Uzak mesafe ilişkileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim bir buçuk yıllık Bi ilişkim var hala da devam ediyor🙏🏻bunun bir yılı hiç görüşmedik o başka Bi yerde ben başka biyerdeydim ama hiçbi zaman hiçbişey bizim sevgimize engel olamadı♡bence iki kalp birbirini severse gerisi boş ve önemsizz mesafeymiş o ymuş buymuş hiç önemli değill ❤️
ya yürümez be özlem
Yürümüyor zaten kanka😄 boşver sap iken daha iyi dimi xhnxj
🤣🤣 deli olgi xfbcjx bencedee tadını çıkaralım kankiii
Rica ederim 😊
Cevap
63Cevap
bu tarz iliskiyi bozacak olan sey iki tarafin etrafindaki potansiyel sevgililerden ziyade guvensizlik duygusudur. iliskiyi surdurebilmek icin gecmiste yasanir, birlikte gecirilen guzel zamanlar hayal edilir, gece yataga girildiginde ruyada sevgiliyi gormek icin dua edilir. bu boyle devam ederse sevgi sixth sense azalmaz, aksine artar. fesatca davranarak carki ters yonde dondurmek de mumkundur. sevgilinin etrafindaki her yaratiktan suphelenilir, gecmiste yasanan boktan olaylar dusunulur. sonra da bir bakilir ki sevgili apayri bi insana donusmus kafanin icinde. bu iliskinin surmesinin tek yolu iyimser olmaktir. uzaktaki sevgilinin ne yapiyo oldugu onemli diildir, nasil olsa hicbi zaman bilinemez, anca tahmin edilir. cesareti olan, yanilmak pahasina da olsa sevgilisine guvenir. belki cok aci cektiren bi iliskidir ama, insana her gun daldan dala konmaktan cok daha fazla sey ogretir. ldr'ye tu kaka diyen sanssizdir, ya sonu husranla biten bir ldr yasamistir ya da kimseyi ldr yasayacak kadar sevmemistir.
New York'tan bir kızla çok kısa süre birlikte oldum. Gerçi ne kadar birliktelik sayılır, bilemiyorum. Ama gözlemlediğim şeyler şu oldu o süreç içerisinde: Ruhsal sağlığın stabil olması lazım; bu yoksa hiçbir şey yürümüyor. Aklında hep soru işaretleri oluyor. Bunun yanında illaki maddi durumunun iyi olması gerekiyor (özellikle ülkeler arası görüşüyorsan). Paran pulun yoksa da bir işe yaramıyor. İletişim çok önemli. Konuştuğum kız hiçbir aramama cevap vermezdi mesela. İşsizdi, ona destek oldum, cesaretlendirdim. "Söz veriyorum, iş bulacağım" dedi, hiçbir zaman uğraşmadı bile. Ailesinin evinde yaşıyordu. İlkokul 5'ten terk bir kızdı. Bunu onu kötülemek için söylemiyorum. Sadece yaşadığım zorlukları anlatıyorum. Ha tabii bir de Türkiye gibi bir yerde yaşıyoruz. Kendi yaşımdan bakacak olursam, orta gelirli bir Avrupalı benden daha iyi durumdadır maddi açıdan. Ben henüz üniversite okuyan biriyim (ayrı bir konu). Adamlar istediği yeri seyahat edebiliyor genç yaşta. Bizim hayatımız okullarda geçiyor. Bir de vize çıkması da zor bizim gibi bir ülkeye.
Hola💙🎈
4 yıl uzak mesafe ilişkisi yaşadım.
Tam tersi birbirimizi daha çok sevdik daha çok özledik ve özledikçe bağlandık.
Lakin günümüzde çoğu şey gibi aşklar ve sevgilerde yalan.
Hoşlanmak ve aşk karıştırılıyor sonra bahaneler mesafeler oluyor.
Bir çiçeği beğenir hoşlanırsan koparır suya koyar başta iyi bakar sonra ölüme terk edersin.
Seversen koparmaz her gün gider sularsın.
Bir kere uzak mesafe ilişkim oldu. O tecrübe ziyadesiyle yetti bana. Ve bir daha asla dedim. Büyük konuşmuş olabilirim evet. Önce çoook tatlı gelebilir. Fakat sonrasında tatlı - ekşi , ekşi ve acı ile son bulabilir. Yakın şehirlerde olsa dahi hiç benlik bir şey olmadığını anladım. Zor, çok yorucu ve yıpratıcı. O iki senem için pişman mıyım 'her şeye rağmen' hayır derim. İyisiyle, kötüsüyle yaşandı ve bitti. Kötü anmıyorum. Bu soruya yazmak nerden aklıma geldi? Tabii ki yine ve yine karşıma çıkan o şarkı yüzünden;)
İmkansız diyenlere güldüm.
Yaşıyorum şu an.
Mesafe dediğin nedirki?
Sadece bir bilet.
Bahane etmeyin.
En uzak mesafe, iki kafa arasındaki mesafedir birbirini anlamayan. - Can Yücel.
+&
şu an ki günümüz şartlarında teknolojinin de yardımı ile karşılıklı güven, ruhta hissedilen o sevgi ile yürütülebilir kanaatindeyim. Uzak ilişkilerde en azından şartlar el verdikle Yanyana gelinmeli en azından ince belli de bir çay içilip gözlerin içine bakılmalı. İşte o zaman pek bir sorun kalmıyor.
Seven insan için aradaki uzaklık kilometreler aptal sayılardan ibaret oluverir. Yeterki sevgi olsun
Ben eskiden çok saçma bulurdum asla böyke bir ilişki yaşamam diyordum ama malesef hayatta hiçbir şey için büyük konuşmamamk lazımmış şu an öyle bir ilişkim var ama çok çalkantılı ve çok zor geçiyor :( keşke bu kadar çok sevip bağlanmasaydım diyorum bence kimse bulaşmasın uzaktan ilişki işine
@pleionee malesef öyle
8 aydır sevgiliyiz korona yüzünden buluşamadıkta ama buluşup daha da çok bağlanmaya da korkuyorum
İlk zamanlar daha zordu benim için güven duygusu çok zor oluşuyor özellikle
@pleionee malesef ya bu yaz buluşacaktık aslında çok sevinçliydim ama işte olmadı şimdi de acaba buluşmasak mı diyorum düşünsene buluşuyorsun birkaç saat sonra ayrılıyorsun? Sanki daha zor gelir gibime geliypr
@pleionee ya ben artık güven konusunda şöyle düşünüyorum aldatırsa kendi kaybeder.. benim gibi onu bu kadar seven birisiyle zor karşılaşır
Birde bana güven verdi onun öyle bir şey yapmayacak birisi oldupunu gördüm yapsa bile vicdanı el vermez onun hemen söyler bana😂
Birde üniversite okuyoruz ikimizde üniversiteler şimdi açık değil ama açılınca etrafı kız dolu olacak eğer kansız pislik biryse o zaman yapar yapacağını
Rica etsem özelden konuşur musunuz fazla bildirim geliyor.🙂
@pleionee tamam atıyorum
@pleionee takip attım senin mesaj kutusu kapalı sen yazabilir misin😂
Ben buna Hz Mevlana'nın çok sevdiğim bir sözüyle cevap vermek istiyorum: Dediler ki: Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Dedim ki gönüle giren gözden ırak olsa ne olur. Tam da bu bu sorunun cevabı.
Ben de yaşadım b*k gibi oluyo kimseye tavsiye etmem. Bi defa mutluluğu hüznü vs duyguları asla karşı tarafla gerçekten yaşayamıyosun. Zaten sonu da yok. Mis gibi reelden tanıyın öyle sevgili olun kıymetli KS üyeleri
Normal ilişkiye göre daha fazla emek ve sabır ister ancak doğru kişiyle yaşıyorsan bir o kadarda güzeldir. Ama bir süre sonra mutlaka gerçek hayata taşınmalıdır.
İmkansız diyenler olmuş.
Karşılıklı sevgi olduktan sonra onun uzaktan olması pek bir şey değiştirmez.
Sadece bahaneler olur.
Bir yerden sonra buluşmak gerekir.
Çok değer verdiğim bir insan olmadığı sürece uzak duruyorum.
Profilinde 3 gün öncesinin tarihi var. Hayırlısı olsun 😄
Evet o günün tarihini attım çok teşekkür ederim ☺️
Yanlız o ilişkimin tarihi değil 😄😄 ilişki yaşamak istemiyorum şuanlık
Anlamadım. Neyin tarihi o zaman?
Ya öylesine bi atılmış tarih fenomen olduğum tarih 😄 herkes ilişkim var sanıyor dnxjjx
Ahahah bende öyle sandım. Neden yordu peki seni uzak mesafe ilişkisi?
Yalan vardı katlanamadim. Hep hayal gerçekleşmeyecek. O yüzden kendimi mesleğime odaklanmak istiyorum ve bakalım kısmet bir yerden çıkar.
Anladım , geçmiş olsun. Hatırlattığım için kusuruma bakma.
Yoo ne kusuru. Geçmişte kaldı geleceğe odaklıyım😊
Mesafe aska engel değil ki mesafe denilen de 1 bilet gönüller bir olduktan sonra buda dert değil ki.
Selam, aska engel olacak hiçbirşey yoktur aşk engel tanımadığı gibi mesafede tanımaz sevdiğini her zaman yaninda hissedersin
Bence olmaz diye bir şey yok. İki taraf da birbirini sevip sadık kaldıktan sonra neden olmasın ki. Zor belki yorucu ama bir araya geldiğin zaman geçirdiğin vakit çok daha değerli oluyo bence. Tabii günümüz koşullarında böyle bir ilişki bulabilir miyiz? Sanmam :)
Bence çok büyük bir sıkıntı yok. Karşılıklı olarak çok seviyorlar ise neden olmasın. Tercih meselesi bazıları uzaktan ilişkiyi tercih eder realdan çok sıkıyor rahatsız oluyorum diye bazıları ise realdan ilişkiyi. Açıkası ben kimi seversem benim için realdan olması veya uzaktan olması fark etmez. Sonuç
olarak uzaktan mesafeli ilişki de sadece bir birine dokunamıyorsun ama yine duygularını yaşıyorsun :)
İmkansıza yakın ama imkansız değil. 7 ay yaşadım ama sevgili olduğum kişiyi çok önemseyip, sevmiyordum. Bu yüzden kıskançlık duymuyordum ya da öyle aşırı özlem. Zaten sürekli ya o bana ya da ben ona gidiyordum şehir değiştirip. O zamanlarda da çok eğlenip güler ve güzel vakit geçirirdik. Aşık olduğun biriyle uzak mesafe ilişkisi yapılma ihtimali daha düşük bence. Ama benimki gibi yapılabilir. :)
Uzak mesafe mi kaldı Allah aşkına :) internet dünyayı global bir köy haline getirdi. Dünyanın öbür ucundan bir ürün satın alsan 1 ayda eline teslim edilir.
Çok zor bir süreç. İnsan olmanın getirdiği ihtiyaçlar var ve bu durum buna engel oluyor. Uzakta olmak aynı zamanda ortak paylaşımlarınızın az olmasına neden olabiliyor. İlişki bitiminde çoğu kez kişiler vakit kaybı ve pişmanlık düşünceleri ile boğuşur.
gereksiz yorucu bunaltıcı sıkıcı denemeye bile degmez çünki sonunda birisi aldatıyor kimseye ilişmeyelim kanka daha iyi boşver
Merhaba.
Uzun mesafe ilişkileri genel olarak zordur çünkü aslında gerçek yaşamın çok genel bir özelliği ile bir seviyede uyumsuzluk gösterir. O da anda yaşamaktır.
Yaşam andadır. Yani şimdi şu an etrafımızda ne varsa yaşamınız ondan ibarettir. Anda yaşamdan kastedilen onun sadece “şimdi”de gerçekleştiğinin vurgusu olduğu kadar “burada” gerçekleştiği gerçeğini de kapsar.
Yaşam anda yaşanır, yani şimdide ve burada.
Şimdi ve burada olmayan her şey zihinsel süreçlere girer ve zihinde yaşam gerçek bir yaşam deneyiminden uzaklaştırır deneyimleyeni.
Evet tabii ki partnerle bir tablet ekranından dijital bir birliktelik, bir enerji iletişimi kurmak mümkündür. Ama eğer ilişki sürekli zihinde yaşanan bir “takıntıyla karışık özleme” dönüşüyorsa ve eğer ayrılık sürecinin ucu açıksa o zaman yeni bir anlayış geliştirmek tarafları daha iyi hissettirebilir.
Hepimiz mutlu ve tatmin bir yaşam peşindeyiz, ilişkilerden beklenti de bu yönde. O zaman onun bir içsel sıkıntı haline gelmesine izin vermek doğru olmayabilir.
Tabii yorumlarım yanlış anlaşılmasın, uzak ilişkileri sağlıklı bir şekilde yönetebilen hiç kimse mi yok? Eminim vardır, sevdiği uğruna beklemeyi göze alan ve sonunda kavuştuklarında da sarsılmaz bir ilişki kuran mutlu çiftler mutlaka mevcuttur.
Benim tek vurgulamaya çalıştığım şey, ilişkiyi bir ızdırap kaynağı haline getirmenin doğru olmayacağıdır ve şimdide ve burada yaşanma ihtimali bulunmayan uzak ilişkiler bir seviyede buna meyilli olabilirler.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.
Merhaba 🙂 yorumunuz için teşekkür ederim. Uzam mesafe ilişkisi aşılmayacak bir durum değil ama çoğumuzun sorunu güven.🙂
*uzak
Bu arada videolarınız çok iyi değerli bi'bilenimiz. İlişkiler hakkında bir çok bilgi bulunuyor. Tekrar teşekkür ederiz.🙂
Rica ederim, güzel yorumlarınız için ben de size teşekkür ederim.
Rica ederim 🦋