Kız olsun erkek olsun, bir insanın her dediği olursa o iş bir yerden sonra sıkar, monotonlaşır. Hayatı canlı kılan zorlukların başında gelir her dediğinin yapılması.. Peki erkek bir kadının her dediğini yapıyorsa; kılıbık mıdır, yoksa aşktan gözü mü dönmüştür?
Sevgilisinin bir dediğini iki etmeyen erkek; kılıbık mıdır, yoksa aşık mıdır?
Aşık olmak körü körüne birisine bağlanmayı gerektirmez ya da onun hiçbir şekilde sözünden çıkmamayı. Büyük ihtimalle kaybetme korkusu yaşadığından yapıyordur bunu, bazıları için 'hayır' demek o kadar zor ki.. Oldukları gibi değil de, karşılarındaki insanın istediği şekilde davranıyorlar.
Kılıbık değildir bence çok aşık ta değildir. Sadece kaybetmekten korkuyordur. Çünkü insan kendi fikirlerini de söyleyebilmeli. Benim her dediğimi kabul eden erkek hakkında bir süre sonra kendisine saygısı olmadığını düşünürüm. Yani kendine ait fikirleri yok mu? Kendine ait bir hayata bakış tarzi yok mu? Benim her dediğimi yapıyorsa sıkıcı olur. Evet bazı dediklerimi yapması çok hoşuma gider. İlgisini gösterir bana. Ama her ne dersem tamam , evet derse karşımda robot var gibi olur 😅
Ben baskalarinin sözüyle hareket eden biri degilim, bunu sürekli yapan kisilerede ezik gözüyle bakarim açıkçası. Insanin kendi duygulari düşünceleri istekleri olmali. Zamanla her dedigimi yapmasi benim aklimla hareket etmesi anlamina gelir. Sürekli bir sekilde her dedigimi yapiyorsa kılıbıktır ama sözüme deger verdigi icin arada kendinede uyan seyleri yapıyorsa âşıktır ve akillidir.
Eğer kaybetmekten korkarak yapıyorsa kılıbıktır, eğer onun mutluluğunu düşünerek yapıyorsa aşıktır. Ama kızlar da çok ileriye gitmemeli bence sıkmadan yaptırmalı