Pek böyle görünüm olarak çirkin durduğunu söylüyor saçlarını saç güzelleş benim için diyor kapalı halin yaşlı gibi görünüyor diyor bide seni görünce gericilik görünüyorum o başörtüyü takma diyor rahat ol diyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı. Niye evlenmiş o zaman? Kusura bakmasın sadece baş örtünü çıkartınca sen değişmeyeceksin. Baş örtüyü niye takıyorsun çünkü dindar birisin. Din bir yaşam şeklidir. Namaz kılarsın, oruç tutarsın, dedikodu yapmazsın, içki içmezsin, erkeklerle belli bir mesafen olur vs. aynı zamanda bir çocuğunuz olduğunda da bu yaşam şeklinle ona örnek olmak istersin ve diğer tarafta yanmasın diye ona da dini öğretmek istersin ama kocan bunlara da karşı çıkacak ve sen başını açtığınla sorunlar çözülmeyecek, kocan hep daha fazlasını isteyecek. Ama insanlar ailesine bile karşı gelebiliyor konu din olunca, üstelik aileni seçemiyorsun sen doğarken ama kocan seni önceden görmüş beğenmiş, belki ahlaklı bulmuş dindar olduğun için vs. şimdi de işine gelmediği için açıl diyor. Her şeye güzellik yönünden bakan biriyle yaşlandığında nasıl birlikte olacaksın , yaşlanana kadar ne konuşacaksın. Çünkü insan her an günah işlemeye müsait , eşler birbirlerine örnek olup teşvik etmeli doğru bir insan olmak için ama şu an senin eşinin yaptığı bencillik sadece. Bu yüzden sakın o dedi diye çıkartma.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca gericilikten bahseden adam karısına hiçbir şeyi zorunlu tutmaz. Çünkü çağdaşlık özgürlük demek ve her birey nasıl yaşayacağına kendi karar verir. Eee burada eşin kendiyle çelişiyor. Hem çağdaş ol diyor hem de koca sözü dinle , ne çirkinsin böyle diyor. Bunu yaparak hem seni kısıtlıyor hem de sana hakaret ediyor hem de zaten yanında çırılçıplak olduğunda nasıl olduğunu bildiği kadınına çirkin diyor ve kendini herkese göster diye telkinde bulunuyor. Demek ki kıskanç da biri değil. Evlilik kukla olmak değildir. Seni olduğu gibi sevemeyen birine sürekli rol yapmak , sürekli onun dediklerine göre hareket etmek zorunda olacağın bir şey değil evlilik.
En İyi Cevaplar
Yobazlar tepki göstermese zaten rahat olacağım demişsin. Yobaz yobaz yobaz! Ne s. ıçmık bir kelime haline geldi artık. Açılmak istiyorsan açıl zaten koca seçiminde özgür olduğun ortada (kocanın kişiliği belli bunu herkes fark ediyordur kocanın seçimleri konuşması olsun vs vs) açılmaktan mı korkuyorsun millet ne der diye. Şu gerici ve yobaz kelimeleri, söyleyen kişiyi gözümde çöp ediyor. Hey kendilerini çok modern ve etik sanan insanlar ahmaklığı kesin ve dinini yaşayan insanları bu şekilde değerlendirmekten vazgeçin. Tamam kimsenin kimseye baskı yapmasına gerek yok fakat iki taraf da nefretine bir çizgi çeksin.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ben tesettür seven ama açık kızla evlenenleri ve tesettür sevmeyip kapalılarla evlenenleri anlamıyorum. Mesela, uzun sakallı hacı hocaya benzeyen erkeklerden hoşlanmıyorum öylesi benim hiç bi şekilde dikkatimi çekmez. Erkekler başından beri neden yanlış seçim yapıyor ki? Hadi karakter huyunu sonradan öğrenir yanlış olup olmadığını tespit ederiz e ama hoşlanmadığın kılıkla geziyorsa niye ikinizin de başına dert açıyosunki dimi?
00 Yorumla
Senin inancına saygı duyması gerekiyor. Onun için kendini açmak zorunda değilsin. Açıldığın zaman sadece ona açılmakla kalmazsın. Başkaları da elbet bakar. Ne güzel tesettürlü bir bayansın. Tesettürün doğru olduğunu ve açılmak istemediğini söyleyebilirsin. Evdeyken ona karşı açık durabilirsin. Ama dışarıda dinin gereği tesettürlü durma hakkın var.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
60
Cevap
66Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe için taktın başörtüyü? Evde eşine yine istediği gibi ol. Öyle birşey isteme hakkı yokki senden
60 Yorumla
+1 yıl1. Eşin açılmanı istiyor diye açılman doğru değil. Fazla bir şey demiyecem. Görüşlere karılıyorum.
2. bunu burda sorman saçma. Burda sana herkes açıl derse açılacak misin? Kendin doğruları bul. Başkalarına kararı bırakıp da sorumluluğu onlara atma. Çocuk değilsin, kendi kararlarını verebilecek yaştasın.20 Yorumla
+1 yılSeninle evle irken başörtünü görmedi mi ayrıca nasıl bir soru bu utandım resmen. Sen kim içni taktında biri için çıkartmak istşyosun. Allah içni takmadıysan çıkart gitsin ama diğer türlüyse zaten bu soru saçma olur. Senin inancından saha öneml ideği leşini yaptığı hiç hoş değil çok güvenilmez geldi bana. Eğer çözüm olacaksada tarzını değiştir daha modern giyinen kapalılar var.
20 YorumlaAllahın emrine gericilik demek? kusura bakma asıl kocanızın size psikolojik şiddet yaparak sizin tercihinize ve giyiminize karışarak yaptığıdır gericilik kocanızın dediğini değil bence burda kendi vicdanınızı dinleyin eğer açılınca kendinizi daha iyi hissediyor olacaksanız bişey diyemem sizin kendi tercihiniz. Ama bana sorarsanız sırf kocanız istiyor diye açılmayın o örtüyü çıkardıktan sonra vebalini ödeyebilecek miyim? Diye düşünün kendinizle muhakeme edin. Sizin kendi tercihiniz tabii
10 Yorumlatesettürlü olup olmaman onu asla ilgilendirmez. eşin olsa bile senin hayatının üzerinde söz sahibi olamaz. eğer istiyorsan çıkarırsın, istemiyorsan da o istiyor diye çıkarmak zorunda değilsin. hayat senin hayatın, senin kararlarını vermek başkalarına düşmez.
10 Yorumla
+1 yılkendı mutlulugunu dusun senı ne mutlu edıyorsa o dogru tesetture gelınce tum evrenı yaratan bır guc varsa ve bu herseyı o yaratmıssa ataerkıl kısanc bır köylü gibi kadının sacı başı ıle ugrasacagını dusunmuyorum herseye sahıp ol sonra koydekı memo gıbı muhafazakar davran
00 Yorumla
+1 yılboşa bence o adamı sana helal olmayan biri belli ki inancın var anladığım kadarı ile o yüzden allah sizin için hayırlı ve helal eşler ile birlikte olun diyor bu seni allahtan uzaklaştırır sen uyma şeytan ve yardakçılarına bırak gitsin hesabı verecek olan sensin sonuçta herşey senin kararınla olur kimsede zorlayamaz
30 Yorumla
+1 yılSelamun aleykum bacım.
Sizler bu fikriyattaki adamlarla nasıl evleniyorsunuz?
Bu hayata bakış anlamında temel görüşlerden, ne demek şimdi bunu istememek?
Boşanmak hakkınızdır bilesiniz.
Allah hakkınızda hayırlısını versin.40 Yorumla
+1 yılO zaman evlenmeseymiş.
Sen kocanın lafına göre mi takıyorsun onu?20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 794 cevap paylaştı. Öldüğünde senin yerine Allaha o mu hesap verecekmiş. Bak evdeyken onun yanında aç başını makyaj yap o nasıl istiyosa yapmaya çalış kocan sonuçta ama sen dinini yaşayan bi insansın anladığım kadarıyla dışarı çıkarken ört başını dinleme kimseyi.
31 Yorumla- +1 yıl
bak bu öğütleri iyi dinle kızım
Gizli Üye(30-35)+1 yıl🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Nasıl bir beyin var acayip şaşırdım, gerçekten bak. Acayip ciddiyim. Kapanmayı içinden istemiyorsan kim ne derse onu mu yapıcaksın? Kaldı ki kapalı bir insansan tahminimce müslümansın galiba. Bir müslüman olarak kapalılığı ne olarak görüyorsun? Öyle başa atılan bir bez mi sanıyorsun? Woowwowww, şok geçirdim resmen10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 905 cevap paylaştı. Kocanın isteğimi önemli... Yoksa Allahın emri mi... Başını kapatmak gericilik öyle mi.. Ya sana baş örtüsünü çıkarttırmak çağdaşlık mı oluyor... Sonrada İslama gerici derler... Sürekli ortalığı kendileri germelerine rağmen
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 715 cevap paylaştı. Sen onu allah icin yapiyosun guzellesmek icin deyil
56 Yorumla
Soran+1 yılBen aşırı Müslüman değilim
Soran+1 yılBizim Ailede gelenekte bizde çocukken taktık öyle gitti
Soran+1 yılAllah değil eşim önemli
+1 yılonun yanında iken çıplak dahi olabilirsiniz oysa.. eşiniz dünyaya çok önem veriyor inşaallah çok geç olmadan yanlışının farkına varır.. kendisi şu an şeytanla birlikte çalışıyor...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbizce mi. pardon da biz mi emrediyoruz dinin sahibi mi. evlenirken görmemiş mi vücudunuzun üst kısmını. bence sizin de niyetiniz var onay bekliyorsunuz. hsbı eşinize değil Allah a vereceksiniz
32 Yorumla
Soran+1 yılSizde herşeyi Allah katmayın
Açılmış biri olarak cevaplayayım. Önce kocanı bi kenara koy ve düşün sen kendin mutlu musun bu halinle, yoksa tesettürü istemiyor musun? Kendini dinle gerçek seni başka düşünceleri bi kenara koy. Eger cevabın evetse önce açıl sonra da o heriften derhal kurtul. Kim karısına böyle çirkinsin açıl saçıl der bu nasıl bi ilişki? Keza kararın istemiyorum tesettürü atmayıysa da yine ayrıl. Seni insan yerine bile koymuyor çünkü o zavallı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılSeni alirken gözün körmüydü demedinmi
Kesinlikle acilma ahirette seni atesten kurtarmiyacak biri için ahiretini yakma derim
Ki bu dünyada cennetini reklam mankeni gibi sokaga sunuyo10 Yorumla
+1 yılAllah emir etmişken kocan kim oluyor ki seni cehennem ateşinden eşin kurtaramayacak. Allah'ın emrini uygula eşinin söylediğini değil kocan içinde dua et Allah ıslah etsin diye
10 YorumlaCanım başda seni böyle kabul etmedi mi bu deliganlı oğlan baş örtyü çıkartda ne demek ya senin günahını o mu çekeckmş ne kadar cahil bnce o zevki içn yapıyor evde zatn açarsın saçını makyajını yaparsın istedgn gbi giyinirsn başkalarına gzl gösterme çabası nedir abi asıl dışarıda kapalı gezip evde ona gzl gözkmesn lazm normali bu ama abi norml şeyler yapmıyor habern olsn ileri giderse boşanabilrsn ve bu boşanmaya apaçık sebep onu istyn erkeksen hayır gelmez. Nohda net
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah rızası için mi yoksa moda olsun diyemi kapanıyorsun? seni yargılamıyorum sakın yanlış anlama ancak bu soruyu sorman bile arada kaldığını düşündürüyor. kendi isteğinle kapanmadıysan biri zorladıysa o başka ama bu kararı sen vermelisin
22 Yorumla- +1 yıl
Aynen Allah için kapandiysa açıklamalı
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİnandığın için örtündüysen çıkarmaman gerekir. Ama dini değerlerin oldugu için örtünmediysen düşünecek bi şeyin yok. Ki zaten öyle bunu sorabildiğine göre.
00 Yorumla
+1 yılÖteki tarafta o saçlarının görünmesinin günahını o mu ödeyecek sen mi? Sen. O yüzden uyma ona derim.
30 Yorumla
+1 yılTesettür süs değildir güzeli çirkini yoktur eşin için değil Allah için takıyorsun değil mi
30 Yorumla
+1 yılBosan bence seninle kapalıyken evlendiyse Allah'ın emri sonuçta kocan için açılma da kapanma da
30 Yorumla
+1 yılAllaha c. c ahirette hesabı omu vericek sor bakalım, örümcek kafalı lavuk senın kocan
30 YorumlaMadem seni testtürlü olarak kabul etti ve evlendi şimdi öyle birşey yapmaya hakkı yok gerekirse boşan ama başındakini çıkarma..
10 YorumlaYok daha neler ya onun için kapanmadın ki Allah için kapandın ona noluyor? Senin kararın tabi ama kocan Bayaa saçmalamış
10 Yorumla
+1 yılGerçekten eşine uyup onun dediğini yapmayı düşünüyorsunuzdue inşallah
12 Yorumla
Soran+1 yılYaparım ne olmuş
- +1 yıl
Peki siz bilirsiniz
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ama sen paketten çıkmadınki. Evlenirken seni görmüş ve olduğun şekli ile kabul etmesi gerekirdi.
30 YorumlaYa bak şimdi beni iyi dinle:
Bence evdeyken mini etek gez kocan için dışarıya kapalı çık sonuçta kocana helalsin bişi olmaz yani20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 939 cevap paylaştı. Bugün tesettürünü çıkarttıran ilerde başka birinin altına yat izleyecem der.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bunu sorarak bile şirke yaklaştığınızın farkında mısınız, Allah’ın emrinden kulun isteği için vazgeçilir mi...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvde helaliniz varken nasıl istiyorsa giyinebilirsiniz zaten. Tabi eğer sizin istemediğiniz bir durum ise , belirtmenizde fayda var.
00 Yorumla
+1 yılYuhhhhhh..
Evde açık gezeceksin kocanın karşısında dışarda kapanacaksın, bunu bir koca nasıl ister ya 😭😭😭00 Yorumla
+1 yılSakın yapma böyle bisey yapma Sen diyeceksin ki Ben senin değil RABBİMİN sözünü dinlerim o bana kapan emrini vermiş sen kim olursun de
00 Yorumla
+1 yılSırf eşin istediği için değil, kendin istiyorsan açıl. Zaten bu soruyu sorduğuna göre niyetin var gibi. Ne şekilde mutlu olacaksan onu yap.
00 Yorumla
+1 yılSen ne istiyorsun o önemli? Ayrıca evlenirken öyle idiysen seni öyle kabul etmiş, bu saatten sonra öyle birşey istemesi, küfretmek istemiyorum ya
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvin içinde aç saçını dışarıyada aç diyorsa o zaman boşan
30 Yorumla
+1 yılSenin tercihlerine karışamaz. Herkes dinini içinde yaşar. Ona ne?
10 Yorumla
+1 yılKarar senin de o zaman neden kapalı birini almış? Bu eleman belki bir gün seni yatakta paylaşabilir
10 Yorumlakocan giyim tarzina karisamaz... o hatali davraniyor düşünüyor
10 YorumlaKendi kararlarını kendin verebilirsin. Bir de neden kapandığını hatırla
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 890 cevap paylaştı.
+1 yılKocanda sorun var. O istiyorsa yap günahı onun kadın erkekten sorulur. Açılma bitince başka şeyde isteye bilir. İyi düşün.
00 Yorumla
+1 yılSen testtürü rabbin için taktın kocan için neden çıkarasın.
00 Yorumla
+1 yılBiz sana kapan dersek kapanacakmısın ya da açıl dersek 😏 çok saçma kendi düşüncelerine hareket et.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvde iken çıkarıp güzel görün sonuçta kocaya haram yok
00 Yorumla
+1 yılEee siz nasıl evlendiniz evlenmeden önce açıkmıydın yoksa kocanın fikrimi değişti evlenince
00 Yorumla
+1 yılAblacim hayat görüşünüzü niye sorgulamadiniz evlenmeden?
00 Yorumla
+1 yılsorumluluğunu alıyorsa sana hak çıkarmak başörtünü.. Allah buna izin veriyor, eşinin fikri önemli..
00 YorumlaAhh daha ilerisini de istermi acaba. Dar elbiseler vücudunu ortaya çıkaran ya da mini
02 Yorumla- +1 yıl
Allah siz ve sizin gibileri ıslah etsin.
Size ne el alemin eşinden? Sizin eşinize yapılsa ne düşünürsünüz?
+1 yılEvin içinde takma yav sen de.
Sokakta millete açacak halin yok ya00 YorumlaEsiniz cocukca bir istekte bulunmus bilin bakalim ne cocugu 👐
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNasıl ıstıosan oyle ol ben setbest bırakıyorum. Kuzenımın eşi ise cesur giyinmesini istiyo kuzenımden🙈
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@mOLi_ 😉
Gizli Üye(36-45)+1 yılKocan dum*buk olmus. Bide ona soyle kapalilardan daha once saci aciklar vardi. Ozaman acinca daha bile gerici olmus oluyoruz.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAsla çıkarma evde zaten onun yanındasın ama dışarıda asla çıkarma böyle konularda eşe itaat olmaz
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılseni böyle seviyosa.. çıkarma asıl sen ne istiyosun onu de
23 Yorumla
Soran+1 yılNiye Namus mu elden gidiyor çıkarınca
Cevap sahibi+1 yılne saçma düşünce Allah için kapandın sonuçta senin fikrin önemli istemiyosan çıkar başkasının demesiyle çıkarma yapma diyorum. Sen kendin takmak istiyosan kalsın istemiyosanda çıkar
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen nasıl rahatsan öyle davran tatlım sonucta dünyaya bir kez geliyoruz
02 Yorumla
Soran+1 yılYobazlar tepki göstermese zaten rahat edicem
Cevap sahibi+1 yılTakacaksan sorun yaşarsın daha çok takmaa yaa salla gitsin bu hayat senin onlar tesettür liyken bile konuşurlar kimsenin ağzı değil torba
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBu senin kararın kimseye düşmez karışmak istemiyorsan cikartma
10 Yorumla
+1 yılSenin seçimin o karişamaz sana asil kararlarinda destekli olmali
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe kadar iğrenç düşünceli biriymiş dini falan her şeyi geçtim senin düşüncene saygılı olmayan böyle iğrenç cümleler kuran birisiyle birlikte olmaya devam edecek kadar gurursuz birisi misin? Yazık gerçekten
20 Yorumla- Devamını Gör (66)
Devamını Gör(111)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt