İlişki uzmanı vs. kişiler sizce toplumun psikolojisini olumsuz yönde etkilemediler mi?

Belki sizde farketmişsinizdir etrafta böyle olan kişileri hiç bir bilimsel kanıtı olmadan insanlara bir şeyler kendince söyleyip kendilerini uzman vs. uzmanı diye tanıtan kişiler... Sizce bu tarz kişiler insanların ilişkiler konusunda ön yargılarını daha çok arttırmadılar mı? Ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü ne kadar uzman varsa kadınlar veya erkekler üstünden duyar kasıp her iki cinsin birbirine düşman olmalarını sağlıyorlar. Yok şu taktiği uygularsan şu olur bu olur vs. saçma sapan sözler... İnsanlar birbirlerine açılamaz oldu. Yok cepte gözükürüm yok şu taktiği uygularsam kendimi daha çok bağlarım gibi saçma sapan düşünceler ve daha niceleri. Sizce bu tarz insanlar yüzünden günümüz ilişkileri çok olumsuz yönde etkilenmiyor mu? Siz bu konu hakkında genel olarak neler düşünüyorsunuz?
İlişki uzmanı vs. kişiler sizce toplumun psikolojisini olumsuz yönde etkilemediler mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Biri var özellikle aşırı derecede nefret ettiğim bir insan. Hatta sadece kızlara yönelik tavsiyeler verip kızlar üzerinden duyar kasmaya çalışan biri. Burdaki kızlar hatta çoğu seviyor ve tanıyor onu. O kişinin de söylediği hiç bir şeyi katılmıyorum. Anca erkekleri gömüyor. Hani cinsiyet eşitliği peki !
Onun resmini koyacaktım şimdi feminist tayfa beni linçleyecek diye koymadım...