Bazı ilişkiler vardır her şeyin güzel gitmesi bile bu korkuya engel olamaz. Bunu düşünen taraf da gereksiz acı çekiyor diyebiliriz. Terk edilme korkusu, size kimi zaman ilişkiyi zehir eden, anın tadını çıkaramamanın en büyük nedeni. Terk edilme korkusu nedenleri kişiden kişiye değişmekle beraber genelde benzer olur. Böyle deniyor iken sizin bu duruma bakış açınız nedir?Gülüşünü sevdiğim..
Kaybetme korkusu olmayarak. Yani kimse kendimizden değerli değildir. İlk önce sevmeye,önemsemeye kendinden başla.Özgüvenli ol. İlk karşındakini seversen elbet kaybetme korkun olur. Kimse vazgeçilmez değildir gözünde büyütme. Giden giden kalan kalır. Kendini sevmeyen hep kaybetme korkusu yaşar unutma.
@WelcomeTurKey Bence değil. Neden diye sorarsan kimse kimsenin hayatında kalıcı olmayı garanti edemez öyle değil mi? Sevgiliyken ayrılmalar ve evliyken boşanmalar çoğaldı. Peki ya birine hep hayatında duracak gibi güvenip korkarsan sonu hayal kırıklığı olmaz mı? Tabi her ilişkide böyledir demiyorum binde bir mutlu ve sadakatli ilişkiler. Kaybetme korkusu olan taraf genelde daha fazla seven taraftır ve daha fedakardır. Kendinden çok karşı tarafı sever. Sonra terkedilince suçu kendinde arar, üzülür. Bir insan ilk önce kendini tam anlamıyla sevmeliki kaybetme korkusu olmasın. O olmasada ben mutlu olabilirim düşüncesi olmalı. Mutluluğu bir insana bağlamamalı. o olmadanda mutlu olunması bilimeli. Kendi kendini mutlu edebilmeli. Sonuçta bu insanı terk edebilirsin, terk edilebilirsin, ölebilir. Hayatta herşey mümkün. O yüzden korkmamalısın.
Haklısın aslında problem özgüvende de değil görmediğin ilgi sevgi sadakat adı her neyse bi kişide bunu yakaladigimizda bitmesin gitmesin istiyoruz ama olan yine bize oluyor
@WelcomeTurKey Aynen öyle. O yüzden bu durumda davranılması gereken davranış şu : biri sana nasıl davranıyorsa öyle davranmak. Sana 1 adım yaklaşana 1 adım yaklaşmak. Eğer daha fazla yaklaşır ve daha fazla fedakarlık yaparsan kaybeden ve üzülen sen olursun. Birini seviyorsan herşey karşılıklı ve eşit olmalı yani. Eğer hakettiğin eşitlik yoksa ve iyi niyetin su istimal edildiğini anlıyorsan düzelmesini veya fazla ilgi göstermesini bekleme. Yalan, bahanelere inanma. Baştan bitir veya o insanı hayatından çıkar. Kimsenin egosunu hem tatmin etmezsin hemde doğru insanı bulursun bu sayede. Kaybetme korkunda olmaz.
Dediğin gibi dengede tutmak en güzeli ama ben o dengeyi ne hem cinsimde ne de karşı cinste tutamadım iyiysem daha iyi olmak istedim ve yapım gereği karsimdaki insanı mutlu etmek onun mutluluğuyla mutlu olmak daha çok hoşuma gider sonuca bakıcak olursak fiyasko
@WelcomeTurKey Koruyorum tabikide. Karşımdaki nasıl davranırsa öyle davranıyorum. Duygusal değilim hep mantığım önde. Kendimi herzaman seviyorum ve kendime güvenim tam. Negatif insanları hayatımda tutmuyorum. Tek bir hata , tek bir yalanı affetmiyorum. Yol veriyorum. Birini mutlu etmeye çalışmıyorum kendimi mutlu ediyorum ilk önce. Benim mutluluğum karşımdakinden önemli ve kimse benden değerli değil. Korkularım yok. Kimse vazgeçilmez değil. Giden gider umrumda bile olmaz.
Gidenler gitti gitmesi gerekenlerede ben yol verdim ama bitmiyorlar bi süre sonra yalnız kalıyo insan çünkü kimse dört dörtlük değil ben gibi düşünen insan veya benzerini de bulamadım
@WelcomeTurKey Yalnız kalmak yanlış insanların olmasından iyidir. Aksi halde boş kalabalıklar olur ve üzülen sen olursun. Elbet kimse dört dörtlük değil ama kimsede hak ettiğinden fazla değeri görmemeli. Elbet bulursun belki yeri, belki zamanı değildir onu allah bilir. Sen beklersen kimse seni bulmaz. Beklemediğin bir anda olur.
Yalnızlık elbette güzel karşı tarafın yaptığı hatalar söylediği yalanlar insanlarla kaynaşmana tanışmana tekrar güvenmene engel oluyor bu da mı sırtıma bi hançer vurucak diyerek kuşkuya kapılıyosun ister istemez insanoğlunun doğasında var güvenmeden olmuyor
@WelcomeTurKey Elbette güveneceksin güvenme demiyorum. Her insan mutlaka sevmek sevilmek ister. Ama benim demek istediğim şu birini hiç gitmiycekmiş gibi değil her an gidecekmiş gibi sev. Her insana hemen güvenme iyice tanı.
Huyum pis kolay bağlanıp kolay güvenip zor vazgeçiyorum şunu merak ediyorum her an gidicekmis gibi birini nasıl sevebilir bir insan ne zaman ölüceğini bilerek yaşamaya benzer bu
@WelcomeTurKey Bu huyun kötüymüş gerçekten. Vazgeçmelisin. Ne zaman gideceğinide, ne zaman öleceğinide bilemezsin öyle değil mi? Benim demek istediğim şu bir insan hayatından her an çıkabilir veya beklemediğin bir anda ölebilir. Belki 10 dk sonra belki 2 gün sonra olabilir. Bu hayatta herşey mümkün. O yüzden bu ihtimalleri düşünerek hayatını ona bağlamamak gerekir.
@WelcomeTurKey Aynen öyle tabi. Burçlardan pek anlamam açıkçası ve burçlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. İstersen mantığını önde tutabilirsin bu tamamen senin elinde.
Terk edilme korkusu fazla bagımlı olmandan kaynaklıdır. Sen dahil hiçbir canlı vazgeçilmez değildir. Bakış açın farklı olmadıkça her zaman birşeyleri kaybetme korkusu yüzünden üzülen tarafta olacaksındır. Bunun en iyi çözümü Resmi olmadan kimseyle BAGIMLI KALMA. Yani onu değersiz bırak demiyorum çizgini bozma mesafeni koru ve dengeli ol.
Durduk yere ayrılık şüphesi korkusu, şüphesi düşmez insanın içine. Hele de sorunsuz bir ilişkide... Demek ki ayrılığa neden olacak belli başlı sebepler var ortada. O sebepler üzerine iyi düşünüp ilişkinin gidişatını kendiniz belirleyebilirsiniz...
Karşında ki insana güveniyorsan böyle korkup canını sıkma derim.😊 sevenler ayrılmasın bir ilişkinin uzun olması iki kişiye bağlı. Herkes ayrılacak diye bir kural görmüyorum ben sonuna kadar devam.🙏🤭
Çok güzel giden ilişkiler bittiği için bu haldeyiz , ben de ansızın ' ben seni ariycam' diyip terk edildim hemde hersey mukemmelken , evini biliyorum numarasini biliyorum ama bazen arkaya bakmamak en iyisi. İlerde bok gbi hayat olsa da.
Herkes birgün terkeder Ya sevdinden ya da mecbur kaldindan Insanlara gönül bağlamayı birakali cok oldu Âsıl onlar korksun ben gidecek miyim bu siteden diye
Terk edilme korkusu ile başa çıkmak istiyorsan eğer Aptamil provitamin kullan hiç bir işe yaramazsa demekki yanlış bir tavsiyede bulunmuşum demektir. Kısacası bu korkuyu yenmek istiyosan o seni terketmeden sen onu terket