Sosyal medyada bio da çok she/her - he/him görmeye başladım anlamını açıklayabilir misiniz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sosyal medyada bio da çok she/her - he/him görmeye başladım anlamını açıklayabilir misiniz?

Selam. :)

She/Her ne anlama geliyor diyorsanız genellikle kişinin kendini nasıl tanımladığını ve hangi zamirlerle anılmak istediğini belirtmek için kullanılır. İngilizce'de "she" (o, kadın için) ve "her" (ona, kadın için) zamirleri genellikle bir kadının kişisel zamirleri olarak tercih edildiğinde kullanılır.
Kişiler genellikle sosyal medya profillerinde veya biyografilerinde bu zamirleri kullanmalarının sebebi kendilerine nasıl hitap edilmesini istediklerini açıkça belli etmek için.
Bu uygulama LGBTQ+ içinde de sıkça tercih edilir ve kişinin cinsiyet kimliğine saygı gösterilmesini sağlamak amacı taşır. Bu zamirleri kullanan kişiler sosyal etkileşim kurarken kendilerini daha rahat hissettikleri gibi güvende de hisseder. Ek olarak bu şekilde toplumda cinsiyet çeşitliliğine ve bireysel kimliklere duyarlılığın artmasına katkıda bulunabilir🌈.
Benim için de zamirlerini belirten herkesin bu tercihine saygı duymak, onlarla daha anlayışlı ve saygılı bir iletişim kurmama yardımcı olur😊.
Merhaba, özellikle Instagram biyografileri de sıkça karşılaştığımız bu kelimelerin anlamlarına hep birlikte bakalım.😇

Bu konu biraz LGBT' ye giriyor aslında. İngilizce derslerinde sıkça karşılaştığımız kelimeler bunlar, yani ilk defa görmüyoruzdur muhakkak. Kısa bir özet şeklinde şöyle açıklayalım öyleyse çünkü diğer ingilizce kelimelerle de birlikte kullanılabiliyor çoğu zaman.
She, Kadın, ”o” anlamını taşır.
He, Erkek, ”o” anlamını taşır.
Her, Nesneler için kullanılır.
Him Erkek için kullanılır.
They / Them Genel olarak insanlar için kullanılır.
He / Him / His, Kendini erkek olarak tanımlayan kişiler kullanır.

Instagram biyografilerine baktığımızda genel itibarıyla kendini kadın olarak hisseden veya öyle tanımlamak isteyen kişilerin kullandığı bir kelimedir. Yani kadın bireyler kendini bu şekilde mutlu hissediyor ve öyle ifade etmek istediğinden bu terimleri kullanır.

Sosyal medyada, daha doğrusu hakkımda kısmında buna denk gelirsek eğer, kendini kadın olarak hisseden, cinsiyeti kadın olan bireylerin kullanımından kaynaklandığını bilmemizde yarar var.
Cevap
3Cevap
Cinsiyet belirleme olayı. Kendini hiçbir cinse ait
görmeyenler de “they/them” falan yazıyorlar.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Kişilik belirliyor. Kızlar da she/her erkeklerde ise he/his yani yorumlarda gördüğüm kadarıyla lgbt de görüyorum demişsiniz. O kişileri ve Birlikte oldukları kişileri belirlemek için olabilir.
Aynen teşekkür ederim
She kizlar icin kullanilir
He erkekler
They onlar ama ne anlamda sorduguna bagli
Ben İngilizceyi söktüm neredeyse sen bilmiyorsun musun 😯
He erkek o
She kadın o
Her/his book derken onun kitabı demek.
She= o
Her kızlarda = onun
He=erkek o
Him=erkeklerde onun
Nflsnsksl😍
Cjcncmcmc
Kız, erkek demek ingilizce
İngilizce anlamlarını biliyorum lgbt'de anlamını soruyorum
Tamam kızsa she erkekse he yazıyor anlamayacak ne var
Belki hoşlandıkları cinsleri? Tam olarak anlamak veya yanlış anlamamak adına sordum uzatmasan mı
Woke kültürünün başımıza çıkardığı sacmalik
20 yasindasin ve bilmiyorsun oyle mi?🤦♂️🤯
İngilizce anlamı değil diyorum
Valla ben turkiyede yasamadigim icin ben baska sekilde ogrendim lgbt falan ne bilmiyom. Ama anlamlarini biliyom ama sanirim yardimci oldular😊
Cinsiyete bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?