Ben her zaman her durumdan mutlu olmaya gayret etmeyi seven biriyim çünkü kaderin hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanıyorum imanın şartlarından biridir. Elbette sebeplere bağlı kalarak hareket etmek gerekiyor ama evlilik imkanım şu anda yok. Elbette evli olmak beni seven bir eşim olmasını isterdim ama nasipten öte bir şey yok olacaksa da Allahü Teâlâ herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah. Yoksa evli olup mutsuz olan da çok fazla var. Zaten öyle bir zaman içinde yaşıyoruz ki bekar olanlar evlilik evli olanlar boşanma çabası içinde yaşıyor. Çünkü neden? İnsanlar doyumsuz oldu herkes ben haklıyım diyor kimse kendi hatasını kabul etmek gibi bir tevazu sahibi olmuyor açıkçası her halimden mutluyum ve her zaman şükür ediyorum çünkü beterin beteri var unutmamak gerekiyor.
Birde insanların imkanları artınca doyumsuzluk daha fazla oluyor. Aslında hu neyden kaynaklanıyor biliyor musunuz? Çok fazla televizyon yayınlarının etkisinde kalıyoruz hayatı televizyon dizilerinde ki gibi düşünüyoruz. Zengin holding sahibi oğlan fakir ve gururlu kız şeklinde bir hayat derdinde herkes ve gerçek hayatta böyle olmadığı için anlaşmazlıklar oluyor.
İnsanlar kendi gerçeklerini kabullenmek istemiyorlar bundan kaynaklı oluyor dediğiniz gibi. Toplumun hepsi demiyeyim de çoğu doyumsuz, yetinmeyi bilmeyen beklentileri gökdelen olan bireylerden oluşuyor. Üstelik bir de sahip olmak istediklerine oturdukları yerde sahip olmak istiyorlar. Bir şeyler için biraz emek göstermek aşırı zor geliyor.
Beni en çok üzen nokta nedir biliyor musunuz? İnsanlarda artık Allah korkusu kalmadı dün burada yaptığım bir yorum yüzünden kadınlar tarafından az daha linç edilecek iken haklısınız dedim ve susmayı tercih ettim ne yapalım herkes nefsinin kölesi olmuş 🙂
Şimdi burada da yazarsam eminim tepki veren olacak belki sizde kızarsınız. Bir soru vardı orada da orta çağ modasını nasıl buluyorsunuz diye bir soru vardı bende tesettür ve Allah'ın emrine uymayan hiçbir şey moda gözümde yoktur dedim ama kimseye karışmam benim inancım böyle dedim o zaman burayı kullanma git iki rekat namaz kıl diyenler oldu bende amacım sizler ile tartışmak değil lüzumsuz konuları engelledim burada faydalı konular da var yazdım.
Ben bir tepki vermem bu sizin görüşünüz sizin düşünceniz. Siz hayatınızı o şekilde şekillendirirsin. Ben farklı düşünüyorsam farklı bir şekilde şekillendiririm. Bunu söylemekte de bir sakınca yok aslında size git namaz kıl diyenlerin hareketi cahilce olmuş. Sizin düşünceleriniz değil. Herkes nasıl moda hakkında giyim kuşam hakkında görüşlerini fikirlerini beyan edebiliyorsa sizde Dini hassasiyetlerinizi dile getirebilirsiniz. Ben bunda bir sakınca görmüyorum.
Çok teşekkür ederim böyle insanları gördüğüm zaman mutlu oluyorum elbette ben kimseye karışmam ailemde tek namaz kılan dini bilgiler öğrenen elimden geldiğince hayatımı buna göre şekillendirmeye gayret eden biriyim ama bu nasıl bir şey biliyor musunuz? Sanki buradaki ya da burayı kullanan insanların hepsi ahlaksız ya da haşa insanlar dinsiz gibi bir algı oluyor bende o söze bir anlam kuramadım ama bu sitede nefsine ağır gelen sözleri duyduğu zaman tepki veren çok insan gördüm mühim değil. Herkesin kendi tercihi 🙂
Yoruldum bekarlıktan istiyorum evlenmeyi sevgilimin olmasını ama korkuyorum kızlardan gururlu bir hayatım onurlu ve dik duruşum karşı cinse asla uymuyor lükse kaçmam param olsa da kızlar benden nefret eder. Yaşlanıyorum yaş 30 oldu...
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ben iyi durumdayım onlara göre cimriyim gereksiz harcamam gözleri doymaz ne yapsam da herşeyi yapsam birşeyi yapmasam hayır desem benden kötüsü yok mk hepsinde gördüm alla bu durumu
O zaman bence kaçırma eig. leri nazikçe davet etmek yerine terlik yollayabilirim bu defa çünkü Anne mesleği biliyorsun gelir seni bulur 🤓 derviş bile kurtaramaz daha seni 😀
Bak işte terlik tehdidi olunca gelirim. Annemden biliyorum bende. 😀 Derviş ona karışmaz işi bile olmuyor o yönde. 😀 Bir dahakine anlaşıldı ki terlik gelecek. 😀
10. yalniz yilimi tamamlamama az kaldi. Bir cok acidan guzel. Guzeldi. Belki hala guzeldir ama cok sıkıldım. Firiilik kuulluk bi yerden sonra anlamsiz bi hal aliyo. Yas itibariyla da kaygilar yok degil ebeveynlerin yaslaniyo olmasi cevredeki kayiplar vs... Dusuncesi hala korkutmuyo degil, cok rahat degilim ama sanki biyerden baslamam gerekiyo gibi hissediyorum. Ve nasil baslayacagima dair zerre fikrim yok. 10 yil hatri sayilir bir sure.
bu gizli ikinci dereceden polinom denkleminin köklerinin varlığını sorguladığınız diskriminant kadar net olmamakla beraber delta'nın 0 dan küçük olması kadar da size karşı boş kümeyim. Umarım doğru kişiyi bulursun Dostum🤣
Bekar değilim. Bekar olduğum dönem ile şimdiki dönemi mukayese ettiğimde mutsuz ya da mutlu oluşumun bekar olmak veya olmamakla ilgisi olmadığını söyleyebilirim.
Yıllarca yalnız yaşadım 4 yıl (resmi olarak) süren mutsuz bir evlilik yapıp boşandım.2 Kişilik mutsuzluk istemiyorum tekrar. Mutlu olacağım bir birliktelik arzu ediyoruım...
Sıfır km de kalmak berbat bir duygu erkek için lanet olsun diyorsu. n nir noktada dik ve hayatındna taviz vermezswn utangac isen de... En zoru başarılarında dahi yalnız kalmak zor
Değilim. Hoslandiğim kisinin sevgilisi var mi yok mu ağzini yoklamak icin sevgililer gununde sevgiline hediye almaya mi geldin dedim. Ilk sasirdi duraksadi. Dudaklarinin arasindan icinden yoksa o sevgili sen misin dedi. Sonra bosver dedi bir seyleri yikar gibi yapti. Silip atar gibi hareketle cevap verdi anlayacağin. Arasira tesaduf gibi onun yanina iniyodum calistiği kata. Bakisiyoruz falanda ama adim ney atmiyor.
Berker’den de memnundum şimdi evliyim tekrar hayatımdan memnunum yani bekarlar mutsuz evliler mutsuz algısı yapmak yanlış bence mutluluk bizim elimizde
Onun adı gibi olan o badem patileri yenir ki:) Seninle değilse çok yormayayım, denk gelirse diyeyim o halde. Bu sevgi de aklımda güzel bir şekilde yer edecektir sevgili kardem, iyi ki varsınız :)