çıkmaktan yani her şeye karısı ne derse onu diyen, fikri zikir aklını kullanmayan pısırık olan, karısından korkan, köleleşmiş erkek. Yani bu hanımcılıkta kadın tarafı orantısız güç kullanıyor, erkek değil.
Yani sizin istediğiniz kadınlar kocalarından korksun, kadınlar köleleşsin böyle platformlarda onlar aşağılansın. Bu söylediğin şey hanımcılık değil psikolojik şiddettir. Sanırsın tüm dünyada ki erkekler bu şekilde binde bir belki senin dediğin gibi erkekler kimsenin erkekleri köleleştirmeye çalıştığı yok. Kendiniz kurup kendiniz oynuyorsunuz.
Bu yazdıklarımdan benim istediğim şeyin kocasından korkan köle olan kadın olduğunu çıkaramazsın.
Eğer buraya gelip kadınlar erkekleri sömürüyor, pasif hale getiriyor gibi asılsız eleştiriler yaparsanız bal gibi böyle çıkarımlar yaparım.
Yapsan da havada kalır.
Ben kendine bir şeyler katan özgüveni yüksek bir erkeğe kölelik etmeyecek, aynı zamanda karşındaki erkeği de kendine köle etmeyecek alçaltmayacak artniyetli olmayan kızı sevebilirim. Ev işinde falan yardım da ederim. Ki anneme de ediyorum. Hanımcı olanlar erkeğin kendilerine kölelik etmesini istiyor.
Şimdi susun.
Eminim öyledir.
Yav kardeş, evde kime nasıl yardım ettiğimi evdekiler biliyor zaten senin ne düşündüğünün bir önemi yok. Savunmamı yaptım geçtim... Sen de işine bak şimdi.
Zaten yapmanız gerekeni yaptığınız için övgü mü bekliyorsunuz? Bir zahmet yaşadığınız evde ki sorumluluklarınızı yerine getirin. Şimdi siz işinize bakın.
Sen beni ikide bir köle kadın istemekle suçluyorsun ya, ona cevaben yazıyorum.
Övgü beklediğimden değil.
Onun için, annesine falan yardım eden birisi eşine de zaten yardım eder ileride.
Hanımcılık ise kadının her şeyi erkeğe yaptırması köle gibi kullanması nefes aldırmaması domine etmesi vs.
Hanımcılık bu. Yardım etmek değil yani...
Ben kaliteli bir ilişki isterim. Kul, kula kulluk etmeyecek. Böyle bir ilişki taraftarıyım.
Ben sizin sorunuzun böyle bir çağrışım verdiğini ve kadınları küçük düşürdüğünü böyle düşünen bir zihniyetin isteklerininde bu yönde olduğunu düşünüyorum. Bu izlenimi siz veriyorsunuz. Ben durduk yere böyle ithamlarda bulunmuyorum. Ayrıca sürekli sus artık, işine bak gibi yorumlar yapıp her yorumuma ısrarla cevap verme gereksiniminizi anlamıyorum. Çok alınıyorsanız engelleyin geçin.
Kadınların bir kısmı da kendilerine kul köle olacak erkek istiyor ki ondan bunu sordum...
Erkeklerin benliğini karakterini yok etmeye çalışıyorlar... Durum bu.
Hiçbir kadın kendine güveni olmayan, özgüvensiz ve ezik erkek istemez artık nasıl ilişki örnekleri gördüyseniz çok yanıltıcı bir pencereden bakıyorsunuz. Kadınlar sadece kendisini koşulsuz şartsız seven, öfke kontrolünü sağlayabilen ve en ufak tartışmada kendisini öldürmeyecek erkeklerle birlikte olmak ister. Hangi kadına sorarsanız sorun bu değişmez. Her iki cinste ezik kişilerle ilişki yaşamak istemez. Normal ilişki anlayışı budur. Yanıltıcı içerikler paylaşmayın.
Yav daha geçen gün gördüm erkeğimi ev hanımı yaptım dişileşmiş erkek seviyorum diye paylaşım yapmış bir kadın.
Hanımcı olmak bu işte. Neymiş, sesini çıkarmayan evet diyen erkek seviyormuşmuş...
Hiçbir kadın istemez diyorsunuz bakın, bu vatandaş istiyor...
Sosyal medyada ilgi çekmek için atılmış paylaşımların doğruluğu konusunda siz şüpheye düşmüyorsanız ben sizin aklınızdan şüphe ederim. Sosyal medya çöplüğünden benim görmediğim bir paylaşımı bana örnek gösteriyorsunuz ve bunun hakkında yapacağım eleştirilerin doğru olmasını bekliyorsunuz...
Erkeklere her şey hanımcılık gibi geliyor, eşinin yanında olan, destek olan , anlayışlı , fikrini alan , düşüncelerine önem veren erkelerin hanım köylü diye nitelendirilmesi gerçekten çok acı.. ben her şeyin karşılıklı olduğu düşüncesindeyim.. eşitlikten bahsediliyorsa şayet ilişkide her iki taraf birbirinin köylüsü olabilir
Hayır hanımcılık şu; erkek söz söylemesin kadının her istediğini onaylayıp yapsın kendi fikir belirtmesin pısırık olsun.
Hanımcılık bu.
Vallahi ben yanımdaki adamın asla pısırık olmasını, sürekli benim fikirlerimi onaylamasını istemem kendi yanıma böyle birimi yakıştırmam.
Hanımcı yapmak değil eşit olmak istiyorlar. Fakat ataerkil sistemde eşine iyi davranan, kararları ortak alan, eşine her anlamda yardımcı olan erkekler hanımcı diye anılıyor. İnsanlık ne zaman bunu anlayabilirse ilerler; kadın ve erkek evolüsyon gereğince fizik dışında her türlü sosyal, ekonomik yani kısacası toplumsal statünün ve değerler bütünün tümüyle bağıntılı alanlarında özgürdür ve eşittir.
Benim hanımcı tanımım milletin anladığı gibi değil.
Soruyu soran ben olunca, hanımcılık olayını benim tanımım üzerinden tartışıp konuşmak zorundayız.
Tanımı yapma konusunda detayda yapmadım ama yorumlarda yaptım. Oradan bakarsınız artık.
hanimcilik kelimesi kadar les bi kelime var midir acaba? bu durum da sadece turk erkeklerine mahsus, zannediyorlar ki partnerinin yeri gelince sozunu dinleyince, birlikte fikir alisverisi yapip birlikte kararlar verince sozde "adamliklarindan" eksiliyor. ota boka hanimcilik diyenlerin cehenneme kadar yolu var kadin da erkek de hem esit hem adaletli olacak iliskide.
Siz istiyorsunuz erkek kadının her dediğine evet desin bir dediğini ikiletmesin.
Kadın erkeği istediği gibi yönetsin.
Sizin amacınız bu.
ya utopyani git kendi icinde yasa kardesim, kimse dedigin gibi dusunmuyor, dedigin sey i kadar kurgusal ki bunun tersini kanitlamak icin ugrasmam bile. sizofren toplulugu sizi.
Kadına danışmak fikir alışverişi yapmak evde iş bölümü yapmak benim için kötü şeyler değil.
Sinirleneceğin kişi ben değilim.
Eğer hanımcıdan kastın adaletli olmak, eşine değer vermek, kadinlara saygı göstermek, eşien ilgili olmak, sadakatli olmak, oturup kalkmasini bilmekse evet hanimci yapmaya çalışıyouz ki olmasi gereken de bu
Kadın da erkeğe adaletli ilgili sevgili şefkatli olacak o zaman.
Olacak tabi
Biz olmayacak mi dedik 😂?
Sevdiğimiz değer verdiğimiz adamın da sevgisini ve bize verdiği değeri görmek istiyoruz. Hayatına biz girdikten sonra da gram değismeyen bir adam kadınsız kalsın , kendi başını da karşıdakinin başını da yakmasin çok sevmiyorsa .
Sen de değiş o zaman.
Bir erkeğin hayatının merkezinde olmak istiyorsan eğer sen de o erkeği hayatının merkezi yapacaksın.
Kesinlikle bunu yapıyorum zaten.
Ben buna katılmıyorum. Sevdiğin kadın/erkek önemlidir ama o kişi her şey demek değildir.
Buna katılıyorum. Her şey demek değildir ama çok sevdiğinde zaten doğal gelişiyor bu durum ve onu sevmek dünyanın en heyecanlı en keyifli şeyi oluyor.
Benim pek anlamadığım bir şey. Ve ayrıca sevmek, hanımcı/beyci olmayı gerektirmez.
Bu tür fikirlere kapılıp giden insanlar hayatta kendisi olmaktan çıkar sevdiği kişi nasıl olursa onlar da öyle olur.
Erkeklerin bu yüzden hanımcı olup çıkması kötü bir durum.
Hanımcılığın özeti şu; erkek kendi alanına vakit ayırırken bile kadın karışır
arkadaşlarıyla bir yere gitcek olsa kadın göndermez
eşinin sözünden çıkmaz onun evet dediği her şeye o da evet der, hayır dediği her şeye o da hayır der.
kararları kadın tek başına alır, erkek kabul eder vs vs...
Karakter abidesi, özgüvenli erkekler için rezalet bir durum.
Birlikteliğin sorumlulukları vardır mesela senin beni bir ortamdaki gerçekten yılışık ve tehlikeli olabilecek tiplerden kıskanıp "o ortamda mecburiyet dışında bulunman beni rahatsız ediyor" demen benim ilişki sorumluluğu gereği daha dikkatli olmaya başlamam "beyci" yapmaz beni.
Ya da senden hoşlanan ve sürekli kur yapan kadınlar ile ekstra program yapmanın beni huzursuz edeceği ve bunun iliskimize yansıyacağını öngörüp o tiplerden uzak durman seni "hanımcı" yapmaz.
Karşılıklı güven varsa isterse 5 yıllık bir iş programı hazırlayıp baska bir ülkeye gitsin, beklerim. Ya da siyasi görüşümüz ters olsun saygı duyarim. Eğlence anlayişina da saygı duyarim ama belli ölçüler ve sınırlar var hepsinde eğer bir ilişkideyseniz.
Benim ilişkim yok ve hayattaki önceliğim şu an kendi hayatımı kurmak.
Biraz kendi isteklerime göre bir yaşam sürmek diyelim...
Bu akıllıca ve olması gereken zaten. Ciddi bir ilişkide sorumluluklarından bunalmayacağını düşünüyorum , boş bi tipe benzemiyosun yazdıklarından anladiğim kadarıyla.
Bakacağız. Ama ileride yapmak istediğim üç beş şey var. Bazı ülkeleri gezmek, gezerken okumak, öğrenmek gibi... Üniversite ve koronadan dolayı pek bir şey yapamıyorum şu an. Satranç, piyano, bilgisayar, diksiyon kurslarına gidebilirsem gidicem.
Kendi evime bir kitaplık yaptırırım okuduğum kitapları koleksiyon yaparım.
Bir oyun bilgisayarı alıp istediğim oyunları oynarım.
Arkadaşlarımla takılırım. Aileme maddi olarak yardımcı olurum... İşe girdiğim takdirde.
Ve ilişkim olursa da "Her şeyi birlikte yapalım." fikrini kabul etmem ve saygı duymam.
Senin gibi kisisel gelişime tutkulu birini bulursan önceliğiniz kendiniz olursunuz ve gayet mutlu olursun. Ne istediğin konusunda netsin ve önemli olan bu.
Bakalım nolacak. Ortaöğretim KPSS'den 79 aldım. Katiplik için başvuru yaparım. 18 Ocak'ta başlıyor çünkü. Üniversitede okumaktan gerçekten bunaldım çok gereksiz. Ödev, sınav, proje şu bu...
Yeter artık şu saçma eğitim düzeninden çıkıp kendi işime gücüme bakıcam ya.
Aileme yük olmaktan bıktım. Ki onlarla da anlaşamaz oldum zaten... Kendi hayatımı istiyorum ben artık.
Ha bu yapmak istediklerime Türkiye turunu eklememişim. Türkiyenin doğal ve tarihi yerlerini gezmek. Yurt dışı olmasa bile Türkiyeyi gezmeyi çok istiyom kendi ülkemizi yakından tanıyak hep internetten tvden olmuyor... Havasını suyunu toprağını göreceksin oraların ki tadı çıksın.
Her şey gönlünce olur umarım🌸
önceki yorumumu da okur musun.
Hepsini okudum
İşte bu yapmak istediklerime set çekecek bir kadına hayatımda yer vermem. :) Bunları tek başıma değil de karımla yapmak da zevkli olur. Set çekeceğine yanımda yer alsın. Ya da onun bu tür merakları varsa birlikte yapalım...
Neden birbirlerine köstek oluyor şimdikiler anlamıyorum. Oraya gidemezsin, buraya gidemezsin...
Geçsinler bunları hayatı dolu yaşamayı biraz öğrensinler...
Bir de biz erkeklerin oyun oynamasına çok karışıyorlar...
Yapmak istediklerine set çekecek birini hayatina alman evet büyük hata olur. Oyun oynama konusunda da sürekli oyuna dalıp gerçeklikten kopan birini de ben istemem. Yani zaten ikimiz de çalışıcaz ve birbirimize ayıracağımız vaktin çoğunu oyun oynamak ile geçiriyor ve ilgi göstermiyorsa ben o birliktelikten ne anladim? Yalnız takılsam daha çok eğlenirim.
Ben ilişkideysem oyunun ayarını tutturmasını bilirim.
Hanımcılık da nedir allah aşkına eşine iyi davranmayı doğru sözüne itimat etmeyi hanımcılık diyip aşagılıyosunuz. tabi alışmış bu ülkenin erkekleri anca kadına emir verip kirlilerini toplatmaya. bizde azcık gün yüzü görmek eşimizin değerini hissedip bir olmak istiyoruz bu da senin kafanda hanımcılık olmuş. een git hött de anca öyle erkeğim ben dersin kendine.
Hz Ali'nin sözü geldi aklıma,
“Akılsız Kadınlar Kocalarını Köle Yaparlar ve Köle Karısı Olurlar. Akıllı Kadınlar ise Kocalarını Kral Yaparlar ve Kraliçe Olurlar”
Seni birisi kral veya köle yapıyorsa hayatını kendin yönetmiyorsun demektir.
Hayatını tamamen sen yönetemezsin zaten. Hiç bilemedin kader var.
Her şeyime karım mı karar verecek?
Kardeş yıllardır cevabını aradığım soruyu sormuşsun bunu bende bir türlü çözemedim ama benim bildiğim kadının böyle bişey yapmasına gerek yok kadın erkeğini yüceltmeli
Kardeşim seni birileri yerip birileri yüceltirken sen napacaksın senin faaliyetin ne olacak?
Kendi yapıp ettiklerinle ya yücelirsin ya da batarsın.
Hak edene yapılır.
Kadınlar ilişki türünüz ne olursa olsun sürekli düşünülmeyi ister. Sözü geçsin ister. Bu da domine etmek oluyor zaten.
Ee bu çok mu normal?
Benim öyle bir amacım yok. Erkek gibi erkek, adam gibi adam olmasından yanayım. Ağzımın içine düşmesin ama o ağzın etrafında dolansın kafi🌼
Sen neyin etrafında dolanacaksın? :)
Boş yapma!
Senin de sevdiğin adamın etrafında olman lazım. Karşılıklı...
Aslında hanımcı yapmaya çalışmıyorlar, ataerkil dünyada birey olarak yer edinmeye çalışıyorlar. Ben de varım diyorlar yani. B. kunu çıkaranları katmıyorum tabi :D
Kadınlar hanımcı değil daha anlayışlı kibar yardımcı eşinin yanında duran bir insan görmek istiyorlar karşılarında ki bu gayet doğal ve normal ama erkekler yapmamak için bin tane kalıp bulup devam ediyorlar
Alakası yok. Hanımcılık kadına köle olmaktır.
Yardım etmenin bir zararı yok.
Peki kadına köle olmaktan kastın ne mesela?
Hanımcılık ile pasifize erkek aynı şeyler değil kadınlar için. Hanımcı ve pasifize bir erkeği kadınlar tercih etmez
hanımcılık ne
Bu dediğin hanımcılık değil ki.
Bu zaten olması gereken bir şey, hanımcılık değil bu.
Kim tanımlıyorsa yanlış tanımlamış.
Bu soruyu cinsiyetçileştiriceksen, kadına şiddet, kadın cinayetleri ve kadına domine edici davranışlar sergileyen erkekleri de ele al.
İnsan eşinin sözünü dinlemeli ve bu karşılıklı olmalı hanimcilik değil normal olanı bu bence
O zaman erkeğin sözünü dinlemek zorunuza gitmesin.
Evlilik bu karşılıklı konuşup anlaşilmali ortak karar alınmalı uzlasilmali illa erkeğin ya da kadının sözü dinlenmeli diye bir şey demedim ortak olmalı her şey
Erkek adam tavizsiz olursa, kadin o yuzu bulamaz ve dahasi, boyle adamlar tercih edilir
Özgüvenli karakterli köpek olmayanlar tercih edilir diyorsunuz?
Her insan kendi vasfini tasimali. Erkek, adam sifatina layiksa ztn adam yerine konur
Ha bazi kadinlar domine etmeyi seviyorsa, pasifize edebilecegi erkeklerle olurlar
Adamlik, kadinini dinlememek de degildir, agirligin onda bulunmasi, son sozun onda bitmesi kadin icin gurur duyulacak bsy. Zaten boyle adamlar sevince, sevdigiyle oyle butunlesiyor ki onun elinden zehire hayir diyemez, seviyorum boyle yuce gonul sahibi hakiki adamlari
sözün ağırlığı erkekte durmalı değil mi?
Gorusumu yazdim
Türkiye’de hanımı demek karısını dövmeyen evde iş bölümü yapan erkeklere deniyor ne acı
Hayır, hanımcı olmayı yanlış anlıyorsunuz. Yardımcı olmak değil, hanımcılık şu;
kadının erkeği köleleştirmesi.
Hanımcılık adı altında yapılan mizahlara bakarak bile bunu görebilirsin
Yav ben bile evde anneme ev işinde yardım ediyom ama hanımcılık nedir biliyor musun;
erkeğin hiçbir şekilde sesinin çıkmaması köleleşmesi vs. "Kadın ne derse o" tavrını takınması vs. hanımcılık bu.
Sana göre öyle bana göre değil Türkiye algısında da böyledir
Yanlışın var pasif bir adamı hiç bir kadın sallamaz
Nedir peki olay?
Çevrende senden daha iyi ve daha güçlü birisini kimse istemez. Kadınlarda, erkeklerin güçlerinin ve kendi güçsüzlüklerinin farkındalar.
Yok
Ben direk, zaten hanımcı olanı seçiyorum. Armut pişiyor ağzıma düşüyor.
İyi yapıyon
Eyv
Sen hanımcılığı çok yanlış anlamışın.
neymiş peki sen anlatsana
Sevgi pıtırcığı, anlayışlı, yumuşak huylu, değer veren, ilgili, romantik
Hanımcılık bu değil ki, bunlar normal şeyler.
Diyelim ki hanımcılık bu olsun.
Sen beyci misin? Beyci olman lazım ki denge sağlansın...
Öyleyim :dd
Valla hanımcılığı ben değil sizler yanlış anlıyorsunuz... İlginin sevginin ne alakası var hanımcılıkla yav..
Bence çok çocuklar duymasın izlemişin.
Bu konuyla alakalı düşüncelerimi bir diziye dayandırmadığım için, yorumun havada kalıyor kardeşim.
Türkiyeye, erkeklerin iki kategoride ayrıldığını aşılamış bir dizi. Çok küçümseme derim. Bu arada senin dediğin muhabbet femdom'a kaçıyor.
Hanımcı erkeklerin ilişkilerinde karar veren hep kadındır kabul eden hep erkektir...
Kadın ne derse erkek ona uyar falan filan. Böyle gider...
Diziyi miziyi karıştırma.
Ok
Çocuklar duymasında da selami ve tuna hep öyleydi zaten. Gönül nasıl tavır alırsa onlar da öyle yapıyorlardı...
Evet.
Haluk da maganda, maço.
Hanımcı lafınıza tüküreyim sizin. Siz bu zihniyetle ne yapmaya çalıştığımızı anlamazsınız zaten.
Eşinin sözünü dinleyen erkek istiyorsunuz, siz erkeğin sözünü ne kadar dinliyorsunuz?
Erkeği erkek olmaktan çıkarıp iyice pasifize etmek istiyorsunuz.
Hanımcılık bu, söz dinlemekle alakası yok...
Bizi bozmak isteyen kadınla mı uğraşacaz ya.
Düzgün olanını buluruz olur biter.
Eh siz de lafınızı dinleyen erkek bulun. Ne diyeyim.
olgun bayanlarla muhabbeti seviyorum. Konuşmaya açık mısınız?
Öyle olunca daha kafa dengi ve anlayışlı oluyorda ondan
Biz de bireyiz, istersek oluruz istemezsek olmayız. Bizi kendinize göre yontma hakkınız yok yani...
Bu evde aile reisi kim? Bennn
Bu evde benim sözüm geçerrrr
Aynen abi
Bu yazdığınla benim dediğimin hiçbir alakası yok. Boş yapıyorsun.
Erkeklerin de özgür bireyler olduğunu unutuyorsunuz...
Herkes özgür zaten. Kimse kimseyi zorlamıyor. Eğer hanımcı olmak istemezse bir erkek olmaz.
Hanımcı olanlar, kendinden ödün verenlerdir.
Hayır böyle bişey en azindan benim için geçerli değil
Ben yapmaya çalışmıyorum ne kadar sikarsan o kadar boğar
çünkü sürekli erkekliklerini ölçüyorlar, bunu yiyen erkekler de karısını başka kollarda görmeye mahkum
Sebep ne bunda?
Ev işi görmek tek kadının işi değildir bunu bir türlü anlamayan grzkl Türk erkeği. Hanımımı ne demek senin için?
Ev işiyle ne alakası var ki anneme yardım ediyorum ben de zaten.
Ev işiyle alakası yok sorunun.
Yardım etmeyeceksin kendi işini göreceksin. Ev işi kadının işi olmadığı için yardım ermiş olmuyorsun.
Kardeş hanımcılığın senin dediklerinle hiç alakası yok... onun için boş konuşuyorsun.
Hanımmcılık ne demek sein için anlat?
Herkese ayrı ayrı anlattım yoruldum. Sana anlatmasam da olur. Yazdıklarımı oku.
Benim hanımcı yapmak gibi bir düşüncem yok. Anlayışlı, saygılı dürüst güvenilir biri olsun yeterli. Fazlasına gerek yok
Doğru :)
Beni kimse değişemez aksine beni öyle yapmaya çalışan kadınıma dünyayı dar ederim
Çok itici buluyorum aksine erkek dediğin söz sahibi otoriter kişiliğe sahip olmalı tabi eşinin de fikrini alarak.
Çünkü eğer pasifleşirsen doğru kişi olmadığını anlayacak
Bu bir test mi?
@Arkandayken_ evet
Ben de anlamadım. Diğer devletlerin kadınlarında bu yok bence. Turkiyedeki kadınlar bunu moda yaptı sanırım.
Neden diğer ülkelerde yok çünkü erkekler kadınları önemsemiyor ve umurlarinda değil çünkü oyuzden kadınlar da kendi hellerine bırakmış erkekleri çoğu ülkede boyle
Biz daha kibar daha saygili daha sevgisini belli etsin isteriz siz hanimci dersiniz
Bunu sizin de yapmanız lazım kadın olarak. Erkek ruhundan anlayın birazcık.
Aynen beyler 👋
Erkek ruhundan anlamanız lazım... Bunu söylüyorum.
Tamam
Ha hep erkek ilgilensin gibi bir düşünce varsa sen bilirsin...
Kardesim tamam dedim ya daha ne diyeyim be sana
Hanımcılık değil sadece sevdiğimiz adamdan değer görmek onun için değerli olduğumuzu hissetirmesini istiyoruz
Eh biz erkekler de değer görmek istiyoruz...
Pasifize değil domine ediyorlar ben çok karşıyım erkek dediğin erkek olduğunun farkında olacak ne öyle kılıbık kılıbık tavırlar yumuşak hareketler
Aynen aynen :)
Hanımcı olmak kötü bir şey değil. Erkek erkekliğinde aynı şekilde duruyor. Alttan almak insanı erkeklikten çıkarmaz. Erkeklik kabalık, çirkin davranışlar değildir.
Kadın da erkekçi/beyci olsun o zaman. Tek taraflı olursa erkeği sömürmek olur.
Kadın da erkekçi/beyci olsun o zaman demiştim...
Kadın da beyci olsun...
Sen beyci olur musun?
Haklılar şrefsiz erkek çok kadına erkeklik yapan pçler çok
Haksızlar.
Bir hanımcı olarak yayında ve yapımda emeği geçen eşime teşekkürü bir borç bilirim.
Sen öyle mutluysan devam...
Erkekler biraz şeydir. Hemen gaza gelir ve yerinde duramaz
Ee yani?
Nasrettin hocaya sormuşlar nerelisin diye daha evlenmedim demiş hesabı
Ablacım, bir erkek için kadına göre şekil almak kötü bir durum... Kendinden taviz vermek kişiliğinden olmak demektir. Kula kulluk etmek demektir. Hayat anahtarını kadına bırakmak demektir...
Kadınlar genelde yatak odasında erkeğe isteklerini kabul ettirip yaptırıyor.
Kendimle alakalı bir şey söylemek istiyorum size ya da danışmak ya da herhangi bir şey...
Ben hanımcı olsun istemezdim sahsen bildigini okusun nasil aşik olduysam öyle kalsin kimse kimse icin degismesin...
Fazla simariksiniz can sıkıyor
Siz de öylesiniz kendinizi nimet zannediyorsunuz.
Kadin nimettir ziynettir zaten siz deger bilmiyorsunuz
Erkek de size nimet ziynet. Siz de erkeğin değerini bilmezsiniz. Gerçi size göre erkek cinsinin değeri de yoktur...
Hayir var
En az kadın kadar erkek de değer barındırır.
Niye hep değer olarak kadın öne çıkarılırken erkeklere değer gösterilmiyor?
Tabikide
Niye hep değer olarak kadın öne çıkarılırken erkeklere değer gösterilmez?
O kadar cok kadin olduki hala sorabilmeniz bunu ne buyuk yuzsuzluk
Oldu degil öldü
Öldürenlerin erkek olması erkek cinsini değersiz mi yapar?
Öldürenlerin erkek olması erkek cinsini değersiz mi yapar
Problem erkeklerde iste
Erkeklerde fazla olabilir ama kadınlarda hiç yok gibi bir durum da yok.
Aldatan bir sürü kadın çıkıyor haberlere.
Bence hanımcı yapmaya çalışmıyolar sadece daha kibar daha ince düşünceli olmalarını istiyolar😊
Siz de erkekleri anlamaya çalışsanız biraz...
@Arkandayken_ kadınlar çok anlayışlıdır)
Ya tabi. Gelin kaynana kavgaları yapıp erkeği arada bırakmak ve yine erkeği arkadaşlarından, sosyal hayatından koparmak... Tabi tabi :)
Yine evlilik olacağı zaman onu bunu istemek, yüzüksüz evlenmemek... Anlayışa bak be.
@Arkandayken_ anlaşılan derdin büyük😂
Konuyu kişiselleştirme. Anlayışlısınız madem bunlar niye oluyor diyorum ben. Mantıklı bir cevap veriniz...
@Arkandayken_ her kes aynı deildir. Ben kendi asıma sorumluyum efendim😂🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Eh, o zaman az önce kadınlar çok anlayışlıdır lafını kendin çürütmüş oldun. Sağol.
Çok aqresifsin kesin ondandır😂 Her şeye sakin yaklaş, ayrıca her konuda istisnalar ola bilir. Ben anlayışlı biriyimdir ve sadece kendimden sorumluyum
Agresif olduğum bir durum yok. Emoji kullanmıyorum diye sinirli mi olunuyor?
Neyse. O zaman diğer kadınların anlayışlı olduğunu niye söylüyorsun ki kendi adına sorumluysan dostum...
@Arkandayken_ Arkadaşım çevremdeki kadınlar öyle. Benim tanıdığım bi çok kadın öyle. 1 kaç kadın anlayışsızsa bu başka kadınları anlayışsız yapmaz!
Baskın karakter oldukları için genelde
Ben hanımcı olmam 😂
@Tozluyoll25 öyle de bir olursun ki
Sen nerdesn kacak
İstemeyeni hanımcı yapamazsın sen kimsin ki? @masmavi100
Valla yapanları görüyorum adamlar kuzu kuzu
Yav kardeş, bir kadın için dünyayı satacak değilim o tipleri hiç sevmedim zaten...
Haydi canım haydi bizde gönüllü kölelik yok... Sen git öyle olanı bul.
Bir şeye değmez öyle kadınlar.
Ben bulalı 20 yıl oldu zaten :)
Ben özgüvenli biri olduğum için kimseye kulluk etmem.
Karşımdaki kadını da alçaltmam. Ama sizler erkekleri alçaltıyorsunuz değersizleştiriyorsunuz.
Köleleri yapmak isterler ama erkeklerin öyle olmaması gerek
Evet. Olmamamız gerek.
Olursan şımarırlar çünkü
Hiçbir kadın vazgeçilmez değildir :)
Ama bazı salak erkekler var resmen kölesi oluyorlar acıyorum onlara kula kulluk ediyorlar resmen
Öyle öyle karısına yatakta kul köle olanları çok duydum. :D
Allah için namaz kılmazlar oruç bile tutmazlar karıları için dünyayı yakarlar paspas olarak bile kullandırırlar kendilerini ama öbür dünyada görürler gerçekleri.. aynı şey kocasına kul köle olan kadınlar içinde geçerli. Sevmek ayrı kulluk etmek ayrı aşkından kul köle olmayada gerek yk
Kadın kocasına yatakta 3 bin tllik çanta alması için söz verdirtip sonra aldırtmış çantayı.
Kocası da salakmış ayrıca karısı kendine alsın ya kocasına niye aldırtıyo
Bir başkasını duydum yine, adamın köpeği varmış kadın adamla evlendikten sonra köpeği gönderip kedi almasını istemiş eve, adam da göndermem demiş. Kadın adamla 1-2 hafta sevişmemiş sonra bir ara baştan çıkarmış sevişirken köpeği gönder demiş adam kabul etmiş. Birincisini almışlar ikincisini de alacaklarmış. Bu soruyu sorduğu zaman.
Bir kadın için tüm bunlar...
Kadın şerefsizmişte erkekte salakmış yani bu erkekler karıları için annelerinden bile vazgeçerler ezikler ya
Öyle öyle.
Köle istiyorlar da ondan.
Özgür, hür irademiz var. Köle olmayız biz de.
iç gidüsel koruma methodu.
Ne alaka abicim...
Gözleri fıldır fıldır olmasın evinde otursun diye
Erkeği eve bağlamak yataktan geçer.
Aç olmayan erkek bul.
Hanimcilik degil esitlik
en en en nefret ettiğim kadın tipi 🤮
Sen baya darbe almışsın belli 😂
Ne alaka
Tehlikenin farkında olduklarından 😃
Beni şahsen edemez açık net.
Herkes iktidar ister kapanın olur