Arkadaşlar 2 buçuk yıllık evliyiz evliliğimiz boyunca hep sorunlar yaşadık cok ayrılıklar yasadık cok yıprattık kendimizi ailelerimizi. Gecen sene boşanmaya karar verip dava açtık ama tekrar bir araya gelince gitmedik dava kapandı ama bizim sorunlarımız kavgalarımız bitmedi 3 hafta önce tekrar anlaşmalı dava açtık 1 ay sonraya gün verdiler. İnternette aynı sebeplerden dava acılmaz yazıyor. Şimdi hakim bizi boşamaz mı yoksa tek celsede anlaşmalı oldugu için biter mi beni aydınlatır mısınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Önce hakim arabuluculuk yoluna gitmenizi teklif eder eğer siz kararlıysanız anlaşmalı boşanme tek celsede biter. Peki benim de bi sorum olacak siz evlenmeden önce de çok kavga eder miydiniz? Yani nişanlılık döneminde çok kavga ediyoruz da
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet tabi ederdik ama evlenince düzelir diyosun gözündeki perdeyle bazı şeyleri görmüyorsun sanırım böyle bi ilişki içersindesiniz. Buna kanser ilişki diyolar bitirmeni tavsiye ederim ilerisi daha zor inan bana
- Soran+1 yıl
Ben kesinlikle arabulucuk falan istemicem biter o zaman
- Cevap sahibi+1 yıl
Teşekkür ederim aldatma vs de oldu da işte yaşlar geçen zaman aileler.. Hayırlısı olsun sizin için de. Çok teşekkür ederim
- Soran+1 yıl
Valla hiç ailelere elalemi falan düşünme gelecegini düşün bitir bi gğn aglarsın ilerde her gün aglamaktansa
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
19Cevap
Hakim sizin boşanma için kesin kararlı olduğunuzu anlarsa, anlaşmalı boşanma olduğu için tel celsede boşanırsınız.
Lakin daha öncede boşanma davası açıp boşanmamanızdan dolayı hakim belki anlık bir öfke ile yine geldiğinize kanaat ederse ikinci bir celseye kadar sakinleşmeniz için erteleyebilir.
Şayet kesin boşanma kararınız varsa bunu sözlü ifadenizle kesin dile getirirseniz tek celsede boşanırsınız.00 Yorumla- +1 yıl
Sürmez evet kısa ve öz eğer mal varsa değişir hani ortada birde velayet
00 Yorumla - +1 yıl
Daha yaşin kac ne ara evlendinnde boşaniyorsun yuuhhh
00 Yorumla - +1 yıl
Anlasmali ayriliklarda iki taraf da bu konu da bir pürüz cikarmadgi taktirde mahkeme de hakim herhangi bir barisma durumunuz var mı dye sorar yok kararliyiz derseniz 10 fk da davaniz bitet ayrilirsiniz
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı. Geç bile kalmışsınız büyük başarı 2.5 sene dile kolay
00 YorumlaTecrübe ile sabit protokol hazırlayıp imzalanirsa avukata bile gerek kalmadan tek celsede boşanma oluyor
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Evet ben de anlaşmalı boşandım beş dk sürdü hakim sordu boşanmak istiyor musun evet dedim oda evet dedi imza attık çıktık
23 Yorumla- +1 yıl
Bosandiniz mi
- Cevap sahibi+1 yıl
Evt
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
- +1 yıl
Anlaşmalı tek celsede boşar
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Daha önce dava açıp gitmemek sorun olmaz yani dimi inşallah
- +1 yıl
Yok bişey olmaz benim annemle babam onlarca kez aynı şeyi yaptı sonunda tek celsede boşandılar
- Soran+1 yıl
Yaa hayırlısı olsun. İnşallah bizim duruşmada tek seferde biter fazla uzatmazlar duruşma ne kadar sürüyo peki siz biliyo musunuz
- +1 yıl
20! dakikada hallederler
- Soran+1 yıl
İnşallah teşekkürler cevabınız için
Neden boşanma davası sonrası geri dönüş yaptınız?
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evet 30 dk lik bir duruşmanın ardından bekarsin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Karşılıklı anlaşmalı olursa tek celsede biter dava
00 YorumlaSizden bi bok olmaz direk boşanın
00 YorumlaEvet biter 1 dk bile sürmez.
00 Yorumla- +1 yıl
Tekrar baş vurun
00 Yorumla Bitirir hakim
00 YorumlaBiter sıkıntı yok ben yeni bitirdim
00 Yorumla- +1 yıl
Evet cocik yoksa
00 Yorumla Evet bitiyor
00 Yorumla- +1 yıl
Biterr
00 Yorumla - +1 yıl
Bitebilir
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Anlaşmalı oldugu icin biter diye düşünüyorum ama aynı şekilde dava açmak sorun yaratır mı
- +1 yıl
Hayır yaratmaz ya
- Soran+1 yıl
İnşallah tek seferde biter
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Evet biter umarım
20 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Biter
10 Yorumla - +1 yıl
Büyük ihtimalle
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bitiyor bitirdimm
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Duruşma kaç dk sürdü
- Cevap sahibi+1 yıl
20 dk civarında
- Soran+1 yıl
Duruşmadan biraz bahseder misiniz ne soruyorlar nasıl cevap vermek lazım kesin boşar mı soruda da sorduğum gibi 2. kez dava açtık sizde mi öyle yapmıştınız?
Evet
00 Yorumla- +1 yıl
15 dakika sürüyor
00 Yorumla - +1 yıl
Şansss
00 Yorumla evet
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Anlaşmalı boşanma, eşlerin karşılıklı anlaşmaları halinde gerçekleşen boşanma türüdür.
Karşılıklı anlaşmaya varılması durumunda boşanma işlemi çok daha kısa sürede sonuçlanacak ve sorunsuz olarak gerçekleşecektir.
Evliliğin en az bir yıl sürmesi durumunda, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesiyle evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır.
Bu şartlarda boşanma kararı verilebilmesi için, hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın mali sonuçları ile çocukların velayeti hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hakim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü halinde boşanmaya karar verilir.
Anlaşmalı boşanma şartları
Boşanma davası devam ederken tarafların yeniden bir araya gelmesi ve barışması halinde dava dosyasına bildirimde bulunması gerekmektedir.
2 tarafta anlaşmalı boşanıyorsa nafaka talep edilebilir mi