ben yaklaşık 2 yıldır evli olan 24 yaşında bir kadınım. ikiz kızlarım var 9 aylıklar. kendi mesleğim var ekonomik bağımsızlıgım var. bundan 3 sene once 9 aylık flört ettiğim kişiyle evlendim. a ama eşim bana geçmişinden bahsetmedi. meğer benden önce 10 yıllık bir ilişkisi varmış. çocukluk aşkıymış. her şeyi beraber yaşamışlar. o kzıdan ayrılınca intikam amaçlı benle sevgili olmuş evlenmiş. sonra kız kıskanclıktan dayanmayıp eşime mesaj atmış ve barışmışlar. 3 aydır birliktelermiş ve eşim evde terör estiriyor bahaneler buluyor kavga çıkarıyor. sürekli elinde telefon var bende şüphelendim ve telefonunu karıştırdım. sonra bizim ortak bir arkadaşımız var bana evlenmeden önce hiçbir şey analtmayan ve hayatımı karartan bizim aramızı yapan o iğrenç arkadaşımızla konustum onu sıkıştırdım ve bana her şeyi anlattı bende evi terk ettim ve boşanma davasını açtım ama kadınlık gururum çok kırıldı. ben tazminat davası açabilir miyim hem kadına hem eşime?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Çıkar ve menfaatsiz bir dünya orda da gördüğün gibi maalesef yok herkes bir menfaat ve çıkar peşinde.
Çok ama çok üzücü olan burada iki tane kızının olması onların geleceği.
Evlenip hemen çocuk yapman kötü olmuş zaman vermemişsin evlerimize ilişkinize.
Avukatlara para kaptırmanı tavsiye etmem.
Aile Mahkemesi’ne kendin de boşanma davası açabilirsin onu yapmadan önce eşinle konuşup uzlaşmaya çalışabilirsin anlaşmalı boşuna bilirsin bunu yapman için de illa bir avukata gerek yok avukatlar her daim senin paranı alır. Eğer ki gerçekten kararlı olursan boşanmak için bana özelden yazabilirsin hangi adliyede nasıl dilekçe vereceğini örnekleri mevcut onlardan yola çıkarak davanı açabilirsin.
Boşanma davası açman için 1000 TL bile masraf yok en yakın adliyeye gidip oradan da yardımcı olmalarını isteyebilirsin bu dilekçe için.
Kafana takılan soru olursa yazabilirsin.30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
27Cevap
- +1 yıl
öncelikle çok üzüldüm anlattığına göre değeri beş para etmez birisi karşına çıkmış peki bu durumu kayınbaban ve kayınvalidene anlat ve onlarında yaşanacak durumdan haberleri mutlaka olsun yani eşin biraz yalnız kalsın
eşinizin bu aldatma durumundan dolayı tabiri caizse donuna kadar alırsın fakat bu durumu boşanma avukatı ile görüşmende fayda var00 Yorumla Kadına açamazsınız ondan yana umutlu olmayın ama eşinize karşı açabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
22 Yorumla- Soran+1 yıl
deneyecegğim sağolun
Aşk İlişkileri konusunda 470 cevap paylaştı. Çok üzüldüm kanıtlaman gerek sanırım çaktırmadan bir şeyler topla ikizlerin varmış umarım düzelir her şey boşanıp kızların ile mutlu yaşarsın 🤲🏿🌺
20 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun uzuldum bence allaha havale et zaten ekonomik özgürlüğüm var diyosun kendi yaptıklarıyla utansınlar. kardes
10 Yorumla gecmis olsun. beddua etmek icin geldim, umarim asla birlikte olamazlar
33 Yorumla- Soran+1 yıl
olan oldu malesef. ben neyse de çocuklarıma olan oldu diyecek bir şeyim yok. teşekkür ederim
- Soran+1 yıl
teşekür ederim iyi dilekleriniz için :)
Esine acabilirsin sadece
Yuva yikanin yuvasi olmaz mis bir yerde patlak verirler merak etme20 YorumlaAllah yardımcın olsun.
İşin cok zor.
Ne kadar acımasız ve gaddar acımasız insanlar var.
Dualarım sizinle bacım..10 YorumlaAçabilirsin sonucta cok yiprandin. Cumhuriyet baş savciligina gitmelisin
13 Yorumla- Soran+1 yıl
istediğim cevabı aldım şimdi çok sağolun
- SoranYeni +1 yıl
amin allah razı olsun
Aşk İlişkileri konusunda 30,6b cevap paylaştı. aldatıyorsa eşine tazminat davası açarsın kadına açamazsın
20 Yorumla- +1 yıl
Açabiliyorsun diye biliyorum hatta kadının biri ceza almıştı ama detayları avukatınla görüşmen gerekiyor
00 Yorumla - +1 yıl
Öncelikle geçmiş olsun inşallah en iyi yolu bulursun. Ben davadan falan anlamam ama bunları kanıtlarsan zaten mesajda açık şekilde bariz bence alabilirsin
10 Yorumla İntikam için evlenmek nedir ya boşan kendine ev tut boşver umarım mutlu olursun
10 Yorumla- +1 yıl
Avukata sorsanız daha etkili sonuçlar alabilirsiniz
00 Yorumla - +1 yıl
İlk önce geçmiş olsun. Biraz sıkıntılı bir durum ilk önce boşanma davası acmalisin ama yeni evli olduğun için biraz zor olur boşanmak. Artı dava çok uzun sürer anlaşmalı bosanmayi dene sonra tazminat davası ac
00 Yorumla - +1 yıl
Evlendiğin kişi karaktersizin tekiymiş. Madem sevmiyormuş neden evlenmiş hadi onu geçtim neden çocuk yapmış. Şöyle diyeyim kadından emin değilim ama adama açabilirsin , kazanırsında.
10 Yorumla - +1 yıl
Ya Madem daha halen Onu seviyor Neden Senin gunahini giriyor deli eder boyleleri
30 Yorumla - +1 yıl
kanıt olması lazım mesaj ses kaydı tarzı rahat bi sekilde dava açarsın
00 Yorumla Bunun için bir avukat bürosuna gidip detaylı konuşmanız lazım.
00 YorumlaGeçmiş olsun çok zor bir durum ama önce avukat ile görüşmen fikir alman daha iyi olur
00 Yorumla- +1 yıl
Çok üzüldüm. Nasıl vicdansız insanlar var yemin ederim
03 Yorumla- +1 yıl
Üzülme kendisi üzülsün seçiceğin insanı iyi seçiceksin
- +1 yıl
Aynen ama bazısı iyi rol yapıyor. Bende evlenmedim ama benzer şeyler yaşadım bide uzun ilişkiydi.
- +1 yıl
Öyle ümit verir verir sonra gider nankörler
- +1 yıl
Açabilirsiniz. Elinizde kanıt var ise direkt kazanırsınız zaten hakkınızda hayırlısı olsun.
00 Yorumla - +1 yıl
G. oo
14 Yorumla- Soran+1 yıl
derken
- +1 yıl
Geçmiş olsun
- Soran+1 yıl
teşekkür ederim çok naziksiniz
- +1 yıl
Rica ederim bağyannnn 👋🏻
Açarsın tabiki kanıtlarını toparla
10 Yorumla- +1 yıl
Eşine acabilirsin ve kazanırsın
00 Yorumla Boşanırken nafaka talep edebilirsin
00 YorumlaBoş ver ya Sen de onu aldat
00 Yorumlaaç tabiii durduğun hataa sürünsün köpek
10 YorumlaGeçmiş olsun
10 Yorumla- +1 yıl
Acarsın davanı
10 Yorumla - +1 yıl
Çok üzüldüm 😒
11 Yorumla- Soran+1 yıl
sağolun :(
- +1 yıl
Aç paran varsa
12 Yorumla- Soran+1 yıl
sürünsün istiyorum
- +1 yıl
Paran varsa aç birşey diyemem dava kolay birşey değil param var yaparım diyorsan hap
sende seks yapıp aldatma sakın
00 Yorumla- +1 yıl
Seni aldatan kahrolsun
00 Yorumla - +1 yıl
Ok üzüldüm :(
00 Yorumla Sorunun muhatabı avukat.
00 YorumlaSeni aldatan birinin parasına muhtaç mısın yazık
00 YorumlaHiçbişey yapamazsın
10 Yorumla- +1 yıl
Avukatınla konuş
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Benimle evlenirmsn
02 Yorumla- Soran+1 yıl
töbeeeee
- Cevap sahibi+1 yıl
Neden
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Aldatıldım tazminat davası açmak istiyorum, nasıl yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Öncelikle size geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Eşiniz evlilik birliğinden doğan sadakat yükümlülüğünü ihlal etmiştir. Eşinizin diğer kadınla olan ilişkisinin boyutu boşanma davanızı da tazminat talebinizi de etkiler. Eğer yaşanan ilişki sadece duygusal boyutta ise bir zina fiilinden bahsedilmez sadece güven sarsıcı davranış olarak nitelendirilir. Eğer yaşanan ilişki cinsel boyutta ise zina eyleminden bahsedilir. Zina, Türk Medeni Kanununda kesin boşanma sebebi ve tam kusur olarak sayılmıştır. Zinanın mahkeme önünde ispatlanması durumunda eşinizin maddi durumu da göz önünde bulundurularak fazlaca bir tazminata hükmedilebilir. Yaşanan ilişkinin duygusal boyutta kalması durumunda hükmedilecek tazminat miktarı daha az olabilmektedir.
Boşanma davalarında tazminat talebi boşanma dava dilekçesi ile mahkemeye sunulabilir.
Şayet davanızda dilekçeler aşaması tamamlanmış, iddia ve savunmanın değiştirilmesi ve genişletilmesi yasağı başlamışsa ıslah yoluna giderek talebinizi değiştirip genişletebilirsiniz. Ya da başka bir yol olarak harç ödemek suretiyle ayrı bir tazminat davası da açabilirsiniz. Önemle belirtmek gerekir ki, bu davaları eşinize karşı açabilirsiniz.
Yargıtay'ın son içtihatları aldatmadan kaynaklı boşanma davalarının sadece aldatan eşe karşı açılabileceğini söylemektedir. Dolayısıyla eşinizin sizi aldattığı kadına karşı tazminat davası açmanız durumunda davanız içtihatlar ışığında reddedilebilecektir.
Zira evlilikten doğan sadakat yükümlülüğü sadece eşleri bağlar. Eşinizin sizi aldattığı kadına bu şekilde bir sorumluluk yüklemek doğru olmayacaktır. Açmış olduğunuz boşanma davasında hak kaybına uğramamanız için muhakkak bir boşanma avukatı ile çalışmanızı size öneriyorum.
Saygılarımla.
Av. Ezgi Merve SAPMAZ
çok teşekkür ederim :)