Aldatıldım tazminat davası açmak istiyorum, nasıl yapabilirim?

ben yaklaşık 2 yıldır evli olan 24 yaşında bir kadınım. ikiz kızlarım var 9 aylıklar. kendi mesleğim var ekonomik bağımsızlıgım var. bundan 3 sene once 9 aylık flört ettiğim kişiyle evlendim. a ama eşim bana geçmişinden bahsetmedi. meğer benden önce 10 yıllık bir ilişkisi varmış. çocukluk aşkıymış. her şeyi beraber yaşamışlar. o kzıdan ayrılınca intikam amaçlı benle sevgili olmuş evlenmiş. sonra kız kıskanclıktan dayanmayıp eşime mesaj atmış ve barışmışlar. 3 aydır birliktelermiş ve eşim evde terör estiriyor bahaneler buluyor kavga çıkarıyor. sürekli elinde telefon var bende şüphelendim ve telefonunu karıştırdım. sonra bizim ortak bir arkadaşımız var bana evlenmeden önce hiçbir şey analtmayan ve hayatımı karartan bizim aramızı yapan o iğrenç arkadaşımızla konustum onu sıkıştırdım ve bana her şeyi anlattı bende evi terk ettim ve boşanma davasını açtım ama kadınlık gururum çok kırıldı. ben tazminat davası açabilir miyim hem kadına hem eşime?
Güncellemeler:
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper GörüşBenzer Sorular
Sevgilim mesaj attıktan sonra yanlışlıkla imla kuralına uymadığım ve yazım yanlışı yaptığım için benden ayrıldı Sizce haklı mı?
İnsan aşkı yalnızca bir defa mı yaşar?
Tip olarak gideri olan adama kızlar nıye yazmaz bu adam niye yanlız?
Flörtünün/sevgilinin karşı cinsten arkadaşları olması seni rahatsız eder mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1227Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Öncelikle size geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Eşiniz evlilik birliğinden doğan sadakat yükümlülüğünü ihlal etmiştir. Eşinizin diğer kadınla olan ilişkisinin boyutu boşanma davanızı da tazminat talebinizi de etkiler. Eğer yaşanan ilişki sadece duygusal boyutta ise bir zina fiilinden bahsedilmez sadece güven sarsıcı davranış olarak nitelendirilir. Eğer yaşanan ilişki cinsel boyutta ise zina eyleminden bahsedilir. Zina, Türk Medeni Kanununda kesin boşanma sebebi ve tam kusur olarak sayılmıştır. Zinanın mahkeme önünde ispatlanması durumunda eşinizin maddi durumu da göz önünde bulundurularak fazlaca bir tazminata hükmedilebilir. Yaşanan ilişkinin duygusal boyutta kalması durumunda hükmedilecek tazminat miktarı daha az olabilmektedir.
Boşanma davalarında tazminat talebi boşanma dava dilekçesi ile mahkemeye sunulabilir.
Şayet davanızda dilekçeler aşaması tamamlanmış, iddia ve savunmanın değiştirilmesi ve genişletilmesi yasağı başlamışsa ıslah yoluna giderek talebinizi değiştirip genişletebilirsiniz. Ya da başka bir yol olarak harç ödemek suretiyle ayrı bir tazminat davası da açabilirsiniz. Önemle belirtmek gerekir ki, bu davaları eşinize karşı açabilirsiniz.Yargıtay'ın son içtihatları aldatmadan kaynaklı boşanma davalarının sadece aldatan eşe karşı açılabileceğini söylemektedir. Dolayısıyla eşinizin sizi aldattığı kadına karşı tazminat davası açmanız durumunda davanız içtihatlar ışığında reddedilebilecektir.
Zira evlilikten doğan sadakat yükümlülüğü sadece eşleri bağlar. Eşinizin sizi aldattığı kadına bu şekilde bir sorumluluk yüklemek doğru olmayacaktır. Açmış olduğunuz boşanma davasında hak kaybına uğramamanız için muhakkak bir boşanma avukatı ile çalışmanızı size öneriyorum.
Saygılarımla.
Av. Ezgi Merve SAPMAZ
reklam yasağı nasıl delinir adlı çalışma
çok teşekkür ederim :)